Valorant, Playstation 5 ve Xbox Series İçin Çıktı

02.08.2024 21:30 Mehmet Tandoğan

 
Riot Games tarafından oyunculara sunulan oynaması ücretsiz 5'e 5 rekabetçi birinci şahıs nişancı oyunu Valorant'ın konsol sürümleri piyasaya sürüldü. Daha önce PC platformu için çıkışını gerçekleştiren oyun şu anda PlayStation 5 ve Xbox Series için mevcut.
 
Valorant'ın konsol sürümü betadan çıktı
 
 
 
Geçtiğimiz günlerde bildiğiniz üzere Valorant'ın açık beta sürümleri PlayStation 5 ve Xbox Series için yayınlandı. Şimdi ise geliştirici ekip oyunun betadan çıktığını ve artık resmi bir şekilde konsollardaki yerini aldığını belirtti. İlk olarak 2 Haziran 2020 tarihinde PC için piyasaya sürülen rekabetçi oyun, e-spor sektörünün öncülerinden biri.
 
Valorant prodüksiyon yönetmeni Arnar Gylfason bir basın açıklamasında çeşitli açıklamalarda bulundu ve şunları söyledi: “Sınırlı beta erişimi sırasında oyunculardan çok önemli ve değerli geri bildirimler aldık. Konsol oyuncuları için bu deneyimi sunmak bizim için güzel bir fırsat. Artık konsol oyuncuları PC oyuncuları ile beraber aynı heyecanı paylaşabilir.”
 
Son olarak oyunun konsol özel sinematik fragmanı yayınlandı. Bu videoya aşağıdan ulaşabilirsiniz. 
 
 
 
Valorant oyunculara neler sunuyor? 
 
Valorant, bildiğiniz üzere takım odaklı rekabetçi bir yapıyı bünyesinde barındıran ve oyunculara e-spor kapsamında büyük etkiler bırakan nişancı aksiyon oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Farklı modlara geçiş yapabileceğiniz, istediğinizi gerçekleştirebileceğiniz ve ekibinizle beraber dilediğinizi gerçekleştirebileceğiniz yapım içerisinde rekabetçi bir yapı olduğundan dolayı sürekli olarak farklı oyuncularla karşı karşıya gelecek ve en iyi oyuncu olmak için çeşitli çalışmalar yapacaksınız. Oyun içerisinde aiminizi sürekli olarak geliştirmeniz ve diğer oyuncuları gafil avlamanız gerekecek. Çünkü burada yer aldığınız süre boyunca tek bir atış şansınız bulunacak ve genel olarak oyuncular sizi gördüğü anda vurabilecek. Durum böyle olunca, elbette ilk vuran kazanır mantığı ile beraber düşmanların, yani diğer oyuncuların, üstesinden gelmeye çalışacak ve nişangahınızı kuvvetlendirmek oldukça önem arz edecek. Çünkü bu tarz oyunlarda, bildiğiniz üzere, aimi kuvvetli olan oyuncular çok daha avantajlı duruma geçebiliyor.
 
Durum böyle olunca, elbette uzak mesafelerdeki çatışmalarda veya doğru zamanda doğru hamle yapma gibi çeşitli özel stratejilerde ön plana çıkabiliyorsunuz. Siz de elbette nişangahınızı, yani aldığınız nişanı geliştirmek için oyun içerisindeki alıştırma ve antrenman kısmına geçiş yapabilir veya diğer üçüncü parti uygulamaları kullanabilirsiniz. Bu tarz detaylarla beraber hem fareyle hassasiyetinizi en iyi şekilde bulabilir ve daha fazla ilerleme kat ederek yerinizi alabilirsiniz. Bu tarz detaylarla beraber öncelikle oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğundan bahsedecek ve akabinde ise oyunun hangi modlara sahip olduğunu, hangi karakterlerle beraber ön plana çıktığını ve nasıl bir yapıya sahip olduğunu sizlere aktaracağız.
Yapım içerisinde bildiğiniz üzere öncelikle hem rekabetçi modlar, yani dereceli modlar, hem de eğlenebileceğiniz ve herhangi bir rank durumunun söz konusu olmadığı içeriklere geçiş yapabiliyorsunuz.
 
Rekabetçi moddan bahsedecek olursak, klasik diğer oyunlarda olduğu gibi lig atlama usulü ile beraber burada maçları kazanmak durumunda kalıyorsunuz. Her lig içerisinde 3 farklı kademe bulunuyor ve bu üç farklı kademe içerisinde elbette sürekli olarak maçları yenerek çeşitli puanlar kazanabiliyorsunuz. Puanlar kazanarak diğer bir lige çıkmaya hazırlanıyor, ancak lig atladıkça elbette oyuncuların zorluğu gitgide artış gösteriyor ve burada artık daha güçlü oyuncuların ve nişangahı kuvvetli oyuncuların karşımıza çıktığını söyleyebiliyoruz. Dereceli mod tamamen bundan ibaret olarak karşımıza çıkıyor ve en son lige ulaştığınız zaman artık dünya çapındaki sıralamalara geçiş yapmak durumunda kalıyorsunuz. Burada sürekli olarak oynamak, kazanmak ve en az şekilde oyunları kaybetmek sizin temel hedefiniz olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda oyun içerisindeki durumunuz, yaptığınız stratejiler, aldığınız kill'ler ve çok daha fazlası alacağınız puanı oldukça etkiliyor. Örneğin, oyun içerisinde elbette takım içerisinde en çok sizin korumanız demek en yüksek puana ve en yüksek skora sahip olmanız anlamına geliyor.
 
 
  
Durum böyle olunca elbette takımı taşımış oluyor ve böylece oyun içerisindeki durumlarınız doğrudan alacağınız skora etki ediyor diyebiliriz. Eğer çok kötü bir maç geçirdiyseniz, elbette bu alacağınız ve eksiye düşüreceğiniz puanı da artırabiliyor. Eğer oyun içerisinde ve bir maç içerisinde ne kadar çok kötü giderseniz ve diğer maçların da aynı şekilde kötü gittiğini varsayarsak, elbette bu şekilde KDA’nız düşüş gösteriyor ve karşınıza artık daha düşük ve güçsüz oyuncular gelebiliyor. Durum böyle olunca kendi durumunuz ve skorlarınız karşınızdaki rakipleri etkiliyor ve buna göre karşınıza çeşitli rakipler gelmeye hazırlanıyor. Dolayısıyla oyun içerisindeki her bir durum, elbette sizin karşınıza çıkacak olan oyuncuları etkiliyor ve akabinde ise kendinizi rekabetçi bir mod içerisinde bulabiliyorsunuz. Bu modun biraz daha detayına gelecek olursak, rekabetçi sistem içerisinde elbette farklı kademeler bulunuyor. Bu kademeler arasında gümüş, bronz, altın, platin ve çok daha fazlası yer alıyor.
 
Bu sistemlerle beraber hangi lige çıkmak istiyorsanız ona göre kendinize eğitim verebilir, nişangahınızı en iyi şekilde güçlendirebilir ve fare ile hassasiyetinizi dikkatli bir şekilde ayarlayabilirsiniz. Her bir oyuncunun burada fare kullanımı ve klavye kullanımı tamamen değişkenlik gösterebilir. Dolayısıyla buradaki ayarların her zaman söylediğimiz gibi kişisel olduğunu ve hiçbir oyuncunun başka bir ayarı kullanmaması gerektiğini vurgulayabiliyoruz. Çünkü her bir oyuncu farklı şekillerde oyunu algılayabiliyor, farklı şekillerde tutuş gösterebiliyor ve hassasiyetinizi kendinize göre ayarlamak durumunda kalıyorsunuz. Dolayısıyla buradaki minimal ayarlar tamamen sizin için kişisel diyebiliriz.
Rekabetçi mod dışında elbette diğer eğlenceli modlar bulunuyor ve standart, herhangi bir puan kaybetmeden ve herhangi bir rekabete girmeden oynayabileceğiniz derecesiz mod yer alıyor. Burada yine rekabetçi mod içerisinde yer aldığınız süre boyunca yapacağınız hamleleri aynı şekilde burada gerçekleştirebiliyorsunuz. Yani bir takım burada bombayı kuran, bir takım ise burada bombayı imha eden durumuna geliyor ve buna göre siz de gidişatınızı ayarlayabiliyorsunuz.
 
Elbette maçı kaybedip veya kazandıktan sonra herhangi bir puan kazanmıyor ve bu sizin liginize etki etmiyor. Dolayısıyla burada istediğiniz gibi kendinizi eğitebilir ve daha da fazla alıştırma yapabilirsiniz. Elbette antrenman kısmında hareketli düşmanlara vurmak oldukça önem arz ediyor. Çünkü oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca oyuncuların sürekli olarak hareketli olduğunu ve nadir de olsa hareketsiz bularak onları öldürebildiğinizi söyleyebiliyoruz. Durum böyle olunca her ortama ve her duruma karşı hazırlıklı olmanız gerekiyor ve bu sayede elbette nişangahınızı en iyi şekilde kuvvetlendirmeniz lazım. Derecesiz modlar içerisinde yine eğlenceli modlar bulunuyor ve 3v3 modlarla beraber burada daha fazla eğlenebiliyorsunuz. Durum böyle olunca kısa kısa raundlarla beraber diğer modlara geçiş yapabiliyor ve yanınıza arkadaşlarınızı davet ederek rekabetçi moda giriş yapmadan önce bu modlarla beraber ısınma turları atabiliyor ve doğrudan oyuna geçiş yapabiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda elbette farklı karakterlerin olduğundan bahsedebiliyoruz. Her bir karakter burada farklı bir deneyim sunuyor ve hangi karakteri kullanmak istiyorsanız ona göre kendi seçimlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz.
 
 
 
Her bir karakterin avantajları ve dezavantajları bulunuyor. Ek olarak karakterler arasında elbette öncü, entry, smoker ve çok daha fazlası yer alıyor. Hangi karakteri almak istiyorsanız ve hangi alanda takımınıza katkı sağlamak istiyorsanız ona göre kendi seçiminizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Rekabetçi veya diğer oyun modlarına geçiş yaptıktan sonra lobi esnasında ve karakter seçimi ekranında elbette her bir takım üyesi tek bir karakteri seçeceğinden dolayı doğru bir şekilde strateji yapmanız oldukça önem arz ediyor. Çünkü alabileceğiniz bir karakter bulunuyorsa ve bu karakter bir başka oyuncu tarafından alındıysa, ne yazık ki bu karakteri mevcut lobi içerisinde herhangi bir şekilde alamıyor ve diğer oyunculardan bazı durumlarda erken davranmanız gerekiyor. Durum böyle olunca elbette takım arkadaşınızla ve lobi içerisindeki tanımadığınız oyuncularla anlaşmak bir hayli önem arz ediyor.

Lobi içerisinde istediğiniz karakteri seçebiliyor ve burada yapacağınız hamlelerle beraber elbette oyundaki gidişatı neredeyse değiştirebiliyorsunuz. Hangi karakter üzerinde usta olmak istiyorsanız ona göre seçimlerinizi gerçekleştirebiliyor. Ancak bu tarz oyunlarda elbette birçok karakter üzerinde usta olmak bir hayli önem arz ediyor. Çünkü oyun içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi bir karakter diğer oyuncular tarafından alınabiliyor, sizin yetişme durumunuz olamıyor veya farklı bir ajanı stratejik olarak seçmek durumunda kalarak kullanmak durumunda kalıyorsunuz. Durum böyle olunca elbette oldukça fazla karakteri kullanmak ve onlar üzerinde usta olmak bir hayli önem arz ediyor.
 
Oyun içerisinde yer alan karakterlere bir bakış atacak olursak, REYNA karakteri burada oldukça vahşi bir yapıya bünyesinde barındırıyor. Karakterin 3 farklı yeteneği ve bir ulti yükü bulunuyor. Bu yeteneklerle beraber öne çıkan ajan içerisinde elbette atabileceği göz ile beraber düşmanları kör edebilen bir beceri, düşmanları öldürdükten sonra canını çekebileceği Q yeteneği, yine düşmanları öldürdükten sonra kısa süreliğine dokunulmaz olabileceği E yeteneği ve ulti ile beraber tam bir canavara dönüşebilen bir saldırı stili bulunuyor. Bu tarz detaylarla beraber oldukça kullanışlı ve eğer nişangahınız kuvvetli ise kullanması keyifli bir karakter olduğunu söyleyebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber istediğiniz gibi bu karakteri elinize alabiliyor ve hem site girişlerinde hem de diğer oyuncuları öldürme konusunda takımınıza katkı sağlayabilirsiniz. Elbette oyun içerisinde farklı karakterlerin takıma farklı şekillerde katkısı bulunuyor. Örneğin, smoke karakteri olan Omen’ı tercih ederseniz, bununla beraber farklı bölgelere doğru duman bulutu indirebilir ve diğer oyuncuların görüşlerini kapatabilirsiniz. Bu da oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca farklı taktikler uygulamanızı ve takıma farklı şekillerde katkı sağlamanızı sağlıyor.
 
 
 
Dikkat çekici karakter ve ajan seçimleri ile ve yetenekleriyle ön plana çıkabileceğiniz yapım içerisine istediğiniz karakteri seçebiliyor ve ona göre kendi tercihlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Dolayısıyla buradaki karakter seçimleri bir hayli önem arz ediyor. Ancak genel olarak elbette karakterlerin yetenekleri bazen geri planda kalabiliyor ve sadece nişangahınızı doğru bir şekilde düşmanlara karşı tutmak ve oyuncuları ortadan kaldırmak temel hedefiniz olarak karşımıza çıkıyor. Her ne kadar ajan karakterleri ön plana çıksa da, burada diğer oyuncuları öldüremedikten sonra elbette herhangi bir yarar sağlayamıyor ve diğer oyuncuları eksiltemiyorsunuz. Durum böyle olunca nişangahınızı en iyi şekilde kuvvetlendirmek ve en iyi hassasiyeti ayarlamak tamamen sizin işiniz oluyor.
Valorant genel olarak oldukça oyuncuları eğlendiren, rekabetçi ve bir yandan da sinirlendiren bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca istediğiniz gibi hem rekabetçi hem de derecesiz modlara geçiş yapabilir ve istediğiniz gibi oyunu deneyimleyebilirsiniz. Elbette oyunu şu an indirmeye kalkarsanız yaklaşık olarak 46 GB'lık bir boş disk alanı açmanız gerekiyor.
 
Bir rekabetçi oyun için gerçekten de yüksek boyuta sahip diyebiliriz. Yapım içerisinde aynı zamanda bir market sistemi bulunuyor ve market sistemi içerisinde gerçek para yatırarak silahlarınıza farklı şekillerde skin alabiliyorsunuz. Elbette şu anda markette satılan skinlerin fiyatları belki biraz fazla gelebilir ve genel olarak şu anda şampiyonalar sürdüğü için bunlara özel paketler geliyor ve bu paketler de senede bir kere geldiği ve bir daha ortaya çıkmadığı için fiyatları yüksek olabiliyor. Bunun dışında elbette kendinizi geliştirebileceğiniz bir seviye sistemi ve akabinde ise silahlara takabileceğiniz uğurluklar bulunuyor. Aynı zamanda sprey atabileceğiniz ve daha fazla detaylı ve özelleştirme ile ön plana çıkabileceğiniz bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Bu tarz rekabetçi oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu oyunu bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. 
 
 
 
Son olarak oyuna sürekli olarak yeni güncellemeler gelmeye devam ediyor ve bu güncellemeler dahilinde oyunda çeşitli dengeleme değişiklikleri, pazar güncellemeleri, yeni karakterler, haritalar ve çok daha fazlası ekleniyor. Bu sayede oyun daha akıcı ve daha güzel hale gelebiliyor. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Astro Bot İçin Yeni Ücretsiz DLC Yolda: İşte Detaylar 15 Dk önce Expeditions: A MudRunner Game'in 1. Sezonu Neler Sunuyor? 1 Saat önce LCK Yaz Mevsimi 2024 Şampiyonu Hanwha Life Esports Oldu! 08 Eylül Yeni Starfield Modu İç Ortam Aydınlatmasını Geliştiriyor 08 Eylül Cyberpunk 2077, 300'den Fazla Modla 8K'da Çalıştırıldı 08 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler