Mafia: Definitive Edition Xbox Game Pass'e Gelebilir!

29.07.2024 18:14 Mehmet Tandoğan

 
2K Games ve Hangar 13 Games işbirliği kapsamında oyunculara sunulan Mafia: Definitive Edition için yeni söylentiler ortaya çıktı. Söylentilere göre yenilenmiş sürüm Ağustos ayı içerisinde Microsoft tarafından kullanıcılara sunulan Xbox Game Pass’e gelecek.
 
Mafia: Definitive Edition için heyecanlandıran söylenti
 
 
 
ResetEra platformunda yayınlanan yeni bir gönderide Mafia serisinin yeni bir hareketlilik yaşayacağı aktarılıyor. Bu kapsamda ilk oyunun yenilenmiş sürümü Mafia: Definitive Edition, Game Pass hizmetine gelmeye hazırlanıyor. 2020 yılında çıkışını gerçekleştiren oyun şu anda Xbox One, PS4 ve PC için mevcut durumda.
 
Amerikan rüyasını yaşamaya çalıştığımız ve Lost Heaven bölgesinde bulunduğumuz oyunda, Tommy Angelo karakterini kontrol ediyor ve Salieri ailesi için başladığımız taksi şoförlüğünden bir anda kendimizi karmaşık mafya işleri içerisinde buluyoruz.
 
Aynı hikaye içeriği ile beraber bizlere sunulmasına rağmen Mafia: Definitive Edition orijinale göre daha geniş bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Oyun içerisinde Free Ride modu gibi çok daha gelişmiş özellikler ve seçenekler karşımıza çıkıyor.
 
Mafia 1 remake'te neler var? 

Mafia Üçlemesi'nin ilk oyunu olarak karşımıza çıkan ve yeniden yapım sürümü ile beraber bizleri karşılayan Definitive Edition, oynadığım en iyi yeniden yapım sürümleri arasında yer alıyor. Oldukça güzel grafikleri, animasyonları ve karakter tasarımıyla ön plana çıkan yapımda, elbette orijinal serinin yapıları bir hayli korunuyor. Ancak oyunun animasyon ve savaş mekanikleri, 3. oyundan alınma bir şekilde karşımıza çıkıyor. Fakat bu, gerçekten de iyi bir gelişme olarak bizlere sunuluyor. Bildiğiniz üzere oyun içerisinde ana karakter olarak Tommy Angelo’yu kontrol ediyor ve bir taksi şoförü olduğumuz esnada ufak bir çete olayına müdahale etmek durumunda kalıyor ve daha sonrasında ise kendimizi mafya benzeri işlerde bulabiliyoruz. Hikayenin temeli aslında bununla beraber oluşuyor ve kendimizi burada daha yukarılara tırmandırmak ve mafya çetelerinin başıyla beraber işbirliği yapmak bizim işimiz oluyor.
 
Dikkat çekici içeriklerle yer alabileceğimiz ve kendimizi oyuna kaptırabileceğimiz yapımda, elbette gidişatımıza yön verebiliyor. Parkta bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve 1930'lu yılların Amerika rüyası teması ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Mafia Üçlemesi'nin ilk oyunu olarak yani birinci bölüm olarak karşımıza çıkan bu yapım içerisinde gangsterlerin bulunduğu bir döneme doğru adım atmaya hazırlanıyor ve aslında burada daha çok çetelerin ve mafyaların hüküm sürdüğü bir ortamda kendimizi bulabiliyoruz. Yasaklar Çağı içerisine yer aldığımız ve mafya içerisinde kendi rütbemizi yükseltebileceğimiz yapımda, ana karakterimizle beraber farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, açık bir dünyada yer alabilir ancak bu açık dünya içerisinde yapacaklarımız sınırlı bir şekilde karşımıza çıkıyor. Aslında bu açık dünya dinamik bir şekilde kullanılıyor diyebiliriz. Yani görevlerle beraber bu açık dünyayı yavaş yavaş keşfetmeye hazırlanıyor ve açık dünyada herhangi bir yapılacak işin olmadığı aktarılabiliyor.
 
Ancak görevler akabinde bu açık dünyayı keşfetmek durumunda kalıyor ve buna göre kendi hamlelerimizi gerçekleştirebiliyoruz. Kısa zamanda ana karakterimiz, elbette dikkat çekici bir şekilde yükselmeye hazırlanıyor ve bu da diğer mafyaların elbette dikkatini çekiyor. Dolayısıyla bizim de burada başımızın büyük bir belaya girdiğini ve akabinde ise yapacağımız hamlelerle beraber nasıl bu durumdan sıyrılacağımız gibi bir hikaye içeriğiyle karşı karşıya kalabiliyoruz.
Mafyalarla olan iletişimimizi en iyi şekilde değerlendirebileceğimiz ve yenilenen klasik ile beraber, elbette Mafia serisinin ilk bölümü ile karşı karşıya kaldığımız yapımda ilk oyun yeniden yapım sürümü olduğundan dolayı, elbette üst düzey bir yapıyla karşı karşıya kalıyoruz. Ancak ikinci oyun böyle bir yapıya sahip olmadığından dolayı, ilk oyunda elde ettiğimiz güzel animasyonlar, grafikler ve hatta sistemler ikinci oyunla beraber daha düşük bir şekilde karşımıza çıkıyor.
 
 
 
Yani bu da elbette oyuncuları üzen bir sistem olarak yer alır. Çünkü ben de ilk oyunu oynadıktan sonra ikinci oyuna geçiş yaptım ve ikinci oyunda, elbette ne yazık ki isteneni grafik ve animasyon anlamında bulamıyorum ve ilk oyun sizleri daha iyi bir şekilde sunuluyor. Dolayısıyla iyi, kötü ve iyi olarak ilerleyebiliyoruz. Elbette bu kıyaslama sadece grafik ve animasyon şeklinde yapıldı ve herhangi bir hikaye içeriği dahil edilmedi. Genel olarak üçüncü oyunun oyuncular tarafından bir hayli sevilmediği ve seriyi çok kötü bir yere çektiğini aktarabiliyoruz. Özellikle yan görevler sürekli birbirinin aynısı olarak karşına çıkıyor. Ancak bazı görevler elbette güzel bir şekilde harmanlanırken, bazı görevler sürekli olarak aynı şeyleri yapmaktan ibaret olduğunu aktarmakta fayda var. Dolayısıyla Mafia serisinin elbette kötü bir sona ermesi ile beraber yepyeni oyunu şu anda beklenen yapımlar arasında bulunuyor.
 
Umuyoruz ki güzel bir Mafia serisinin en yeni oyunu bizlere sunulur ve kendimizi oyuna kaptırabiliriz. Çünkü bu seri gerçekten ikonik bir yapıyı beraberinde getiriyor ve oyunda yer alan ana karakterle beraber büyük bir bağ kurmuş durumdayız. Seri içerisinde yer aldığımız süre boyunca diğer açık dünya oyunlarında olduğu gibi istediğimiz gibi araçları alabiliyor, araçları çalabiliyor veya kendi garajımıza bunları yerleştirebiliyoruz. Zaten oyun içerisinde ziyaret edebileceğimiz kendi evimiz bulunuyor ve bu evle beraber de görevleri yapmak durumunda kalıyoruz. Hikayenin gidişatı gerçekten de güzel bir şekilde bizlere aktarılıyor ve hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla beraber bu hikayenin bizlere sunulduğunu söyleyebiliyoruz.
 
 

Resmen mafya filmi içerisinde oynayabileceğimiz ve 1930'ların şehir manzaralarına doğru bir adım atabileceğimiz yapımda, eski tarz ortamların doğrudan yansımasını burada görebiliyor ve yüksek yüksek binalar arasından elbette kendi yolumuzu çizmek durumunda kalıyoruz. Manzarasının göze hoş geldiği ve etrafı dilediğimiz gibi keşfedebileceğimiz yapımda, elbette mafya camiası içerisinde biz de adımızı öne çıkarmak durumunda kalıyoruz ve yavaş yavaş kendi öğretmenimizi burada yükseltmek istiyoruz. Elbette arka plan müzikleri ve sesleri ile beraber de oldukça ön plana çıkan bir yapının olduğundan bahsetmekte fayda var. Oyunda ilerlerken, etrafı gezinirken ve diğer taraftan görevleri yapmaya koyulurken, elbette arka plan müziklerinin oldukça üst düzey bir şekilde bizlere sunulduğunu söyleyebiliyoruz ve burada yer aldığımız süre boyunca gerçekten bu müziklerden hoşlandığımızı aktarmakta fayda var. Aynı zamanda bu arka plan müzikleri ve radyo içerikleri oyuncuları oyuna bağlayan unsurlar arasında yer alıyor ve böylece oyuna doğrudan kenetlenebiliyoruz. Arka plan müzikleri gerçekten de beni de memnun eden unsurlar arasında yer alıyor. Çünkü oyunda ilerlerken bir yandan eski tarz o müziklerin çalması gerçekten de kulağa güzel bir şekilde geliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde müzik ve ses anlamında hiçbir çekince ve endişeniz olmasın. Hem yeni oyuncular hem de hayranlar tekrar tekrar bu oyunu birden fazla kez oynayabilir.

Yasaklar Çağı'na doğru geçiş yapabildiğimiz ve bu çağ içerisinde elbette biz de kendi hükmümüzü kurabildiğimiz yapımda, genişletilmiş bir hikaye içeriğinin olduğundan bahsedebiliyoruz ve bu hikaye ile beraber kendimize oyuna doğrudan dahil edebiliyoruz. Genişletilmiş hikaye içerikleriyle, oynanışıyla, orijinal müzikleriyle ve çok daha fazlasıyla beraber elbette ilk oyunun temel mekanikleri doğrudan genişletilmiş ve gelişmiş bir şekilde bizlere sunuluyor ve bu da oyunda yer aldığımız süre boyunca dikkat etmemiz gereken durumlar arasında yer alıyor.
 
 
 
Üst düzey grafiklerle ilerleyebildiğimiz ve Mafia serisinin ilk oyunu ile beraber yer alabildiğimiz yapımda elbette serinin toplamda üç oyunu bulunuyor ve üç oyunu da muhakkak oynamanız gerektiğini vurgulamak gerekiyor. Seri içerisinde elbette en son oyun kötü bir yapıyı beraberinde getirse de nihayetinde oynamanız ve nasıl bir yapıya sahip olduğunu görmek sizlere oyun anlamında tecrübe verebilir ve serinin nasıl bir yere doğru evrildiğini görebilirsiniz. Bunun yanı sıra, elbette yenilenmiş ürünler içerisinde ana karakterimiz Tommy'nin kostümlerini ve farklı şekillerde taksi içeriklerini açıldığına da söylemekte fayda var.

Genel olarak toparlayacak olursak, yukarıda bahsettiğimiz gibi oyun, Ağustos ayı içerisinde Microsoft tarafından kullanıcılara sunulan oyun abonelik hizmeti Game Pass içerisinde yer alabilir. Ancak bu tamamen şu anda söylentiden ibaret ve ilerleyen süreçte yani yakın zamanda resmi bir açıklama bekliyoruz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Yeni Starfield Modu İç Ortam Aydınlatmasını Geliştiriyor 7 Dk önce Cyberpunk 2077, 300'den Fazla Modla 8K'da Çalıştırıldı 1 Saat önce Silent Hill 2 Remake ve Orijinal Sürüm Grafik Karşılaştırma Videosu 2 Saat önce Crazy Taxi Remake'ten Oynanış Görüntüleri Sızdırıldı! 3 Saat önce Enotria: The Last Song Geliştiricisi Xbox İle Yakından Çalışıyor 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler