Yeni Starfield Modu İç Ortam Aydınlatmasını Geliştiriyor

08.09.2024 19:03 Mehmet Tandoğan

 
 
Bethesda tarafından biz oyun severlere sunulan uzay temalı açık dünya aksiyonlu rol yapma oyunu Starfield için yeni modlar ortaya çıkmaya devam ediyor. Şimdi ise yayınlanan yeni bir paket oyunda yer alan iç aydınlatmaları iyileştiriyor ve böylece oyunculara daha düzey bir görüntü sunuyor.
 
Starfield daha gerçekçi aydınlatma sistemine kavuştu
 
 
 
Mod detaylarına gelecek olursak, 'Anamorfus' tarafından biz oyun severlere sunulan paketle beraber eski ışıkların bazıları kaldırılıyor ve yerine yenileri ekleniyor. Böylece alanlar öncekinden daha farklı karşımıza çıkıyor. Her ne kadar ortam ışıkları düzeltilse de bu modun herhangi bir Reshade paketi olmadığını vurgulamakta fayda var.
 
Enhanced Lights and FX modu ortamları daha gerçekçi bir yapıya kavuşturuyor ve aynı zamanda aydınlatma sistemini düzenliyor. Bu doğrultuda aydınlatma sisteminin, ortam ışıklarının ve çok daha fazlasının elden geçirildiğini aktarabiliyoruz. Bu paket sayesinde tüm iç mekanların ışık kaynakları ortama göre şekilleniyor.
 
Mod karşılaştırma görüntülerine aşağıdan ulaşabilir ve dikkatinizi çektiyse buradan indirebilirsiniz.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Starfield bizlere neler sunuyor?
 
Dikkat çekici ortamları ve atmosferiyle beraber ön plana çıkmaya hazırlandığımız ve aynı zamanda kendimizi oyuna kaptırdığımız yapımda istediğimiz gibi açık Dünya'ya adım atmak durumunda kalıyor ve farklı evrenleri keşfetmek istiyoruz. Oyunda oldukça fazla gezegen sistemi yer alıyor ve buralara adım atarak elbette istediğiniz gibi keşfedebiliyorsunuz. Keşif unsurlarıyla beraber ön plana çıkabileceğiniz yapımda kendi hikayenizi yazabiliyor, yapacağınız seçimlerle gidişatınıza yön verebiliyor ve destansı bir maceraya adım atmak durumunda kalıyorsunuz. Oyuncular tarafından eleştirilen ancak yine de oyun sektöründe odak haline gelen bu yapım içerisinde yolculuğa atılırken hangi kararları verebileceğiniz tamamen size ait olarak değişeceğini söyleyebiliyoruz. Dolayısıyla her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde ediyor ve istediğiniz gibi ilerlemek durumunda kalıyorsunuz.
 
2030 yılında geçen bu yapım içerisinde güneş sisteminizin ötesine geçerek yeni gezegenlere doğru adım atabiliyor ve artık yeni gezegenlerin insanlığa açıldığını burada söyleyebiliyoruz. Farklı gezegenlerde yerleşim yerlerini ilerleyebildiniz ve buralarda yer alabileceğiniz yapımda büyük ve iddialı bir galaksi sisteminin olduğunu aktarabiliyoruz. Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz, yakında eşi benzeri görülmemiş bir özgürlükle beraber ilerlemek durumunda kalıyor ve istediğimizi burada gerçekleştirebiliyoruz. Oyunda ilerlerken farklı şekillerde görevleri adım atabiliyor, her görevi farklı şekillerde tamamlayabiliyor, etraftaki fizik temelli sistemlerle beraber çevre ile etkileşime girebilir ve hem ana görevlerden hem de yan görevlerden ilerlemek durumunda kalıyoruz. Oyun zaten tek oyunculu bir yapıya sahip olduğu için arka plandaki hikayenin de oldukça ön plana çıktığını aktarabiliyoruz.
 
Bunun yanı sıra oyun içerisinde yer alan arka plan hikayesi hem karakterler arası diyaloglarla hem de etrafta bulabileceğiniz notlarla bizlere aktarılıyor. Bunun yanı sıra oyuncular oyun içerisinde yer alan yükleme ekranlarından oldukça bıkmış durumda ve bu konu üzerinde elbette büyük eleştirilerin olduğundan bahsetmek gerekiyor. Oyunda hemen hemen her alana girerken belirli sürelerde yükleme ekranı devreye giriyor ve bu durum oldukça eleştirinin odağında bulunuyor diyebiliriz. Dolayısıyla oyun içerisinde yer alan eski oyun motoru desteğinin bu denli sıkıntı çıkarması elbette oyuncular tarafından büyük oranda eleştiriliyor. Bu da oyunda yer alan puanları etkileyen durumlar arasında bulunuyor.
 
 

Starfield içerisinde hikaye parçasının oldukça önemli olduğunu vurgulayabiliyoruz. Karakterimizle beraber ilerleyebileceğimiz yapımda karakterimizin kaderi tamamen bizim elimizde bulunuyor ve istediğimiz gibi özelleştirme ve kişiselleştirme sistemleri ile ön plana çıkarabiliyoruz. Görünüşümüzü özelleştirebileceğimiz ve arka plan hikayesine kendimizi kaptırabileceğimiz yapımda tamamen bizim seçimlerimize göre ilerleyebileceğimiz bir sistemin olduğundan bahsedebiliyor ve kendi serüvenimize burada başlamak durumunda kalıyoruz.
 
Oyun içerisinde farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, her gezegen içerisinde ziyaret etmemiz gereken yerlerin değişkenlik gösterdiğini aktarabiliyor ve her bölgede farklı atmosferler, ortamlar, düşmanlar, görevler ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Bunun yanı sıra farklı karakterlerle etkileşime girerek onların arka plan hikayesini öğrenebilir ve onların görevlerini tamamlayarak farklı kaynakların sahibi olabiliyoruz. Bunun yanı sıra elbette oyun içerisinde karakterimize istediğimiz gibi ayarlayabiliyor, özelleştirebilir ve kişiselleştirebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi karakterini istediği gibi giydirebiliyor ve ellerine farklı silahlar alabiliyor. İddialı gezegen sistemi ile beraber ön planda çıkan yapım içerisinde karakterimize anlatabileceğimiz hikayeler farklılık gösteriyor ve oyun tekrar oynanabilirlik açısından oldukça iyi bir yapıya sahip diyebiliriz. Bunun yanı sıra oyunda yer alan mod destekleri ile beraber oyunu tekrar tekrar oynayabiliyor ve bununla beraber oyunun deneyimini değiştirebiliyorsunuz.
 
Örneğin oyun içerisinde yer alan ve sürekli olarak karşımıza çıkan yükleme ekranları çeşitli modlarla beraber tamamen ortadan kaldırılabilir ve böylece daha akıcı ve daha stabil bir deneyim elde edebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda yer alan bu modlarla beraber gerçekten güzel bir şekilde yer alabilir ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebilirsiniz. Aynı zamanda bu tarz modlarla oyun deneyiminizi iyileştirebilir ve oyuna kendinizi kaptırabilirsiniz ve mevcut sorunlardan kurtulabilirsiniz. Bu kapsamda modları kurmanız ve herhangi bir sorun varsa ona uygun paketleri yüklemeniz oldukça tavsiye edilen durumlar arasında bulunuyor.
Hızlı bir şekilde ilerleyebildiğimiz ve buraları keşfedebildiğimiz yapım içerisinde dilediğimizi gerçekleştirebiliyor ve nadir eserler arayan son uzay grubuna katılım sağlayabiliyoruz. Muazzam bölgelere doğru adım atabileceğimiz ve elimize alabileceğimiz silahlarla ve yakında silahlarıyla ön plana çıkabileceğimiz yapımda istediğimiz gibi silahları kullanabilir ve oyunun içerisinde geniş bir silah kütüphanesinin olduğunu vurgulayabiliyoruz.
 
 
 
Tabancalardan makineli tüfeklere, yakın dövüş silahlarından daha farklı araçlara kadar oldukça farklı sistemleri ne olduğunu aktarabiliyoruz. Oyun içerisinde hangi rolü benimseyebileceğimiz tamamen bize aittir. Dolayısıyla oyunda sinsi bir casus olabiliyor, deneyimli bir kaşif olmak için seçimimizi gerçekleştirebiliyor veya daha farklı bir şekilde yer alabiliyoruz. Dolayısıyla kim olduğumuza ve ne olacağımıza tamamen biz karar verebiliyoruz. Bu da oyunda yer alan çeşitli özgürlükler arasında bulunur ve bu özgürlüklerle beraber istediğimizi gerçekleştirirken aynı zamanda gidişatımızı yön verebiliyoruz. Bu tarz oyunlarda yukarıda bahsettiğimiz gibi her bir oyuncu farklı bir seçim yapabiliyor ve bu seçimlerle beraber gidişatımızı yön verirken ne olduğumuzu biz karar verebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde kendi hikayemize anlatmak durumunda kalıyor ve uzay sistemlerini derinlemesine keşfetmek durumunda kalıyoruz.
 
Yıldızlar arasında seyahat edebileceğimiz ve geliştirici ekibin belirttiğine göre bina için gezegen üzerinde yer alabileceğimiz yapımda hayat dolu şehirlerde dolaşabiliyor, tehlikeli bölgeleri araştırabiliyor veya yabani beldelerden geçmek durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde farklı bölgeler bulunuyor ve her bölge içerisinde ortaya çıkarabileceğiniz çeşitli keşiflerin olduğundan bahsedebiliyor ve bu keşiflerle beraber nadir unsurları ve efsanevi hazineleri ortaya dökebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber istediğimiz gibi ilerleyebiliyor ve etraftaki keşfederken oldukça güzel unsurlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Arka plan hikayemize biz karar verebileceğimiz ve kendimizi daha farklı bölgelere bırakabileceğimiz yapımda hangi bölgelere doğru gitmek istiyorsak ona göre hareket edebilir veya görev doğrultusunda oraya geçiş yapabiliyoruz.

Uzayı derinlemesine keşfedebileceğimiz ve bin aşkın gezegen içerisinde yer alabileceğimiz yapımda unutulmaz karakterlerle tanışabilir ve bu karakterlerle beraber ilerlemek durumunda kalıyoruz. Bunun yanı sıra oyunda yer aldığımız süre boyunca istediğimiz gibi bu karakterlerle etkileşime girebiliyor, bu karakterlerin başından geçen olayları öğrenebilir ve onların duygu ve değişimlerine bir bakış atabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda ikonik karakterler karşımıza çıkar ve onları unutulmaz bir macera içerisinde görebiliyoruz. Oyun içerisinde ne kadar çok karakterle etkileşime girebilirsek, o kadar çok evren ve uzay hakkında bilgi sahibi olabiliyor ve kendimizi bu kapsamda geliştirebiliyoruz. Aynı zamanda ne kadar çok bilgi öğrenebilirsek, o kadar çok kendimize oyuna kaptırabiliyor ve evren hakkında detayları öğrendikçe buralarda neler olup bittiğini deneyimleyebiliyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca birçok bölgeye doğru ilerlemek durumunda kalıyor ve buralardaki karakterleri ön plana çıkararak onlardan çeşitli görevler almak durumunda kalıyoruz.
 
 
 
Bu görevleri aldıktan sonra da onların görevlerini tamamlayabiliyor ve böylece daha farklı kaynakların ve silahların sahibi olabiliyoruz. Çeşitli gruplarla beraber maceralara atılabileceğimiz ve o grubun lideri olabileceğimiz yapım içerisinde görevden göreve doğru koşarken aynı zamanda her daim yepyeni hikaye içerikleriyle karşı karşıya gelebiliyoruz. Farklı deneyimlere adım atabileceğimiz ve farklı bölgelerde yer alabileceğimiz yapımda yapılması gereken yüzlerce görevin olduğunu vurgulayabilir ve burada yer aldığımız süre boyunca görev içerikleri aldıkça değişkenlik gösterebiliyor. Tüm bu detaylarla beraber oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, yeni bölgeleri keşfederken oldukça dikkat etmemiz gerekiyor çünkü bazı durumlarda bu bölgelerde farklı düşmanların ortaya çıkmasının söz konusu olduğunu vurgulayabiliyoruz.
 
Bu tarz detaylarla beraber karakterlerle tanışırken aynı zamanda onların görevlerini yaparken bir hayli dikkat etmemiz gerekiyor çünkü her bir gezegen dostça bir şekilde bizlere yaklaşmıyor. Dolayısıyla orada haydutların, casusların, yağmacıların ve çok daha fazlasının olduğundan bahsedebiliyoruz ve kendimizi burada koruyup kollamamız gerekiyor. Bazı durumlarda ise oldukça müttefik dolu bir yerle karşı karşıya gelebiliyor ve kendimizi burada güvende hissedebiliyoruz. Bunun yanı sıra oyunda sadece yerde değil, aynı zamanda uzayda ve uzay savaşlarına doğru atılırken de bulabiliyoruz. Kendi uzay gemimizi geliştirebileceğimiz ve uzay gemimizle beraber farklı gezegenlere ilerleyebileceğimiz yapımda uzay savaşlarında oldukça zorlanabiliyor ve diğer uzay gemilerine karşı bir dalış gerçekleştirebiliyoruz. Farklı sistemlere geçiş yapabileceğimiz ve hayallerimizdeki geminin kaptanı olabileceğimiz yapımda hangi gemiyi kullanmak istiyorsak ona göre seçimimizi gerçekleştirebiliyor ve hayallerimizdeki gemiyi kullanarak onu komuta etmek durumunda kalıyoruz.
 
Geminin görünüşünü istediğimiz gibi özelleştirebileceğimiz ve aynı zamanda kişiselleştirebileceğimiz yapımda gemimize ait çeşitli silahlar takabiliyor, onu kalkanlarla beraber geliştirebilir ve düşmanlara karşı oldukça savunma sistemini artırabiliyoruz. Bunun yanı sıra eşsiz bonuslarla beraber mürettebatımızı elbette hem belirleyebiliyor ve böylece düşmanlara karşı daha güçlü bir şekilde durabiliyoruz. Uzayın derinliklerine indikçe daha farklı ve daha fazla riskle karşı karşıya kalıyor ve bu görevleri tamamlayarak rastgele görevlerde bulunmak durumunda kalıyoruz. Bunun yanı sıra elbette etrafta gezinirken rastgele olaylar ve görevler bizlere sunuluyor ve bu görevleri tamamlayarak yıldız istasyonlarına geçiş yapabiliyor ve hatta düşmanların gemilerine bordalayıp ele geçirebiliyoruz ve koleksiyonumuza onları ekleyebiliyoruz. Bu sayede daha farklı koleksiyon sahibi olabiliyor ve yeni gemilerin sahibi olarak onların özelliklerinden ve bonuslarından yararlanabiliyoruz. Oyunda uzay gemimizi istediğimiz şekilde geliştirebiliyor ve kendimize ait bir uzay gemisi ile ön plana çıkabiliyoruz.
 
 

Keşfedip toplayabileceğimiz ve bunun yanı sıra inşa edebileceğimiz yapımda kendimize ait bir bölge oluşturabiliyor ve bu bölgeyi kaynaklarla besleyip istediğimiz gibi toparlayabiliyoruz. Karakolları inşa edebileceğimiz ve orada otomatik olarak materyaller çıkarması için talimat verebileceğimiz yapımda yapacağımız hamlelerle hem kendimize hem de bölgemize hayat verebiliyoruz. Genel olarak toparlayacak olursak, bu yapım dikkat çekici açık dünya ve atmosferiyle öne çıkarken oyunculara 2030 yılı sonrasında güneş sisteminin ötesine geçme fırsatı sunuyor. Yeni gezegenleri keşfetme, kendi hikayenizi yazma ve gidişatı değiştirme şansı tanıyan bu oyun, büyük ve iddialı bir galaksi sistemi içerisinde geçiyor.
 
Her oyuncunun farklı bir deneyim elde edebildiği bu yapıda, oyuncular hem ana görevlerden hem de yan görevlerden ilerleyebiliyor, etraflarındaki dünyayla fizik temelli sistemler üzerinden etkileşime geçiyor. Her oyuncunun farklı kararlar alarak oyunu şekillendirdiği bu yapım, büyük ölçekte özgürlük sunuyor. Tek oyunculu yapısıyla, derin arka plan hikayesi karakter diyalogları ve etrafta bulunan notlarla anlatılıyor. Ancak, oyun eleştirmenler ve oyuncular tarafından yükleme ekranları yüzünden eleştiri almış durumda. Hemen hemen her alana girişte yükleme ekranları devreye giriyor, bu da oyuncu deneyimini olumsuz etkiliyor. Eski oyun motoru kullanımı da oyunun puanlarını düşüren önemli bir faktör olarak öne çıkıyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Pacific Drive İçin Drive Your Way Güncellemesi Yayınlandı 16 Eylül Dead Rising Deluxe Remaster İçin Hikaye Fragmanı Yayınlandı 16 Eylül Starfield DLC'si Shattered Space Neler Sunuyor? İşte Yeni Video 16 Eylül Alan Wake 2 PS5 Pro Konsolunda Hangi Özelliklere Sahip Olacak? 16 Eylül Oyunlara NPC Kamera Bakış Açısı Gelmeli Mi? İşte Konsept Video 16 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler