ASTRO BOT İçin Çıkış Fragmanı Yayınlandı

30.08.2024 20:54 Mehmet Tandoğan

 
 
Yayıncılığını Sony Interactive Entertainment ve geliştiriciliğini Team ASOBI stüdyosunun üstlendiği 3D platform macera oyunu ASTRO BOT için çıkış fragmanı yayınlandı. Yeni dünyalara ve yeni oynanışa adım atabileceğiniz yapım içerisinde oldukça eğlenceli bir deneyim sizleri bekliyor.
 
ASTRO BOT içerisinde türlü platform zorlukları bizleri bekliyor
 
 
  
ASTRO BOT içerisinde türlü eğlenceler biz oyun severlere sunulmak için gün sayıyor. Açıklanan detaylara göre oyun 6 Eylül tarihinde PlayStation 5 konsoluna çıkmaya hazırlanıyor. Oyun içerisinde ana karakter ile beraber türlü platform zorluklarına karşı gelmek durumunda kalıyor, karşımıza çıkan engelleri aşmaya çalışıyor, çeşitli mini oyunlar üzerinde usta olmaya başlıyor ve her alanda farklı oyun tarzını yakalayabiliyoruz.
 
Platform deneyiminin oldukça çeşitli olduğu yapımda PlayStation konsolunun bir maskotunu kontrol ediyor ve Astro karakteri ile türlü maceralara atılabiliyoruz. Oyunda Astro'nun kayıp mürettebatını aramaya çalışıyor, kumsallardan yemyeşil ormanlara ve oradan da sıcak volkanlara kadar oldukça farklı bölgelere doğru geçiş yapabiliyoruz.
 
 
 
Astro Bot bizlere nasıl bir deneyim vadediyor?
 
PlayStation konsolunun maskotu olarak karşımıza çıkan ve içerisinde yer alan platform ve zorlu unsurları ile beraber ön plana çıkan Astro Bot, yepyeni maceralarla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. PlayStation 5 konsolundaki yerini almayı bekleyen bu yapım, oldukça eğlenceli ve bir o kadar da zorlu bir yapıyı beraberinde getiriyor. Yolculuğumuz boyunca ana karakterimizle beraber ilerlerken, aynı zamanda PlayStation konsolu üzerinde yayınlanan birinci taraf karakterlerden de bahsedebiliyor ve bu karakterler arasında Kratos ve çok daha fazlası yer alıyor. Aynı zamanda Kratos'un baltasını kullanabileceğiniz bir özelliğin ve mekaniğin de oyun içerisinde olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
Çok farklı ikonik karakterlerle karşı karşıya kalabileceğiniz ve onlara en iyi şekilde kullanabileceğiniz yapımda, PlayStation evreninden birçok kahramanla yeniden bir araya gelebiliyor ve adeta PlayStation konsolunun amiral gemisi oyunlarından biri olduğunu aktarabiliyoruz. Astro karakteri ile beraber ilerleyebileceğimiz yapım içerisinde mürettebatımızı galaksilerin dört bir yanında aramaya koyuluyoruz ve mürettebatımız elbette galaksiler arasındaki evrenlerde farklı şekillerde kaybolmuş ve saklanmış durumda. Biz de bunları bularak elbette onları kurtarabiliyor ve aynı zamanda koleksiyon içerikleriyle karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
Yeni ve güncellenen yapısıyla beraber serinin önceki oyunlarından daha iyi bir deneyim sunmayı hedefleyen yapım içerisinde çeşitli eğlencelere adım atabiliyor, tehlikelere doğru ilerleyebiliyor ve sürprizlerle dolu 50'den fazla gezegende ilgi çekici platform zorluklarıyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Oyunda gerçekten de oldukça farklı evrenlerin bulunduğunu söyleyebiliyor ve her evrenin farklı atmosferlere, düşmanlara, ortamları, manzaraları ve çok daha fazlasını bizlere sunmayı hedeflediğini aktarabiliyoruz. Dolayısıyla 50 farklı gezegen, gerçekten de iddialı bir şekilde karşımıza çıkıyor. Ancak oyunun yapısına bakacak olursak, PlayStation'ın birinci taraf oyunlarından biri olduğu için büyük bir merakla bekleniyor ve bununla beraber elbette çok satması planlanıyor. Zaten PlayStation 5 konsolu içerisinde belki de en üst performans ve en üst düzeyle bizlere sunulacak oyunlardan bir tanesi diyebiliriz.
 
 

Geldiğimiz noktada oyun hakkında birçok detay sahibi oluyoruz ve oyunun yayınlanan tanıtım fragmanlarına ve oynanış içeriklerine bakacak olursak, gerçekten de üst düzey bir yapıyla karşılaşabileceğimizi aktarabiliyoruz. Çünkü oyun içerisinde yer aldığımız ve Astro karakterini kullandığımız esnada gerçekten de farklı bölgelerde ve gezegenlerde yer aldığımızı hissedebiliyor ve her bölge içerisinde farklı zorlukların karşımıza çıktığını aktarabiliyoruz. Örneğin, bir gezegen içerisinde parkur tabanlı bir yapıyla karşı karşıya kalıyor ve PlayStation koluna atladığımız esnada tuzakların içerisinden geçmek için türlü mücadeleler vermek durumunda kalıyoruz. Doğru zamanda doğru hamle yaparak önümüzdeki engelleri aşmak durumundayız. Yine önümüze çıkan uçurumun kenarından atlamak durumunda kalıyor ve karşı tarafa geçmek için büyük bir çaba sarf etmek durumundayız. Dikkat çekici eğlenceli içeriklerle ve zorluk, platform ve parkur unsurlarıyla karşı karşıya kalabileceğimiz yapımda Astro karakterimizin yeteneklerinden en iyi şekilde yararlanmaya çalışıyor ve bu yeteneklerin elbette üst düzey bir şekilde bizlere sunulacağını aktarmakta fayda var.
 
Galaksilerin dört bir yanına dağılmış bot karakterlerinin yanımıza davet edebileceğimizi, onları kurtarabileceğimiz yapımda kayıp mürettebatımızı aramak elbette oyunun arka plan hikayesinin temelini oluşturuyor. Dolayısıyla biz de bu kapsamda karakterleri aramak durumunda kalıyor ve ilgi çekici ikonik karakterlerde de burada oynamak için elimizden geleni yapmak durumundayız. Birçok ikonik kahramanla yeniden bir araya gelebileceğimiz ve PlayStation 5'in ana gemisi enkaz haline geldiği esnada büyük bir maceraya atılabileceğimiz yapımda dikkat çekici içeriklerle ve ilgi çekici ortamlarla kendimize oyuna kaptırabiliyoruz. Zaten oyun içerisinde oldukça eğlenceli bir tarz bulunduğundan dolayı uzunca vakitler bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyor ve her oyuncunun mutlaka deneyimlemesi gereken oyunlar arasında yer alıyor diyebiliriz. Bunun yanı sıra, PlayStation 5 konsolunuz bulunuyorsa muhakkak buna bir göz atmalı ve bir şans vermelisiniz. Bununla beraber, oyunda elbette yukarıda bahsettiğimiz gibi 12 ile 15 saat arasında ilgi çekici bir deneyimin bizleri beklediğini, akabinde ise sizin hamlelerinize göre bu saatin değişkenlik gösterebileceğini aktarmakta fayda var. Yani oyunu istediğiniz gibi hızlı bir şekilde oynayabilir veya kendi hızınızı oyuna adapte ederek daha yavaş bir şekilde ilerleyebilirsiniz.

İlgi çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz ve bu ortamlarda platform deneyimi ile karşı karşıya kalabileceğimiz yapımda Astro karakterinin kayıp mürettebatını aramak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyor ve büyük bir maceraya atılıyoruz. Yeni güçlerimizle ilginç kötü karakterlerle ve çok daha fazlasıyla karşı karşıya gelebileceğimiz yapımda bu düşmanları ortadan kaldırmak için türlü becerilerimizden faydalanmak durumundayız ve irili ufaklı düşmanların haricinde bir de burada devasa baş düşmanlar karşımıza çıkıyor. Bu tarz oyunlarda elbette biliyorsunuz ki devasa baş düşmanlarla mücadele etmek oldukça zorlu bir deneyimi beraberinde getiriyor.
 
 
 
Öncelikle onların nasıl saldırdığını öğrenmek temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor ve onların saldırdığını öğrendikten sonra kendimize ait bir savunma stili elde etmek durumunda kalıyoruz. Saldırılarından kaçınarak ardından karşı saldırıya geçmek durumundayız ve böylece baş düşmanların canlarını yavaş yavaş indirebiliyoruz. Zaten her baş düşman deneyiminde olduğu gibi aynı zamanda bu taktik benimsenmiş oluyor ve bununla beraber istediğimiz gibi oyunda ilerlemek durumundayız. Zaten oyun içerisinde PlayStation 5 konsolunda yer alan DualSense kablosuz kontrol cihazınızla beraber çok daha üst düzey bir performans elde edebiliyor ve cihazınızla beraber her zıplamayı, yumruğu ve çatlağı tamamen doğrudan hissedebiliyorsunuz. Bu sayede oyundan daha güzel verim alabiliyor ve kendinizi oyuna kaptırabiliyorsunuz.
 
Zaten oyun, PlayStation 5 konsolundan ve oyun kolundan tam olarak yararlanmayı hedefliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca tüm bu unsurlarla beraber daha iyi bir şekilde yerinizi alabiliyor ve bununla beraber düşmanlara karşı gelirken aynı zamanda tüm yumruklarınızı, hamlelerinizi ve çok daha fazlasını doğrudan hissedebiliyorsunuz. PlayStation kutlamasına katılım sağlayabileceğiniz ve ilgi çekici karakterlerle ve baş düşmanlarla karşı karşıya gelebileceğiniz yapım genel olarak oldukça eğlenceli ve bir yandan da zorlu bir yapıyı beraberinde getiriyor. Bununla beraber biz de oyundaki yerimizi alabiliyor ve hızlı bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyoruz. Ancak çoğu zamanda elbette zorluk platform unsurları olduğundan dolayı bu zorlukları aşmak için belirli bir süre gerekiyor ve buralara yavaş yavaş ve sakin bir şekilde açmak çok daha önem arz ediyor diyebiliriz.

Kendinizi oyuna kaptırabileceğiniz yapım içerisinde gerçekten de üst düzey bir yapıyla karşı karşıya kalıyor ve hem kablosuz cihazınızla beraber oyunu deneyimleyebiliyor hem de oyunun atmosferine ve akışına kendinizi kaptırabiliyorsunuz. PlayStation kutlamasına katılabileceğiniz ve 150'den fazla ikonik PlayStation kahramanı ile yeniden bir araya gelebileceğiniz yapımda, PlayStation tarihinin 30 yılını adeta kutlar nitelikte bir yapıyla karşı karşıya kalıyorsunuz. Bununla beraber en iyi deneyimi oyunda elde etmek durumunda kalıyorsunuz. Büyük boyutlu bir maceraya atılabileceğiniz yapımda, yukarıda bahsettiğimiz gibi kayıp mürettebatınızı ararken aynı zamanda kumsallardan yemyeşil ormanlara, sıcak volkanlardan sayısız ve unutulmaz gezegene kadar farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve buraları dilediğiniz şekilde keşfedebiliyorsunuz. Her keşifle beraber elbette açabileceğiniz koleksiyon unsurları yer alıyor. Bu koleksiyon unsurlarıyla beraber de kendi koleksiyonunuzu tamamlayabiliyorsunuz.
 
 
 
Bunun yanı sıra, PlayStation evreninden birçok karakterin burada olduğunu söyleyebiliyor ve bu karakter lerle beraber de ilerlemek durumunda kalıyorsunuz. Aynı zamanda bazı ikonik karakterleri elinizin altına alabilir ve onlardan yeteneklerinden ve becerilerinden faydalanabilirsiniz. Durum böyle olunca, oyun gerçekten de oynanması gereken yapımlar arasında yer alıyor ve büyük bir maceraya atılırken aynı zamanda ikonik karakterlerle karşı karşıya kaldığımızı görebilir ve bu karakterlerin bu evrenin içerisinde olması gerçekten de hayranlar tarafından oldukça sevindirici bir şekilde karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla yapım içerisinde gerçekten de üst düzey bir yapıyla karşı karşıya kalabilir ve kendi maceranızı burada daha eğlenceli bir hale getirebilirsiniz. Mürettebatınızı galaksinin dört bir yanında arayabileceğiniz yapımda, her bir mürettebatın kurtarılışı farklı şekillerde olabilir ve aynı zamanda buraya geliş şekilleri de değişkenlik gösterebiliyor. Bir yandan arka plan hikayesinin bu şekilde bizlere sunuluyor. D
 
iğer yandan ise maceraya atıldığımız ve sayısız unutulmaz gezegeni keşfedebileceğimiz yapımda yeni güçlerimiz üzerinde ustalaşmaya çalışıyor ve yepyeni karakterlerle ve düşmanlarla karşı karşıya gelmeyi bekleyebiliyoruz. Burada karakterimizle beraber zıplayabiliyor, yumruk atabiliyor, etrafa çatlatabiliyor ve çok daha fazla detay ile yerimizi almak durumunda kalıyoruz. Yeni gelecek olan oyun, serinin en üst seviyesine bizlere sunmak istiyor ve oldukça çeşitli bir yapıyı beraberinde getiriyor. Kendimizi oyuna kaptırabileceğimiz ve kayıp mürettebatı ararken aynı zamanda etrafı keşfedebileceğimiz yapım genel olarak bu tarz detaylarla karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.
 
Oyunda bir yandan etkileyici atmosferlerle ve manzaralarla karşı karşıya kalırken, diğer yandan ise dikkat çekici unsurları bünyesinde barındıran bölgelere doğru adım atmak durumunda kalıyor ve buraları keşfederek ilgi çekici sırları da açığa çıkarabiliyoruz. Etrafı olabildiğince güzel bir şekilde keşfedebileceğimiz yapımda grafik ve animasyon kapsamında da oldukça üst düzey bir işin başarıldığını söyleyebiliyoruz ve genel olarak bakacak olursak, oyuncuların favorisi platform deneyimini bizlere sunmak için ellerinden geleni yapmak durumunda kaldıklarını aktarmakta fayda var.
 
 

Genel olarak toparlayacak olursak, Astro Bot, PlayStation 5 konsoluna özel olarak geliştirilen ve oyunculara yepyeni bir macera sunmayı hedefleyen bir platform oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Bu yapım, PlayStation evreninin maskotu olan Astro karakteriyle, oyunculara hem eğlenceli hem de zorlu bir deneyim sunuyor. Oyun, serinin önceki oyunlarına kıyasla daha fazla içerik ve güncellenmiş mekanikler sunmayı vaat ediyor. Oyunda, Astro ve mürettebatı galaksiler arasında kaybolmuş ve farklı evrenlerde saklanmış durumda. Oyuncular, bu mürettebatı kurtarmak için çeşitli gezegenlerde keşifler yapacak, koleksiyon içerikleri toplayacak ve tehlikeli platform zorluklarını aşmaya çalışacaklar. Toplamda 50'den fazla gezegen, farklı atmosferler, düşmanlar ve manzaralar ile dolu. Her bir gezegen, oyunculara farklı deneyimler sunacak şekilde tasarlanmış.
 
Oyun, sadece Astro'nun macerası ile sınırlı değil. PlayStation evreninden Kratos gibi ikonik karakterlerle etkileşime geçebilecek ve hatta Kratos'un baltasını kullanabileceksiniz. Bu, PlayStation'ın en bilinen karakterlerinin oyuna entegre edilmesiyle, oyunculara nostalji dolu anlar yaşatmayı hedefliyor. Ayrıca, bu karakterlerin oyun mekanikleri ile nasıl birleştirileceği merak konusu. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, elbette oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Eğer elinizde bir PlayStation 5 konsolu bulunuyorsa, muhakkak oynamanız gerekiyor. Zaten oyun üst düzey bir performans göstereceğinden dolayı PlayStation'da mutlaka yer verilmesi gereken yapımlar arasında yer alıyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
T1, League of Legends 2024 Dünya Şampiyonası'nda! 2 Dk önce Epic Games Bu Hafta 689 TL'lik Oyunu Ücretsiz Veriyor! 3 Saat önce GIST 2024 Fuarı Başladı: Neler Sunuyor? 4 Saat önce 2si1: Hogwarts Legacy 2 Onaylandı 5 Saat önce NewGamePlus: eFootball'a Resmi Türkçe Spiker Desteği Yolda 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler