Dead Island 2 İçin Gelecek Neighborhood Watch Güncelleme Detayları

12.09.2024 17:28 Mehmet Tandoğan

 
 
Yayıncı PLAION ve geliştirici Dambuster Studios yayınladığı yeni bir gönderi ile beraber Dead Island 2’nin yepyeni Ultimate Edition sürümünün ücretsiz güncelleme ile çıkış yapacağını doğruladı. Açıklanan detaylara göre 22 Ekim tarihinde piyasaya sürülecek olan ücretsiz güncelleme oyunculara yepyeni bir oyun modunu sunuyor.
 
Dead Island 2 için yeni içerikler yolda
 
 
 
Neighborhood Watch adıyla karşımıza çıkacak olan oyun modu, Ultimate Edition sürümü ile beraber gelen ücretsiz güncelleme sayesinde oyuna dahil olmaya bekliyor. Bu mod içerisinde işbirliği modu geliştiriliyor ve oyuncular zombi sürülerine karşı birlik olmak durumunda kalıyor. Aynı zamanda ölümsüzlere karşı istediğiniz strateji ve planı yapabiliyor ve burada büyük bir mücadele sergileyebiliyorsunuz.
 
Ultimate Edition sürümüne bakacak olursak ana oyunun tamamı, Haus ve SoLA adlı iki genişleme paketi ve yepyeni Kingdom Come Deliverance II silah paketi de dahil olmak üzere çok sayıda şık kozmetik ve ölümcül silah içeriyor.
 
Sevilen oyunlar arasında yer alan Dead Island 2 şu anda PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One ve Epic Games Store üzerinden PC için mevcut durumda. Oyun öte yandan 22 Nisan tarihinde Steam platformuna geliyor.
 
 
 
Oyun bizlere üst düzey bir zombi deneyimi sunuyor
 
Açık dünya hayatta kalma zombi temasıyla beraber ilerleyebileceğimiz yapım içerisinde gerçekten de üst düzey bir yapı ile karşı karşıya kalıyor ve kendimizi Los Angeles sokaklarında bulabiliyoruz. Oyun içerisinde hem kent sakinlerinin zombilere dönüştüğünü görebiliyor hem de hayatta kalmak için gerçekten zorlu bir yapı ile karşı karşıya kaldığımızı aktarabiliyoruz. Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca hayatta kalmaya çalışıyor, etrafı keşfedebiliyor, çeşitli kaynaklar toplayabiliyor ve en iyi zombi katili olmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz.
 
Birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber ilerleyebileceğimiz yapımda aksiyon ve rol yapma deneyimiyle adım atmak durumundayız ve hem kendi karakterimizi geliştirirken hem de etrafı olabildiğince keşfetmek durumundayız. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere etrafı ne kadar çok keşfedersek o kadar çok kaynak sahibi olabiliyor ve bununla beraber hayatta kalma şansımızı artırabiliyoruz. Dikkat çekici bölgelere doğru ilerleyebileceğimiz yapımda açık bir dünyanın olduğundan bahsettik. Açık dünyada istediğimiz gibi dolaşırken farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgelerdeki ortamları ve manzaraları keşfedebilir ve her ortam içerisinde farklı atmosferler, düşmanlar, kaynaklar keşfedebileceğimiz unsurlar, düşmanlar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor.
 
Oyunda irili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşları bulunuyor. Patron savaşlarında bildiğimiz üzere düşmanları ortadan kaldırmak için öncelikle onların nasıl saldırdığını öğrenmemiz gerekiyor. Kendimize ait bir savunma sistemi ortaya çıkardıktan sonra patron savaşlarında elbette onların saldırılarından kaçınabiliyor ve bununla beraber karşı saldırıya geçmek durumunda kalıyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca patronları ortadan kaldırmak için zorlu bir yapı ile karşı karşıya kalabilir ve gerçekten de üst düzey performansımızı gösterebiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca salgının ardındaki gerçekleri açığa çıkarmak durumunda kalıyor, hayatta kalmaya başlıyor, evrilebiliyor ve en iyi zombi katili olmak için büyük bir mücadele içerisinde kendimizi bulabiliyoruz. Olağanüstü karakterlerle tanışabileceğimiz ve tonlarca silahın bulunduğu yapımda hem yakın dövüş silahları ile hem de menzilli dövüş silahları ile ön plana çıkabiliyor ve kendimizi oyuna kaptırabiliyoruz.
 
 

Kanlı sahnelerle beraber ilerleyebileceğimiz yapının içerisinde nasıl bir yapı ile ilerlemek istiyorsak ona göre kendi seçimlerimizi gerçekleştirebiliyoruz. Yani oyunda yer aldığımız süre boyunca seçimlerimize ve eylemlerimize göre gidişatımıza yön verebiliyor ve aynı zamanda hem kendimizin hem de burada yaşayan sakinlerin kaderi ile oynayabiliyoruz. Aynı zamanda Los Angeles'ın kaderi bizim elimizde bulunuyor ve burada salgının arka planda yer aldığı gizemleri ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Oyuncular burada yemyeşil bahçelerden koridorlara, heyecan verici bölgelerden çok daha farklı kısımlara kadar ilerlemek durumunda kalıyor. Oyun, grafik ve animasyon anlamında oldukça üst düzey bir yapı ile bizlere sunuluyor ve genel olarak oyuncular tarafından sevildiğini aktarmakta fayda var. Serinin ilk oyununun ardından gelen yeni devam oyunu içerisine gerçekten de güzel bir zombi deneyimi elde etmek durumundayız ve zombi kıyamet sonrası oyunları arasında yer aldığını aktarabiliyoruz. Heyecan verici macerayı atıldığımız yapım içerisinde dehşet verici yakın dövüş sistemleri ile beraber ön plana çıkabiliyor ve elimize alabileceğimiz bıçaklarla, sopalarla ve daha fazlasıyla beraber zombileri ezebiliyor, parçalayabiliyor, onları yakabiliyor ve farklı tuzaklarla beraber onları ortadan kaldırabiliyoruz.
 
Bununla beraber birinci şahıs bir kamera bakış açısı bulunduğundan dolayı elbette zombilerle kapışırken onlara doğrudan yakınımızda görebiliyor ve gerçekçi bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Oyunda kullanabileceğimiz oldukça farklı tuzaklar bulunuyor ve bu tuzakları en iyi şekilde sağa sola doğru yerleştirerek zombileri bu tuzaklarla ortadan kaldırabiliyoruz. Hem tekli bir şekilde hem de toplu bir şekilde onları yok edebiliyoruz. Bu kapsamda çatışmalar mümkün olduğunca en etkili bir şekilde bizlere sunuluyor ve onları ortadan kaldırmak için kanlı bir mücadeleye başlamak durumundayız. Oyunda elbette gece ve gündüz döngüsü bulunuyor ve bu döngüyle beraber kendimize oyuna kaptırabiliyor ve gerçekçi bir yapıyla karşı karşıya gelebiliyoruz. Oyunda düşmanları yani zombileri ortadan kaldırırken etrafın kan gölüne çevrildiğini aktarabiliyor ve bununla beraber dehşetin ve şiddetin oldukça üst seviyede bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. En iyi zombi katili olmaya çalışabileceğimiz yapımda elimizdeki silahlarla beraber farklı stratejiler benimseyebiliyor, kendimize ait taktik ve planlamaları ortaya çıkarabiliyor ve bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde ederek kendi deneyimini özelleştirip kişiselleştirebiliyor.

Düşmanları ortadan kaldırmak için farklı silahlar kullanabileceğimiz yapımda zombi istilasını ortadan kaldırmak ve aynı zamanda aralarından seçim yapabileceğimiz 6 karakterle beraber yer almak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda karakterlerin her birinin kendine özgü özellikleri, becerileri ve çok daha fazlası yer alıyor ve bunun yanı sıra farklı diyalog sistemleri de karşımıza çıkıyor. Yani her bir karakterle farklı şekillerde diyaloglara girebiliyor ve ona özgün senaryo sistemini ilerlemek durumunda kalıyoruz. Bunun yanı sıra uzmanlık alanlarının değişkenlik gösterdiğini aktarabiliyoruz. Uzmanlık alanları yönünde ilerlemek durumunda kalmak isterseniz ve çılgın karakterlerle yer almak isterseniz elbette her bir karaktere tek tek kullanabilirsiniz.
 
 
 
Bununla beraber farklı beceri sistemleriyle ön plana çıkabiliyor ve tamamen özelleştirebileceğiniz bir sistemle oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. En iyi parçalama sistemleri ile beraber yer alabileceğimiz yapımın içerisinde düşmanları ortadan kaldırırken kollarının, bacaklarının sağa sola fırladığını, koptuğunu ve çok daha fazlasını deneyimleyebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda düzinelerce zombi türüne sahip bir şekilde yer alabiliyor ve her birini ortadan kaldırmak için büyük bir mücadele sergileyebiliyoruz. Oyunda farklı zombi türleri yer alıyor ve her bir zombi türü farklı şekillerde saldırabiliyor. Örneğin bir zombi türü uzaktan menzilli atışlarla zehir atabiliyor veya diğer bir zombi tamamen yakın dövüşe odaklı bir şekilde elini sağa sola doğru savurabiliyor. Bu tarz detaylarla beraber oyunda farklı zombi türlerini ortadan kaldırmak zorunda kalıyoruz.

Dikkat çekici ortamlarda kendimizi bulabildiğimiz yapımda, her ortamda yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı zorluklar, düşmanlar ve çok daha fazlası yer alıyor. Ona göre evlerin haricinde bir de yan görevlerden ilerleyebildiğimiz yapımda hem tek oyunculuğu hem de işbirliği modu ile arkadaşlarımızla oynayabiliyoruz. Oyunda işbirliği moduyla yanınıza davet edebileceğiniz arkadaşlarla beraber hikaye görevlerini tamamlayabilir ve senaryo moduyla ön plana çıkabiliyorsunuz.
 
 
 
Yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca 3 kişiye kadar oynanabilecek muhteşem bir eşli oyun modu ile yer alabiliyor ve yolculuğunuzun tadını çıkarabiliyorsunuz. Eşli oyun modu ile arkadaşınızla beraber oynamak çok da eğlenceli bir deneyimin kilidini açabiliyor ve hem hikayeyi deneyimleyebiliyor hem de aranızda muhabbet edebiliyorsunuz. Oyun içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi dilediğiniz şekilde ilerlerken yapacağınız hamlelerle ve gerçekleştireceğiniz seçimlerle gidişatınıza yön verebiliyor ve onunla beraber en iyi şekilde yer alabiliyorsunuz. Genel olarak toparlayacak olursak, zombi kıyameti sonrasında geçen bu yapım oynanması ve yer verilmesi gereken projeler arasında bulunuyor. Oyun şu anda birçok platformda yerini alabilir ve hangi platforma sahipseniz ona göre satın alım işlemini gerçekleştirebiliyorsunuz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bir göz atmanızda fayda var.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Electronic Arts Yeni Skate Oyunu İçin Tarih Verdi: İşte Yeni Detaylar 17 Eylül Darksiders II: Deathinitive Edition PS5 ve Xbox Series'e Geliyor 17 Eylül Xbox Game Pass'e Eylül Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 17 Eylül EA FC 25'te Yer Alacak Şarkıların Listesi Açıklandı: Türk Sanatçı da Var! 17 Eylül Batman: Arkham Knight İçin Deadpool & Wolverine Modu Yayınlandı 17 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler