Ueda: Oyunların Sanat Olması Tanıma Göre Değişir

1970 doğumlu tasarımcı Sony Computer Entertainment Japan adına çalışıyor
09.03.2011 17:29 Alkan Adakaner


     ICO ve Shadow of the Colossus gibi oyunları ile dikkatleri üzerine çeken ve bu oyunlarla tüm zamanların en iyi oyun yapımcıları arasında kendine yer bulan Fumito Ueda şu sıralar Playstation 3'e özel olarak geliştirilen The Last Guardian üzerinde çalışıyor.
 
     Osaka Sanat Üniversitesi'nden mezun olan ve sanatçı olmak yerine, oyun yapımcılığını seçen Ueda, oyunların sanat olup olmadıkları konusunda bir açıklama yaptı. Oyunların sanat olup olmadığı konusunda uzun süredir devam eden tartışmalara Ueda da şu sözlerle katıldı:
 
"Genellikle sanat için iki tür derecelendirme yapılır: Yüksek Sanat ve Düşük Sanat"
 
     Yine de sanat hakkında, dünya çapındaki sanat hakkında konuşmaya başladığımızda insanlar daha dar olan ilk tanımı düşünmeye eğilim gösteriyorlar. Eğer bu tanımı kullanırsak, video oyunlarının sanat olduğunu düşünüyorum.
 
      Gamespot ile olan röportajında The Last Guardian'ın Shadow of the Colossus'tan çok ICO'ya benzeyeceğini de söyleyen Ueda'nın oyunlarının "sanat" olarak tanımlanabilecek en iyi yapımlar olarak görüldüğünü de belirtelim.
 
     Peter Molyeneux gibi ünlü isimlerin bile hayranlığını kazana Fumito Ueda'nın The Last Guardian ile yine oyun dünyasına mükemmel bir yapım kazandırması bekleniyor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Platformlar: PS4 Geliştirici: Dağıtıcısı: Tür: Çıkış Tarihi:
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Cities Skylines 2 DLC'si Bir Kez Daha Ertelendi 18 Eylül Square Enix: Final Fantasy 16'nın Satışları Beklentinin Altında Kaldı 18 Eylül Dead by Daylight Yan Oyunu Project T İptal Edildi 18 Eylül Horizon Zero Dawn Remastered PS5 ve PC İçin Derecelendirildi 18 Eylül Yeni Battlefield Oyunundan Çeşitli Detaylar Ortaya Çıktı 18 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler