Delta Force: Hawk Ops'tan Aksiyon Dolu Oynanış Videosu Geldi

04.08.2024 14:30 Mehmet Tandoğan

 
Yayıncılığını TiMi Studio Group ve geliştiriciliğini Team Jade ekibinin üstlendiği savaş odaklı nişancı aksiyon oyunu Delta Force: Hawk Ops için aksiyon dolu bir oynanış videosu yayınlandı. Oyunun açık alfa testinde yer alacak Havoc Warfare Modu'nu video aracılığıyla görebiliyoruz.
 
Delta Force: Hawk Ops klasik seri oyunları gibi hissettirmiyor
 
 
 
Havoc Warfare Modu, oyunculara birbirleriyle savaşma imkanı veriyor ve Battlefield benzeri bir yapıya sahip. Kara, deniz ve hava araçlarını kullanarak 4 kişilik takımlar oluşturabileceğiniz ve 32'ye 32 harita içerisinde bulunabileceğiniz yapımda en son hayatta kalan takım kazanıyor. Stratejik noktaların kontrolü için savaşabileceğiniz haritada hayatta kalmak tamamen sizin işiniz oluyor.
 
Oyuncular tarafından belirtilene göre serinin en yeni oyunu ve bu mod klasik Delta Force oyunlarını pek anımsatmıyor. Ancak yine de oyuncuların beğenisini kazanacak içeriklerin ve modların bulunacağı belirtiliyor.
 
Oyunun şu anda Steam mağazası üzerinde test sürümü yer alıyor. Dilediğiniz gibi bu test sürümüne erişim sağlayabilir ve oyunu oynayabilirsiniz. Böylece nasıl bir yapıya sahip olduğunu doğrudan gözlemleyebilirsiniz.
 
 
 
Oyun bizlere neler sunacak?
 
Delta Force serisinin en yeni oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan Hawk Ops için beklentiler bir hayli yüksek olsa da ortaya çıkan fragmanlarla beraber oyuncular ne yazık ki oyunu eleştirmeye devam ediyor ve şu anda oyunun gidişatı için henüz iyi veya kötü olacak diyemiyoruz. Çünkü ortaya çıkan detaylarla beraber oyunun nasıl bir yapıya sahip olacağına elbette her oyun modunda farklı bir şekilde değerlendirmek durumunda kalıyoruz. Örneğin yukarıda bahsettiğimiz ve detaylandırdığımız üzere Havoc modu oyun serisinin dışına çıkarak daha çok Battlefield oyunlarından aşina olduğumuz bir yapıyı beraberinde getirir. Dolayısıyla bu da oyuncuların elbette seriyi başka bir boyuta götürdüğünü ve seriden koptuğunu söylediğinin işaretlerinden bir tanesi.
 
Bunun dışında elbette seri içerisinde yer aldığımız süre boyunca farklı unsurlarla karşılaşmayı umuyorken bu yapımla beraber gidişat elbette biraz daha farklı diye biliyoruz. İki farklı zaman aralığında geçen ve hem tek oyunculu hem de çevrimiçi çok oyunculu bir şekilde oynayabileceğiniz yapımda gidişatınıza yön verirken savaş atmosferi içerisinde elbette oldukça güzel bir deneyim elde edebilir ve kendi taktiklerinizi ön plana çıkarabilirsiniz. Bu tarz detaylarla beraber istediğiniz ekipmanı elinize alabiliyor, askerinizi dilediğiniz şekilde özelleştirebiliyor, farklı eklentilerle beraber silahları düzenleyebiliyor ve yakın silahlardan daha uzak menzildeki silahlara kadar oldukça farklı sistemlerle beraber düşmanlara karşı gelebiliyorsunuz.
 
Elbette bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi bu arada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla istediğiniz gibi oyundaki yerinizi alabiliyor ve her bir oyun modu içerisinde yapmanız gereken farklı gerekliliklerin olduğunu vurgulamak gerekiyor. Geniş silah cephaneleriyle beraber ilerleyebileceğiniz, istediğiniz silahlarla beraber yer alabileceğiniz yapım içerisinde tek oyunculu modda elbette farklı görevleri yerine getirmek durumunda kalıyor ve burada düşmanlara karşı nasıl savaşılması gerektiğine ve aynı zamanda nasıl taktik unsurlarınızı değiştirebileceğinize bir göz atabiliyorsunuz.
 
Bunun dışında elbette çevrimiçi çok oyunculu mod dahilinde oldukça deneyimli oyuncuların karşınıza çıkacağını ve ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu ortamlarla beraber oyundaki yerinizi alabileceğinizi vurgulamak gerekiyor.
 
 

Serinin en yeni oyunu içerisinde oldukça farklı oyun modları bulunuyor. Ancak bu oyun modları elbette seriye bir başka hava katmaya hazırlanıyor. Bu oyun modları diğer çevrimiçi oyunlar içerisinde daha önceden yer alıyordu, şimdi ise bu seriye adapte edilmiş gibi görünüyor. Geniş silah cephaneleriyle beraber ağızları açık bırakan ortamlara doğru ilerleyebileceğimiz yapım içerisinde ortalığı nasıl aksiyona kaydırabileceğimizi görebiliyor ve aksiyon dahilinde ve savaş ortamında altımıza alabileceğimiz tanklarla, havadan ilerlerken helikopterlerle ve sudan ilerlerken ise oldukça farklı sistemlerle ve gemilerle karşı karşıya gelebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde hem karada hem denizde hem de havada büyük bir mücadeleye atılabiliyoruz.
 
Bu tarz detaylarla beraber elbette savaş ortamını sonuna kadar hissedebiliyor ve burada elbette çevrimiçi çok oyunculu yapımlarla beraber oyundaki yerimizi almak daha eğlenceli bir deneyimi beraberinde getiriyor. Çünkü bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere en iyi deneyimle beraber ilerlerken yanınıza çağırabileceğiniz arkadaşlarınızla beraber gidişatınıza yön verebiliyor, ekibinizi kurabiliyor ve daha fazla detayla beraber oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Dinamik bir dünya ile karşı karşıya kaldığınız yapımda elbette etrafın nasıl yıkıldığını ve bombaların geldiği esnada etrafın paramparça olduğunu söyleyebiliyoruz. Dolayısıyla geliştirici ekibi bu konuda da oldukça üzerinde durduklarını aktarıyor ve fragman içerisinde de oyundaki fizik motorunu nasıl işlediğini ve bombaların çevreye nasıl hasar verdiğini gösteriyor. Dolayısıyla yukarıda bahsettiğimiz ve detaylarını verdiğimiz haberi fragmanda bir göz atmanız ve oyunun aslında Battle Royale modunun nasıl olabileceğini görebiliyorsunuz.
 
Bu mod dahilinde elbette bildiğiniz üzere dörder kişilik takımlar halinde büyük bir haritaya yayılıyor ve kendi ekibinizi burada korumak tamamen sizin işiniz oluyor. Ekibinizde veya tamamen diğer dünyadaki oyuncularla beraber rastgele bir lobi kurmaya hazırlandığınız yapım içerisinde Battle Royale modu ile beraber en son hayatta kalan takım olmak için büyük bir mücadele veriyor ve harita içerisinde önemli kritik noktaları ve stratejik unsurları elinize geçirmek bir hayli önem arz ediyor. Zaten Battle Royale modu diğer oyunlarla beraber aynı şekilde işliyor ve bu oyunda da kendine özgü yapısıyla ön plana çıkmaya hazırlanıyor.
 
 

Dikkat çekici unsurlarla ve detaylarla ön plana çıkmaya hazırlanan yapım içerisinde 1983 yılındaki elit bir Delta Force özel harekatçısı ile beraber oynamak tamamen bizim işimiz oluyor. Unreal Engine oyun motoruyla desteklenen bu yapımda elbette yeniden canlandırılan ortamlar, mekanikler, sistemler ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Farklı karakterler ve dikkat çekici unsurlara ilerleyebileceğimiz ve yeni ortamlara doğru geçiş yapabileceğimiz oyunda akıllı taktiksel nesnelerden yararlanarak ekip arkadaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyor ve onlarla beraber yakından bir plan içerisine geçiş yapabiliyoruz.
 
Görevimizi tamamlamak için burada farklı stratejiler ve planlamalar benimseyebiliyor ve her bir oyuncu burada farklı bir detaylı ön plana çıkmaya hazırlanıyor. Aynı zamanda buradaki görevleri elbette tamamlarken tamamen kendi yaklaşımınızı benimseyebiliyor ve her bir görevi kendi planlamalarınızla beraber tamamlayabiliyorsunuz. Kurnazca stratejiler uygulayabileceğiniz ve iyinin de iyisine ihtiyaç duyabileceğiniz stratejilerle ön plana çıkabileceğiniz yapımda elbette görevimiz boyunca dış faaliyetleri araştırabiliyor, düşman konvoylarını ortadan kaldırabiliyor, pusu atabiliyor ve çok daha fazla detayla beraber savaş alanlarına hakim olmak durumunda kalıyoruz. Aksiyon dolu ortamlarda kendimizi bulabileceğimiz yapımda elbette dilediğimiz gibi oynayabiliyor ve iki farklı dönem içerisinde farklı harekatlara katılabiliyoruz.
 
Özel harekatçı rolüne bürünebildiğimiz ve istediğimiz gibi tek oyunculu veya çok oyunculu bir şekilde oyunları oynayabildiğimiz yapının içerisinde çeşitli oyun modlarından birini seçebiliyor ve istediğimiz gibi farklı platformlarda oyuna dahil edebiliyoruz. Oyunda platform desteğinin bulunması ile beraber istediğiniz gibi PC platformunda başladığınız oyuna farklı şekillerde ve farklı platformlarda devam edebiliyor ve kaldığınız yerden oyuna ilerleyebiliyorsunuz. Bilgisayarınızdan uzaklaştığınızda da savaşabileceğiniz ve farklı platformlarla beraber istediğiniz gibi yer alabileceğiniz yapımda elbette kendi ilerlemenizi sağlayabiliyor ve gidişatınıza yön vererek korkmayarak geri çekilmeyerek düşman sahalarına doğru girerek buraların hakimi konumuna doğru ilerlemek durumunda kalıyorsunuz.
 
 

Yapım içerisinde bildiğiniz üzere oldukça farklı oyun modları bulunuyor. Bu modların içerisinde yer alan Hazard Operation yani arama ve tahliye modu ile beraber Delta Force dokunuşuyla bir hayatta kalma mücadelesini adım atmak durumunda kalıyorsunuz. Nişancılık oyunu 2035'teki bir yılı temsil ediyor ve burada aslında bir gelecek temasıyla ve bilim kurgu temasıyla ön plana çıkan yapılarla karşı karşıya gelebiliyoruz. Çatışma ekibi ile beraber farklı bölgelere doğru ilerleyebildiğimiz gerçekçi bir yapının bizlere sunulacağı yapım içerisinde elbette arama kurtarma faaliyetlerine geçiş yapabiliyoruz. Burada farklı bölgelere doğru ilerlerken en iyi şekilde analiz etmek durumunda kalıyor ve pusuya düşürülmediğimizi burada ön görmek elbette tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Çünkü oyun içerisinde gerçekten ilerlerken ve tek başımıza yol alırken bir anda karşımıza düşmanların çıktığını ve sağda solda pusu attığını deneyimleyebiliyoruz. Dolayısıyla burada oldukça temkinli ve diken üstünde olabiliyoruz. Bu tarz detaylarla istediğimiz gibi yer alabildiğimiz yapım içerisinde hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, arama ve kurtarma faaliyetlerine katılım sağlayabiliyor, yapacağımız hamlelerle beraber elimizdeki silahları en iyi şekilde kullanabiliyor, keskin nişancı tüfeğinden yakın mesafeli saldırı tüfeğine kadar oldukça farklı silahları elimize alabiliyor ve farklı eklentilerle beraber elbette kendimize en iyi şekilde oyuna adapte edebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber dikkat çekici ortamlarda yerimizi alabildiğimiz yapımda yerel milisleri ortadan kaldırmak için oldukça farklı taktikler benimseyebiliyor ve çetelere karşı burada yapabileceklerimizle beraber gidişata yön verebiliyoruz.
 
Tek parça halinde geri dönmeyi unutmamaya çalışabileceğimiz ve kurnazlığımızı konuşturabileceğimiz yapımda rakip oyuncuları alt etmek için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz ve bir harita içerisinde elbette arama kurtarma görevine adım attığımız süre boyunca diğer oyuncularla ve milislerle beraber bir mücadele içerisine geçiş yapabiliyoruz. Elit bir askeri olarak yer aldığımız yapım içerisinde istediğimiz taktiği benimseyebiliyor ve kendi taktiklerimizi burada ön plana çıkarmak durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla burada her bir oyuncu farklı bir taktik benimseyebiliyor ve kendi stratejilerini ön plana çıkarabiliyor. Bu tarz detaylarla istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor, kendi deneyimlerimizi oyuna dahil edebiliyor ve eğer eski bir FPS oyuncusuysanız veya aktif olarak bu oyunları oynuyorsanız elbette kendi derin stratejilerinizi oyuna dahil edebiliyor ve daha fazla detayla beraber oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz.
 
 

Bunun dışında yukarıda bahsettiğimiz gibi Havoc modu oyundaki Battle Royale modunun doğrudan yansımasını bizlere sunuyor. Burada sınırsız muharebe ile beraber oyunu deneyimleyebiliyor, düşmanlara karşı gelebiliyor, helikopter kullanabiliyor, tanklara doğru geçiş yapabiliyor, düşman askerlerini patlatabiliyor ve pusulalar atabiliyoruz. Saldırı botlarından hava muharebelerine kadar oldukça farklı bölgelerde mücadeleye giriş yapabileceğimiz ve başka bir sürü aracı kontrol edebileceğimiz yapımda düşmanları havada, karada ve denizde ezmek durumunda kalıyoruz ve istediğimiz her şeyin burada serbest olduğunu söyleyebiliyoruz. Dolayısıyla burada en son kalan takımın hayatta kaldığını deneyimlerken onun kazandığını aktarabiliyoruz.
 
Bu sayede oyun içerisinde savaş ortamının doğru düzgün bir şekilde bizlere aktarıldığını ve oldukça güzel bir deneyimle beraber yerimizi alabileceğimizi söyleyebiliyoruz.
Ek olarak yapım içerisinde kapsamlı bir silah özelleştirme sistemi bulunuyor. Bu silah özelleştirme sistemi ile beraber istediğimiz eklentiyi oyuna dahil edebiliyor ve dilediğimize gerçekleştirebiliyoruz. Serinin ilk oyunu ile beraber elbette nişancılık ve aksiyon deneyiminin ön plana çıktığı bir yapıyla karşı karşıya kaldık ve savaş ortamına doğrudan yansımasını burada gördük. Taktiksel FPS oyunu deneyimiyle beraber ön plana çıkacak olan yeni serinin oyunu ile beraber hayranların beğenisi kazanılmak isteniyor ve seri patlamalarda dolu bir yapıya kavuşturulmak için gün sayıyor.
 
 

Genel olarak toparlayacak olursak serinin yeni oyunu çıkış yapmadan önce bir hayli eleştiriliyor ve bu kapsamda elbette dikkatleri üzerine çekiyor. Yeni yeni oynanış fragmanlarının ve videolarının bizlere sunulduğu bu süreçte oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebiliyor ve her oynanış videosu ile beraber farklı bir oyun moduna bir bakış atabiliyor ve nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber elbette şu ana kadar oyundan bir hayli detay sahibi olduk ve taktiklerin, grafiklerin ve animasyonların nasıl olduğunu doğrudan gözlemleyebildik. Umarız ki ilerleyen süreçte daha fazla detayla beraber bilgi sahibi olabilir ve böylece beklentilerimize ona göre ayarlayabiliriz. Serinin yeni oyunu içerisinde yer alacağınız süre boyunca beklentilerinizi dengede tutmakta fayda var diyebiliriz. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Days Gone Yönetmeni Karakterin Astro Bot'a Eklenmesinden Rahatsız 6 Dk önce Rockstar Games'ten GTA 6 İçin Heaven 17 Şarkı Grubuna Komik Teklif 1 Saat önce Astro Bot İçin Yeni Ücretsiz DLC Yolda: İşte Detaylar 3 Saat önce Expeditions: A MudRunner Game'in 1. Sezonu Neler Sunuyor? 4 Saat önce LCK Yaz Mevsimi 2024 Şampiyonu Hanwha Life Esports Oldu! 08 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler