Bekleneni Veremeyen Concord'un Satış Sayısı Ortaya Çıktı

02.09.2024 16:14 Mehmet Tandoğan

 
 
Sony tarafından yayınlanan servis tabanlı nişancı aksiyon oyunu Concord eleştirilerin odağında kalan bir yapım oldu. Çıkışıyla beraber ses getiremeyen ve ne yazık ki bekleneni karşılamayan oyunun satış sayısı ortaya çıktı.
 
Concord kötü bir başlangıç yaptı
 
 
 
Endüstri analisti ve GameDiscover.co bülteni yazarı Simon Carless, oyunun piyasaya sürülmesinden bu yana yalnızca 25.000 adet sattığını belirtti. Bu sayı içerisinde yer alan 15.000’in PlayStation'da, geri kalan 10.000’in ise PC'de satıldığı varsayılıyor.
 
Birinci taraf PlayStation oyunu olarak karşımıza çıkan Concord'un şu ana kadar gösterdiği performans oldukça düşük. Oyun, ilk piyasaya sürüldüğünde Steam'de 700'den az eş zamanlı oyuncu sayısıyla karşımıza çıktı. Özellikle oyunun 8 yıldır yapım aşamasında olduğunu düşünecek olursak bu başlangıç ekipleri hiçbir şekilde memnun etmedi.
 
Concord şu anda PlayStation 5 ve PC platformlarında yer alıyor. Peki, siz oyun hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.
 
 
 
Oyun temelde bizlere neler sunuyor?
 
Servis tabanlı oyun yapısı ile beraber ön plana çıkan ve kendi karakterlerinizi ilerleyebileceğiniz yapımda farklı arenalara doğru adım atabiliyor ve burada yapacağınız hamlelerle takımınızı galibiyete ulaştırmak durumunda kalıyorsunuz. Hem PlayStation 5 hem de PC platformunda yer alan bu oyun ne yazık ki çıkışıyla beraber bekleneni veremiyor, çünkü bu tarz oyunlar bildiğiniz üzere oldukça fazla karşımıza çıkıyor ve son zamanlarda servis oyunu mantığı hemen hemen her oyuna yedirilmek isteniyor. Çünkü bu tarz oyunlar bir kere tutulduğu zaman seneler boyunca geliştirici ekibe ve yayıncı ekibe besleyen bir yapıyı beraberinde getirir ve dolayısıyla kısa yoldan para kazanma gibi bir yola giriş yapmak isteniyor. Ancak bu durum gerçekten de zorlu bir süreci beraberinde getiriyor. Yukarıdaki haberimizde bahsettiğimiz gibi oyun yaklaşık olarak 8 yıldan beri geliştirme aşamasında yer alıyor ve bu süreç gerçekten de oldukça uzun bir yapıyı içeriyor. Durum böyle olunca o süreç boyunca yapılan harcamalar, maddi kayıplar ve çok daha fazlasıyla beraber oyuna gerçekten de yüksek paralar harcanıyor. Ancak durum böyle olunca o oyunun elbette çok satması ve tutulması gerekiyor.
 
Fakat servis oyunları mantığı oldukça riskli bir şekilde karşımıza çıkıyor ve geçtiğimiz dönemde görebileceğiniz üzere birçok büyük yapım ve büyük çaplı servis oyunlarının kısa süre içerisinde iflas ettiğini ve ne yazık ki oyuncular tarafından bir hayli eleştirildiğini gördük. Durum böyle olunca bu mantıklı hareket eden firmalar elbette bu girişimin oldukça riskli olduğunu biliyor, ancak hiçbir zaman da bu tutumlarından vazgeçmiyor. Durum böyle olunca uzun süreler harcanan para ve süre ne yazık ki çoğu zaman boşa gidiyor. Aynı zamanda geliştirici ekip içerisinde yer alan çalışanlar da bu durumdan bir hayli olumsuz etkileniyor çünkü bir oyunun iflas etmesi ve batması demek elbette onu geliştiren ekibin içerisinde de çatlakların oluşması anlamına geliyor. Genel olarak bir oyunun elbette gidişatı kötüyse geliştirici ekip genel olarak kapatılıyor ve içerisinde yer alan deneyimli geliştiriciler ne yazık ki sağa sola gitmek durumunda kalıyor. Hal böyle olunca bu tarz servis oyunları için genel bir risk alınmış oluyor.

Concord adlı oyun içerisinde farklı karakterleri kontrol edebiliyor ve 5'e 5 takım mücadelesine doğrudan atılım sağlayabiliyorsunuz. Zaten oyun içerisinde kendi tayfanızı toplayabiliyor, kendi arkadaşlarınızı çağırabiliyor ve bir ekip kurarak düşmanlara karşı yani diğer oyunculara karşı gelmek durumunda kalıyorsunuz. Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca elbette çevrimiçi çok oyunculu bir yapı ile karşılaşıyor ve yapacağınız hamlelerle gidişata yön verebiliyorsunuz. Yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca farklı karakterler yer alıyor ve bu karakterlerin her birinin kendine özgü yetenekleri, becerileri ve çok daha fazlası bulunuyor. Bu sistemlerle beraber ön plana çıkabileceğiniz oyunda tank karakterlerden büyülü karakterlere, destek sınıflarından atak sınıflarına kadar oldukça farklı karakter sistemleri yer alıyor. Bununla istediğiniz gibi hangi pozisyonda olmak istiyorsanız ona göre seçimlerinizi yapabilir ve birinci şahıs nişancı aksiyon deneyimi ile beraber ön plana çıkabilirsiniz.
 
 
 
Oyun içerisinde maceradan maceraya doğru koşmaya çalışıyor ve nişancı karakterlerden diğer karakterleri elinize alabiliyor ve istediğiniz şekilde hangi karakteri kullanmak istiyorsanız ona göre kendi seçiminizi yapmak durumunda kalıyorsunuz. Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca aynı zamanda yalnız arkadaşlarınızı davet edebiliyor ve istediğiniz şekilde arkadaşlarınıza hızlı bir şekilde ilerlerken kendinize ait taktikler ve planlamalar ortaya çıkarabiliyorsunuz. Durum böyle olunca tayfanızı bir araya getirebiliyor, istek güçlere sahip yetenekli karakterleri elinize alabiliyor ve yardımsever şifacılara kadar oldukça özgürlükçü bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere aim antrenmanı yapmak ve oyunu sürekli olarak oynamak oldukça önem arz ediyor çünkü oyunda kısa süre içerisinde usta olmak için büyük bir çaba sarf eden oyuncu grupları yer alır ve onların önüne geçmek için elbette hem oyunu oldukça fazla oynamanız gerekiyor hem de karakter kabiliyetlerini oldukça iyi bir şekilde öğrenmeniz lazım. Bunun yanı sıra nişanınız da oldukça güçlü olması gerekiyor.
 
Bununla beraber oyunda bir yandan ateş ederken diğer yandan ise karakterlerin yeteneklerinden faydalanabiliyor ve düşmanlara yani diğer oyunculara karşı gelmek durumunda kalıyorsunuz. Oyunda kullanabileceğiniz farklı beceriler bulunuyor ve bu becerileri doğru zamanda doğru bir yerde yapmak oldukça önem arz ediyor. Dikkat çekici karakterlerin olduğu yapım içerisinde listeden istediğinizi seçebiliyor ve bu şekilde çevrimiçi olarak arkadaşlarınıza takım kurabiliyorsunuz. Zaten bu tarz oyunları arkadaşlarla beraber oynamak çok daha eğlenceli ve üst düzey bir deneyimi beraberinde getiriyor. Tayfanızı kurabileceğiniz ve bir araya gelebileceğiniz yapımda aynı zamanda oyun içerisinde kişiselleştirme sistemi yer alıyor ve bu kişiselleştirme sistemleri ile beraber çeşitli karakter özelleştirme öğelerini kazanabiliyorsunuz ve aynı zamanda bunların kilidini açabiliyorsunuz.
 
Bu tarz detaylarla ilerleyebileceğiniz hakkında farklı karakterler, dünyalar ve gruplar hakkında daha fazla bilgi öğrenebiliyor ve aynı zamanda ilerleyip kişiselleştirebileceğiniz bir yapı ile karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Maç içerisinde farklı rollerle beraber ilerleyebileceğiniz yapımda her bir rolle elbette dikkat çekici hamleler gerçekleştirebiliyor ve kendi oynanışınızı oyuna dahil edebiliyorsunuz. Nişancı deneyimiyle beraber ilerleyebileceğiniz yapım içerisinde kendi oynanışınızı belirlerken aynı zamanda bu beceriler üzerinde ustalaşabiliyor ve benzersiz karakterlerle karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Burada yer alan her bir karakterin arka plan hikayesi ve çok daha fazlası bizleri bekliyor ve aynı zamanda farklı ortamlara geçiş yaparken her bir arenanın çevre unsurlarından faydalanabiliyor. Arena içerisinde nasıl bir yapının olduğunu söyleyebiliyor ve oyunda aynı zamanda farklı oyun modlarının yer aldığını aktarabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber hızlı bir şekilde ilerleyebileceğimiz yapımda hangi karakterlerle ne zaman oynayabileceğimize biz karar verebiliyor ve favori karakterlerinizi burada odaklanmak durumunda kalıyoruz. Burada yer aldığınız süre boyunca hangi karakter üzerinde usta olmak istiyorsanız ona göre kendi seçimlerinizi gerçekleştirebiliyor ve elinizden geleni yaparak dilediğinizi oyuna adapte edebiliyorsunuz.
 
 

Her ruh haline uygun modlarla beraber ön plana çıkan yapım yukarıda bahsettiğimiz gibi ne yazık ki isteneni veremeyen oyunlar arasında bulunuyor çünkü servis oyunları sürekli güncellenen ve yeni içerikler eklenen bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Aynı zamanda diğer oyunlardan farklı olması gerekiyor. Ancak geldiğimiz noktada elbette birçok çevrimiçi çok oyunculu yapım birbirine benzediğinden dolayı elbette bu oyunlardan çoğalma vakit ayırılmak istenmiyor. Çünkü bildiğiniz üzere bu tarz oyunları oldukça vakit ayırmanız gerekiyor ve aynı zamanda oyunda geliştirme sisteminin bir hayli ön plana çıktığını aktarabiliyoruz. Durum böyle olunca birçok oyuncu elbette oyunun potansiyelinin kötü olduğunu görüyor ve hemen oyundan uzaklaşabiliyor. Her ne kadar geliştirici ekip çeşitli süreçlerde oyunu geliştireceğini ve sürekli olarak yeni güncellemeler getireceğini aktarsa da ne yazık ki oyun ilerleyen süreçte oldukça az bir oyuncu sayısı ile beraber yoluna devam etmek durumunda kalıyor. Elbette gidişatına yön vermek tamamen geliştirici ekibin elinde. Bunun yanı sıra oyunda platformlar arasında destek bulunuyor, yani PlayStation 5 oyuncuları ile PC oyuncuları bir araya gelebiliyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 7 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
KRAFTON'un Metin Seslendirme Teknolojisi, Uncover the Smoking Gun Oyununa Eklendi 43 Dk önce Palworld, Tokyo Oyun Fuarı'nda Playstation 5 İçin Duyurulabilir 14 Eylül Astro Bot'un Yeni Fragmanı Medyadan Aldığı Övgüleri Derliyor 14 Eylül Dragon Quest 3 HD-2D Remake Geliştirmesi Tamamlandı 14 Eylül Watch Dogs Filminin Çekimleri Tamamlandı 14 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler