Valorant'ın Yeni Ajanı Vyse Özellikleri: Avantajları ve Dezavantajları

29.08.2024 21:49 Mehmet Tandoğan

 
 
Riot Games tarafından biz oyun severlere sunulan rekabetçi bir yapıya sahip nişancı aksiyon oyunu Valorant için yeni karakterler ortaya çıkmaya devam ediyor. Şimdi ise yepyeni bir duyuruyla beraber Vyse adlı bir ajan'ın oyuna dahil olduğunu aktarabiliyoruz. Gözcü bir role sahip karakterin nasıl bir yapıya sahip olduğunu, hangi yetenekleri bizlere sunduğunu, avantajları, dezavantajları ve tüm özelliklerinden haberimizde bahsediyoruz.
 
Yepyeni gözcü bir karakter Vyse 
 
 
 
Öncelikle karakterin nasıl bir yapıya sahip olduğunu söyleyecek olursak, daha çok robot tarzı bir tiplemeyle karşımıza çıktığını aktarabiliyoruz. Karakterimizin yüzü, genel olarak oyuncu topluluğu tarafından eleştirilerin odağında bulunan bir yapıya sahip. Aslında aha güzel bir yüzle beraber karşımıza çıkabilirdi. Ancak ne yazık ki bu şekilde bir yapıyla bizlere sunulduğunu aktarmakta fayda var. Karakterin yeteneklerine bakacak olursak yine diğer ajanlarda olduğu gibi bazı yeteneklerin benzer olduğunu ancak bazı yeteneklerin oldukça farklı bir şekilde bizlere sunulduğunu belirtebiliyoruz.
 
Görünmez duvar yeteneği 
 
 
 
Vyse karakterinin ilk yeteneğinden başlayacak olursak, görünmez bir duvar sistemine sahip olduğunu söyleyebiliyoruz. Duvar, oyunda yer alan bir başka ajan Sage’in duvarına benzer şekilde karşımıza çıkıyor ancak bu duvarın görünmez bir yapıya sahip olduğunu aktarabiliyoruz. Gizli bir duvarı yerleştirmek için öncelikle Q tuşuna basıyor ve ardından ateş etme tuşuyla beraber istediğiniz yere doğru kurulumunu gerçekleştirebiliyoruz. Bu duvar görünmez olduğundan dolayı yavaş yavaş yanına yaklaşıldığında görülebiliyor. Ancak bu duvarı hızlı ataklarda görmediğiniz takdirde es geçebiliyor ve arkanızdan duvarın kapanmasını sağlayabiliyorsunuz. Bununla beraber duvar hiçbir şekilde kırılamıyor ve yıkılamıyor. Yok edilemeyen duvarın belli bir zaman aşımından sonra ortadan kaldırıldığını söyleyebiliyor ve çelikten bir duvar bizlere sunuyor diyebiliriz.
 
Keskin sarmaşık yeteneği 
 
 
 
Karakterimizin diğer bir yeteneğine geçecek olursak, Keskin Sarmaşık olarak da nitelendirilen bu beceri, delici sarmaşıklardan oluşan ve alan hasarlı bir yapıya sahip olan özelliği bizlere sunuyor. Bunu fırlattığımız zaman içinden ve yanından geçen rakip oyuncular bir anda kendini bu alan içerisinde buluyor ve alan içerisinde yer aldığınız ve hareket ettiğiniz süre boyunca çeşitli hasarlar almak durumunda kalıyorsunuz. Dikenli teller olduğundan dolayı elbette hareket ettiğinizde daha fazla hasar alabiliyor. Bunun yanı sıra alan içerisinde yavaşlayabiliyor ve hareket etmezseniz de doğrudan rakip oyunculara karşı açık bir durumda kalabiliyorsunuz. Durum böyle olunca içinden en hızlı bir şekilde geçmek için koşabilir, zıplayabilir ve çok daha fazla taktik de kendinize buradan çıkarabilirsiniz.
 
Bunun dışında Jett karakterinin kullandığı dash sayesinde alan içerisinden hızlı ve tek hamlede çıkışınızı gerçekleştirebilir ve bu alandan çıkmak için karakterinizin türlü becerilerinden faydalanabilir. Örneğin bir Sage karakterini aldıysanız duvarı altınıza koyabilir veya daha farklı ajanlarla kendinizi buradan dışarıya atabilirsiniz. Hızlı bir şekilde hareket ederseniz daha fazla hasar alabilir, yavaş hareket ederseniz ise daha düşük hasarla beraber alandan ayrılabilirsiniz. Aynı zamanda bu alanı dilediğiniz şekilde aktif hale getirebilir ve daha sonrasında ise belirli bir süreliğine ortadan kaldırılmasını bekleyebilirsiniz. Keskin sarmaşığı dilediğiniz yere kurabilir ve bununla beraber farklı taktikler benimseyebilirsiniz.
 
Ark gülü kör becerisi 
 
 
 
Diğer taraftan Vyse karakterinin Ark Gülü yeteneğine bakacak olursak, bu beceri tamamen rakipleri kör etme üzerine kurulu. Ancak dikkat etmeniz gereken nokta eğer bu güle bakarsanız ve onun önünde olursanız siz de kör olabiliyorsunuz. Bunun oldukça büyük bir avantaja sahip olduğunu ve rakipleri bir anda gafil avlayabileceğiniz anlamına geleceği ayrıca oldukça güçlü bir özellik olduğunu belirtmekte fayda var. Bunun yanı sıra duvarların arkasına bile bunları kurabiliyor ve eğer bir duvarın önünden kurup duvarın arkasında kör etmek istiyorsanız yine bu yeteneği kullanabiliyorsunuz. Dolayısıyla oldukça efektif ve dinamik olarak karşımıza çıkan bu beceri, düşmanların karşısında sizlere büyük avantaj sağlayabiliyor ve bu kör sistemi ile beraber düşmanları bir anlığına kör ederek onları gafil avlayabiliyor ve rakipleri tek tek indirebiliyorsunuz. Kör yeteneği, Sarmaşık yeteneği gibi 2 adet olarak karşınıza çıkmıyor. Sadece tek kullanımlık bir şekilde bizlere sunuluyor.
 
Vyse canına: Ulti yeteneği 
 
 
 
Vyse karakterinin son yeteneği yani ulti becerisi ise oldukça güçlü bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. X yeteneği yani Çelik Bahçesi olarak da adlandırabileceğimiz bu beceri, 8 orb olarak karşımıza çıkıyor ve rakipleri öldürdüğünüz aynı zamanda harita içerisinde yer alan orbları topladığınız takdirde ulti yeteneğini elde edebiliyorsunuz. Çelik Bahçesi sistemi ile beraber geniş bir alana metal dikenlerden oluşan bir akım gönderebiliyor ve bu akımla beraber düşmanların birincil silahı tutukluk yapıyor ve ikinci silahı yani tabancaya geçmek durumunda kalıyor. Rakipler eğer alan içerisinde yer alırsa sadece tabancalarını kullanmak durumunda kalıyor ve bu da ultiyi kullanan takım için oldukça büyük avantaj sağlıyor.
 
Belli bir süreliğine rakiplerin birincil silahını pasif hale getiren yetenek, oldukça efektif bir şekilde kullanılabiliyor. Oldukça güçlü bir yapıyı bünyesine barındıran bu ulti ile beraber türlü haritalarda türlü planlamalar yapabilir, çeşitli stratejilerle beraber komple bir bomba alanında temizleyebilir ve düşmanları bu şekilde gafil avlayabilirsiniz. Bu tarz detaylarla beraber kendi taktiklerinizi ön plana çıkarabilir ve karakterin tüm yeteneklerinden en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.
 
Geldiğimiz noktada bu karakterler her ne kadar öne çıkan yeteneklerle beraber bizlere sunulsa da sonuç olarak oyunda nişangahınızın oldukça kuvvetli olması gerekiyor. Bununla beraber rakip oyuncuları avlayabilir ve doğru zamanda doğru hamle yaparak bölgelere doğru geçiş yapabilir, bombaları imha edebilir veya kurabilirsiniz. Ancak bu yeteneklerle daha farklı planlamalar ve stratejiler benimseyebilir ve yeni gelen ajan ile de tüm bu planlamalarınıza daha farklı sistemler ekleyebilirsiniz. Vyse karakteri şu an için metaya girer mi girmez mi elbette bunun için oldukça erken diyebiliriz. Ajan havuzu içerisinde önemli bir yere sahip olması beklenen karakterin ilerleyen süreçte e-spor müsabakalarında da yer alabileceğini söyleyebiliyoruz.
 
Ulti yerken silah yerde olursa? 
 
 
 
Öte yandan karakter üzerinde elbette belli başlı soruların olduğunu aktarmakta fayda var. Örneğin, ulti yeteneğini kullandıktan sonra silahımızı daha önceden yere atsak ve ultiyi yesek bile yerden aldığımız silahı ne yazık ki kullanamıyoruz. Dolayısıyla ulti içerisinde yer aldığımız süre boyunca birincil silah ister yerde olsun ister üzerimizde olsun tamamen pasif duruma geliyor. Dolayısıyla karakterinizin ulti yediği bir senaryoda ne olursa olsun herhangi bir şekilde silahı kullanamıyorsunuz.
 
ISO ultisiyle Vyse ultisinden kaçılabilir mi? 
 
Bunun dışında yine önemli bir ajan olarak karşımıza çıkan ISO ultisini hemen hemen hepiniz bilirsiniz. Ultinizi kullandığınızda rakibi başka bir evrene doğru yolluyor ve burada birebir kapışabiliyorsunuz. Vyse ultisini yedikten sonra ISO ultisini Vyse karakteri için kullanırsanız, başka bir evrene gittiğinizden dolayı Vyse’ın ultisini yemiş olsanız bile silahınızı kullanabiliyorsunuz.
 
Vyse duvarını neler tetikler? 
 
Bu detayların haricinde Vyse karakterinin kurmuş olduğu görünmez duvarı, Gekko’nun kankuşu herhangi bir şekilde tetiklemiyor. Ancak Yoru’nun klonu bu duvarı tetikliyor ve dolayısıyla arkadan otomatik olarak kapanıyor. Bunun dışında yine ajanların doğrudan tetiklendiği bir senaryoda duvara oldukça yakın olursanız, duvarın hangi tarafına yakınsanız sizi ittiriyor ve duvarı üzerinize doğru kapatıyor. Dolayısıyla karakterinizle duvarı gördükten sonra tetiklemek için yanına yaklaşabilir ve doğrudan geriye çekilebilirsiniz. Eğer doğrudan ilerlerseniz ve hızlı bir şekilde atak yapmak durumunda kalırsanız, duvar arkanızdan tetikleneceği için bazı arkadaşlarınız arkada kalabilir ve siz de doğrudan rakip ile baş başa kalabilirsiniz.
 
Vyse ultisi yiyen Jett bıçaklarını kullanabilir mi? Chamber ultisi devre dışı kalır mı? 
 
 
 
Diğer taraftan Vyse ultisi diğer ajanların ultisine karşı herhangi bir şekilde üstünlük sağlamıyor. Dolayısıyla Jett karakterinin açtığı bir ulti Vyse ultisinden herhangi bir şekilde etkilenmiyor. Böylece bıçaklarını kullanmaya devam edebiliyor. Diğer taraftan Chamber karakterinin ulti yeteneği yani sniper silahı Vyse ultisinden herhangi bir şekilde etkilenmiyor. Her ne kadar kollarında sarmaşıklar görünse de ultisini kullanmaya devam ediyor. Dolayısıyla ajanların ultileri herhangi bir Vyse ultisinden etkilenmiyor ve yeteneklerini kullanmaya devam ediyor. Sadece burada birincil silahlarınız belli bir süre boyunca devre dışı bırakılıyor ve bunun sonrasında ise tekrar aktif hale geliyor.
 
Görünmez duvarı baitlemek 
 
Vyse karakterinin kullanmış olduğu duvar yeteneği her ne kadar görünmez olsa da yanına yaklaştığınız zaman görebiliyor ve yavaş yavaş ilerlemeye başladığınız esnada doğrudan gözlemleyebiliyorsunuz. Duvara karşı istediğiniz hamleyi gerçekleştirebiliyor ve duvarın açılmasını sağlayacak eylemlerle beraber içeride herhangi bir şekilde kalmıyorsunuz. Örneğin, görünmez duvarın kurulmuş olduğu bir bölgeye vardığınızda, duvarı tetiklemek için ileri geri hamle yapabiliyor ve bu sayede herhangi bir şekilde kapana kısılmadan duvarı aktif hale getirebiliyor ve böylece takımınıza yolu açabiliyorsunuz. Zaten bir süre sonra görünmez ve çelikten duvar ortadan kaldırılıyor ve herhangi bir tehdit önünüzde yer almıyor. Dolayısıyla duvar yeteneğini istediğiniz şekilde baitleyebiliyor ve tuzağa düşmek durumunda da kalmıyorsunuz.
 
 
 
Son olarak Yoru ultisi görünmez duvarı herhangi bir şekilde tetiklemiyor ve bunun yanı sıra Vyse’ın ulti'sinden kaçabiliyor. Yoru’nun ultisini kullandığınızda bildiğiniz üzere tamamen dokunulmaz oluyor ve herhangi bir şekilde hasar yemiyorsunuz. Bu ulti ile beraber istediğiniz gibi Vyse’ın görünmez duvarına bakabilir, nereyi kurulduğunun farkına varabilir ve böylece takımınıza yol açabilirsiniz. Durum böyle olunca Yoru’nun ultisi Vyse karakterine karşı oldukça efektif ve dinamik bir şekilde kullanılabilir ve türlü hamleleri gerçekleştirmek için elbette bu ajanlara sahip olmanız gerekir. Bildiğiniz üzere oyun içerisinde her oyuna başlamadan önce belli bir ajan seçebiliyor ve her bir ajan bir takımda tek bir sefer alınabiliyor. Dolayısıyla bu karakterleri en iyi şekilde kullanmak tamamen sizin işiniz oluyor.
 
Valorant oyununa bildiğiniz üzere sürekli olarak yeni güncellemeler gelmeye devam ediyor ve yeni karakterlerin de bu noktada dahil olduğunu aktarabiliyoruz. Her bir karakterle beraber farklı yetenekler ön plana çıkarabiliyor, kendi stratejilerinizi belirleyebiliyor ve ekibinizle beraber girebileceğiniz yapım içerisinde elbette düşmanlara ve diğer oyunculara karşı gelmek durumunda kalıyorsunuz. E-spor müsabakalarında oldukça ön plana çıkan Valorant, çok kazandırmaya ve resmi turnuvalara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz süreçte bildiğiniz üzere yapılan 2024 şampiyona turnuvasında kupa Edward Gaming adlı takımın oldu.
 
 
 
Uzun süren mücadele sonrasında kupayı alan takım elbette büyük miktarda para ödülünün sahibi oldu. Bu kapsamda siz de kendi yeteneklerinizi geliştirebilir, diğer oyunculara karşı becerilerinizi ortaya koyabilir ve böylece e-spor müsabakalarına katılmak için üst düzey bir mücadele verebilirsiniz. Bununla beraber karakter yeteneklerinin yanı sıra sizin de büyük oranda nişangahınızı yani aim'inizi geliştirmeniz gerekiyor. Çünkü oyun içerisinde mekanik olarak oldukça zorlu anların yaşandığı da ancak headshot atmanın oldukça kolay olduğunu vurgulayabiliyoruz.
 
Peki, sizin yeni karakter hakkında düşünceleriniz neler? Bunları yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
NewGamePlus: eFootball'a Resmi Türkçe Spiker Desteği Yolda 3 Dk önce LCK Bölgesel Finalleri Başladı! 3 Saat önce Space Marine 2 İçin İlk Güncelleme Performansı Arttırıyor 13 Eylül Fallout 4 İçin Zombi Temalı Fan Yapımı Genişleme Yayınlandı 13 Eylül Until Dawn Remake'in PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı 13 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler