Life is Strange: Double Exposure İçin Final Fantasy VII Paketi Tanıtıldı

03.08.2024 13:26 Mehmet Tandoğan

 
 
Yayıncılığını Square Enix ve geliştiriciliğini Deck Nine Games ekibinin üstlendiği Life is Strange Double Exposure için yepyeni bir indirilebilir içerik tanıtıldı. Final Fantasy VII temalı kıyafet paketiyle beraber artık ana karakterinizi giydirebiliyor ve farklı tasarımlarla diğer karakterlerin karşısına çıkabiliyorsunuz.
 
Final Fantasy VII kıyafet paketi oyunun atmosferine uyum sağlamış
 
 
 
Final Fantasy VII kıyafet paketi içerisinde Moogle temalı ceketinin yanı sıra Bomb, Cactuar, Chocobo ve Tonberry temalı 4 farklı kıyafet yer alıyor. Life is Strange Double Exposure'ın Ultimate Edition sürümü oyunun resmi çıkış tarihinden iki hafta önce yani 15 Ekim'den itibaren ilk iki bölümüne erişim içeriyor.
 
Life is Strange: Double Exposure açıklanan detaylara göre 29 Ekim tarihinde PlayStation 5, Xbox Series ve PC için çıkışını gerçekleştirecek. Oyunun PC sürümü Steam ve Microsoft Store'da yayınlanacak. Switch konsoluna da gelmeye hazırlanan bu yapım için ilerleyen süreçte daha fazla detay kullanıcılara sunulacak.
 
Serinin yeni oyununda bizleri neler bekliyor?
 
Max karakteri ile beraber seriye adım attığımız şimdi ise karakterin olgunlaştığı ve büyüdüğü bir dönemde bulunacağımız yapım içerisinde yine paralel bir zaman çizelgesine doğru adım atmaya hazırlanıyor ve zamanı geri alma yeteneğimizle beraber ön plana çıkmaya hazırlanabiliyoruz. Caledon Üniversitesi içerisinde bulunduğumuz oyunda elbette Max Caulfield adlı karakterimizin maceraları burada devam etmeye hazırlanıyor ve yepyeni güçleri ile beraber buluşmaya hazırlanan ana karakterimiz burada yepyeni maceralara yelken açmayı bekliyor. Max karakterimizle beraber farklı cinayetleri çözmeye çalışabiliyor, elimizden geleni yaparak gidişata yön verebiliyor ve yapacağımız seçimlerin oyun içerisinde bir hayli önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor. Yine serinin diğer oyunlarında olduğu gibi bu yapım içerisinde de farklı şekillerde bir arkadaşımızın öldürüldüğünü görebiliyor ve bu cinayeti çözmeye, aynı zamanda arkadaşımızı kurtarmaya yemin ediyoruz. Dolayısıyla burada yer aldığımız süre boyunca bu temel hikaye etrafında ilerlemek durumunda kalıyor ve arkadaşımız Safi burada karlar içerisinde ölü bulunuyor.
 
Biz de bu cinayeti çözmek için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyor ve seri boyunca elbette bu hikaye içeriğiyle karşı karşıya kalabiliyoruz. Elbette burada arkadaşımızı kurtarmak için türlü belalara ve mücadelelere bulaşmak durumunda kalıyoruz. Diğer taraftan paralel bir zaman çizelgesine giden bir yolun yani geçidin kapısını açmak durumunda kalıyoruz. Bu sayede geçmiş zamanlara doğru dönüş yapabiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve aynı zamanda geçmişe kurcalayarak gidişata yön vermek durumunda kalıyoruz. Elbette ana karakteri bize beraber ilgi çekici bir hikaye içeriği ile karşılaşmıyor olsak da, elbette bu hikayenin içeriğinin bizlere aktarılış şekli oyuncular tarafından dikkate değer bir şekilde ele alınıyor. Dolayısıyla zaten oyunun temelinde hikaye anlatımı ve diyaloglar bulunuyor.

Serinin en yeni oyunu içerisinde ana karakterimizi ne kadar büyüdüğünü ve ne kadar geliştiğini görebiliyoruz. Aynı zamanda dikkat çekici bir karakter tasarım içeriği ile yer alabileceğimiz yapım içerisinde iki farklı zaman çizelgesi arasında gezip tozabiliyoruz. Ancak bu durumda elbette zorlu unsurların ve yapacağımız her hamlenin bir hayli önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor çünkü yaptığımız bir hata ile beraber gelecekteki bir düzenin bozulacağına ve akabinde ise Safi adlı arkadaşımızın ne yazık ki kurtarılamayacağı anlamına geliyor. Dolayısıyla iki zaman çizelgesi arasında geçiş yapma yeteneğimizle beraber elbette ilk oyunun ötesine geçebiliyor ve orijinal yapımın burada daha farklı mekaniklerle beraber ve aynı zamanda daha yeni grafiklerle ve karakterlerle harmanlandığını söyleyebiliyoruz.
 
 
 
Elbette ilk oyundan karşılaşacağımız Max adlı karakterimizle beraber buradaki yerimizi almak durumunda kalırken iki zaman çizelgesi içerisinde bulunduğumuz esnada farklı seçeneklerle karşı karşıya çıkabilir ve oyunun bildiğiniz üzere belli başlı oynanış dinamikleri yer alıyor. Oyun daha çok sinematik ve hikaye anlatımıyla beraber ön plana çıktığından dolayı elbette ana karakterimizle beraber yer yer oynanış sekanslarıyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Ancak bu oynanış kısımları elbette oldukça fazla bizlere sunulmuyor.
 
Sadece belli bir ortam ve belli bir bölge içerisinde bizlere alan veriliyor ve bu alanda çeşitli keşifler ve konuşmalar yapabiliyoruz. Zaten oyun teması sebebiyle oldukça dikkat çekiyor ve aynı zamanda diyalogları ile beraber de ön plana çıkmaya hazırlanıyor. Durum böyle olunca kendimizi paralel bir çizelge içerisinde bulabiliyor ve bu çizelgeden dışarı çıkmamak durumunda kalıyoruz. Max adlı karakterimiz katilin yakında tekrar saldıracağını fark ediyor ve bu zaman çizelgeleri arasında belli başlı yerlere dokunuş yapabiliyor. Durum böyle olunca fotoğrafçı olarak çalışan ana karakterimiz elbette burada aslında bir nevi dedektif rolünü üstleniyor.
 
Burada çözebileceğine çeşitli sırlar, bulmacalar, zorluklar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Aynı zamanda hangi karaktere güvenebileceğimiz, hangi karakterin sahtekar olduğunu burada bulmak bizim işimiz oluyor. Dolayısıyla burada yapacağımız diyaloglar ve göreceğimiz olaylar karşısında hangi tepkiyi vermek ve hangi konuşmaları yapmak istiyorsak ona göre kendi seçimlerimizi gerçekleştirebiliyor ve kendimizi dikkat çekici bir hikaye içeriğiyle beraber, aynı zamanda hikayeye dokunabildiğimiz deneyimde bulabiliyoruz.

Farklı ortamlara doğru geçiş yapabileceğimiz ve ana karakterimizle beraber en yakın arkadaşımızın ölümüne tanıklık edebileceğimiz yapımda elbette yukarıda bahsettiğimiz gibi Safi adlı arkadaşımızı kurtarmak boynumuzun bir nevi borcu oluyor. Katilin elbette nasıl bir yapıya sahip olduğunu, hangi unsurları kullandığını ve arkadaşımızı öldürmek için hangi aletleri eline aldığını bulmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda bir nevi dedektiflik rolüne geçiş yapabiliyor ve iki zaman çizelgesi arasında geçiş yaparak aralarda neler yaşanmış, buralarda neler olmuş ve daha fazla keşif unsurlarıyla ve ipuçlarıyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Zaten serinin diğer oyunlarına da bakacak olursanız, oynanış kısımlarını bizlere verildiği durumlarda sürekli olarak etrafı keşfetmeye çalışıyor ve etrafta bulabileceğimiz tüm unsurları bulmamız gerekiyor. Etrafta ne kadar çok ipucu ve detay bulursak, o kadar çok gidişata yön verebiliyor ve bu da farklı diyalogların kilidinin açılmasına sebebiyet verebiliyor. Dolayısıyla durum böyle olunca oyunda hem sinematik bir anlatım hem de keşif unsurlarının bir hayli ön planda olduğu bir yapı bizlere sunuluyor.
 
 
 
Hala tehlikede olan diğer karakterlerin de bulunduğu yapımda elbette diğer karakterleri ve arkadaşımızı kurtarmak bizim işimiz olurken Max aynı anda farklı cinayetleri çözme yeteneği ile beraber de burada gidişattan yön verebiliyor. Sıradan bir kız olduğumuzu varsaydığımız ancak ne yazık ki içimizdeki güçleri ortaya çıkarmak durumunda kaldığımız yapımda olağanüstü güçlerimizle beraber gidişata yön verebiliyor ve Max her zamankinden burada daha tehlikeli ve daha heyecan verici mücadeleye atılım sağlamak durumunda kalıyor.
 
Dikkat çekici içeriği ile beraber farklı bölgelere doğru ilerleyebildiğimiz yapımında her bölge içerisinde keşfedebileceğimiz alanlar, konuşabileceğimiz ve etkileşime girebileceğimiz karakterler, olaylar silsilesi, iki zaman çizelgesi arasındaki farklı durumlar ve çok daha fazlası bizlere sunuluyor. Aynı zamanda oyunda elbette her bölge içerisinde farklı atmosferler ve manzaralar bizleri bekliyor. Genel olarak kış aylarında bulunduğumuz ve etrafın karlı olduğu yapımda ana karakterimizin dikkat çekici bir karakter tasarımıyla karşı karşıya kalıyor ve aynı zamanda yukarıdaki haberimize bahsettiğimiz gibi Final Fantasy evreninden bizlere sunulan çeşitli tişört tasarımlarını ve kaban tasarımlarını olduğundan bahsedebiliyoruz.
Bu tarz işbirlikleri elbette iki oyun arasındaki oyuncu sayısını arttırmaya yönelik olarak karşımıza çıkıyor ve dolayısıyla bu işbirlikleri aslında bir nevi önem arz ediyor.
 
Çünkü oyundaki tişört tasarımlarına bakacak olursak, Final Fantasy evreninden doğrudan alındığını ve burada yaşayan canlıların da oradan tişört üzerine baskı şeklinde geldiğini söyleyebiliyoruz. Bu da gerçekten de hayranlar tarafından bir hayli sevilen ve dikkate değer unsurların olduğuna bizlere sunuyor. Zamanı geriye alma yeteneğimizle beraber ön plana çıkabileceğimiz, aynı zamanda farklı paketlerle beraber ana karakterimizi farklı kostümlere büründürebileceğimiz yapımda diğer oyunculardan farklı seçeneklerle beraber ön plana çıkabiliyor ve aynı zamanda gidişatımıza yön verebiliyoruz. Bu yön verme ile beraber elbette hem hikayenin gidişatına hem de o anda neler olabileceğini biz karar verebiliyor ve oyun içerisinde yapacağımız her hamlenin oldukça önemli olduğunu vurgulayabiliyoruz. Durum böyle olunca bazı durumlarda oyun bizleri uyarıyor ve bazı eylemleri gerçekleştirirken elbette gidişatın doğrudan değişeceğini ve akılcı karar vermemiz gerektiğini vurgulamak gerekiyor.
 
 
 
Elbette bu tarz detaylarla beraber hızlı bir şekilde ilerleyebildiğimiz, gidişata yön verebildiğimiz, sürekli olarak kendimize diyaloglar halinde diğer karakterler yanında bulabildiğimiz yapımda iki ayrı gerçeklikte iki ayrı sorunları çözmek tamamen bizim işimiz oluyor ve bir gerçeklikte yaptığımız hamlelerin diğer gerçeklikte yankı bulduğunu söyleyebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber sıradan bir kız olduğumuz esnada ne yazık ki güçlerimizi ortaya çıkarmak durumunda kalıyor ve sıradanların ortadan kaldırıldığı süre boyunca da heyecan verici doğaüstü cinayetlerle karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
Bu cinayetleri çözmek için farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, buralardaki keşif unsurları ile ön plana çıkabiliyor ve daha fazla detayı ortaya çıkarmak için elbette keşif fonksiyonlarını burada deneyimlemek gerekiyor. Aynı zamanda etkileşime girebileceğimiz oldukça fazla nesnenin, unsurun ve karakterin olduğundan da bahsedebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber elbette etrafı keşfetmek, buralarda neler olup bittiğini öğrenmek ve her zamankinden daha tehlikeli bir ortamda kendimizi bulmak, çok da ciddi bir hikaye içeriğinin bizlere sunulacağını göstergeyi iki zaman çizelgesi arasında geçiş yapabileceğimiz ve bu çizelgeler arasında yapacağımız her hamle ile beraber gidişata yön verebileceğimiz yapımda geçmişte neler yaşandığını ve gelecekte ise hangi olayların yaşanacağını öngörebildiğimiz bir ortam bizlere sunuluyor ve bu da hikayeyi farklı şekillerde deneyimlememize yardımcı olabiliyor. Geçit ile beraber geçmişte neler yaşandığını öğrenebildiğimiz ve doğrudan burada yer alan karakterlerle diyaloglara girebildiğimiz yapım gerçekten de dikkat çekici içeriklerle ve mekaniklerle bizlere sunulmak isteniyor.
 
 

İki farklı gerçeklik versiyonunda kendimize ait ve kendi yanımıza çekebileceğimiz farklı müttefikler oluşturabiliyor ve yanımıza çekebileceğimiz her bir karakter ile beraber elbette gidişata daha düzgün bir şekilde yön verebiliyoruz. Aynı zamanda şüphelileri takip edebilir, unutulmaz seçimlerle beraber her iki zaman çizelgesi içerisinde de değişkenlik gösterebilen bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyor ve zamana karşı yarışın burada olduğunu söyleyebiliyoruz. Dikkat çekici içeriklerle beraber elbette her zaman çizelgesinde farklı karakterlerin ve geçmiş yaşantıların olduğunu söyleyebiliyor ve buralardaki hikayelere dokunarak ipuçlarını, sırlarını ve zorlu kararları ortaya çıkarmak durumunda kalıyoruz. Ama siz bir dedektif rolüne büründüğümüz yapım içerisinde hemen hemen düşmanlar Max adlı karakterimizi hedef alıyor. Dolayısıyla Safi’nin katilini ortaya çıkarmaya çalıştığımız esnada zorlu durumlarla ve olaylarla başa çıkmak durumunda kalıyoruz. Elde ettiğimiz her ipucu ile beraber daha da olayları çözmeye başladığımız yapımda ana karakterimiz imkansızı başarmaya hazırlanıyor ve uzun süre hayatta kalmak için burada elinden geleni yapmak durumunda kalıyor. Tabii ki ana karakterimizi hayatta tutmak ve iki farklı gerçeklik içerisinde en doğru kararları vermek tamamen sizin işiniz oluyor. Bu tarz detaylarla beraber her bir oyuncu farklı bir deneyim elde ederken kendi hikayesini yaşayabiliyor.

İlgi çekici karakterlerin ve amansız bir dedektif ana karakterimizin bulunduğu yapımda elbette Caledon bölgesinin kaderi tamamen bizim elimizde bulunuyor. Bu tarz detaylarla beraber kendi kaderimizi ve bölgenin kaderini belirlemek durumunda kalırken farklı ipuçlarını ortaya çıkarmaya çalışıyor, yeni gizemleri ortaya çıkarmaya çalışırken zorlu unsurlarla karşı karşıya kalıyor ve zor kararlarla dolu bir ortamda kendimizi bulabiliyoruz. Canlı bir kış kampüsünün iki versiyonunu keşfedebileceğimiz ve her versiyon içerisinde farklı hamleler yapabileceğimiz bu yapım gerçekten oynaması gereken projeler arasında yer alıyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Aynı zamanda oyuna Steam platform üzerinden istek listenize ekleyerek çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Astro Bot İçin Yeni Ücretsiz DLC Yolda: İşte Detaylar 8 Dk önce Expeditions: A MudRunner Game'in 1. Sezonu Neler Sunuyor? 1 Saat önce LCK Yaz Mevsimi 2024 Şampiyonu Hanwha Life Esports Oldu! 08 Eylül Yeni Starfield Modu İç Ortam Aydınlatmasını Geliştiriyor 08 Eylül Cyberpunk 2077, 300'den Fazla Modla 8K'da Çalıştırıldı 08 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler