EA: İyi Oyunların Daha İyi Pazarlanması Gerekiyor

20.02.2010 01:09 Alkan Adakaner


 
 
     Electronic Arts'tan John Schappert bazı kaliteli oyunların yeterince iyi satmamasının nedeninin tanıtımın kötü olmasından kaynaklandığını söyledi.
 
     Schappert, Dead Space ve Mirror's Edge gibi EA oyunlarının milyonluk satış sınırını geçmesine rağmen daha iyi tanıtımla daha fazla satacaklarını itiraf etti. Özellikle Schappert'ın şu sözleri dikkate değer "İyi pazarlama herhangi bir oyunu daha kötü yapmaz, ama iyi oyunlar daha fazla desteği hak ediyor"
 
    Mass Effect 2 ve Dante’s Inferno'nun tanıtımlarının pazarlamanın nasıl yapılacağına dair iyi örnekler olduğunu söyleyen Schappert; bu oyunların Super Bowl, spor oyunları ve büyük televizyon programlarında tanıtıldığını söyledi.

     Mass Effect 2 bu tanıtımlardan sonra Amerika'da oyun satış listelerinin üst sıralarında yer almıştı, zaten oyunun çok kaliteli olması da reklamlar kadar satışları tetikledi.
 
     Dead Space 2'yi 2011 yılında piyasaya çıkarmayı planlayan EA, serinin devam oyununda ilk oyundaki hatalara düşmeyecek gibi görünüyor.
 
kaynak

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Mass Effect 2 Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Bioware Dağıtıcısı: EA Games Tür: RPG Çıkış Tarihi: 29 Ocak 2010
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Cities Skylines 2 DLC'si Bir Kez Daha Ertelendi 18 Eylül Square Enix: Final Fantasy 16'nın Satışları Beklentinin Altında Kaldı 18 Eylül Dead by Daylight Yan Oyunu Project T İptal Edildi 18 Eylül Horizon Zero Dawn Remastered PS5 ve PC İçin Derecelendirildi 18 Eylül Yeni Battlefield Oyunundan Çeşitli Detaylar Ortaya Çıktı 18 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler