FF Versus 13'te Manzara Bir Başka

23.06.2010 17:21 Ersin Kılıç


 
     Uzun süreli bir sessizlikten sonra E3 2010 fuarında da malesef kendisini göstermeyen Final Fantasy Versus 13 için yeni ekran görüntüleri gözüktü.
 
     Final Fantasy Versus 13'ten yeni detaylara sabah saatlerinde yer vermiş ve oyunun Famitsu'da yayınlanan yeni bilgilerini sizlerle paylaşmıştık. Bu haberimizde oyundaki bulut fiziklerinden, oyunda parçalanan cisimlerin bulunacağına, hatta dövüş sisteminden de ufakta olsa dergide yer alan önemli noktalara yer vermiştik.
 
     İşte Famitsu'nun bu son sayısındaki ekran görüntüleri ise akşam saatlerinde ortaya çıktı. Ekran görüntülerine baktığımda serinin büyük bir hayranı olarak beni bir hayli heyecanlandırdığını söylemeliyim. Bu heyecanımın asıl nedeni oyun dinamiklerinin yanı sıra tabi ki oyunda dünya haritasının yer alacak olması. Tetsuya Nomura daha önce yaptığı açıklamalarda da oyunda dünya haritasının olacağını ve oyunun bu kısmı için oldukça özverili bir şekilde çalıştıklarını dile getirmişti. Oldukça geniş mekanlara ve farklı yollara da sahiplik edecek olan oyunda özlenen Airship kullanımı da tekrar bizlerle olacak.
 
 
     Gelelim oyunun dergide yayınlanan ekran görüntülerine. Yukarıda da göreceğiniz ilk ekran görüntüsünde oyunumuzun ana kahramanını büyük bir yamaca karşı bakarken görüyoruz. Dağlar dışında gözümüzün aldığı tüm yerlere gidebileceğimiz detayı da sabah yayınlanan detaylar arasındaydı. Yukarıda yer alan bu ilk ekran görüntüsü, adeta bu bilgiyi destekler şekilde duruyor.
 
     İkinci ekran görüntüsünde ise oyunun ilk videolarında da sıkça görülen bir yolun üzerindeyiz. Teknolojik olarak gelişmiş bir evreni göreceğimiz Versus 13'te bu teknolojik gelişime rağmen resimdekine benzer mekanlardan da sıkça göreceğiz.
 
     Her iki ekran görüntüsüne baktığımızda da oyunun grafik ve atmosferinin Final Fantasy 13'ten oldukça farklı olacağını çıkarabiliriz. hatta bu yeni görüntülerden sonra oyunun geçtiği mekan ve dünyanın bana fazlasıyla Final Fantasy 8'i hatırlattığını eklemeden de geçemeyeceğim.
 
 
     Dergide oyunun savaş kısmı içinde bir ekran görüntüsü yer alıyor. Kesin bir şeyi söylemenin oldukça zor olduğu bu ekran görüntüsünde ana karakterimizi bir kılıçla görüyoruz. karşımızdaki düşman ise Behemoth'u andırıyor. Oyunun yayınlanan ilk videolarından da Final Fantasy Versus 13'ün oldukça dinamik bir savaş sistemine sahip olacağını çıkarabiliriz.
 
     Şüphesiz Square Enix'ten ayrılarak kendi firmasını kuran Hironobi Sakaguchi'nin ayrılması ile düşüşe geçen Final Fantasy serisini, FF Versus 13 tekrar yükselişe geçirebilir. Bunun en büyük nedeni ise serinin kalıplaşmış bir çok oyununda da karakter tasarımcısı olarak çalışan ve başta Kingdom Hearts serisi olmak üzere bir çok başarılı yapıma imza atan Tetsuya Nomura'nın oyunun başında olması. Bu nedenle oyuna olan merakım çok daha yüksek bir seviyede.
 
     Henüz çıkış tarihi için bir açıklama yapılmayan Final Fantasy Versus 13, asıl patlamasını Tokyo Game Show 2010'da yapabilir. Umarız beklediğimiz türden bir Final Fantasy oyunu ile karşılaşırız.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Platformlar: PS4 XBOX ONE Geliştirici: Dağıtıcısı: Tür: Çıkış Tarihi:
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 52 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Sony, 30. Yıl Dönümüne Özel PlayStation 5 ve Pro Konsollarını Duyurdu 3 Saat önce Nintendo ve Pokemon Şirketi Palworld'e Telif Hakkı Davası Açtı 3 Saat önce Switch 2'ye Ait Olduğu Bildirilen Görseller Sızdırıldı! 4 Saat önce Eternal Fire, ESL Pro Lig Sezon 20'de Çeyrek Finale Yükseldi! 6 Saat önce Rivals of Aether II 23 Ekim'de Piyasaya Çıkıyor 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler