Microsoft Flight Simulator 2024'te Karakterimizle Etrafı Gezebileceğiz

11.08.2024 18:08 Mehmet Tandoğan

 
 
Uçuş simülasyonu Microsoft Flight Simulator’ın en yeni devam oyunu Microsoft Flight Simulator 2024 için yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. 2020 yılında piyasaya sürülen oyunun ardından şimdi ise yepyeni mekanikleri ve oynanış dinamiklerine sahip bir devam projesiyle karşı karşıya kalmaya hazırlanıyoruz.
 
Yeni oyunda etrafı karakterimizle keşfedebiliyoruz  
 
 

Microsoft Flight Simulator 2024 oyunculara sadece uçuş anlamında simülasyon unsurlarını değil aynı zamanda farklı etkinliklere katılabileceği ve farklı görevlere geçiş yapabileceği bir deneyimi sunmayı hedefliyor. PC Gamer ile konuşan Microsoft Flight Sim başkanı Jorge Neumann, “oyunda sadece helikopter veya uçakla uçmakla kalmayıp aynı zamanda karakterinizle beraber etrafı gezebiliyorsunuz” açıklamasında bulunuyor.

Beklenen devam oyunları arasında yer alan Microsoft Flight Simulator 2024’te karakterimizle beraber etrafı gezerken göl kenarına gelebiliyor, gün batımını izleyebiliyor, dağ evine doğru geçiş yapabiliyor, kulübeye doğru ilerleyebiliyor ve çok daha fazla detayla karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
Tüm bu özellikleriyle oyun 19 Kasım tarihinde Xbox Series X/S ve PC için piyasaya sürülmeyi bekliyor.
 
 
 
Yeni sürümde neler olacak?
 
Simülasyon serisinin en yeni oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan Microsoft Flight Simulator 2024, beklenen devam oyunları arasında yer alıyor. Yapımı içerisinde istediğimiz şekilde uçuş simülasyon deneyimine adım atmak durumunda kalıyoruz ve bunun yanı sıra en yeni dinamiklerle oyunu deneyimlemek istiyoruz. Devam projesinden elbette tüm oyuncular ve hayranlar bir hayli beklentisi yüksek olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla, bu tarz devam projelerinde elbette geliştirici ekiplerin bir hayli dikkat etmesi gerekiyor. Çünkü bu tarz devam oyunlarında çok fazla gelişim gösterilmesi gerekiyor ve hayranların ve oyuncuların beklentisinin karşılanması lazım. Dolayısıyla bu yapım içerisinde belirtilerine göre oldukça fazla dinamik ve yeni olayların olacağını söyleyebiliyor ve bununla beraber hem yeni güncellemelerin hem de yeni içeriklerin oyuna dahil edileceğini aktarmakta fayda var.
 
2020 yılında piyasaya sürülen ilk oyunun ardından devam projesi için beklentiler bir hayli yüksekken, aynı zamanda oyun içerisinde farklı görevlere doğru adım atabiliyoruz. 2020 yılında piyasaya sürülen oyunda yer alan mevcut uçakların ve havalimanlarının daha gelişmiş versiyonları burada yer almaya hazırlanıyor ve ek olarak 2024 sürümünde çok daha üst düzey grafikler ve animasyonlar olacağından bahsedebiliyoruz.
 
Oyun, bildiğiniz üzere 19 Kasım 2024 tarihinde piyasaya sürülmeyi bekliyor ve yukarıdaki haberimizden de bahsettiğimiz üzere oyunda çok daha farklı yeniliklerin olduğundan bahsetmekte fayda var. Bunun yanı sıra oyun, Microsoft tarafından kullanıcılara sunulan Xbox Game Pass abonelik hizmetinde de yer almaya hazırlanıyor. Bu abonelik hizmeti kapsamında ilk günden kütüphaneye ekleyebiliyor ve herhangi bir ek ücret ödemeden, eğer aboneliğiniz bulunuyorsa oyunu kütüphanenize ekleyebilir ve doğrudan indirmeye koyarak oynayabilirsiniz. Bunu yine sıra sadece Xbox sürümü değil, aynı zamanda PC ve bulut sürümü de abonelik hizmeti içerisinde yer alıyor ve dilediğiniz platformdan oyunu deneyimlemek isteyebiliyorsunuz. Bu da oyunculara sunulan ekstra avantajlardan bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu sayede istediğiniz gibi oyunu deneyimleyebiliyor ve her türlü uçuş deneyimini adım atmaya hazırlanabiliyorsunuz.
 
 

Dikkat çekici uçuş simülasyonu deneyimi ile beraber yer alabileceğimiz devam oyunu içerisinde istediğimizi gerçekleştirebiliyor ve burada yapacağımız hamlelerle beraber gidişatımızı yön verebiliyoruz. Yeni nesil bir devam oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan bu yapım, 2024 sürümü ile adeta göz doldurmaya hazırlanıyor. Uçakların, jetlerin, helikopterlerin ve çok daha fazlasının yer alacağı 2024 sürümü içerisinde elbette farklı yol haritası bulunacak ve geliştirici ekip oyuna belirli oranlarda geliştirmeler yapacak ve yeni güncellemelerle beraber oyunu güncel tutmaya devam edecek. Açıklanan detaylara göre oyun çıkış yaptıktan sonra elbette belirli hatalar bulunursa, bunlar doğrudan giderilecek ve akabinde ise yeni içerikler oyuna dahil edilmeye hazırlanacak.
 
Çeşitli yan görevlerin, etkinliklerin, ana görevlerin ve çok daha fazlasının bulunacağı yapım içerisinde istediğiniz gibi uçaklara doğru atlayabilecek, karakterinizle beraber ilerleyebileceksiniz. Haberimize bahsettiğimiz gibi oyun içerisinde sadece uçmakla kalmayacak, aynı zamanda karakterimizle beraber karada istediğimiz gibi yürüyebileceğiz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca karakterimizle beraber inip etrafı keşfedebileceğimiz bir sistemle karşı karşıya kalmamız elbette 2020 devam projesinde en çok merak edilen unsurlardan birkaç tanesi diyebiliriz. Çünkü burada karakterimizle beraber istediğimiz gibi göl kenarlarına doğru gidebilecek, buralardaki manzaraları açığa çıkarabilecek, etrafı keşfedebilecek, arkadaşlarımızın evine doğru yol alabilecek ve daha fazla detay ile beraber buradaki yerimize alabileceğiz. Dolayısıyla bu tarz detaylarla gerçekten oyun oldukça dikkat çekici bir şekilde karşımıza çıkıyor.
 
Yani genel olarak simülasyon oyunları bu tarz unsurları pek önemsemiyor, ancak bu oyun içerisinde yürümenin yanı sıra elbette karakterimizle beraber yapabileceğimiz farklı görevlerin de bulunması oldukça güzel olabilir. Bu tarz detaylarla beraber yer alabileceğimiz yapımda elbette geliştirici ekip umuyoruz ki güzel bir şekilde karakterimizle beraber ilerleyebileceğimiz ve hatta karakterimizle beraber farklı etkinlikler ve görevler yapabileceğimiz bir içerik katabilir. Sadece kuru kuru yürümekle kalmayız ve en iyi şekilde oyundaki yerimizi alabiliriz. En yeni devam oyununda farklı paketler bulunacak ve bu paketleri satın alarak elbette farklı uçaklara, helikopterlere, hava kurtarma desteğine ve çok daha fazlasına sahip olabileceksiniz. Bu tarz içeriklerle beraber elbette oyun bir yandan kazanmaya ve sizlere farklı içerikler sunmaya devam edecek. İlk oyunun başarısının ardından devam oyunundan da beklentilerin bir hayli yüksek olduğunu ve daha fazla detay bizlere sunulacağını aktarabiliyoruz.
 
 

Geliştirici ekip tarafından belirtilene göre 2024 sürümü içerisinde yükleme sürelerinde iyileştirmeler yer alacak ve bu kapsamda oldukça üst düzey bir yapıyla karşı karşıya kalabileceğiz. Açıklanan detaylara göre veri yönetiminin iyileştirildiği ve simülatörün mimarisine değişikliklerin bulunduğu söz konusu. Dolayısıyla oyun içerisinde kullanıcılar simülasyona doğru geçiş yaptığında daha az yükleme süreleri ile karşılaşacak ve kullanıcılar gereksiz bant genişliğinden ve yükleme sürelerinden kurtulacak. Bunun yanı sıra disk alanı kullanımından da kaçınmak için elbette ihtiyaç duydukları dokuları, ağları ve harita verilerini istedikleri şekilde indirilebilecek ve bu sayede kendinize göre oyunun kalitesini, dokusunu ve diğer unsurlarını ayarlayabileceksiniz.
 
Bunun yanı sıra güncelleme ve yükleme sürelerinde de büyük oranda azalmalar meydana gelecek. Oyunda sadece yolcu uçakları olmayacak, aynı zamanda farklı uçak modellerinin de yer alacağını aktarmakta fayda var. Bu uçak modelleri gerçekçi mekaniklerle ve markalarla karşımıza çıkacak ve birkaç yere yolcu uçağı içerecek olan yeni sürüm dahilinde oyuncular mevcut uçakların tam listesini gördüklerinde çok fazla şaşıracağı belirtiliyor. Dolayısıyla ilerleyen süreçte oyun hakkında daha fazla detayı bekliyor ve biz de oyundaki yerimizi almaya hazırlanabiliyoruz.
 
Geliştirici ekip sürekli olarak yaptığı açıklamalarla beraber hayranları bir hayli heyecanlandırır ve hem hayranların hem de yeni gelecek oyuncuların beğenisini kazanacak türden bir oyun ortaya çıkaracaklarını bildiriyor. Dolayısıyla biz de oyundaki yerimizi almak için oldukça sabırsızlanıyoruz diyebiliriz.

Yine Microsoft tarafından ortaya çıkarılan bilgilere ve yayınlanan sayfaya göre 2024 sürümü içerisinde kullanıcılar oyun üzerinde kaç kişinin çalıştığını sormuş. Geliştirici ekip bu soruya oldukça büyük bir ekibin bulunduğunu ve 500'den fazla kişinin bunun üzerinde çalıştığını aktarmış durumda. Dolayısıyla gelişmiş bir simülasyon deneyimiyle beraber ön planda hazırladığımız bu yapım gerçekten de yüzlerce kişi tarafından bizlere ulaştırılmak isteniyor ve bu kapsamda güzel bir deneyimin bizlere sunulacağını aktarabiliyoruz.
 
 
 
Yeni sürüm içerisinde farklı görevler, aktiviteler, gerçek hayattan yer alan havacılık faaliyetleri ve çok daha fazlası bizlere gerçekçi bir şekilde sunulacak. Bunun yanı sıra oyunda sadece uçak uçurmakla kalmayacak, aynı zamanda arama kurtarmalara çalışabilecek, itfaiye helikopterlerini kontrol edebilecek ve sahil güvenlik örgütleri gibi farklı şekillerdeki kuruluşlara adım atabileceğiniz. Bu sayede hem oyunda daha fazla vakit geçirebilecek hem de daha güzel bir deneyim elde edebileceğiz. Bunun yanı sıra geliştirici ekip oyunun her türlü yönünü geliştirdiğini aktarıyor.
 
Performansı arttırmak için geliştirilmiş çoklu iş parçacığı örneği ile beraber oyun daha akıcı hale gelebiliyor ve yüksek performans elde edebiliyoruz. Bunun yanı sıra daha hızlı indirme, yükleme ve kurulum hızları ile beraber oyundaki yerimizi daha kısa sürede alabiliyor ve böylece oyuna hızlı bir şekilde adım atabiliyoruz. Ek olarak geliştirilmiş aerodinamik ve fizik simülasyonu sayesinde daha gerçekçi sistemlerle karşı karşıya kalabilir ve gerçek hayatta nasıl bir deneyim yaşıyorsak aynı şekilde ona benzer bir deneyimle beraber oyuna atılım sağlayabiliyoruz. Gerek uçuş simülasyonu gerek diğer fizik unsurları doğrudan bizlere aktarılıyor ve gerçek hayattan alıntı bir şekilde bizlere sunuluyor.

Genel olarak toparlarsak, yeni sürümden beklentiler bir hayli yüksek. Peki siz bu oyundan neler bekliyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Kızılderililerden İlham Alan As the Leaves Fall Duyuruldu 1 Saat önce Hikaye Odaklı Fotoğrafçılık Oyunu FOMOGRAPHY Duyuruldu 2 Saat önce PlayStation 5 Pro Etkinliği Ne Zaman? Nereden İzlenir? 3 Saat önce Ubisoft, XDefiant Oyuncularına 9 Dolarlık Ücretsiz Bonus Dağıtıyor 3 Saat önce Ubisoft İçin Kötü Gidişat Sürüyor: Hisseler Düşmeye Devam Ediyor 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler