XCOM Neden Tatiksel-FPS Oldu?

XCOM'daki bu tür stratejik savaşlar oyunu sıradan bir FPS olmaktan kurtaracak
25.06.2011 16:07 Alkan Adakaner


     2012 yılında tekrar oyun dünyasına dönecek olan XCOM'ın yeni oyunu hakkında geliştirici 2K Marine yetkilileri ayrıntılı bilgiler vermeye devam ediyor.Bu bilgiler oyundan beklentilerinizi arttıracaktır.
 
    1962 yılında William Carter adlı bir FBI ajanını yöneterek dünya dışı varlıklara karşı mücadele edeceğimiz oyunda neden tatiksel-fps türü seçildiği geliştiriciler tarafından açıklandı. Buna göre 2K Marine orijinal serideki strateji, stratejik oynanış ve taktiksel dövüşün yanı sıra düşmanın teknolojisini ele geçirme, devre dışı bırakma veya düşmana karşı yeniden kullanma gibi temel özellikleri koruma kararı aldı.
 
    Oyunda düşman teknolojisini ele geçirdikten sonra bunu kendi üssümüze götürüp üzerinde araştırma yapacağız ve kendi yararımıza kullanma şansı yakalayabileceğiz. Ayrıca takım elemanlarımız da bu silahları kullanabilecek.
 
    Yeni XCOM'da 1. kişi kamera açısının seçilmesinin nedeni ise oyunculara ilk elden oyunu oynama fırsatı vermekmiş. Geliştirici ekibin bu değişikliği hiç kuşkusuz oyunun temel oynanış mekaniklerine doğrudan etki etmiş.
 
     Düşmanlarla doğrudan çatışmaya girebileceğimiz gibi uzaktan tıpkı bir strateji veya rpg oyunu oynuyormuş gibi karakterlerimizi yöneteceğimiz yeni XCOM ilginç bir atmosfer sunacak gibi görünüyor.
      

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
The Bureau: XCOM Declassified Platformlar: PC XBOX 360 PS3 Geliştirici: 2K Marin Dağıtıcısı: 2K Games Tür: Tactical Çıkış Tarihi: 20 Ağustos 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Ubisoft, Driver Serisini Devam Ettirecek mi? Heyecan Verici Gelişme 14 Temmuz Silent Hill: The Short Message Geliştiricisinden Yepyeni Bir Oyun Yolda 14 Temmuz Concord İçin Aksiyon Dolu Yeni Fragman Yayınlandı 14 Temmuz Aliens Fireteam Elite 2'nin Potansiyel Çıkış Tarihi Ortaya Çıktı 14 Temmuz The Witcher 3'ün Yeni Modu 15 Benzersiz Görevi Ekliyor 14 Temmuz
Forumdan Konular
DH'den Haberler