Söylenti: Yeni Xbox PC Benzeri Mimari Kullanacak

Yeni nesil Xbox'ın adı da henüz netleşmedi
09.04.2013 08:13 Alkan Adakaner


     Playstation 4'ün PC'ye yakın bir mimariye sahip olmasından sonra yeni nesil Xbox'ın da benzer bir yapıya sahip olacağı konusunda açıklamalar yapılıyor. Bloomberg'ün raporuna göre yeni Xbox da geliştirici dostu olacak.
 
    Rapora göre Microsoft'un PC benzeri bir mimari sunmasının nedeni donanımın üretim maliyetlerini düşürmek ve daha kolay oyun geliştirilmesini sağlamak. Hatırlarsanız Bloomberg daha önce konsolun Jaguar CPU'ların GPU ile birleşiminden oluşan X86 AMD işlemcisi kullandığını söylemişti.
 
     Bu yeni konsolun Xbox 360'ta kullanılan IBM Power PC chipset'inden farklı bir yapıda olmasından dolayı yeni nesil Xbox'ın Xbox 360 oyunlarını çalıştırmayacağı söyleniyor. Bu gerçekten de üzücü bir durum diyebiliriz.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox 360 Platformlar: XBOX 360 Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 20 Kasım 2005
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 12 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Eternal Fire, ESL Pro Lig Sezon 20'de Çeyrek Finale Yükseldi! 1 Saat önce Rivals of Aether II 23 Ekim'de Piyasaya Çıkıyor 2 Saat önce Empire of the Ants Oyunundan 1 Saatlik Oynanış Videosu Yayınlandı 2 Saat önce Söylentilerin Ardından Take Two, GTA 6'nın 2025'te Çıkacağını Doğruladı 3 Saat önce RPG 9th Dawn Remake 25 Eylül'de PC için Çıkış Yapıyor 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler