Avowed ve Monster Hunter Wilds Yalnızca PC'de 60 FPS'i Destekleyecek

26.08.2024 14:33 Mehmet Tandoğan

 
 
Birçok oyun geliştiricisi mevcut konsollara projelerini çıkarmadan önce hedeflediği FPS konusunda çeşitli detaylar veriyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalarla beraber Avowed ve Monster Hunter Wilds'ın sadece PC'de 60 FPS bir deneyimi destekleyeceği belirtiliyor. Ancak konsollarda bu durum 30 FPS olarak karşımıza çıkacak.
 
İki oyun da 30 FPS'lik bir deneyimi hedefliyor 
 
 
 
Geçtiğimiz günlerde yayınladığımız haberle beraber Obsidian tarafından şu anda geliştirme aşamasında bulunan Avowed, Xbox Series X ve S konsollarında 30 FPS'yi destekleyecek. Geliştirici ekip, konsollarda bu FPS seçeneğini hedeflediklerini belirtti ancak oyunu 60 FPS ve üzeri oynamak isterseniz PC platformunda oynamak durumunda kalacaksınız.
 
Benzer şekilde Monster Hunter Wilds oyunu da konsollarda 30 FPS bir deneyim sunmayı hedefliyor. Gamescom 2024 demosunda herhangi bir performans modu bulunmuyordu. Dolayısıyla oyunun Xbox Series X'te 30 FPS bir deneyim sunacağı belirtiliyor.
 
Peki siz konsollarda 30 FPS’lik bir deneyimi yeterli buluyor musunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.
 
Avowed  
 
 
 
Monster Hunter Wilds 
 
 
 
Monster Hunter Wilds bizlere neler sunuyor?
 
Monster Hunter serisinin en yeni oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan Monster Hunter Wilds, çok beklenen seri oyunları arasında yer alıyor. Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğiniz ve daha çok çöl ortamıyla karşı karşıya kalabileceğiniz toprakların hâkim olduğu bir dünyada yer alacağımız yapımda avın devam ettiğini söyleyebiliyor ve farklı bölgede doğru geçiş yapabileceğinizi aktarabiliyoruz.
 
Her bölge içerisinde farklı atmosferler, ortamlar, manzaralar ve çok daha fazlası sizleri bekler ve burada yer aldığınız süre boyunca dikkat çekici ortamlar içerisinde neler olup bittiğini öğrenmek durumunda kalıyorsunuz. Açıklanan detaylara göre oyun 2025 yılı içerisinde piyasaya sürülmeyi bekliyor ancak hangi tarihte geleceği şu an için bilinmiyor. Geliştirici ekibin Steam sayfasına bakacak olursak, oyun hakkında oldukça sınırlı bir bilginin olduğundan bahsedebilir ve şu anda sadece İngilizce dil desteğinin olduğunu söyleyebiliriz. Ancak ilerleyen süreçte bu dil desteklerinin artacağını ve sayfanın güncelleneceğini aktarabiliyoruz. Umuyoruz ki dil destekleri içerisinde Türkçe de yer alır ve böylece uzak oyunları içerisinde bizim dilimizin de bir yeri olabilir.

Serinin en yeni oyununda farklı bölgelere doğru ilerlerken, aynı zamanda ana karakterimizi en iyi şekilde yönetmeye çalışıyor, irili ufaklı düşmanların haricinde patron savaşları ile karşı karşıya kalmaya hazırlanıyoruz. Burada yapacağımız hamlelerle gidişatımızı yön verebiliyoruz. Oyun içerisinde zaten seri içerisinde yer alan ve sevilen özelliklerin en yeni sürümleri ve yenilenmiş destekleri bizlere sunuluyor ve aynı zamanda yepyeni mekanikler, ortamlar, aksiyon sistemi ve çok daha fazlası bizleri bekliyor diyebiliriz.
 
Avcılık sistemi ile beraber ön plana çıkabileceğimiz yapımda aksiyon içerisinde neler yapabileceğimize biz karar verebilir ve hangi aksiyon sistemini ön plana çıkarmak istiyorsanız ona göre kendi seçimlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Zaten bu tarz oyunlarda aksiyon ve rol yapma sistemi ön plana çıktığından dolayı hangi aksiyonu belirleyebileceğiniz ve hangi aksiyonu benimseyebileceğiniz tamamen size ait oluyor. Dolayısıyla her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve kendinize farklı görevlere doğru atabiliyorsunuz. Hem ana görevlerden hem de yan görevlerden ilerleyebileceğiniz yapımda ne kadar çok görevi yerine getirirseniz o kadar çok hikaye konusunda fikir sahibi olabiliyor ve buna bağlı olarak da arka plan hikayesi konusunda ilgi çekici detaylarla karşı karşıya kalabiliyorsunuz.
 
 

Oyunda yer alan hikaye hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla bizlere aktarılırken, aynı zamanda tuhaf canlıların burada olduğunu söyleyebilir ve onları ortadan kaldırırken de türlü kombolar gerçekleştirebiliyoruz. Serbest ve gerçek zamanlı bir aksiyon sistemine yer verilen yapımda, 2025 yılı içerisinde yepyeni bir oyunla karşı karşıya kalmaya hazırlanıyoruz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyun, serinin tepe noktasına temsil etmeye hazırlanıyor. Uzun süredir beklenen devam oyunları arasında yer alan yapımdan elbette beklentilerin bir hayli yüksek olduğunu aktarabiliyoruz ve bu beklentileri karşılamak için de uzun süredir beklemede olduğumuzu aktarmakta fayda var. Zirveye doğru ilerleyebileceğimiz ve aksiyon sistemini oyuna dahil edebileceğimiz yapımda her bir oyuncu farklı bir şekilde oyundaki yerini alabiliyor ve hangi komboları ve kılıçları kullanmak istiyorsanız ona göre kendi seçimlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz.
 
Geçtiğimiz süreçte oyun için birçok silah fragmanı yayınlanmış durumda ve oyunda kullanabileceğiniz birçok silahın burada olduğunu aktarabiliyoruz. Devasa çift elli palalardan kısa ve tek elle kılıçlara, topuzlardan gürzlere kadar oldukça farklı silahların burada olduğunu söyleyebilir ve bunları kullanmak tamamen sizin işiniz olduğunu aktarmakta fayda var. Oyunda yer alan silah fragmanları ile beraber nasıl bir yapıya sahip olduğunu gördük ve bu fragmanları izlemenizde fayda var. Böylece oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebilir ve siz de oyundaki yerinizi alabilirsiniz. Oyunda zaten farklı bölgelere doğru ilerlerken aynı zamanda buraları keşfedebiliyor, buralarda yer alan karakterlerle etkileşime girebiliyor ve aynı zamanda onların görevlerini de tamamlamak durumunda kalıyorsunuz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda aksiyonun zirve noktasına ulaşmak durumunda kalıyor ve kendi zirvemize ulaşmaya çalıştığımız yapımda neler yapabileceğimizi seçebiliyoruz.
 
Mükemmelliğin zirvesine doğru adım atabileceğimiz oyun içerisinde her bir düşmanın farklı şekillerde saldırı stilleri bulunuyor ve bu stilleri öğrenmek ve ezberlemek oldukça önem arz ediyor. Zaten bildiğiniz üzere patron savaşlarında düşmanların nasıl saldırdığını öğrenmeli ve öncelikle onların saldırı stillerini ezberledikten sonra karşı saldırıya geçmemiz gerekiyor. Klasik patron savaşlarında neler yapabileceğinizi sizin belirleyebileceğinizi mutlaka geniş alanlarda ve arenalarda kendi yolunuza bakabiliyor ve buralarda yapacağınız hamlelerin oldukça önemli olduğunu vurgulayabiliyoruz. Bir yandan karakterinizi geliştirebileceğiniz, diğer yandan ise elinize alabileceğiniz silahlarla ve zırhlarla beraber düşmanlara karşı gelebileceğiniz yapım oldukça üst düzey bir yapıyla karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.
 
 

Genel olarak toparlayacak olursak, Monster Hunter Wilds, Monster Hunter serisinin en yeni oyunu olarak büyük bir heyecanla bekleniyor. 2025 yılında piyasaya sürülmesi planlanan bu oyun, oyuncuları çöl ortamları ve toprakların hâkim olduğu geniş bir dünyada unutulmaz bir avcılık macerasına davet ediyor. Farklı bölgelerdeki atmosferler, manzaralar ve dikkat çekici ortamlar, oyunculara geniş keşif olanakları sunarken avın her zaman devam ettiğini hatırlatıyor.
 
Oyun, serinin sevilen mekaniklerini geliştirirken, yeni ortamlar, aksiyon sistemleri ve mekanikler ekleyerek oyunculara taze bir deneyim sunmayı hedefliyor. Her bölgede farklı düşmanlar ve patron savaşları ile karşılaşan oyuncular, stratejik hamlelerle bu tehlikeleri alt etmek zorunda. Aksiyon ve rol yapma unsurlarının ön plana çıktığı oyunda, oyuncular kendi savaş tarzlarını belirleyerek avcılık yeteneklerini kişiselleştirebiliyorlar. Her bir oyuncu, farklı seçimlerle kendi oyun deneyimini oluşturabilir ve görevleri başarıyla tamamlayarak hikaye hakkında daha fazla bilgi edinebilir. Monster Hunter Wilds, geniş bir keşif ve görev sistemi sunuyor. Ana görevlerle hikayeyi ilerletebilirken, yan görevlerle ek içeriklere ulaşabilirsiniz. Oyun boyunca keşfedeceğiniz dünya, farklı bölgelerde yer alan irili ufaklı düşmanlar ve patron savaşları ile dolu. Ayrıca, avcılık sistemi ile aksiyonu yönlendirme konusunda tamamen özgürsünüz.

Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, elbette oyuna göz atmanıza ve bir şans vermenizde fayda var. Serinin bir hayranı iseniz, yeni oyun içerisinde nelerin olduğunu ve eski seride yer alan oyunlardan hangi ikonik dinamiklerin eklendiğini ve hangi gelişmiş yapı ile karşımıza çıktığını görebilir ve değerlendirebilirsiniz. Bunun yanı sıra, hikaye konusunda da devam hikayesinin olduğundan bahsedebilir ve evren içerisinde neler olup bittiğini görebilirsiniz.
 
 
 
Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. İstek listenize eklediğiniz oyunlardan biri bildirim aracılığıyla e-posta adresinize geliyor ve burada oyundan haberdar olabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra, oyunun yakın zamanda Steam sayfasının güncelleneceğini aktarabiliyor ve yepyeni içeriklerle bizlere sunulacağını belirtmekte fayda var. Aynı zamanda önümüzdeki süreçte daha fazla fragman ve video paylaşılacağını da söyleyelim. Bu içeriklerle oyun hakkında daha fazla detay sahibi olabiliyoruz. Son olarak bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız oyuna göz atmanızda ve şans vermenizde fayda var.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 6 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Star Wars Jedi: Survivor İçin Yeni Güncelleme: Denuvo Kaldırıldı 28 Dk önce Bir Dönemin En Çok Oynanan Oyunu Flappy Bird Geri Dönüyor 1 Saat önce Park Yönetim Oyunu Planet Coaster 2 Çıkış Tarihi Belli Oldu 2 Saat önce Ördekli Battle Royale Oyunu DUCKSIDE Erken Erişim Tarihi Açıklandı 3 Saat önce eFootball Yeni Sezonu Bomba Gibi Başlıyor! 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler