XDefiant Yapımcısından Oyunculara: Beğenmiyorsanız Oynamayın!

07.07.2024 14:15 Mehmet Tandoğan

 
 
Ubisoft ekibi tarafından biz oyun severlere sunulan rekabet odaklı nişancı, aksiyon ve taktik oyunu XDefiant'ın yapımcısı, oyuncuları karşısına alacak çeşitli açıklamalarda bulundu. Yaptığı yorumla beraber "oyun içi hatalara tahammülünüz yoksa başka bir oyuna geçebilirsiniz" ifadelerini kullandı.
 
XDefiant aslında MMO oyun motoru üzerine kurulmuş
 
 
 
Sosyal medyada konuşan Mark Rubin, XDefiant'ın MMO oyun motoru üzerine kurulu olduğunu ve bu nedenle ücretsiz bir şekilde oynanabilen projenin çeşitli hatalara sahip olacağını vurguladı. Rubin, X'te oyunun aceleye getirildiğini söyleyen bir kullanıcıya yanıt olarak şunları söyledi:
 
"XDefiant'ın şu anda sahip olduğu oyun motoru MMO temelli. Normal şartlarda bu tarz FPS oyunları için altyapının sıfırdan inşa edilmesi gerekiyor. CoD bile ID Tech oyun motoruyla bu serüvene başladı. Ama biz şu anda nişancı temelli olmayan bir oyun motorunda yeni teknolojiler geliştirmek için çabalıyoruz."
 
Rubin sözlerine şöyle devam etti: "Şu anda XDefiant ile 20 yıllık geçmişe sahip değiliz. Dolayısıyla yapmaya çalıştığımız şeyi beğeniyorsanız burada kalabilir ve işlerin ne kadar iyileştiğini görebilirsiniz. Ancak oyun size göre değilse elbette başka oyuna geçiş yapabilirsiniz."
 
Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.
 
 
 
Oyunda neler var?
 
Farklı grupları ve fraksiyonları beraberinde getiren aynı zamanda ekip odaklı strateji taktik oyunu XDefiant, hızlı tempolu bir yapıyla karşımıza çıkıyor. Oyun içerisinde elbette yapacağımız taktiklerle gidişata yön verebiliyoruz. Savaş odaklı yapım içerisinde gidişatımıza yön verdiğimiz esnada elbette farklı taktikler benimseyebiliyor ve bu taktiklerle beraber kendimizi ekibe adapte etmeye çalışıyoruz.

Oyun içerisinde farklı sezonlarla beraber çeşitli yenilikler gelmeye hazırlanırken aynı zamanda oyuncular burada yer aldığı süre boyunca kendilerini geliştirmeye çalışıyor ve daha fazla karakter üzerine yoğunlaşabiliyor. Bunun dışında oyun içerisinde tamamen çevrimiçi bir yapı olduğundan dolayı elbette kendinizi diğer oyuncularla beraber kapışırken bulabiliyor ve yaptığınız hamlelerle beraber karşıdaki insanların ve oyuncuların yapacakları planlamalarını boşa çıkarmaya çalışabiliyorsunuz.

Oyun içerisinde elbette ekip odaklı bir yapı olduğundan dolayı farklı stratejiler benimseyebiliyor, bu planlamalarla beraber kendi oyun tarzınızı ve stratejinizi oyuna dahil edebiliyor ve daha fazla detay ile beraber yerinize alabiliyorsunuz. Dikkat çekici bölüm tasarımları ile ve taktik unsurları ile beraber ön plana çıkan ve hızlı tempolu çatışmaları bünyesinde barındıran XDefiant'ta bildiğiniz üzere çapraz oyun desteği yer alıyor.
Bu destekle beraber diğer oyuncularla kapışabiliyor ve sürekli olarak kendi taktiklerinizi ön plana çıkarabiliyorsunuz. Çapraz oyun desteğiyle beraber çeşitli platformlardaki arkadaşlarınızı yanınıza çağırabilir ve onlarla beraber de oynayabiliyorsunuz. Yani oyun içerisinde eğer siz bir PC platformunda oynuyorsanız konsol oyuncuları ile beraber eşleşebiliyor veya onlarla oynayabiliyorsunuz. Dolayısıyla çapraz oyun desteği ile beraber hem kullanıcı sayısı artış gösteriyor hem de lobilerde artık daha az bekleme süresine sahip olabiliyorsunuz. Bu sayede hızlı bir şekilde oyuna geçiş yapabiliyor ve kendinize oyuna adapte edebiliyorsunuz.

Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere ne kadar çok vakit geçirirseniz o kadar çok tecrübe sahibi olabiliyor ve kendi deneyiminizi yükseltebiliyorsunuz. Bununla beraber kendi taktiklerinizi ön plana çıkarabiliyor ve hatta kendi nişangahınızı en iyi şekilde kullanabiliyorsunuz. Fare hassasiyetinizi kendinize göre ayarlayabildiğiniz ve akabinde ise üst düzey bir yapı ile yer alabildiğiniz yapımda farklı bölgelere yani bölümlere doğru ilerleyebiliyor ve her haritada farklı şekillerde stratejiler ön plana çıkmaya hazırlanabiliyor.

Bu stratejilerle beraber kullanabileceğiniz taktikler oldukça değişkenlik gösterebiliyor ve haritanın her bölgesini en iyi şekilde kullanmak tamamen sizin işiniz oluyor. Kullanabileceğiniz farklı silahlarla gidişatınıza yön verebildiğiniz yapımında oynama tarzınızı kendinize en uygun hale getirebiliyor ve bunun için farklı silahları kullanarak aynı zamanda eklentileri de silaha dahil edebiliyorsunuz.
 
 

Bunun yanı sıra aletler, araçlar ve öğeler stratejinizi derinleştiren unsurlar arasında bulunuyor ve hangi taktikleri planlamak istiyorsanız ve nasıl ilerlemek istiyorsanız ona göre kendi ekipman seçiminizi yapabiliyorsunuz. Farklı operatörlerle ilerlemeye başladığınız yapım içerisinde her bir operatörün yani karakterlerin çeşitli özellikleri bulunuyor. Ve bu benzersiz özelliklerle beraber düşmanların üstesinden gelebiliyorsunuz. Her bir ekip içerisinde farklı fraksiyona dahil olan karakterler bulunabiliyor ve bunlarla beraber elbette kendinize en iyi oyun deneyimini adapte etmeye çalışabiliyorsunuz.

Çeşitli operasyonlara katılabileceğiniz gruplarınızla beraber düşmanlara karşı gelebileceğiniz ve kabiliyetinizi ortaya dökebileceğiniz yapımda özelleştirilebilir teçhizatların olduğunu söyleyebiliyoruz ve özel operasyonların sonunda ise büyük ödüllerin sahibi olabiliyorsunuz. Farklı eklentilerle ve karakter seviyesi ile beraber kendinizi geliştirebildiğiniz, yeni özelleştirmelerin kilidini açabildiğiniz ve aynı zamanda farklı kostümleri elde edebildiğiniz yapımda elbette diğer oyunculardan farklı olabiliyorsunuz.
 
Bu da oyunda yer aldığımız süre boyunca kendimize bir hedef belirlemek anlamına geliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca geçiş bileti ile beraber yeni sezonlara adım atabiliyor, bu sezonlar içerisinde farklı kozmetiklerle, silahlarla ve beklentilerle karşı karşıya kalabiliyoruz. Oynaması ücretsiz bir yapıyla karşı karşıya olduğunuzdan dolayı elbette oyunu oynamak için herhangi bir ücret vermek durumunda kalmıyorsunuz, ancak yeni kozmetikler ve eklentiler elde etmek için elbette bir miktar para yatırmak durumunda kalırsınız ve bu da oyunda yer alan para kazanma yöntemlerinden birkaç tanesi diyebiliriz.

Hızlı tempolu yapım içerisinde her bir operatörün farklı özelliklerinin olduğundan bahsettik. Burada aynı zamanda kendi ekibinizi en iyi şekilde toparlayabiliyor ve altı oyuncu oluşan takımınızı ön plana atabiliyorsunuz. Takım içerisinde elbette farklı karakterler bulunuyor ve her bir karakter burada kendi stratejinizi ön plana çıkarabilecek yetenekleri bünyesinde barındırıyor.
Herhangi bir fraksiyondan istediğinizi seçebileceğiniz, stratejinizi oyuna adapte edebileceğiniz ve oyun esnasında istediğiniz zaman fraksiyon değiştirebileceğiniz yapımda elbette farklı fraksiyonlarla beraber düşmanların yani diğer oyuncuların hamlelerini boşa çıkarabiliyor ve oyun içerisinde yapacağınız ara taktiklerle beraber de gidişatı yön verebiliyorsunuz. Bu da oyunda yer alan stratejileri ve planlamaları daha da derinleştiren unsurlar arasında bulunuyor.
Oyun içerisinde bulunan fraksiyonlar aslında Ubisoft ekibi tarafından şu ana kadar geliştirilen oyunların evrenlerinden bizlere sunuluyor. Yani oyun içerisinde farklı oyun serilerinden karşımıza çıkan çeşitli fraksiyonlar bulunuyor ve altı oyuncu ile beraber kendi ekibinizi kurabiliyorsunuz. Ekibiniz içerisinde istediğiniz gibi ilerleyebiliyor, düşmanların dikkatini dağıtabiliyor, flash bombaları kullanarak kör edebiliyor veya doğrudan elinizdeki silahları ateşleyerek sıcak çatışmaya girebiliyorsunuz.
 
 

Hızlı tempolu yapımı içerisinde elbette farklı kısımlara doğru koşabiliyor, saklanabiliyor ve haritanın yani bölgenin her bir unsurunu kendi lehinize kullanmanız gerekiyor.
Farklı sezonlarla beraber yer alabileceğimiz yapım içerisinde elbette her bir sezon farklı etkinliklerle karşımıza çıkıyor. Örneğin bir sezon içerisinde farklı kozmetiklerin, silahların, eklentilerin, yeni karakterlerin ve çok daha fazlasının olduğundan bahsedebiliyoruz.

Yakın zamanda ortaya çıkan yeni bir haberle beraber oyunun geleceği tartışılıyor ve 2. sezon ve 3. sezonda hangi unsurların olacağı aktarılıyor. Biraz da sezon detaylarına gelecek olursak, ikinci sezonla beraber yeni bir fraksiyondan silahların, teçhizatların ve silah türlerinin bizlere sunulacağını aktarabiliyoruz.

Diğer taraftan 3. sezonla beraber oyuna daha çok Assassin's Creed teması hakim olacak ve yeni bir fraksiyondan bu seriden ilham alan yapıyla beraber karşımıza çıkması beklenecek. Hızlı Temple çatışmalarda yer alabileceğiniz ve kendi oyun tarzınızı mükemmelleştirmeye çalışarak ilerleyebildiğiniz oyunda ekip arkadaşlarımızla beraber gücümüzü birleştirebiliyor ve silahlarımızı en iyi şekilde onarıp farklı hale getirebiliyoruz.

Oyunda kullanabileceğimiz her bir eklenti ile beraber silahımızın farklı şekillerde kullanımına sahip olabiliyor ve aynı zamanda onları hem güçlendirebiliyor hem de farklı taktikleriyle düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. İstediğimiz şekilde oynayabileceğimiz ve kendi stratejimizi oyuna dahil edebileceğimiz yapımda farklı silahları bir araya getirebiliyor, efsanevi parçaları bu silahlara ekleyebilir ve yeni seçeneklere erişim kazanabiliyoruz.
 
Bu detaylarla beraber elbette oyunda ilerleyebileceğimiz farklı noktalar bulunuyor. Elde ettiğimiz görevlerle ve tamamladığımız işlerle beraber farklı kaynakların ve eklentilerin sahibi olabiliyoruz. Farklı sınıflarla beraber ilerleyebildiğimiz yapımda elbette oynama tarzımızı kendimize en uygun hale getirmek için farklı silahları elimize alabiliyor, eklentileri ve aletleri de barındıran bir fraksiyonla beraber oyuna dahil olabiliyoruz.

Geniş bir cephanelikten seçim yapabileceğimiz ve bunlarla beraber ilerleyebileceğimiz yapımda elbette fraksiyonlar yukarıda bahsettiğimiz gibi simgesel Ubisoft evrenlerinden ilham alınmış bir şekilde karşımıza çıkıyor. Bu seçeneklerle beraber özel operatörlerle ilerlemeye çalışabiliyor, aynı oranda kabiliyetlere sahip olan karakterlerle gidişatımıza yön verebiliyor ve mümkün olduğunca elbette düşmanları öldürmek ve buraları temizlemek temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor.
 
 

Özelleştirilebilir tesisat sistemi ile beraber en iyi şekilde elimizdeki silahları değerlendirebiliyoruz. Oyun esnasında stratejimizi değiştirmek ve aynı zamanda farklı eklentileri kullanmak tamamen bizim işimiz oluyor. Ve böylece kötü giden gidişatı burada durdurabiliyoruz. Her operasyonda kullanabileceğimiz stratejileri ve planlamaların değişkenlik gösterdiği yapım içerisinde farklı hataların ve sorunların olduğundan da bahsetmek gerekiyor.
Ortaya çıkan detaylarla beraber elbette gidişata verebileceğimiz ve aynı zamanda çeşitli sorunların olduğu oyunda haberimiz de bahsettiğimiz gibi oyunun yapımcısı, yapım içerisinde farklı hataların olabileceğinden bahsediyor ve eğer bunlara tahammül edemiyorsanız başka oyuna geçiş yapabilirsiniz ifadelerini kullanıyor. Her 3 ayda bir yepyeni karakterlerin, haritaların, silahların, kozmetiklerin ve etkinliklerin yer aldığı ve eklendiği yapım gerçekten de güncel tutulmak isteniyor.

Hem yeni gelen oyunculara hem de eski oyuncuları hitap eden yapısıyla beraber gelecek güncellemelerde çok daha yenilikçi sistemler bizlere sunulmaya hedefleniyor ve aynı zamanda canlı bir servis oyunu olduğundan dolayı elbette sürekli olarak kendini güncellemek zorunda olan bir yapım diyebiliriz. Bu tarz servis oyunlarında bildiğiniz üzere oynaması ücretsiz bir yapıya da sahipse elbette içerisinde farklı sezon biletleri alabileceğiniz kozmetikler ve çok daha fazlası var. Onlarla beraber elbette gerçek para ile satın alımlar gerçekleştirebiliyor ve onları elde edebiliyoruz.
 
Karakterimizi en iyi şekilde özelleştirebileceğimiz ve diğer karakterlerden ve oyunculardan farklı olabileceğimiz yapımda şu ana kadar 14 farklı harita bulunuyor ve her bir harita içerisinde yapmamız gereken hamlelerin değişkenlik gösterdiğini aktarabiliyoruz. Her haritanın farklı ortamları, avantajlı ve dezavantajlı konumları ve çok daha fazlası bizlere sunuluyor. Yapım içerisinde aynı zamanda farklı arenalar yer alıyor ve herhangi bir mod ile beraber deneyiminizi özelleştirebiliyorsunuz. Birçok farklı arena ile beraber farklı oyun modlarına geçiş yapabileceğiniz oyun içerisinde bölge kontrolü, eşlik etme, işgal ve daha fazlası gibi farklı oyun etkinlikleri yer alıyor. Bu modlara katılım sağlayarak elbette kendinizi daha da geliştirebiliyor ve özelleştirebiliyorsunuz. Bu sayede hem ekip arkadaşlarınızla beraber oynayışınızı ilerletebiliyorsunuz.
 
 
 
Kısaca toparlayacak olursak XDefiant, farklı grupları ve fraksiyonları bir araya getiren, ekip odaklı hızlı tempolu bir strateji taktik oyunudur. Oyuncular, oyun içinde yapacakları taktiklerle gidişata yön verebiliyor. Savaş odaklı yapımda, farklı taktikler benimseyerek kendimizi ekibe adapte etmeye çalışıyoruz. Oyun, farklı sezonlarla çeşitli yenilikler getirirken, oyuncular da kendilerini geliştirip daha fazla karakter üzerine yoğunlaşıyor. XDefiant tamamen çevrimiçi bir yapıya sahip, bu yüzden diğer oyuncularla kapışırken bulabiliyor ve yaptığınız hamlelerle karşıdaki oyuncuların planlarını boşa çıkarmaya çalışıyorsunuz.
 
Ekip odaklı yapı sayesinde, farklı stratejiler benimseyebiliyor, bu planlarla kendi oyun tarzınızı oyuna dahil edebiliyorsunuz. Dikkat çekici bölüm tasarımları ve taktik unsurlarıyla ön plana çıkan XDefiant, hızlı tempolu çatışmalar barındırıyor. Çapraz oyun desteği ile farklı platformlardaki arkadaşlarınızla oynayabiliyorsunuz; PC’de oynuyorsanız, konsol oyuncularıyla eşleşebiliyor ya da onlarla oynayabiliyorsunuz. Çapraz oyun desteği, kullanıcı sayısını artırıyor ve lobilerde daha az bekleme süresi sunuyor. Bu sayede, hızlı bir şekilde oyuna geçiş yapabiliyor ve kendinizi oyuna adapte edebiliyorsunuz.
 
Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Oyun yeni güncellemelerle beraber daha da toparlanmaya devam ediyor ve geliştirici ekip bir nevi bunun sözünü veriyor. İlerleyen süreçlerde yepyeni güncellemelerle beraber karşınıza çıkmaya hazırlanıyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 11 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Kingdom Hearts Serisi Hangi Sırayla Oynanmalı? 3 Saat önce Sony, ChinaJoy 2024 Etkinliğinde Oynanabilecek Oyunlarını Açıkladı 4 Saat önce Ubisoft, Driver Serisini Devam Ettirecek mi? Heyecan Verici Gelişme 14 Temmuz Silent Hill: The Short Message Geliştiricisinden Yepyeni Bir Oyun Yolda 14 Temmuz Concord İçin Aksiyon Dolu Yeni Fragman Yayınlandı 14 Temmuz
Forumdan Konular
DH'den Haberler