Korsan Kullanımın En Yüksek Olduğu Konsol Wii

Wii satış rakamlarıyla diğer konsollara fark attı, ama Nintendo önceki nesilde korsana karşı gösterdiği güçlü direnişi bu nesilde gösteremedi
17.12.2010 18:35 Alkan Adakaner


    Korsan oyun kullanımı hem geliştiricilerin hem de yayıncıların en büyük sorunu. Aslında bu sorunu sadece firmalara aitmiş gibi görmek de yanlış, çünkü bir çok oyunun korsan nedeniyle PC için piyasaya çıkarılmak istenmediğini biliyoruz.
 
    Yeni bir araştırmada torrent dosyalarının sayısı temel alınarak korsanın en yaygın olduğu platformlar belirlenmeye çalışıldı. Bu listede PC 113,624 dosya ile konsolları oldukça geride bıraktı. Zaten bu sonuç pek de şaşırtıcı değil. Konsollarda ise durum daha ilginç.

     Nintendo Wii  25,770 torrent dosyası ile en çok korsan kullanılan konsol olmuş. Playstation 3 ise  24,240 torrent dosyası ile ikinci sırada bulunurken, Xbox 360 oyunlarının torren dosya sayısı ise 24,108'de kalmış.

     Playstation 3'te korsan kullanımın yeni başlamasına rağmen Xbox 360'ı geçtiğini görüyoruz. Wii'nin durumunun ise korsana karşı hassas bir firma olan Nintendo'nun hiç hoşuna gitmediğine eminiz.
 
     Taşınabilir oyun cihazlarına baktığımızda Playstation Portable'ın (PSP) 31,742 torrent dosyasına sahip olduğunu DS'nin ise 18,714 torrent dosyası bulunduğu ortaya çıkıyor. Yine de DS oyunlarının boyutları nedeniyle her zaman torrent'ten indirilmediğini göz önüne alırsak buradaki rakamlar yanıltıcı olabilir.

    Tabi bu rakamlar asla kesin bilgiler vermiyor, sonuçta indirilen oyunlar da kopyalanıp dağıtılabiliyor. Yine de bu listede bir kesinlik varsa o da PC oyunculuğu korsan kullanımın eline düştüğüdür.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Nintendo Wii Platformlar: Wii Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 20 Aralık 2006
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 10 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Cities Skylines 2 DLC'si Bir Kez Daha Ertelendi 1 Saat önce Square Enix: Final Fantasy 16'nın Satışları Beklentinin Altında Kaldı 9 Saat önce Dead by Daylight Yan Oyunu Project T İptal Edildi 9 Saat önce Horizon Zero Dawn Remastered PS5 ve PC İçin Derecelendirildi 9 Saat önce Yeni Battlefield Oyunundan Çeşitli Detaylar Ortaya Çıktı 9 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler