Strateji Oyunu Sumerian Six Çıkış Tarihi Belli Oldu

15.08.2024 14:14 Mehmet Tandoğan

 
 
Yayıncılığını Devolver Digital ve geliştiriciliğini Artificer ekibinin üstlendiği gerçek zamanlı taktik gizlilik oyunu Sumerian Six’in çıkış tarihi açıklandı. Açıklanan bilgilere göre oyun 2 Eylül tarihinde PC platformuna geliyor. Oyunun PC sürümü ise Steam mağazası üzerinden yayınlanmayı bekliyor.
 
Bilim adamlarından oluşan bir ekibe liderlik edebileceğimiz yapım 
 
 
 
Sumerian Six, Üçüncü Reich'a karşı savaşlarında gizli görevler yürütmek için yeteneklerini birleştiren dünyanın en iyi bilim adamlarından oluşan bir ekibin kontrolünü bizlere veriyor. Enigma Squad adı verilen bu takımı en iyi şekilde yönetmeye hazırlanıyor, yapacağımız hamlelerle düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve her ortam içerisinde farklı stratejiler benimseyebiliyoruz. Bu yapım içerisinde her bir oyuncu farklı bir deneyim elde ediyor ve kendi oyun tarzını dahil edebiliyor.
 
Sürgündeki kimyager Rosa Reznick, Wojtek the Werebear ve Siegfried von Adelsberg gibi müttefiklerle karşı ilerleyebileceğimiz yapımda birçok bölgede heyecan verici yolculuğa çıkmaya hazırlanıyoruz. Her ekip üyesinin kendine ait uzmanlık alanları bulunuyor. Bu yeteneklerden yararlanarak düşmanları bertaraf edebiliyor ve yıkıcı güçleri ortaya çıkarmaya çalışıyoruz.
 
 
 
Oyun bizlere neler sunacak?
 
Serbest kamera bakış açısına sahip strateji odaklı gizlilik taktik oyunu oyuncular için gerçekten güzel bir deneyim sunmayı hedefliyor. Yapım içerisinde gerçek zamanlı taktiksel gizlilik deneyimi yer alıyor. Bunun yanı sıra macera içerikleriyle ön plana çıkmayı hazırlanıyor. 2. Dünya Savaşı'nı temel alan yapım içerisinde dilediğimiz gibi yer alabiliyor, farklı taktikleri ön plana çıkıyor ve bu taktikleri en iyi şekilde değerlendirmek isteyebiliyoruz. Yapımda elbette Dünya Savaşı içerisinde Nazilerle beraber olan en büyük mücadele konu alınıyor ve bu kapsamda arka planda farklı gizemler ve sırların olduğunu aktarabiliyoruz. Türlü deneysel teknolojilerin bulunduğu yapımda elbette arka planda bulunan hikaye kapsamında farklı sırları açığa çıkarabiliyor ve bu sırlar boyunca ilerlemek durumunda kalıyoruz. Savaşın seyrini değiştirmek için yer alabileceğimiz yapının içerisinde bilim insanı mangasını burada kontrol etmek durumunda kalıyoruz. Bilim insanlarından oluşan bu mangayı kontrol ederek elimizden geleni en iyisini yapmak durumunda kalıyoruz.
 
Gizli görevleri atılabileceğimiz ve bir yandan bu bilim adamlarının komando olduğu ve savaşçı olarak karşımıza çıktığı oyunda, dünyanın en iyi bilim insanlarından oluşan bir kadroyu kontrol ederek elimizden gelenin en iyisini yapmak durumunda kalıyoruz. Yapacağımız her bir hamlenin bir hayli önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor çünkü bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi stratejinizi ve planınızı ortaya çıkarabiliyorsunuz ve oyuna dökebiliyorsunuz. Manga içerisinde yer alan karakterleri tek tek kontrol edebiliyor, bu karakterlerin nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebiliyor ve aynı zamanda bu karakterlerin her birinin farklı yeteneklerinin ve becerilerinin olduğundan bahsetmekte fayda var. Hemen dikkat çekici içeriği ile beraber yer alabileceğimiz yapımda ekibin her üyesi içerisinde farklı stratejiler benimseyebilir ve her bir karakteri en iyi şekilde kullanmak tamamen bizim işimiz oluyor. Uzmanlık alanlarıyla beraber ön plana çıkan bu karakterlerin kullanımı tamamen bize ait olurken düşmanları nasıl alt edebileceğimizi seçebiliyor ve yapacağımız hamlelerin burada yıkıcı etkileriyle karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca elbette elimizden gelenin en iyisini yapmamız gerekiyor çünkü bu tarz oyunlarda yukarıda da bahsettiğimiz gibi farklı stratejiler benimserken aynı zamanda hayatta kalmanın ne kadar zorlu olduğunu burada görebiliyoruz. Yapım içerisinde Naziler bizlere düşman olarak karşımıza çıkıyor ve burada yapacağımız hamlelerle beraber Nazileri ortadan kaldırmak ve onların arka planda yer alan teknolojilerini ve kötü emellerini yok etmemiz gerekiyor. Oyunda bu tarz bir mangayı kontrol ediyor ve bu mangayla beraber ilerlemek durumunda kalıyoruz.

Gerçek zamanlı taktiksel deneyimle beraber ön plana çıkabileceğimiz yapımın içerisinde yıkıcı etkilere sahip komboları yapmak tamamen bizim işimiz olurken aynı zamanda bu aksiyon dahilinde uzmanlaşabiliyoruz.
 
 
 
Hem eski üyeleri hem de yeni müttefikleri ekibimize dahil edebileceğimiz yapımda Nazilerin planlarını ortadan kaldırmak durumunda kalıyor ve eğer Naziler burada dünyaya hükmederse elbette kötü bir gidişatın olduğundan bahsedebiliyoruz. Hikaye bu temel etrafında dönerken aynı zamanda özel yeteneklerinizi kullanmaya çalışıyor ve diğer taraftan farklı kıtalarda heyecan verici maceralara atılmak durumunda kalıyoruz. Oyunda her bir ekip üyesiyle beraber ilerlemek durumunda kalıyor, onları en iyi şekilde kullanmak tamamen bizim işimiz olurken gizemli ve güçte bir maddeyi içeren şeytani planların olduğundan da bahsetmekte fayda var. İşte bu şeytani planları ortaya çıkarmaya çalışan grupların burada ortadan kaldırılması gerekiyor ve bizim de burada yapacağımız hamlelerle beraber gidişatı yön vermeniz şart. Çünkü yapacağımız hamlelerin ne kadar önemli olduğunu yukarıda vurguladık ve burada dikkat çekici içeriklerle beraber stratejik maharetimiz ve özelliklerimizi ön plana çıkarmaya hazırlanabiliyoruz.
 
Dikkat çekici içeriklerle beraber düşman bölgelere doğru sızmaya çalışıyor, farklı yöntemler kullanarak gözcüleri görevlendiriyor ve savaşın her bir dakikasına tamamen hakim olmak durumunda kalıyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyundaki yerimizi almaya koyulurken savaşın seyrini değiştirebiliyor, farklı yıkıcı etkilere sahip olan karakterleri kontrol ediyor ve bu karakterleri doğru zamanda doğru hamle yaparak kullanmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyun içerisinde öncelikle etrafı keşfetmek durumunda kalıyor ve çevre unsurlarını kullanarak aynı şekilde manganın hayatta kalmasını sağlayabiliyoruz. Dolayısıyla burada yer aldığımız süre boyunca en iyi deneyimi elde etmeye çalışıyor ve yapacağımız hamlelerin ne kadar önemli olduğunu tekrar tekrar vurgulamak gerekiyor.

Farklı planlamalarla beraber ilerleyebileceğimiz yapımına geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda gerçek olayları ve mekanlardan esinlenilen bir sistemin olduğundan bahsedebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca bu bölgelere doğru ilerleyebiliyor, etrafı keşfedebiliyor, etraftaki çevre unsurlarını kendi lehimize kullanabiliyor ve aynı zamanda farklı kaynaklar toplayabiliyoruz. Düşman bölgelerine doğru sızmaya çalışırken gizlilik ve taktik odaklı yapı ile beraber ön plana çıkmaya çalışıyor ve karakterlerimizi adeta bir gözcü olarak kullanarak hangi düşmanın nerede olduğunu görebiliyor ve ona göre kendi stratejimizi ön plana çıkarabiliyoruz. Bir bölgeye doğru sızma girişimiyle beraber ilerleyebileceğimiz yapımda komplo teorileri ile beraber ortaya çıkan türlü içerikleri ortadan kaldırmaya çalışıyor ve alternatif bir tarihsel gerçeklikte karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
 
 
Tarihsel bir yolculuğa çıkabileceğimiz ancak bu tarihsel yolculuğun elbette bazı noktalarda kırılma yaşadığı yapımda kendi yaratıcılığımızla beraber farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyoruz. Bunun yanı sıra dinamik güçlerle beraber ilerlemek durumunda kalıyor ve kendi yaratıcılığımızı ve taktik içeriklerimizi konuşturmaya hazırlanabiliyoruz. Gerçek olaylar ve mekanlar dışında elbette yapacağımız hamlelerin ne kadar önemli olduğunu vurgularken gözcüler görevlendirilebiliyor, karşımıza çıkan ciddi tehditleri ortadan kaldırabiliyor ve manga içerisinde yer alan karakterleri en iyi şekilde kullanabiliyor ve mucizevi silahlar üretmeye başlıyoruz. Oyunun arka planında gizli teknolojiler bulunuyor ve bu gizli teknolojilerle beraber farklı silahlar üretmeye çalışırken ağır silahlardan mutasyonlara, doğaüstü güçlerden farklı silahlı güçlere ve kuvvetlere kadar içeriklerin burada olduğunu söyleyebiliyoruz. Dolayısıyla dinamik olarak güçlerimizi birleştirirken oyunda yer alacağımız süre boyunca farklı yöntemler geliştirebiliyor, bu yöntemlerin nasıl ortaya çıktığını ayarlayabiliyor ve kendimizi maharetimizi oyuna dökmek bizim işimiz oluyor.

Oyunun atmosferine bakacak olursak genel olarak farklı bölgelere doğru ilerlediğimizde bazı bölgelerin karlı, bazı bölgelerin güneşli ve bazı bölgelerin ise harabe olduğunu söyleyebiliyoruz. Dolayısıyla her bölge içerisinde yapabileceğimiz hamlelerin oldukça değişkenlik gösterdiğini aktarabiliyor, aynı zamanda temanın da değiştiğini söyleyebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber kendimizi farklı ortamlarda bulduğumuz oyunda elbette yapacağımız hamlelerin bölgeden bölgeye değişeceğini gösterdiğini aktarabiliyoruz. Çünkü bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bölge içerisinde farklı düşmanlar, çevre unsurları, gizlilik odaklı yapılar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor.
 
Bu ortamları keşfederken aynı zamanda etrafta neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve etrafta bulunan unsurları kendiliğimizi kullanmamız şart. Her bölge içerisinde farklı kısımlarını atmosferlerin bulunduğu, aynı zamanda farklı manzaralarla karşı karşıya kaldığımız yapımda gidişatınıza yön verebiliyor ve kendi kaderimizi tayin edebiliyoruz. Dikkat çekici unsurlarla beraber oyun genel olarak güzel bir deneyim sunmayı hedefliyor ve geliştirici ekip oyun üzerinde bir hayli çalıştığını aktarıyor. Umuyoruz ki güzel bir strateji ve taktik deneyimiyle karşı karşıya kalırız.
 
 
 
Son olarak, yapım içerisinde farklı hamleler yapabiliyor, kendi stratejinizi ortaya çıkarabiliyor ve her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor. Bu tarz deneyimle beraber, dilediğinizi gerçekleştirdiğiniz yapımlarda, elbette kendi stratejinizi oyuna dökerken doğru zamanda doğru hamle yapmanızda oldukça önem arz ediyor. Farklı bölgelere doğru ilerleyebildiğiniz ve bölgeleri kendi lehinize kullanmaya çalıştığınız yapımda dikkat çekici unsurlarla ilerlemeye başlıyor ve her bir karakterin yeteneklerinden faydalanmak isteyebiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber yer alabileceğiniz yapım içerisinde hızlı bir şekilde ilerlerken, aynı zamanda oyunun hızını kendinize göre ayarlayabiliyor ve daha fazla detaylı oyundaki yenilikleri alabiliyorsunuz. Genel olarak strateji severlere hitap edecek yapım, bu türe giriş yapanlara da hitap ediyor. İlk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlaşan ortamlar ve görevlerin bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Bu detaylarla oyuna ilk etapta ısınabiliyor ve daha sonrasında ise daha zorlu ortamları elden geçirebiliyorsunuz. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PCIFIC Esports Berlin Yolcusu! 10 Eylül ESL Pro Lig Sezon 20'de A ve B Grubu Karşılaşmaları Tamamlandı! 10 Eylül PlayStation 5 Pro Duyuruldu: İşte Fiyatı ve Özellikleri 10 Eylül Kızılderililerden İlham Alan As the Leaves Fall Duyuruldu 10 Eylül Hikaye Odaklı Fotoğrafçılık Oyunu FOMOGRAPHY Duyuruldu 10 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler