KRAFTON'un Metin Seslendirme Teknolojisi, Uncover the Smoking Gun Oyununa Eklendi

15.09.2024 12:07 Mehmet Tandoğan

 
 
KRAFTON Inc. bünyesindeki geliştirici stüdyosu ReLU Games, yapay zekâ dedektiflik oyunu Uncover the Smoking Gun'a bir güncelleme geldiğini duyurdu. Bu güncellemede ReLU Games, KRAFTON ile iş birliği yaparak gelişmiş Metin Seslendirme (Text-to-Speech, TTS) modeli "DiTTo"yu oyuna dâhil etti. KRAFTON'un derin öğrenme bölümü tarafından bu yılın başlarında geliştirilen DiTTo adlı bu teknoloji, ilk kez bir oyunda kullanılıyor.
 
DiTTo, difüzyon transformatörlerinin ses sentezine uygulanmasının yenilikçi bir örneği olup, geleneksel TTS teknolojilerine kıyasla daha doğal ve esnek bir konuşma sağlıyor. Difüzyon transformatörü, difüzyon modellerinin adım adım veri üretme sürecini transformatörlerin olağanüstü ilişki öğrenme yetenekleriyle birleştiren en son yapay zekâ modelleme tekniği. Model, yapay zekâ eğitim sürecini basitleştirerek yeni seslerin daha hızlı ve daha doğru bir şekilde üretilmesini sağlıyor ve yapay zekânın insan sesine oldukça benzeyen bir ses çıkarmasını sağlıyor.
 
Bu güncellemeyle, oyundaki robot şüpheliler artık sorulara yalnızca metinle değil, aynı zamanda yapay zekâ tarafından üretilen konuşmayla da yanıt verecek ve bu da kullanıcı deneyimini önemli ölçüde iyileştirecek. An itibarıyla bu özellik dil olarak yalnızca İngilizce'de desteklense de ilerleyen dönemlerde diğer dillerin de destekleneceği belirtilmekte.
Güncelleme ayrıca oyunda daha önce desteklenen sekiz dile ek olarak Portekizce, İtalyanca ve Lehçe olmak üzere üç yeni dil daha ekliyor. Yoğun talep üzerine oyunun orijinal müzikleri (OST) de indirilebilir içerik (DLC) olarak yayımlandı.
 
 
 
Bu büyük güncellemenin şerefine ReLU Games, 12 Eylül'den 26 Eylül'e kadar Steam'de özel bir indirim sunuyor. İki haftalık süre boyunca kullanıcılar ana oyunu ve DLC'yi indirimli satın alabilirler.
 
ReLU Games'in yapımcısı Qsun, gelişmelerle ilgili düşüncelerini "TTS'yi büyük dil modelleri (LLM'ler) ile entegre ederek, oyun içinde daha doğal bir iletişim sunmayı ve derinlemesine sürükleyici bir deneyim sunmayı hedefliyoruz. DiTTo, yapay zekâ ile oyunun kaynaşması için doğru bir başlangıç noktası ve önemli bir kilometre taşı," sözleriyle dile getirdi. 
basın bülteni 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Cities Skylines 2 DLC'si Bir Kez Daha Ertelendi 23 Dk önce Square Enix: Final Fantasy 16'nın Satışları Beklentinin Altında Kaldı 8 Saat önce Dead by Daylight Yan Oyunu Project T İptal Edildi 8 Saat önce Horizon Zero Dawn Remastered PS5 ve PC İçin Derecelendirildi 8 Saat önce Yeni Battlefield Oyunundan Çeşitli Detaylar Ortaya Çıktı 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler