Until Dawn Filminin Çekimlerine Başlandı

06.08.2024 14:31 Mehmet Tandoğan

 
 
Oyuncular tarafından sevilen seçim ve gerilim odaklı sinematik macera oyunu Until Dawn beyaz perdeye taşınıyor. Açıklanan detaylara göre şu anda filmin çekimleri başlamış durumda ve bu hamle hayranları heyecanlandırıyor.
 
Until Dawn filminde kimlerin oynayacağı belli oldu
 
 
 
PlayStation Studios Ürün Sorumlusu ve PlayStation Productions Başkanı Asad Kızılbaş, X platformunda paylaştığı yeni bir gönderi ile beraber projenin çekimlerinin başladığını doğruladı. Yönetmenliğini David F. Sandberg'in (Lights Out, Annabelle: Creation, Shazam) üstlendiği film, Supermassive Games'in PlayStation 4 konsolları için piyasaya sürdüğü Until Dawn'ı temel alıyor.
 
Filmin senaryosu aynı zamanda projede yapımcı olarak görev alan Gary Dauberman tarafından yazılıyor. Dauberman bu zamana kadar Annabelle serisini yazdı ve It ve It: Chapter Two'nun ortak yazarlığını yaptı. Diğer taraftan bu hafta Maia Mitchell, Belmont Cameli ve Peter Stormare'nin kadroya katılacağı duyuruldu. Stormare, orijinal oyundaki Dr. Hill rolünü tekrar canlandıracak.
 
Son olarak oyuncu kadrosunun geri kalanında Ella Rubin, Michael Cimino, Ji-young Yoo ve Odessa A'zion yer alıyor.
 
 
 
Until Dawn oyunu bizlere neler sunuyor?
 
Bahsettiğimiz haberle beraber sinematik bir deneyime sahip ve adeta bir film izliyormuş gibi bir oyun sistemini sunan Until Dawn, beyaz perdeye uyarlanmaya hazırlanıyor. Yukarıda bahsettiğimiz gibi, oyun tamamen sinematik bir deneyimi bizlere sunuyor ve aynı zamanda yapacağımız seçimlerle beraber gidişata yön verebiliyoruz. Hem konsollarda hem de PC platformunda bulunacak oyunun detaylarına girecek olursak, birisi için yeniden düzenlenip işlenen bir sistemin olduğundan bahsedebiliyor ve buradaki kabusu yeniden yaşamak durumunda kalıyoruz.
 
Yaşam ile ölüm arasındaki ince bir çizgide bulunduğumuz yapımda, yapacağımız her bir hamle ile beraber gidişata yön verebiliyor ve hangi karakterin yaşayıp yaşamayacağını seçebiliyoruz. Sürükleyici bir hikaye içeriği ile ve aynı zamanda olaylarla karşı karşıya kaldığımız yapımda, korku deneyimi içerisinde kaybolmaya hazırlanıyor ve sürekli olarak gergin dolu ortamların bizlere sunulduğunu söyleyebiliyoruz. Adeta bir film izler gibi ve gerilim dolu filme bakar gibi izlediğimiz diğer taraftan interaktif unsurların da bulunduğu yapımda, yer yer karakterlerin kontrolünü elimize alabiliyor, yapacağımız seçimlerle beraber gidişata yön verebiliyor ve diğer karakterlerle etkileşime girebiliyoruz oyun içerisinde.
 
Elbette etkileşim unsurlarının ve oynanış kısımlarının oldukça az olduğunu vurgulayabiliyor ve her kararımızın fark yaratacağını söyleyebiliyoruz. Oyuna genel bakış atacak olursak, 8 arkadaşın bir yıl önce aralarından iki kişinin kaybolduğu terk edilmiş bir mekana doğru ilerlediğimiz esnada hikayenin başladığını aktarabiliyoruz. Burada mekanın içerisinde korku dolu unsurların olduğunu ve kan dondurucu bir hikaye içeriği ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Daha evine tatile giden 8 arkadaşın kaçışı olmayan bir kabusa dönüştüğü hikaye içeriği ile beraber karşı karşıya kaldığımız yapımda, PC için yeniden düzenlenmiş ve işlenmiş unsurların olduğunu söyleyebiliyor ve oyunun yakın zamanda PC platformuna geleceğini aktarabiliyoruz.
 
 
 
Daha önce sadece konsol platformuna çıkışını gerçekleştiren yapım, remaster sürüm ile beraber PC platformuna gelmeye hazırlanıyor. Elbette PC oyuncularının beklentileri bir hayli yüksekken burada yapacağımız hamlelerle beraber gidişata yön verebiliyor ve korkularımızla beraber yüzleşerek şafağa kadar kimin hayatta kalacağını, kimin hayatta kalmayacağını seçebiliyoruz.
Şafak vaktine kadar oldukça gergin dolu anları sahne alabilecek ve çarpıcı görsellerle beraber baştan sona yeniden tasarlanmış ortamlarda kendimizi bulabileceğimiz yapımda, birisi platformuna özel geliştirmelerin olduğunu söyleyebiliyor ve oynanış mekaniklerinin de elden geçirildiğini aktarabiliyoruz. Daha fazla güçlendirilmiş oyun sistemleri ile beraber uzak atmosfer görüntülerinin ve daha ortamının heyecan dolu keşfine adım atmaya hazırlanabiliyor ve istediğimizi gerçekleştirebiliyoruz.
 
Yapım içerisinde bildiğiniz üzere istediğiniz karakterle beraber ilerleyemiyor, sadece sinematik bir deneyim sunulduğundan dolayı oyun sizlere sunum sonrasında ve konuşma sonrasında çeşitli karakterlerin kontrolünü elinize veriyor. Hemen hemen her bir karakterle beraber ilerleyebildiğiniz ve bu oynanış kısımlarının bir hayli az olduğu kısımlarda karakterinizle beraber etrafı keşfedebiliyor, etrafta bulunan nesnelerle etkileşime girebiliyor ve burada yapacağınız seçimlerle aslında gidişatınızı yön verebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra kontrolünü eline aldığınız karakterin başından geçenleri görebiliyor ve diğer karakterlerle olan ilişkilerinizi burada seçimlerinizle belirleyebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca sadece etrafınızdaki olayları değil, aynı zamanda karakterler arası ilişkileri de bir hayli etkileyen kararlar alabiliyor ve dilediğinizi gerçekleştirebiliyorsunuz.
 
Hangi karakterlerle yakın olmak istiyorsanız ona göre seçimler yapabiliyor, hangi karakterle uzak olmak istiyorsanız da ona göre seçimlerinizi yapabiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Dolayısıyla yapacağınız seçimlerin gidişatı doğrudan etki ettiğini zaten oyunun temelinde seçim odaklı ve sinematik deneyimin olduğundan bahsedebiliyoruz. Yapım içerisinde dilediğimiz gibi ilerlerken daha tatillerinin kesintiye uğradığı bir esnada 8 arkadaşın kontrolünü elimize geçirmeye hazırlanıyor ve oyunun PC sürümünün Unreal Engine 5 oyun motoru ile beraber yeniden hazırlandığını aktarabiliyoruz. Dolayısıyla yepyeni görüntüsü ile beraber daha dikkat çekici ortamlarda kendimizi bulabiliyor ve karakter modellemelerinin de daha da iyileştirildiğini aktarabiliyoruz.
 
 

Adeta film gibi izleyebileceğimiz ve yapacağımız seçimlerle beraber gidişatına yön verebileceğimiz oyunda yeniden ve baştan tasarlanmış sürükleyici kurgu hikayesine doğru adım atmaya hazırlanıyor ve herkesin kaderinin bizim elimizde olduğunu aktarabiliyoruz. Yıldızlarla dolu bir kadronun canlandırdığı eşsiz karakterleri beraberinde getiren oyunda, istediğimiz gibi karakterlerle etkileşime girebiliyor, kendi hikayemizi oluşturabiliyor ve dinamik animasyonların burada olduğunu söyleyebiliyoruz. Aynı zamanda hangi karakterin hangi durumlarda nasıl hissettiğini görebiliyor ve o karakterin nasıl bir yapıya sahip olduğunu analiz edebiliyoruz. Bu da oyunda yer alan gerçekçiliği arttıran unsurlar arasında bulunuyor ve ayrıntılı yüz yakalama performansları ile beraber hangi karakterin neyden etkilendiğini ve nasıl bir yapıya ve duyguya sahip olduğunu görebiliyoruz. Grup içinden kimin hayatta kalmaya uygun olduğunu öğrenebildiğimiz ve jest ve mimiklerin bir hayli ön planda olduğu yapımda, dikkat çekici animasyon tarzıyla ve karakter modellemeleri ile beraber ön planda çıkabiliyor ve aynı zamanda dehşetten hiç bu kadar güzel durmadığı bir ortamda kendimizi bulabiliyoruz.
 
Attığımız her adımda nefesimizin kesileceği ve aynı zamanda zengin ve detaylı ortamları keşfedebileceğimiz oyunda, PC için yeni görsel iyileştirmelerle beraber baştan aşağıya yenilenen sistemleri burada görmeye hazırlanıyoruz ve oyunun son görsel teknolojileri ile beraber desteklendiğini aktarmakta fayda var. Kabuslarınızın gerçeğe dönüştüğü ve yapacağınız tahminlerle beraber gidişatına yön verebileceğiniz yapımda, yeni toplanabilir nesnelerin olduğundan bahsedebiliyor ve bu kapsamda etrafı keşfetmek ve çevre unsurlarıyla etkileşime girmek bir hayli önem arz ediyor. Zaten bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere farklı animasyon detayları ile karşı karşıya kalırken, aynı zamanda çevre unsurlarıyla ve karakteri kontrol altına aldığımız esnada etrafta neler olup bittiğini öğrenmek bir hayli önemli.

Korku deneyimini yeniden yaşayabileceğimiz ve yepyeni ortamlara doğru ilerleyebileceğimiz yapımdan, yeniden düzenlenmiş anlatım sekanslarıyla beraber artık eskisinden daha derin bir hikaye içeriğiyle ve konuşma tasarımı ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Yeni ve sürükleyici üçüncü şahıs kamera bakış açısıyla beraber yer alabileceğimiz oyunda, aksiyonu, korkuyu ve gerilimi bir hayli yakından hissedebiliyor ve yepyeni oyun müzikleri ile beraber elden geçirilmiş ses efektlerinin tadını çıkarmak durumunda kalıyoruz.
 
 
 
Soluksuz bir serüvene doğru adım atabileceğimiz oyunda, adeta bir film izler gibi doğrudan oyunda yer alan hikayeye nasıl şekillendiğini görebiliyor, yer yer bu duruma dikkat çeken seçimlerin bizlere sunulduğunu aktarabiliyor ve bu tarz detaylarla beraber hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz. İstediğimiz gibi geri alabileceğimiz farklı serüvenlere adım atabileceğimiz ve 8 karakteri hayatta tutmaya çalışabileceğimiz yapımda, iyi ve kötü sonun olduğundan bahsedebiliyor ve bu sonlara ulaşmak tamamen sizin işiniz oluyor. Aynı zamanda oyunda yapacağınız seçimler doğrudan oyunun sonuna doğru etki ediyor ve buna göre kendi seçimlerinizi gerçekleştirerek hangi sona ulaşmak istiyorsanız doğru seçimleri yapmanız gerekiyor. Diğer taraftan doğru zamanda doğru tuşlara basmanız gereken QTE sekansları yer alıyor. Bunlarla beraber hangi karakterin yaşayacağını, aynı zamanda bu doğru zamanda doğru tuşlara basabileceğiniz kısımlarda görebiliyorsunuz. Eğer kaçarken veya kovalanırken sürekli olarak yanlış suçlamalar yaparsanız karakter ne yazık ki yok olabiliyor.

Genel olarak da toparlayacak olursak oyun sinematik bir sistemle beraber seçim odaklı bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Yapacağımız hamlelerle gidişata yön verebiliyor ve ilgi çekici karakterlerle karşı karşıya kalıyoruz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Sektörel Haberler Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 7 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Sega'nın Mobil Oyunu Yakuza Wars Beklenenden Erken Ortaya Çıktı 09 Eylül Valve'ın Deadlock Oyunu Henüz Çıkmadan Hilecilere Yenik Düştü 09 Eylül PlayStation 5 Pro Konsolu Yarınki Etkinlikte Tanıtılabilir 09 Eylül Carmen Sandiego Reboot Duyuruldu: İkonik Hırsız Geri Dönüyor 09 Eylül Days Gone Yönetmeni Karakterin Astro Bot'a Eklenmesinden Rahatsız 09 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler