Nintendo Oyunları Artık Sanat Eseri

07.09.2010 13:30 Ersin Kılıç


     Oyunlar bizim için vazgeçilmez bir unsur ve en büyük eğlence kaynaklarımızdan birisi. Oyunların birer sanat olup olmadığı ile ilgili sık sık bazı konu ve tartışmalara tanık oluyoruz. Benim fikrimi soracak olursanız tüm oyunları kapsamasa da bazı oyunlar kesinlikle sanat eseri ibaresini hak ediyor. Konuyu fazla dallandırıp budaklandırmadan asıl haberimize geçelim.
 
      Video oyunları ülkemizde ilk kez bir sanat eseri olarak sergileniyor. İstanbul'da Pera Müzesi'ndeki Japonya Medya Sanatları Festivali'nde bazı oyunlar sanat eseri olarak sergilenmeye başladı. Üstelik bu oyunlardan beş tanesi Nintendo oyunları.
 
      1997 yılından beri Japonya'da düzenlenen ve animasyon, manga, oyunlar, interaktif sanat gibi bölümlerden oluşan bu serginin amacı ise sanat alanında mükemmelliğe ulaşmış bazı eserleri bir araya getirerek yeni fırsatlar yaratmak ve ziyaretçilere esin kaynağı olmak.
 
     Müzede sergilenen Nintendo oyunları ise Mario Kart Wii, Super Mario Galaxy 2, New Super Mario Bros Wii, Pokepark ve Wii Music olarak listelenmiş. Japonya Medya Sanatları Festivali 3 Ekim'e kadar ziyaretçilerini bekliyor olacak.
 




 
Pera Müzesi
Meşrutiyet Cad. No: 65, Tepebaşı
Tel: (212) 334 99 00
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Nintendo Wii Platformlar: Wii Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 20 Aralık 2006
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Cities Skylines 2 DLC'si Bir Kez Daha Ertelendi 1 Saat önce Square Enix: Final Fantasy 16'nın Satışları Beklentinin Altında Kaldı 9 Saat önce Dead by Daylight Yan Oyunu Project T İptal Edildi 9 Saat önce Horizon Zero Dawn Remastered PS5 ve PC İçin Derecelendirildi 9 Saat önce Yeni Battlefield Oyunundan Çeşitli Detaylar Ortaya Çıktı 9 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler