Sniper Elite Geliştiricisinden Atomfall'un Çıkış Tarihi Açıklandı

23.08.2024 22:17 Mehmet Tandoğan

 
Rebellion Developments tarafından biz oyun severlere sunulmaya hazırlanan hayatta kalma aksiyon oyunu Atomfall'un çıkış tarihi açıklandı. Ortaya çıkan bilgilere göre oyun 2025 yılının Mart ayında piyasaya sürülecek.
 
Atomfall dikkat çekici hayatta kalma deneyimi sunuyor
 
 
 
Mart 2025 tarihinde çıkış yapmaya hazırlanan oyun, PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One ve PC için satışa sunulacak. Oyunun PC sürümü Steam, Epic Games Store ve Microsoft Store üzerinden mevcut olacak. Ayrıca Microsoft tarafından kullanıcılara sunulan oyun abonelik hizmeti Xbox Game Pass üzerinden de erişilebilir olacak. Dolayısıyla aboneliğiniz bulunuyorsa herhangi bir ek ücret ödemeden oynama fırsatına sahip olabileceksiniz.
 
Gerçek olaylardan esinlenen ve hayatta kalma mücadelesini bizlere sunan Atomfall, Kuzey İngiltere'deki Windscale nükleer felaketinden beş yıl sonrasını konu alıyor. Tuhaf karakterlerin, haydutların ve çok daha fazlasının yer aldığı yapımda, kurgusal bir bölge bulunuyor ve etrafı keşfetmek durumunda kalıyoruz. Oyunda hayatta kalma mekanikleri olduğundan dolayı yiyecek toplayabiliyor, kaynakları birleştirerek yeni üretimler yapabiliyor, savaşabiliyor ve diğer karakterlerle etkileşime girebiliyoruz.
 
Sniper Elite ve Zombie Army'nin arkasındaki stüdyo Rebellion'dan bizlere sunulacak olan yapım, karanlık bir gizemi çözmemiz için büyük bir mücadeleyi ellerimizin arasına bırakıyor.
 
 
 
Oyunda neler var?
 
Dikkat çekici nükleer sonrası bir dünyayı bizlere sunmayı hedefleyen ve daha önce çıkış yapan birçok oyuna benzerliği ile ön plana çıkmaya hazırlanan yapım, kıyamet sonrası bir dünyayı bizlere sunmayı hedefliyor ve oyun içerisinde birinci şahıs bir kamera bakış açısıyla beraber ilerleyebileceğimiz yapının olduğundan bahsedebiliyoruz. Yeni bir hayatta kalma aksiyon-macera deneyimiyle adım atmaya hazırlanabileceğimiz yapımda cevaplar bulmak için büyük bir mücadeleye atılabiliyor, dikkat çekici nükleer sonrası manzaralara doğru geçiş yapabiliyor ve bölge bölge gezerek buralardan neler alıp bittiğini öğrenebiliyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız üzere yabancı farklı bölgelere doğru ilerlediğimiz esnada dikkat çekici atmosferlerle, manzaralarla, düşmanlarla, içeriklerle, keşif unsurlarıyla ve çok daha fazlasıyla karşı karşıya gelebiliyoruz. Dolayısıyla hayatta kalmanın ne kadar zorlu olduğunu oyun içerisinde öğrenebiliyor ve yeniden yaratılmış manzaralar içerisinde kendi yolumuzu bulmaya hazırlanabiliyoruz.
 
Oyunda hayatta kalma deneyimi bizlere sunacağından dolayı etrafı keşfetmek oldukça önem arz ediyor. Bildiğiniz üzere bu tarz oyunlarda etrafı keşfederek envanterinize kaynaklar eklemek oldukça önemli, çünkü bununla beraber hayatta kalmanın zorlu unsurları arasında başarıya ulaşmaya çalışıyor, farklı bölgelere doğru ilerleyerek keşifler yapabiliyor, kaynaklar toplayabiliyor, zanaatkarlık mekaniği ile bu kaynakları birleştirerek yeni içeriklerin ve araçların sahibi olabiliyor, takas yapabiliyor ve savaşmanızı sağlayacak her türlü araç ve gereçle oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca tüm bu unsurlarla beraber elinizden geleni yapmak durumunda kalarak kendi yolunuza bakmaya hazırlanabiliyorsunuz. İlgi çekici ortamlara geçiş yapabileceğiniz yapımın elbette her ortamın kendine özgü çeşitli zorlukları bulunuyor. Bu zorlukların üstesinden gelmek için kendinize oldukça fazla güvenmeniz gerekiyor ve dolayısıyla burada zorlu unsurlara karşı karşıya kaldığınızda elinizdeki silahları kullanabiliyor ve yapacağınız taktiklerle ve planlamalarla beraber gidişatınızı yön verebiliyorsunuz.

Kıyamet sonrası ortamlarda gezip tozarken elbette buralarda oldukça dikkat etmemiz gerekiyor ve oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca bölgelerin farklılık gösterdiğini aktarabiliyoruz. Yeniden yaratılmış ortamlarda bulunabildiğimiz yapımda elimize aldığımız silahlarla ve diğer araçlarla beraber gidişatımızı yön verebiliyor ve oyun içerisinde hızlı bir şekilde yerimizi alabiliyoruz. Oyunda elbette her bölge içerisinde farklı unsurlar yer alıyor ve yukarıda bahsettiğimiz gibi atmosferlerden, manzaralardan, etkileşime verebileceğimiz insanlardan, zorluklara kadar çok çeşitli detaylar bizleri bekliyor. Dolayısıyla her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Elbette oyun içerisinde nasıl bir strateji belirleyebileceğinizi siz seçebiliyor ve buna göre kendi planlamalarınızı yapabiliyorsunuz. Bu sayede her bir oyuncu farklı özelleştirmelerle, istatistiklerle, yükseltmelerle, silahlarla ve çok daha fazlasıyla beraber ilerlemek durumunda kalıyor. Zaten bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere hayatta kalma deneyimi her oyuncu için farklı bir deneyim anlamına geliyor. Çünkü her oyuncunun yapabileceği planlamalar, keşfedebileceği ortamlar, açabileceği beceriler, kullanabileceği silahlar ve çok daha fazlası değişkenlik gösterebiliyor.
 
 
 
Durum böyle olunca her bir oyuncu farklı bir deneyim elde ederken, aynı zamanda başladığınız her bir oyun da sizlere ekstra bir deneyim sunuyor. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca istediğinizi gerçekleştirmek için türlü hamleler gerçekleştirebiliyor, bu hamleleri en iyi şekilde değerlendirebiliyor ve gidişatınıza yön verebiliyorsunuz. Açıklanan detaylara göre oyun içerisinde hayatta kalma dinamiklerinin yanı sıra aynı zamanda nişancı ve aksiyon sistemi yer alıyor. İstediğiniz gibi silahları elinize alabiliyor ve geniş bir silah kütüphanesinin burada olduğunu söyleyebiliyoruz; tabancalardan pompalı tüfeklere, keskin nişancı silahlarından makineli tüfeklere, bombalardan molotoflara kadar oldukça farklı silahların ve yapıların burada olduğunu aktarabiliyoruz. Durum böyle olunca geniş silah kütüphanesi içerisinden istediğinizi seçebiliyor, hangi silah üzerinde ustalaşmak istiyorsanız ona göre seçiminizi yapabilir ve düşmanlara karşı bu şekilde gelebiliyorsunuz.
 
Bunun yanı sıra yine yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı silahlar ve mühimmatlar almak için diğer karakterlerle takas yapabiliyor, kendi ticaretinizi geliştirebiliyor veya etrafı keşfederek çeşitli kaynaklar toplayarak mühimmatınızı elde etmeye hazırlanabiliyorsunuz. Zaten oyunda bahsettiğimiz gibi zanaatkarlık mekaniği bulunuyor ve elde ettiğiniz kaynakları birleştirerek mühimmatları elde edebiliyor, kendinize canınızı tazeleyebileceğiniz sağlık içeriklerini oluşturabiliyor ve çok daha fazlasıyla beraber yerinize alabiliyorsunuz. Oyuncu odaklı sistemlerle yer alabileceğimiz yapının içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı bölgelere giriş yaparken elbette buralarda öncelikle neler olup bittiğini öğrenmemiz gerekiyor. Etrafı keşfederek bulduğumuz ipuçları ile ve notlarla beraber buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve aynı zamanda burada yer alan karakterlerle etkileşime girerek onlardan çeşitli görevler elde edebiliyoruz.
 
Her bir karakterin arka plan hikayesi bulunuyor ve bu karakterlerle beraber istediğiniz gibi ilerleyebiliyor, onların görevlerini yerine getirerek aynı zamanda onların hayat hikayesine dokunabiliyor ve bölgede neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz. Bunun yanı sıra yine takas yapabileceğimiz tüccarların bulunduğunu söyleyebiliyoruz ve her bir karakter burada farklı bir amaç uğruna hayatını idame ettirmeye çalışıyor. Karanlık gizemi çözmeye çalışabileceğimiz ve bu gizemleri ortaya çıkarmak için büyük bir uğraş verebileceğimiz yapımda etrafı keşfederek nükleer felaketten 5 yıl sonrasını konu alan içeriklerle karşı karşıya kalabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde elbette yaşanabilir alanlara doğru geçiş yapmak durumunda kalıyor ve burada Kuzey İngiltere'deki bir kasabada yolumuzu bulmaya hazırlanabiliyoruz. Oyunda yine hayatta kalma deneyimiyle beraber kurgusal karantina bölgesini keşfetmeye hazırlanıyor, tuhaf karakterlerle kendi yolumuza bakmaya hazırlanıyor, tarikatların ve haydutların burada olduğunu söyleyebiliyor ve tuhaf oluşumların da yine karşımıza çıkacağını aktarabiliyoruz.
 
 
 
Durum böyle olunca oyun içerisinde ilerlerken gerçekten de zorlu unsurlarla karşı karşıya kalabiliyor ve onların neler yapabileceği konusunda elbette bilgi sahibi olmamız için öncelikle onların hamlelerini önceden sezmemiz gerekiyor. Bazı karakterler burada gerçekten iyi bir şekilde gösterirken, aynı zamanda arka planda oldukları kötü olduğunu aktarabiliyor ve burada karşılaştığınız bir karakter için oldukça dikkat etmeniz gerekiyor. Aynı zamanda onların iyi veya kötü olduğuna ayırt etmek tamamen sizin işiniz oluyor. Bu tarz detaylarla beraber oyun aslında bir nevi seçim mekanizmasını bize bırakıyor ve yapacağımız hamlelerle ve eylemlerle beraber kendi gidişatımıza yön verirken aynı zamanda karakterimizin kaderini burada ellerimizde tutuyoruz.

Ana karakterimizin burada temel hareketleri yer alıyor. Bu hareketler arasında çömelme, zıplama, hızlı koşma, sağa sola doğru hızlı bir şekilde hareket etme ve çok daha fazlası yer alıyor. Aynı zamanda elimize alabileceğimiz silahla beraber nişangahımızı açabiliyor, düşmanlara karşı gelebiliyor ve en iyi şekilde nişangahımızı düşmanların kafasına doğru tutmak durumunda kalıyoruz. Tuhaf karakterlerin yer aldığı yapımda elbette onlarla beraber etkileşime girerek yan görevler elde edebiliyor ve bu yan görevlerin ne kadar zorlu olduğu oyun sizlere söylüyor. Dolayısıyla bu yan görevlere çıkıp çıkmanın tamamen sizin işiniz oluyor. Aynı zamanda görevleri tamamladıktan sonra ilgi çekici ve dikkat çekici kaynakların sahibi olabiliyorsunuz.
 
Bununla beraber elde ettiğiniz kaynaklarla zanaatkarlık mekaniği sayesinde üretim mekanizmasını çalıştırabiliyor ve hangi içeriği elde etmek istiyorsanız ona göre kaynakları toplayabiliyor ve eğer üst düzey bir yapı ile beraber ilerlemek istiyorsanız daha fazla kaynağın sahibi olmanız gerektiğini vurgulamak gerekiyor. Dikkat çekici unsurlarla yer alabileceğiniz yapımda kendi yolunuzu bulmak tamamen sizin işiniz oluyor. İngiliz kırsalında yolunuzu bulmaya hazırlandığınız, malzemeler toplayabildiğiniz, tarikatlara karşı gelmeye başladığınız, zanaatkarlık yapabildiğiniz, takas edip savaşabildiğiniz ve aynı zamanda konuşabildiğiniz yapımda çevre ile etkileşim unsurlarının oldukça üst düzey bir şekilde bizlere sunulacağını aktarabiliyor ve zaten arka planda Sniper Elite ve Zombi Army gibi oyunların arkasındaki stüdyo tarafından bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz.
 
 
 
Bu oyunlarda bildiğiniz üzere nişancılık konusunda oldukça üst düzey bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyorduk. Şimdi ise bu oyunda da aynı şekilde nişancı ve aksiyon deneyimi bizleri bekliyor. Ancak burada hayatta kalma deneyimiyle karşı karşıya kalıyor ve aynı zamanda kıyamet sonrası bir dünyada kendi yolumuzu bulmaya çalışabiliyoruz. Savaşabileceğimiz ve sürekli olarak düşmanlara karşı gelebileceğimiz yapımda hayatta kalmamızın tek yolu elbette düşmanları ortadan kaldırmak ve kaynakların sahibi olmak. Aynı zamanda üzerimize farklı zırhları alabiliyor, silahlarımızı daha fazla geliştirebiliyor, özelleştirebiliyor ve çok daha fazla detaylı yolumuza bakmaya hazırlanabiliyoruz. Bu unsurlarla beraber geliştirici ekibin belirttiğine göre ortamlarda oldukça dikkat çekici bir şekilde bizlere sunulmak isteniyor. Bu ortamlarda kendi yolumuzu bulurken aynı zamanda dikkat çekici atmosferlere ve manzaralara bir bakış atabiliyor ve burada ekran görüntüleri alarak elbette oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebiliyoruz. Bunun yanı sıra dikkat çekici manzaraların bizleri beklediğini söyleyebiliyor ve bu manzaralarda adeta aklımızı kaybetmek durumunda kalabiliyoruz.

Her yaptığımız seçimle beraber gidişata yön verebileceğimizi yapım içerisinde yaptığımız her eylemin bir sonucu olarak somut unsurlar bizlere sunuluyor. Oyunda keşif unsurları ile beraber aynı şekilde etraftaki karakterlerle konuşabiliyor, soruşturmalar açabiliyor ve mücadele yoluyla elbette iç içe geçmiş hikayelerle karşı karşıya gelebiliyoruz. Oyunda hoş olmayan toprakları keşfetmek durumunda kalırken aynı zamanda yuvarlanan yeşil tepelerle yemyeşil vadilere doğru adım atabiliyor veya kırsal köylere doğru ilerlerken aynı zamanda İngiliz kırsalının nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebiliyoruz. Farklı tehlikelerin gizlendiği yapımdan hayatta kalmanın yollarını arayabiliyor, malzemeler toplayabiliyor ve kaynakları en iyi şekilde değerlendirebiliyoruz. Silahlar ve eşyalar üretmekle beraber hayatta kalmanın yollarını aramaya çalıştığınız yapımda umutsuzca savaşmamız gereken ortamlarda kendimizi bulabiliyor ve kendi yolumuzu burada çizmek tamamen bizim işimiz oluyor.
 
 

Genel olarak toparlayacak olursak, yeni hayatta kalma aksiyon-macera oyunu, nükleer sonrası bir dünyada geçen zorlu bir deneyim sunmayı hedefliyor. Birinci şahıs kamera bakış açısıyla oyuncular, kıyamet sonrası harap olmuş manzaraları keşfederken, hayatta kalmak için kaynak toplamak ve zorluklarla başa çıkmak zorunda kalacaklar. Oyuncular, bölge bölge gezerek hem manzaraları hem de düşmanları keşfedecek ve dünyada neler olup bittiğini öğrenmeye çalışacak.
 
Oyun, hayatta kalma unsurlarını ön plana çıkarıyor ve bu nedenle etrafı keşfetmek, kaynak toplamak ve envanter yönetimi oldukça önemli. Kaynakları topladıktan sonra zanaatkarlık sistemi ile bunları birleştirerek yeni araçlar ve silahlar üretebilirsiniz. Ayrıca, takas yapma seçenekleri de mevcut; bu da savaşmanız gereken düşmanlara karşı daha güçlü olmanızı sağlayacak. Her bölge, kendine has zorluklar ve tehlikeler sunuyor. Oyuncuların bu zorlukların üstesinden gelmek için strateji geliştirmeleri, doğru silahları kullanmaları ve dikkatlice planlama yapmaları gerekecek. Oyundaki çeşitli taktikler ve beceriler, oyuncuların gidişatını belirleyecek. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, oyuna göz atmanıza ve bir şans vermenizde fayda var. Bunun yanı sıra Steam platformu üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. İstek listenize eklediğiniz oyunlar, mail adresinize bir bildirim aracılığıyla geliyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Steam'in Uzun Süredir Beklenen Aileler Özelliği Kullanıma Sunuldu 12 Eylül Assassin’s Creed Shadows İçin Yeni Fragman Yayınlandı 12 Eylül Dead Island 2 İçin Gelecek Neighborhood Watch Güncelleme Detayları 12 Eylül Achilles: Survivor Duyuruldu: İşte İlk Fragman 12 Eylül PlayStation Plus'a Eylül Ayında Eklenecek Oyunlar Açıklandı 12 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler