Hayao Miyazaki, Child of Light'ı Etkiledi

22.09.2013 07:21 Alkan Adakaner


     Ubisoft'un yeni JRPG oyunu Child of Light'ın yaratıcı yönetmeni Patrick Plourde böyle bir oyunu geliştirirken nelerden etkilendileri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ünlü Japon yönetmen Hayao Miyazaki'nin filmlerinin oyun üzerinde büyük etkisi varmış.
 
     Gökteki Kale, Komşum Totoro, Prenses Mononoke, Ruhların Kaçışı ve Howl'un Yürüyen Şatosu gibi ünlü animelerle büyük takdir toplayan Hayao Miyazaki hakkında Plourde'nin açıklamaları şu şekilde:

     "Miyazaki'nin filmleri benim için büyük referanslardı, çünkü öncelikle kadın ana karakterlere sahiptirler (Child of Light da öyle) ve aynı zamanda oyuncuların da bu filmleri sevdiğini düşünüyorum. Iron Man ve Komşum Totoro'yu aynı haftasonu izleyebilirsiniz ve bu durum size garip gelmez. Aslında, bir film meraklısı olduğunuz bile söylenebilir. Yani, neden bir oyuncu, oyunları seven biri de farklı deneyimleri aynı zamanda oynamayı istemesin? Bir deneyim diğerinin yerini almaz, tam tersi birbirini tamamlar"
 
    Bakalım Ubisoft'un bu JRPG denemesi nasıl sonuçlanacak? Bize kalırsa aksiyon ve shooter oyunlarıyla dolu bu dönemlerde böyle farklı deneyimlere ihtiyaç var.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Child of Light Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Ubisoft Dağıtıcısı: Ubisoft Tür: JRPG Çıkış Tarihi: 30 Nisan 2014
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Pacific Drive İçin Drive Your Way Güncellemesi Yayınlandı 16 Eylül Dead Rising Deluxe Remaster İçin Hikaye Fragmanı Yayınlandı 16 Eylül Starfield DLC'si Shattered Space Neler Sunuyor? İşte Yeni Video 16 Eylül Alan Wake 2 PS5 Pro Konsolunda Hangi Özelliklere Sahip Olacak? 16 Eylül Oyunlara NPC Kamera Bakış Açısı Gelmeli Mi? İşte Konsept Video 16 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler