PlayStation 5 Pro Duyuruldu: İşte Fiyatı ve Özellikleri

10.09.2024 20:04 Mehmet Tandoğan

 
 
Sony Interactive Entertainment yeni bir etkinlikle beraber PlayStation 5'in Pro sürümünü resmi olarak tanıttı. Açıklanan detaylara göre yeni konsol 7 Kasım tarihinde 700 dolarlık fiyat etiketi ile piyasaya sürülecek.
 
PlayStation 5 Pro disksiz bir şekilde satışa sunulacak
 
 
 
PlayStation 5'in geliştirilmiş bir sürümünü temsil eden PlayStation 5 Pro, disksiz bir şekilde satışa sunulacak. Ayrıca şu anda mevcut olan disk sürücüsü ayrı bir şekilde satın alınabilecek. Ön siparişler ise 26 Eylül tarihinde başlayacak.
 
Ortaya çıkan bilgilere göre PlayStation 5 Pro yükseltilmiş GPU sistemine sahip olacak. Dolayısıyla mevcut PlayStation 5 konsolundan %67 daha fazla işlem gücüne ve %28 daha hızlı belleğe sahip olacak. Bu güçlü sistem sayesinde oyunları daha akıcı bir şekilde oynayabileceksiniz.
 
Gelişmiş ışın izleme sistemine sahip olacak 
 
 
 
Bunun yanı sıra, gelişmiş ışın izleme sistemi Pro sürümüne dahil edilecek. Bu kapsamda ışığın daha dinamik bir şekilde yansıması ve gerçekçi bir oyun deneyimi ile karşılaşmanız sağlanacak. Ayrıca PlayStation Spectral Super Resolution adlı yeni bir sistemle beraber yapay zeka sayesinde keskin görüntü netliği elde edebilecek ve görüntülerin yapay zeka ile işlenmesi sağlanacak.
 
PS5 Pro sürümü için güncellenecek oyunlar
 
Listelenen oyunlar Pro sürümü için çeşitli yamalar alacak ve konsolun gücünden faydalanmaya çalışacak. 
 
- Alan Wake 2
- Assassin’s Creed Shadows
- Demon’s Souls
- Dragon’s Dogma II
- Final Fantasy VII Rebirth
- Gran Turismo 7
- Hogwarts Legacy
- Horizon Forbidden West
- Marvel’s Spider-Man 2
- Ratchet & Clank: Rift Apart
- The Crew Motorfest
- The First Descendant
- The Last of Us Part II Remastered 
 
PS5 Pro oyunculara yüksek kare hızlarında iyi grafiklerle geniş bir oyun deneyimi sunmayı hedefliyor. PlayStation 5 Pro'nun baş mimarı Mark Cerny'nin sunumuyla etkinlik videosunu aşağıdan izleyebilir ve Pro sürümünü önemli kılan temel özelliklere göz atabilirsiniz.
 
Tanıtım fragmanı 
 
 
 
Teknik özellikler 
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Sektörel Haberler Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 17 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Starfield'ın Shattered Space Eklentisine Ayrıntılı Bakış 31 Dk önce ESL Pro Lig Sezon 20'de Playoff Etabı Bugün Başlıyor! 1 Saat önce Oynaması Ücretsiz Mobil Oyun Disney Pixel Çıkış Tarihi Açıklandı 1 Saat önce VCT Ascension EMEA 2024 Şampiyonu Apeks Oldu! 3 Saat önce Pacific Drive İçin Drive Your Way Güncellemesi Yayınlandı 16 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler