Oyuncuların, özellikle biz Türkiye'de olanların vazgeçilmez oyun platformu olan Steam, daha önce de tahmin edilebilir bir şekilde mevcut olan dolar kurunu 1.8'den 10'a yükseltti. Peki bu durumda ne olacak? Biz Türkiye'de yaşayan oyuncular bu durumdan nasıl etkilenecek? Biraz bundan bahsedelim:
Steam gibi oyun satış platformları geliştiricilere her ülke için belli bir satış rakamı öneriyor. Yani bir geliştirici veya yayıncı, oyunlarını yayınlarken tek tek, ülke ülke satış rakamı girmenin yanı sıra önerilen rakamlar üzerinden de direkt olarak satışını yapabiliyor. Önerilen satış rakamının yer almasıyla yayıncılar bir ülkenin hangi ekonomik durum içerisinde olduğunu bilmesine gerek kalmıyor. Bu şekilde Steam, "oyununuzu şu kurdan veya şu fiyata satabilirsin" diye öneriyor. Bu öneri artık 1.8 dolardan 10'a çıkmış durumda.
Steam'de mevcut ve bundan sonraki süreçte yayınlanacak olan oyunların, önerilen dolar kuru 10 olduğundan dolayı ülkemizde daha pahalı olacağı aşikar (şimdiden bazı oyunların fiyatlarında artış söz konusu). Bu durum daha çok bağımsız yapımcıları ve daha düşük bütçeli oyunları etkisi altına alacak gibi. Çünkü diğer büyük firmalar önerilen kur dışında kendi istediği rakamı girmeyi tercih ediyor. Ancak bağımsız ve daha düşük bütçeye sahip olan ekipler genel olarak önerilen kur üzerinden oyunlarını yayınlıyor.
Steam'de halihazırda oyunu geliştiren ve yayınlayan ekipler halen kendi fiyatlarını girebiliyor ancak çoğu oyunda otomatik fiyatlandırma kullanılıyor. Bu durum bakalım bundan sonraki süreçte nasıl bir etki yaratacak, hep birlikte göreceğiz.