Palworld Geliştiricisi: Canlı Servis Oyunları Sektöre Zarar Veriyor

01.08.2024 13:17 Mehmet Tandoğan

 
 
Pokémon benzeri canlıları ile ön plana çıkan Palworld'ün geliştiricisi çeşitli açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamayla uzun vadede bir oyun üzerinde zaman geçirmenin hem oyuncuları hem de sektörü olumsuz yönde etkileyebileceği ifade edildi.
 
Canlı servis oyunlarının sayısı arttı 
 
 
 
Going Indie YouTube kanalına konuşan oyunun topluluk yöneticisi John Buckley, Palworld'ün günlük en yüksek eş zamanlı oyuncu sayısının çıkış sırasında 2 milyonun üzerinde olduğunu ancak şu anda oyuncular tarafından ölü bir oyun olduğu iddialarına yanıt verdi. Buckley, oyunun sonsuza kadar oynanmak üzere tasarlanmadığını ve bunun oyunculara hiçbir fayda sağlamadığını belirtti.
 
Buckley'e göre oyuncular aynı oyunu oynamaya devam ederse, bu durum yayıncılar ve geliştiriciler arasında daha fazla canlı servis oyununun ortaya çıkmasına sebep olabilir. Dolayısıyla bu da sektörü ileriye götürmenin önünde bir engel olacağı anlamına gelebilir.
 
Buckley engellerle dolu bir oyun sektörüne takılmamak için ek olarak şunları söyledi:
 
“Sürekli aynı oyunu oynamaya kendinizi zorlamanıza gerek yok. Bu bizim için sağlıklı bir durum değil. Hatta geliştiriciler için hiç değil. Canlı servis oyunları sektörü ruhsuz bir hale getiriyor. Bu oyunları piyasaya sürenler yaklaşık olarak 9-12 ay sonra yeterince para kazanamadıkları için kapanmanın eşiğine geliyor. Durum böyle olunca hepimiz kaybediyoruz.”
 
Son zamanlarda büyük şirketler bu türe yönelmiş durumda. Peki, siz canlı servis oyunları hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Sektörel Haberler Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Days Gone Yönetmeni Karakterin Astro Bot'a Eklenmesinden Rahatsız 25 Dk önce Rockstar Games'ten GTA 6 İçin Heaven 17 Şarkı Grubuna Komik Teklif 1 Saat önce Astro Bot İçin Yeni Ücretsiz DLC Yolda: İşte Detaylar 3 Saat önce Expeditions: A MudRunner Game'in 1. Sezonu Neler Sunuyor? 4 Saat önce LCK Yaz Mevsimi 2024 Şampiyonu Hanwha Life Esports Oldu! 08 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler