Enotria: The Last Song Fiziksel Sürümleri Duyuruldu

01.07.2024 11:12 Mehmet Tandoğan

 
 
Fireshine Games, Jyamma Games tarafından geliştirilen soulslike aksiyon rol yapma oyunu Enotria: The Last Song'un fiziksel sürümlerinin dağıtımcılığını üstlendi. Açıklanan detaylara göre bu sürümler Kuzey Amerika, Avrupa ve Avustralya'da piyasaya sürülecek ve PlayStation 5 ve Xbox Series X/S için geçerli olacak. Fiziksel sürümler oyunun 19 Eylül tarihinde piyasaya sürülmesiyle aynı anda satışa sunulacak.
 
Zorlu düşmanları beraberinde getiriyor
 
 
 
Enotria: The Last Song'un standart sürümü hem PlayStation 5 hem de Xbox Series için mevcut olacakken, Deluxe Sürüm sadece PlayStation 5 konsolunda yer alacak. Deluxe paketi içerisinde oyunun bir kopyası, ek bir silah kaplama seti, yükseltmeler, harcanabilir malzemeler, dijital bir sanat kitabı ve dijital film müziği bulunacak.
 
Enotria: The Last Song, diğer soulslike oyunlarda olduğu gibi zor bir yapıya sahip olacak ve İtalyan kültürünü bizlere sunacak. Güneşin aydınlattığı bir dünyada yer aldığımız oyunda, yüzümüze benzersiz maskeler takabilecek, zorlu düşmanlarla yüzleşebilecek ve Enotria'nın sırlarını çözmek için Ardore'un gücüyle gerçekliği değiştirebileceğiz.
 
 
 
Oyun neler sunuyor?
 
Dikkat çekici ortamlara ani geçişler yapabileceğimiz ve zorlu düşmanlarla karşılaşabileceğimiz bir soulslike aksiyon rol yapma oyunu içerisinde karakter odaklı bir sistem bulunuyor. Bu sistemle beraber elimizdeki güçleri kullanmak durumunda kalıyoruz. Oyun içerisinde daha çok karanlık ve ışığın olmadığı bir ortam sunuluyor. Bu sistemlerle beraber İtalyan kültüründen esinlenilmiş ortamlarda kendimizi bulabiliyor ve bununla beraber düşmanları ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir ve farklı tarzda aksiyon ve silah sistemi benimseyebiliyorsunuz. Yani elinize alabileceğiniz silahların oldukça farklılık gösterdiğini ve geniş kapsamlı bir silah kütüphanesinin olacağını söyleyebiliyoruz. Oyunda kılıç, kalkan, mızrak ve daha fazlasını kullanabiliyor, kendinizi en iyi şekilde eğitebiliyor ve düşmanlarınızın üstesinden gelmek için elinizden geleni yapmak durumunda kalıyorsunuz.

Bunun yanı sıra oyun içerisinde farklı bölgelere doğru ilerlerken elbette buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve oldukça eğlenceli ve bir yandan da zorlu bir deneyimin bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Bunun yanı sıra yapım içerisinde türlü türlü düşmanların karşımıza çıktığını aktarabiliyor ve her bir düşmanın burada farklı şekillerde saldırdığını aktarabiliyoruz. Bunun yanı sıra oyunda irili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşları bulunuyor. Bu savaşlarla beraber kendinizi ön plana çıkarabiliyor ve düşmanların nasıl saldırdığını öğrenmek ve akabinde ise onlara karşı saldırı yapmak oldukça önem arz ediyor. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde gerçekten de zorlu bir ortamın olduğundan bahsedebiliyor ve kendinizi oyunda oldukça zorlu ortamlarda bulabileceğinizi söyleyebiliyoruz. Ek olarak burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve deneyiminizi kendinize göre özelleştirebiliyor ve kişiselleştirebiliyorsunuz.

Oyun içerisinde diğer oyunlardan farklı olarak maske sistemi bulunuyor. Bu maske sistemi ile beraber yüzünüze farklı şekillerde maskeler takabiliyor ve her bir maskenin burada farklı şekillerde becerileri ve yetenekleri ön plana çıkabiliyor. Dolayısıyla bu sayede hem yeni yeteneklerin kilidini açabiliyor hem de daha güçlü bir şekilde oyuna adapte olabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra elbette maskelerle beraber istediğiniz şekilde ilerleyebilir, hangi düşmana karşı hangi maskeyi kullanabileceğinize tamamen siz karar verebiliyor ve böylece oyundaki aksiyon sisteminin geniş kapsamlı bu sayede artış gösterebiliyor. Dolayısıyla her bir oyuncu burada farklı şekillerde maskeler takarak kendi stratejilerine ve planlamalarını ön plana çıkarabiliyor ve böylece kendi gidişatına yön verebiliyor.
 
Serbest ve özgürlükçü bir yapıya sahip olan aksiyon sistemi ile beraber istediğimiz şekilde farklı biçimlere dönüşebiliyor ve bu biçimlendirme sistemleri ile beraber maske sisteminin harmanlandığını söyleyebiliyoruz. Düşmanların yeteneklerini kendinize çekebildiğiniz ve daha farklı yeteneklerle beraber ön plana çıkabildiğiniz yapımında dikkat çekici ortamlara doğru geçiş yapabilir ve bu ortamları keşfederken aynı zamanda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz. Oyun içerisinde arka planda bir hikaye içeriği bulunuyor. Bu hikaye içeriği ile beraber hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla beraber bizlere çeşitli sahneler gösteriliyor.
 
 
Bununla beraber elbette dikkatli bir yapıyla karşı karşıya gelebiliyor ve İtalyan kültüründen esinlenilmiş bu yapım içerisinde farklı bölgelere doğru ilerlerken buralardaki manzaraları ve ortamları açığa çıkarabiliyoruz. Serbest bir şekilde biçim değiştirebildiğimiz ve kaderimizi şekillendirebileceğimiz yapımda elbette istediğimiz gibi ilerleyebiliyor, kendi seçeneklerimizle beraber gidişatımıza yön verebiliyor ve esaret altında bulunan dünyayı tekrar insanlığın kalesi haline getirmek durumunda kalıyoruz. Arka planda elbette klişe bir hikaye içeriğinin olduğundan bahsedebilir ve bu hikaye ile beraber kendimizi oyuna dahil edebiliyoruz.

Birçok kez tekrar tekrar oynayabileceğiniz ve akabinde ise farklı sırları açığa çıkarabileceğiniz yapımda her bir oyuncunun farklı şekillerde deneyimleyebileceği bir dünya bulunuyor. Ve bu dünyada neler yapabileceğinize tamamen siz karar verebiliyorsunuz. Aksiyon rol yapma deneyimiyle adım atabileceğiniz yapımda karakter odaklı bir sistemin bulunduğunu da söylemek gerekiyor.

Karanlık sırları açığa çıkarabileceğimiz ve bir sürü maskenin ancak tek bir yüzün bulunduğu yapım içerisinde yendiğimiz düşmanların maskesini takarak onların rollerine bürünebiliyoruz. Dolayısıyla bu şekilde onların karakterlerine bürünürken elbette neler olup bittiğini görebiliyor ve daha farklı yetenekler ve becerilerle beraber kendimize özelleştirilebilir ve özgürlükçe bir sistem içerisinde görebiliyoruz. Her bir karakterin ve düşmanın burada farklı avantajları ve dezavantajları bulunuyor, dolayısıyla bunları açığa çıkarmak ve bunlarla beraber oyunda ilerlemek oldukça önem arz ediyor.

Yeni şekillerde ve maske sistemleri ile beraber ilerleyebileceğimiz yapımda özelleştirilebilir ekipman sisteminin ve kostüm sisteminin de olduğundan bahsetmek gerekiyor. Ekipmanlar arasından istediğimizi seçebilir ve oyunda kullanabileceğiniz ve geçiş yapabileceğiniz 3 farklı özelleştirilebilir ekipman sistemi bulunuyor. Dolayısıyla istediğiniz zaman bu ekipmanlar arasında geçiş yapabilir ve gerçek zamanlı olarak değiştirebilirsiniz. Bu sistemlerle beraber aksiyon anında bu geçişi sağlayabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda yer aldığı süre boyunca hem düşmanların rollerine bürünebiliyor hem de bu sayede kendinizi daha üst seviyeye bir sistemde bulabiliyorsunuz. Bu tarz oyunlar gerçekten de oyunculara özgürlükçü bir sistem sunuyor ve diğer oyunlardan farklı olarak bu oyunda diğer düşmanların rollerine büründükçe daha fazla detayın açığa çıktığını görebiliyoruz. Oyunda yer alan bu sistem gerçekten de dikkat çekici ve ilgi çekici görünüyor diyebiliriz.
 
 
 
Farklı aksiyon dinamikleri ile beraber yer alabileceğimiz ve bu dinamikleri en iyi şekilde değerlendirebileceğimizi yapımda oynanış seçeneklerimize elbette burada farklı şekillerde ortaya dökebiliyoruz. Eşsiz yeteneklerle beraber karakterlerimizi çeşitlendirebileceğimiz ve tek bir maske ile beraber farklı bir karakterin rolüne bürünebileceğimiz yapımda özel dizilimler yapabiliyor, kendi oynanışımızı özelleştirebiliyor ve oyun tarzımızı belirleyen en iyi seçenekler arasında seçim yapabiliyoruz. Bu tarz oyunlarda her bir oyuncu yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı bir deneyim elde edebilir ve deneyimlerinizi geliştirebileceğiniz ve aynı zamanda kişiselleştirebileceğiniz geniş bir kütüphanenin burada olduğunu aktarabiliyoruz.

Dolayısıyla yapım içerisine gerçekten de geniş bir teknoloji ağacı bulunuyor. Bu ağaç ile beraber istediğinizi gerçekleştirebiliyor ve yeni yeteneklerin sahibi olabiliyorsunuz. Her bir yetenek ağacı içerisinde elbette farklı yetenekler ve beceriler bulunuyor. Bunları açmak için karakterinizle beraber ilerlemek ve aynı zamanda seviye atlamanız gerekiyor. Eşi benzeri olmayan esneklikte beraber yer alabileceğiniz yapımda hangi maskeyle savaşabileceğinizi siz karar verebiliyor ve stratejik olarak bu seçimleri siz belirleyebiliyorsunuz. Aynı zamanda 3 maskeye kadar özel dizilimlerle beraber ilerleyebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Her bir dizilim ilerleyişinizi sıfırlamadan size farklı oynanış deneyimi sunmayı hedefliyor. Dolayısıyla burada yer aldığı süre boyunca stratejik ve özgürlükçü bir yapıyla karşı karşıya gelebiliyor ve kendinizi burada geliştirebiliyorsunuz. Bu tarz oyunlarda aynı zamanda diğer oyuncular elbette oldukça farklı stratejilerle ön plana çıkabilir ve düşmanları hangi maskeli öldürebileceğine karar verebiliyor. Dolayısıyla sizde burada yer aldığınız süre boyunca istediğiniz maskeyle beraber ilerleyebilir ve akabinde ise düşmanları ortadan kaldırabilirsiniz. Aynı zamanda düşmanları nasıl ortadan kaldırabileceğinize siz karar verebiliyorsunuz.

Gerçekliği değiştirebileceğimiz ve düşmanları istediğimiz şekilde ortadan kaldırabileceğimiz yapımda aynı zamanda çevre unsurlarına da kendi lehimize kullanmak durumunda kalıyoruz. Bu unsurlarla beraber çevre durumuna stratejik bir şekilde değerlendirebiliyor, bulmacaları çözebiliyor, çeşitli sırları açığa çıkarabiliyor ve daha fazla detay ile beraber çürüyen bir dünyada dolaşabiliyoruz. Elbette bu dünya içerisinde daha çok karanlık ve soluk bir atmosferin bulunduğunu söyleyebilir ve savaşlarda taktiksel üstünlük sağlamak için elinizden geleni yapmak durumunda kalıyorsunuz. Bu tarz oyunlarda aynı zamanda kendinize ait bir sistem belirleyebiliyor, gücünüzü uyandırabiliyor, düşmanların dönüşünü bozarak yok edici saldırılar gerçekleştirebilir ve kendinizi burada savunmak için elinizden geleni yapmak durumunda kalıyorsunuz. Arka arkaya öldürmelerle beraber farklı komboları ortaya çıkarabileceğiniz ve oyunda aslında hızınızı kendinize göre ayarlayabileceğiniz yapımda dilediğiniz gibi karakterinizi kontrol edebiliyor, en iyi sistemlerle beraber ön plana çıkmaya hazırlanabiliyor ve dünyayı istediğiniz şekilde dolaşabiliyorsunuz.
 
 
 
Kısaca toparlayacak olursak Soulslike aksiyon rol yapma oyunları, zorlu mücadeleler ve dikkat çekici ortamları ile  biliniyor .  bu yapım  İtalyan kültüründen esinlenilmiş karanlık ve gizemli mekanlar, oyuncuları etkileyici ve gerilim dolu bir deneyime davet ediyor. Bu oyunda, her bir oyuncunun kendi benzersiz tarzını geliştirebileceği geniş kapsamlı bir silah kütüphanesi sunuluyor. Kılıç, kalkan, mızrak ve daha pek çok silah arasından seçim yaparak karakterinizi özelleştirebilirsiniz.
 
Oyun, hem irili ufaklı düşmanlarla hem de devasa patronlarla dolu. Her düşmanın kendine özgü saldırı tarzları bulunuyor ve bu, oyuncuların stratejik düşünmesini gerektiriyor. Patron savaşları ise oyunun en zorlu ve tatmin edici bölümleri arasında yer alıyor. Bu savaşlarda düşmanların hareketlerini öğrenmek ve doğru zamanda karşı saldırı yapmak büyük önem taşıyor. Bölge keşifleri de oyunun önemli bir parçası. Farklı bölgelere doğru ilerlerken, neler olup bittiğini öğrenmek ve her bir bölgenin sunduğu farklı zorluklarla başa çıkmak gerekiyor. Bu süreçte oyuncular, eğlenceli ve bir o kadar da zorlu bir deneyim yaşıyorlar. Oyun, her oyuncuya farklı bir deneyim sunmayı hedefliyor. Kendi oyun tarzınızı oyuna yansıtabilir, deneyiminizi özelleştirip kişiselleştirebilirsiniz. Bu da, her oyuncunun benzersiz bir macera yaşamasını sağlıyor. Bu soulslike yapım, karanlık atmosferi, zorlu düşmanları ve derinlemesine oynanışı ile türün hayranlarına hitap ediyor.
 
Oyun, diğerlerinden farklı olarak maske sistemi sunuyor. Bu sistem sayesinde oyuncular, farklı yeteneklere sahip maskeler takarak yeni beceriler kazanabiliyor ve oyunda daha güçlü hale gelebiliyor. Oyuncular, hangi düşmana karşı hangi maskeyi kullanacaklarına karar vererek stratejilerini oluşturabiliyor. Bu da oyunun aksiyon sisteminin genişlemesini sağlıyor. Her oyuncu, maskelerle kendi oyun tarzını ve planlamasını öne çıkarabiliyor. Maske sistemi, serbest ve özgürlükçü aksiyon sistemiyle harmanlanmış. Oyunda, düşmanların yeteneklerini çekerek daha güçlü hale gelebilir ve çeşitli ortamlarda neler olup bittiğini keşfedebilirsiniz. Oyun, arka planda bir hikaye sunuyor ve bu hikaye, ara sahneler ve karakterler arası diyaloglarla anlatılıyor.
 
 

İtalyan kültüründen esinlenmiş olan oyun, farklı bölgelere ilerledikçe keşfedilecek manzaralar ve ortamlar sunuyor. Oyuncular, serbest bir şekilde biçim değiştirip kaderlerini şekillendirebilir ve esaret altındaki dünyayı tekrar insanlığın kalesi haline getirebilirler. Hikaye, klişe unsurlar içerse de oyuna derinlik katıyor ve tekrar tekrar oynanabilirliği artırıyor. Her oyuncunun farklı şekillerde deneyimleyebileceği bir dünya sunan oyun, aksiyon rol yapma deneyimiyle karakter odaklı bir sistem içeriyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu oyuna bir göz atmanıza ve bir şans vermenizi tavsiye ederim. Oyunun aynı zamanda Steam Platformu üzerinde bir demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürümü sayesinde oyunun bir kısmını tamamen ücretsiz bir şekilde oynayabiliyor ve nasıl bir yapıya sahip olduğunu doğrudan deneyimleyebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunu satın almadan önce bu demoyu deneyimlemenizde fayda var.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
The Legend of Zelda Kılıcıyla Sokakta Dolaşan Adam Hapse Atıldı 03 Temmuz Watch Dogs Serisi Filme Dönüşüyor: Yapımına Başlandı 03 Temmuz Xbox Game Pass'e Gelecek Üç Activision Blizzard Oyunu Sızdırıldı 03 Temmuz The First Templar GOG Platformunda Ücretsiz Oldu! 03 Temmuz Dragon Age: The Veilguard Dört Farklı Zorluk Seviyesine Sahip Olacak 03 Temmuz
Forumdan Konular
DH'den Haberler