Xbox Game Pass Fiyat Artışı Sonrasında Microsoft'a Soruşturma Açıldı

21.07.2024 22:22 Mehmet Tandoğan

 
 
Microsoft tarafından kullanıcılara sunulan oyun abonelik hizmeti Xbox Game Pass abonelikleri bildiğiniz üzere yakın zamanda dünya çapında zamlandı. Bu kararın ardından Federal Ticaret Komisyonu kısa adıyla FTC, yeni bir soruşturma başlattı.
 
Soruşturmada birçok sebep öne sürüldü
 
 
 
Ortaya çıkan detaylara göre Microsoft'a soruşturma açılmasının sebepleri arasında Xbox Game Pass hizmetine gelen zam, fiyat artışı ile beraber sunulan hizmetin kalitesinin düşmesi ve Microsoft'un Activision Blizzard satın alımı sonrası izlediği tutum yer alıyor.
 
Federal Ticaret Komisyonu açtığı soruşturma ile beraber mevcut duruma itiraz ediyor. Şikayet kapsamında sonucun ne olacağı şu an için bilinmiyor ancak zam kararının ve Activision Blizzard satın alımının herhangi bir şekilde zarara uğraması beklenmiyor.
 
Öte yandan Microsoft avukatları daha önce Activision Blizzard birleşmesinin ardından Xbox Game Pass fiyatlarının herhangi bir şekilde artmayacağına dair çeşitli sözler verdi. Ancak bu sözlerin herhangi bir şekilde bağlayıcı olmadığını vurgulamak gerekir. Çünkü Activision bünyesindeki oyunlarla beraber fiyat artışı önceden de beklenen durumlar arasındaydı. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Sektörel Haberler Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Epic Games Bu Hafta 1.600 TL'lik İki Oyunu Ücretsiz Veriyor! 40 Dk önce Atmosferiyle Dikkat Çeken Selfloss Çıktı: Neler Sunuyor? 1 Saat önce PUBG Nations Cup 2024 Başlıyor 2 Saat önce Konami, AC Milan ve FC Internazionale Milano ile El Sıkıştı 4 Saat önce Titan Quest 2 İçin 40 Dakikalık Oynanış Videosu Yayınlandı 05 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler