Street Fighter 6 Satışları Dört Milyona Ulaştı

07.09.2024 21:10 Mehmet Tandoğan

 
Capcom tarafından biz oyun severlere sunulan dövüş aksiyon serisinin en yeni oyunu Street Fighter 6 için güncel satış sayıları ortaya çıktı. Açıklanan bilgilere göre oyun çıkış yapmasından bu yana 4 milyon satış sayısını aştı.
 
Street Fighter 6 sevilen bir yapım oldu
 
 
Street Fighter 6 bildiğiniz üzere ilk olarak 2 Haziran 2023 tarihinde PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series ve Steam üzerinden PC için piyasaya sürüldü. Ayrıca 30 Haziran 2024 itibarıyla 3.7 milyon satış sayısına ulaştığı bildirildi. Dolayısıyla şimdi ise oyun toplamda 4 milyon satış sayısını aşmış durumda. Bu kapsamda oyun satmaya ve oynanmaya devam ediyor.
 
2023 yılında dünya çapında piyasaya sürülen serinin en son oyunu oyuncular tarafından bir hayli seviliyor ve Capcom'un tescilli RE oyun motoru tarafından destekleniyor. 35 yıl önce serinin ilk oyununun piyasaya sürülmesinin ardından yeni oyunlar günümüze ulaşmaya ve yeni teknolojilerle desteklenmeye devam ediyor.
 
 
Oyun bizlere neler sunuyor?
 
Capcom tarafından biz oyun severlere sunulan dövüş aksiyon serisinin en yeni oyunu Street Fighter 6, oyuncular tarafından sevilen ve ikonik karakterleri bünyesinde barındıran bir yapıyı içeriyor. Oyun içerisindeki en yeni mücadelelere doğru adım atmak durumunda kalıyor ve burada üst düzey bir savaş performansı göstermek durumundayız. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde ikonik seri karakterleri ile ön plana çıkabiliyor, istediğimiz karakteri ve savaşçıyı seçebiliyor ve hangi komboları uygulamak istiyorsak ona göre kendi tercihlerimizi gerçekleştirebiliyoruz.
 
Oyun için şu anda 18'den fazla dövüşçü yer alıyor ve oyun içerisinde yer alan bu dövüşçüleri istediğimiz gibi elimize alabiliyor ve kontrolleri ile beraber ön plana çıkabiliyoruz. Oyunda bildiğiniz üzere 3 farklı oyun modu yer alıyor ve bu modlarla beraber istediğiniz gibi yerinize alabiliyor ve hangi deneyimi adım atmak istiyorsanız ona göre kendi tercihlerinizi yapabiliyor ve geçiş yapabiliyorsunuz. Modlar arasında dünya turu, dövüş alanı ve savaş merkezi yer alıyor ve oyuncularla sosyalleşebileceğiniz modlarla beraber de oyunda daha hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve kendinizi oyuna kaptırabiliyorsunuz. Dikkat çekici unsurlarla ve dövüş mekanikleri ile beraber ön plana çıkan yapım içerisinde tüm oyun modlarında farklı şekillerde deneyimler elde edebiliyor, çevrimiçi sıralama tablolarında üst seviyelere çıkmak durumunda kalıyor ve oyunda yer aldığınız süre boyunca dövüşçüleri en iyi şekilde kullanmak tamamen sizin işiniz oluyor.
 
Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca her bir dövüşçünün farklı yetenekleri, becerileri, kombo ve çok daha fazlası ön plana çıkıyor ve bunlardan en iyi şekilde yararlanmak tamamen sizin işiniz oluyor. Dolayısıyla burada yer aldığınız süre boyunca bu karakterlere en iyi şekilde kullanabiliyor, onların hangi kontrollere sahip olduğunu aktarabiliyor ve burada temel karakter hareketlerinin olduğunu söyleyebiliyoruz. Bu temel hareketlerle beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve kendinizi geliştirebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra oyunda kullanabileceğimiz kombolar değişkenlik gösterebiliyor ve bu değişkenlikle beraber oyun içerisinde farklı şekillerde stratejilerimizi ve planımızı oyuna dahil edebiliyoruz. Dolayısıyla her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde ediyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra farklı kombolarla beraber diğer oyuncuların ve düşmanların üstesinden gelebiliyor ve böylece yerle bir edebiliyorsunuz.
 
 

Capcom stüdyosunun tescilli oyun motoru RE Engine tarafından desteklenen oyun içerisinde grafikleri ve animasyon stiline bakacak olursak gerçekten de üst düzey bir yapıya sahip olduğunu aktarabiliyoruz. Adı üstünde bir oyun olduğu için elbette abartıldığı kısımları ve abartılan karakterlerin olduğundan bahsetmekte fayda var. Uzak doğu savaş stilleri ile beraber ön plana çıkan yapım içerisinde serinin en yeni oyununda yapabilecekleriniz değişkenlik gösterebiliyor ve kendinizi her bir oyun modu içerisinde usta olma yoluna ilerletebiliyorsunuz. Durum böyle olunca oyunda kullanabileceğimiz karakterler değişkenlik gösterebiliyor ve bu karakterler üzerinde usta olmak için elbette onlarla biraz vakit geçirmek ve daha fazla zaman harcamak gerekiyor.
 
Bu sayede doğru zamanda doğru tuşlamalarla beraber düşmanların yani diğer dövüşçülerin üstesinden gelebiliyor ve 2 Haziran 2023 tarihinde dünya çapında piyasaya çıkan bu yapımdan elbette serinin bir sonraki evrimini temsil ediliyor. Bu tarz eserlerle yer alabildiğimiz yakın zamanda arka planda elbette canlı bir arena sisteminin olduğundan bahsedebiliyor ve kendinize oyuna kaptırırken aynı zamanda arka plandaki canlı unsurların da ön plana çıkabildiğini aktarabiliyoruz. Durum böyle olunca oyun içerisindeki dövüşler daha zevkli ve daha heyecanlı hale gelebiliyor ve aynı zamanda burada yapacağımız hamleler oldukça önem arz ediyor.
 
Çünkü dövüş oyunlarında bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve doğru zamanda doğru tuşlamalar yaparak düşmanların ataklarını kesebiliyor ve saldırılarını ortadan kaldırabiliyoruz. Akabinde ise karşı saldırıya geçerek canlarını daha da aşağıya indirebiliyoruz. Bunun yanı sıra oyunda barımız dolduktan sonra elbette ulti vuruşları yapabiliyor ve final vuruşları ile beraber ön plana çıkabiliyoruz. Durum böyle olunca oyun içerisinde hangi karakteri alırsanız alın, her bir karakterin farklı becerilerinden yararlanabiliyor, onların farklı kombolarını ortaya çıkarabiliyor ve ulti vuruşları ile beraber düşmanların üstesinden gelebiliyoruz. Oyunda bazı karakterler uzaktan yani menzilli atışlarla beraber düşmanların canını azaltabiliyor. Ancak bu vuruşları yapmak için belli bir tuş kombinasyonunu gerçekleştirmeniz gerekiyor; ancak bunu kullanırken oldukça dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü bunu yaparken belli bir süre geçiyor ve bu sayede düşmanın yani diğer oyuncunun yanınıza yaklaşabileceğini aktarmakta fayda var.
 
 

Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda şu anda 18'den fazla dövüşçü yer alıyor ve her dövüşçünün farklı şekillerde yetenekleri ön plana çıkıyor. Dövüş alanına hükmedebileceğiniz ve aynı zamanda efsanevi ustaları kontrolünüzün altına alabileceğiniz yapımda çok daha fazla yeni favoriler ile beraber ilerleyebiliyor ve çarpıcı yeni tasarımlarla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Oyuncular tarafından genel olarak sevilen ve seriyi üst bir seviyeye taşıyan bu yapım içerisinde aynı zamanda arka planda bir hikaye modu bulunuyor ve bununla beraber heyecan verici sinematik özellikleri karşımıza çıkıyor.
 
Oyunda arka planda yer alan hikaye karakterler arası diyaloglarla ve ara sahnelerle bizlere aktarılıyor ve bununla beraber en iyi şekilde oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Dövüş alanına hükmedebileceğimiz ve üç kontrolörü ile beraber yer alabileceğimiz yapımda bu kontrol türleri arasında klasik, modern ve dinamik sistemler yer alıyor. Hangisi size uygun geliyorsa ona göre seçiminizi gerçekleştirebiliyor ve yerinize oyuna adapte edebiliyorsunuz. Son derece gelişmiş bir dövüş sisteminin yer aldığı yapımda, yapacağınız hamlelerle gidişatınıza yön verebiliyor ve aynı zamanda doğru zamanda doğru tuşlamalarla beraber çeşitli komboları ortaya çıkarabiliyorsunuz. Gerçek zamanlı yorum özelliğinin de bulunduğu yapımda, bu yorum özelliği adeta kendinizi gerçek bir arenada hissetmenize sebebiyet veriyor ve böylece oyuna daha hızlı bir şekilde kendinizi kaptırabiliyorsunuz.
 
Heyecan verici dövüşlere katılım sağlayabileceğiniz ve arenaları tamamen parçalayabileceğiniz yapımda, düşmanlara karşı kullanabileceğiniz her bir dövüş unsuruyla beraber etrafın efektlerle dolmasını sağlayabiliyor ve böylece görsel şölen ile karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Gerçek zamanlı yorum özelliği ile beraber rekabetçi maçlara doğru adım atabiliyor ve her rekabetçi maç içerisinde tüm heyecanı hissedebiliyor ve aynı zamanda oyun hakkında daha kolay ve anlaşılır açıklamalarla beraber ilerleyebiliyorsunuz. Bu sayede oyuna kendinizi hızlı bir şekilde kaptırabiliyor ve bunun yanı sıra oyun içerisinde gayret göstergesi adıyla bir sistem bulunuyor. Bu sistemlerle beraber kaynaklarınızı idare etmek için yeni bir yol arayışına giriş yapabilir ve zafere ulaşmak için bu kaynakları en iyi şekilde ve idareli şekilde kullanmanız gerekiyor. Doğru zamanda doğru hamle yaptığınız esnada bu kaynakları daha da fazla artırabiliyor ve kendinizi oyuna adapte edebiliyorsunuz.
 
 

Heyecan verici eklemelerle ve yeniliklerle beraber oyun içerisinde aynı zamanda dünya turu sokaklarında etrafı keşfedebiliyor ve bu sokaklarda sürükleyici ve tek oyunculu bir hikaye moduyla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Dünya turu ile beraber arka planda yer alan hikaye bizlere aktarılıyor ve bu turu içerisinde gücün anlamını keşfetmek durumunda kalıyoruz. Burada aynı zamanda kendi avatarımızı oluşturabiliyor ve her bir oyuncudan burada farklı bir şekilde yer alabiliyoruz. Dikkat çekici unsurlarla ilerleyebileceğimiz yapımda, Metro şehrine ve ötesini keşfetmek durumunda kalıyor, bizi kanatlarımızın altına alıp karşılayan şehre bir merhaba diyoruz ve aynı zamanda tekniklerimizi ustalardan öğrenebiliyor ve bununla beraber oyunda kendimizi hızlı bir şekilde geliştirebiliyoruz. Oyunda etrafı keşfederken elbette farklı etkinliklere katılım sağlayabiliyor, bunun yanı sıra arka planda yer alan hikayeyi en iyi şekilde deneyimleyebiliyor

ve bu hikaye kapsamında bizlere neler sunulduğunu doğrudan gözlemleyebiliyoruz. Zaten oyun içerisinde türlü savaşçılar ve ikonik karakterler yer alıyor; onlarla beraber istediğiniz gibi etkileşime girebiliyor, onların arka plan hikayesini öğrenebilir ve eğlenceli mini oyunlarla beraber oyunda hızlı bir şekilde kaynak toplayabiliyor ve kendinizi geliştirebiliyorsunuz. Oyunda yine yer alabileceğiniz yapımda farklı avatar sisteminize oyuna dahil edebiliyor ve oyunda sağda solda keşif unsurlarıyla beraber ilerlemek için bu avatarınızı kullanabiliyorsunuz. Avatardan kastımız elbette kendimize ait bir karakter oluşturabiliyor ve bu sayede diğer oyunculardan farklı olabiliyor ve bununla beraber etrafa keşfedebiliyorsunuz. Bu tarz eserlerle beraber oyunda gerçekten güzel bir deneyim elde ederken aynı zamanda kendinize oyuna kaptırabiliyor ve hızlı bir şekilde komboları ortaya çıkarabiliyorsunuz. Dünya turu içerisinde yer alan bu sistemlerle oyuna kendinizi kaptırabiliyor ve gücün anlamını burada keşfetmek durumunda kalıyorsunuz. Yine yukarıda bahsettiğimiz gibi kendi stillerimizi ve tekniklerimizi burada ustalar sayesinde öğrenebiliyor ve bu ustalar bizlere bazen çeşitli mini oyunlar verebiliyor ve bu mini oyunları istediğimiz gibi tamamlayabiliyor ve burada reflekslerimizi ve kabiliyetlerimizi artırmak durumunda kalıyoruz.
 
 

Farklı ustalarla tanıştıktan sonra elbette kendimize savaş merkezine doğru atabiliyoruz. Savaş Merkezi içerisinde rakipler arayabiliyor, diğer oyuncularla etkileşime girebiliyor, onlara en iyi şekilde gücümüzü ortaya çıkarmak için türlü hamleler gerçekleştirebiliyor ve oyuncuların bir araya gelip iletişim kurduğu bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Birlikte güçlenebileceğimiz temel özelliklerle beraber yer alabileceğiniz bu mod dahilinde Savaş Merkezi katında farklı dolapları keşfedebiliyor ve diğer oyunculara karşı oynamak için burada yerinizi alabiliyorsunuz. Aynı zamanda karakterimizi ve avatarımızı burada düzenleyebiliyor, farklı şekillerde renklendirme yapabiliyor ve her türlü özelleştirme ve kişiselleştirme seçeneklerinden yararlanabiliyoruz. Klasik atari oyunlarının keyfini çıkarmak için oyun merkezine geçiş yapabildiğimiz yapımda gerçekten de üst düzey bir yapı ile karşı karşıya kalıyoruz ve bu sayede oyunda hızlı bir şekilde dünya savaşçısı olma yoluna ilerlemek durumunda kalıyoruz. Bu kısımda diğer oyuncularla ve diğer dövüşçülerle kapışabiliyor, kendi yeteneklerimizi sergileyebiliyor ve aynı zamanda listelerde üst sıralarda yer alabiliyoruz.

Genel olarak toparlayacak olursak, oyunun içerisinde gerçekten de üst seviye bir sistemin yer aldığını aktarabiliyor ve burada istediğimiz dövüşçüyü alarak hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca farklı karakterleri deneyebiliyor, bu karakterlerle beraber hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve aynı zamanda bu karakterlerin yeteneklerini ortaya dökebiliyoruz. Her biri oyuncu burada farklı dövüşçüler alabiliyor ve kendi dövüşçülerini özelleştirip kişiselleştirebiliyor. Aynı zamanda ikonik ustalarla bir araya gelebiliyor, onlarla etkileşime girebiliyor ve onlardan çeşitli ustalık eserleri öğrenebiliyoruz. Bu sayede oyun içerisinde daha güçlü bir şekilde yer alabiliyor ve kendinize oyuna kaptırabiliyorsunuz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Oyun şu anda birçok platformda yer alıyor ve dilediğiniz platformdan oyunu satın alarak doğrudan oyuna geçiş yapabiliyorsunuz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Pacific Drive İçin Drive Your Way Güncellemesi Yayınlandı 16 Eylül Dead Rising Deluxe Remaster İçin Hikaye Fragmanı Yayınlandı 16 Eylül Starfield DLC'si Shattered Space Neler Sunuyor? İşte Yeni Video 16 Eylül Alan Wake 2 PS5 Pro Konsolunda Hangi Özelliklere Sahip Olacak? 16 Eylül Oyunlara NPC Kamera Bakış Açısı Gelmeli Mi? İşte Konsept Video 16 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler