Sea of Thieves'in Playstation 5 Satış Sayısı Açıklandı

23.08.2024 21:57 Mehmet Tandoğan

 
 
Rare stüdyosu tarafından biz oyun severlere sunulan korsan temalı açık dünya çevrimiçi çok oyunculu Sea of Thieves için yeni satış sayıları açıklandı. Oyun daha önce Xbox ve PC platformlarında yer alıyordu ancak geçtiğimiz süreçte PlayStation 5 konsoluna çıkışını gerçekleştirdi. Şimdi ise PS5 satış sayısı açıklanmış durumda.
 
Sea of Thieves, PS5'e gelişiyle büyük başarı yakaladı
 
 
 
Windows Central tarafından yayınlanan yeni bir habere göre oyun Nisan ayından bu yana PlayStation 5 konsollarında 1 milyondan fazla adet sattı. Bu satış sayısının ortaya çıkmasıyla beraber Microsoft, oyun için henüz resmi bir satış sayısı açıklamadı.
 
Daha önce Xbox ve PC platformlarında bulunan yapım PlayStation 5'e çıkışı ile beraber ilk ayında büyük oranda başarılı oldu. Bu doğrultuda AB'de indirme listelerinde zirveye yerleşti ve ABD/Kanada listelerinde üçüncü sırayı aldı. PS5 konsollarına gelişinden iki ay sonra ise ABD/Kanada listelerinde bile zirveye çıktı.
 
Sea of Thieves, Hi-Fi Rush, Pentiment ve Grounded ile birlikte diğer platformlarda yayınlanan dört Xbox oyunundan biri olarak karşımıza çıkıyor. Microsoft, birinci taraf oyunları rakip platformlara çıkarmaya devam ediyor.
 
Oyun bizlere neler sunuyor?
 
Korsan teması ile beraber ön plana çıkan ve çevrimiçi çok oyunculu bir yapıyla beraber atılabileceğimiz yapım içerisinde dikkat çekici unsurların olduğunu söyleyebiliyor ve oyun şu anda hem PC hem Xbox hem de PlayStation 5 konsollarındaki yerini alıyor. Daha önce sadece Xbox ve PC'ye özel olan bu yapım, şimdi ise PlayStation 5 konsollarında bulunuyor ve haberimizde de bahsettiğimiz gibi oyun 1 milyon satış sayısına aşmış durumda diyebiliyoruz. Bu satış sayısı sadece PlayStation 5 için geçerli olup diğer platformlarda elbette daha fazla sayı ile karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
Korsancılık teması birçok oyuncunun dikkatini çekiyor ve bu kapsamda burada yapabilecekleri oldukça değişkenlik gösterebiliyor. Korsan temasıyla beraber ön plana çıkan ve ister grubunuza isterseniz de tek başınıza yelken açabileceğiniz yapımda keşfe çıkabiliyor, yelkenleri açabiliyor, yağma yapabiliyor, diğer korsan oyuncuları ortadan kaldırabiliyor ve tam bir korsan yaşamını burada deneyimlemek üzere büyük bir maceraya atılabiliyorsunuz. Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğiniz açık dünya içerisinde gezip tozabileceğiniz bu yapımda, kendinize mürettebatınızı kurabiliyor ve bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere arkadaşlarla beraber oynamak çok daha eğlenceli bir deneyimi beraberinde getiriyor. Eğer bir oyun içerisinde işbirliği modu veya çevrimiçi mod bulunuyorsa, muhakkak bu modda arkadaşlarla beraber oynanmalıdır.
 
Durum böyle olunca dilediğinizce gerçekleştirebiliyor, arkadaşlarınızla beraber farklı planlamalar yapabiliyor, her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor ve deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Arkadaşlarınıza bir yandan sohbet ederken diğer yandan ise açık sularda diğer korsanlara karşı gelebiliyor ve kendi ekibinizi burada kurarak güçlü bir donanma oluşturmak durumunda kalıyorsunuz. Farklı gemi türleri ile beraber ön plana çıkabileceğiniz yapımda, elbette her gemiyle beraber dilediğinizi gerçekleştirebiliyor ve farklı toplarla ve silahlarla beraber düşmanlara karşı gelebiliyorsunuz. Bu tarz eserlerle istediğiniz gibi ilerleyebiliyor ve kendi planlamalarınızı ve stratejinizi oyuna dahil edebiliyorsunuz.
 
 

Sezonluk içerikleri ve oldukça fazla özelleştirme sisteminin yer aldığı yapımda, açık denizlere doğru yelken açabiliyor ve çok çeşitli kozmetik ürünlerle karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Bu oyunun 2024 sürümü bulunuyor ve bu sürümü satın alırsanız oyunun 5. yılını kutladığını görebilirsiniz. Dolayısıyla burada elde edebileceğiniz birçok özelleştirme ve kişiselleştirme sisteminin olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
Bunlar arasında 10.000 altın bonusu, avcı parası, pusula, şapka, ceket ve yelken gibi çeşitli avcı kozmetikleri yer alıyor. 2024 sürümünü satın alırsanız, bu kozmetikler ve 10 bin altın bonusu tamamen sizin olabiliyor ve ek bir ücret herhangi bir şekilde ödemek durumunda kalmıyorsunuz. Bu oyun içerisinde bu tarz detaylarla ve ek başlangıç paketleri ile beraber daha güçlü bir şekilde oyuna atılabiliyor ve kendinizi kısa sürede geliştirebiliyorsunuz. Elbette oyun içerisinde altınlar ve kozmetikler oldukça önemli. Bunları sahip olmak için büyük görevleri doğru adım atabiliyor, görevleri tamamlayarak doğrudan yeni kaynakların sahibi olabiliyor ve dikkat çekici ortamlara geçiş yapabiliyorsunuz. Korsan temasıyla beraber ön plana çıkan oyunda, korsan yaşamını tecrübe edebiliyor ve kendi başınıza bir efsaneye dönüşmek için ihtiyacınız olan her şeyi burada elde etmek durumunda kalıyorsunuz. Oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre, önceden belirlenmiş roller burada yer almıyor. Dolayısıyla burada herhangi bir şekilde roller olmadan dünyaya ve diğer oyunculara istediğiniz şekilde yaklaşabiliyor ve bu özgürlük tamamen bizlere sunuluyor. Bu sayede her bir oyuncu farklı rollere bölünebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz.
 
Keşfe çıkabileceğiniz ve aynı zamanda yağma yapabileceğiniz yapımda ne kadar çok kaynak toplarsanız, o kadar hızlı bir şekilde gelişebilir ve kaynakları en iyi şekilde güçlenmeniz için kullanabilirsiniz. Zaten bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere ne kadar çok kaynak toplarsanız, o kadar çok üretim yapabilir ve geminizi geliştirebilirsiniz. Aynı zamanda ne kadar çok altın toplarsanız, o kadar çok geminize geliştirmeler alabilir, geminizi daha da saldırgan hale getirebilir ve istatistiklerini yükseltebilirsiniz. Ayrıca savunma sisteminizi daha da yukarılara çıkarabilir ve artık daha az hasar almak durumunda kalabilirsiniz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda tüm kaynakları elde etmek ve bu kaynakları toplamak büyük önem arz ediyor. Zaten oyunun temelinde yağmalama ve ortadan kaldırma sistemi yer alıyor. Dikkat çekici detaylarla beraber kendi özgürlüğümüzü oyunda ön plana çıkarabiliyor ve hangi role bürünmek istiyorsak ona göre seçimlerimizi gerçekleştirebiliyoruz. Bir efsaneye dönüşmek istiyorsak, ona göre kendi kaderimizi belirleyebiliyoruz.
 
 

Farklı bölgelere doğru geçiş yapabileceğimiz ve devasa bir açık dünya içerisinde gezip tozabileceğimiz yapımda, istersek grubumuzla beraber yolculuk edebiliyor, istersek de tek başımıza tamamen yelken açabiliyor ve buralara hakim olmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Paylaşımla dünya macerasında yapacağımız her bir hamle ile dünya içerisinde büyük bir olay yaşatabilir ve yapacağımız hamle sonrasında elbette buralarda neler olup bittiğini görebiliyoruz. Diğer tayfalarla karşılaşabileceğiniz ve bu tayfaları ortadan kaldırabileceğiniz veya onlarla tamamen dost olabileceğiniz yapımda, istediğiniz gibi klanlara katılım sağlayabiliyor ve kendinize ait bir tayfa kurabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra yanınıza çağırabileceğiniz arkadaşlarla beraber daha güçlü ve daha dinamik bir şekilde oyun deneyimi alabiliyorsunuz. Karşılaştığınız tayfalar sizlere karşı nasıl yaklaşıyorsa, siz de ona göre yaklaşım gösterebiliyor ve dost ya da düşman olmak tamamen sizin seçimlerinize bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Dolayısıyla burada yer aldığınız süre boyunca yapacağınız her bir hamle ile neler olabileceğini görebiliyor ve yaptığınız seçimlerin doğal sonucunu doğrudan oyun içerisinde gözlemleyebiliyorsunuz.
 
Devasa açık dünya içerisinde gezip tozabileceğiniz yapımda, farklı bölgelere doğru geçiş yapabilir ve bu bölgeleri istediğiniz gibi keşfedebilirsiniz. El değmemiş adalardan su altı krallıklarına kadar farklı dünyalara geçiş yapabileceğiniz yapımda, buraları keşfederek kayıp hazineleri bulmaya çalışıyorsunuz. Bu ganimetlerle beraber kendinize ait güçlü bir ticaret şirketi kurabiliyor ve itibar toplayabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra oyun içerisinde elbette yapabileceklerinizle beraber gizli hazineleri ortaya çıkarırken, aynı zamanda bu hazinelerden faydalanabiliyor ve daha fazla paranın ve altının sahibi olabiliyorsunuz. Zaten yukarıda bahsettiğimiz gibi para ve altınla beraber istediğiniz gibi kendinizi geliştirebiliyor, daha güçlü gemiler alabiliyor ve kendi ekibinizi güçlendirerek farklı ve güçlü tayfalara karşı gelebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra oyun içerisinde elbette farklı düşmanlar bulunuyor ve bu düşmanlar arasında hortlaklar ve çok daha fazlası yer alıyor. Oyunda sadece diğer oyuncularla değil, aynı zamanda burada yer alan yapay zeka karakterleri ile karşı karşıya gelmek durumunda kalıyoruz. Bunları da ortadan kaldırarak yeni kaynakların ve üretim sistemlerinin sahibi olabiliyor ve kendi ekipmanımızı burada daha da güçlü hale getirebiliyoruz.

Yapım içerisinde bir de görev sistemi bulunuyor. Kayıp ganimetleri aramak, ticari şirketlere doğru ilerleyerek burada itibar toplamak ve çok daha fazlasıyla beraber okyanus bölgelerine doğru geçiş yapmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda çeşitli düşmanlara karşı savaşabileceğimizi söyleyebileceğimiz oyunda görevler üstlenebiliyor, balık tutma da şansımızı deneyebiliyor ve kendi gömülü hazinelerimizi burada bulmak için çeşitli haritalar yapmak durumunda kalıyoruz. Dikkat çekici ortamları geçiş yapabileceğimiz yapımda, geliştirici ekibin belirttiğine göre yüzlerce tercihe bağlı yan görev bulunuyor ve bu görevleri tamamlayarak hem seviye atlayabiliyor hem de daha fazla kaynağın sahibi olabiliyorsunuz. Dolayısıyla isteğe bağlı yan görevlerle beraber ilerlemeye çalıştığınız yapımda bu görevleri tamamlamak tamamen sizin işiniz oluyor. Bunları tamamladıktan sonra dilediğinizce gerçekleştirebiliyor.
 
 
 
Hızlı bir şekilde ilerlemeye başladığımız ve yan görevlerle beraber kendi seçimlerimizi gerçekleştirebildiğimiz yapımda, görevleri tamamlayarak yeni kaynakların sahibi olabiliyor ve bu kaynaklarla beraber yukarıda bahsettiğimiz gibi çeşitli geliştirmeleri yapabiliyorsunuz. Her daim büyüyen bir açık dünyada yer aldığımız yapımda düzenli oyun içi etkinliklerin olduğunu söyleyebiliyor ve her 3 ayda bir gelen yeni sezonlarla beraber oyun özelliklerinin burada olduğunu söyleyebiliyoruz. Her bir sezonla beraber büyümekte ve gelişmekte olan oyunun daha da fazla geliştiğini ve devasa açık dünyayı tamamen bizlere sunduğuna aktarabiliyoruz. Yüz seviyelik şöhret merdivenine ulaşmak ve tamamını elde etmek için düzenli olarak etkinliklere katılım sağlayabiliyor, ücretsiz içeriklerle beraber düzenli olarak bunları kullanmak ve elde etmek durumunda kalıyorsunuz. Özel ödüllerle beraber kendi tarzınızı yansıtabiliyorsunuz.
 
Dikkat çekici korsan içerikleriyle yer alabileceğiniz yapımda, aynı zamanda özel kostümlerin olduğunu söyleyebiliyor ve bu kostümleri elde etmek için büyük bir mücadeleye giriş yapabiliyorsunuz. Dilediğinizi gerçekleştirebileceğiniz yapımda hızlı bir şekilde yerinizi alabiliyor ve çeşitli ganimetler toplayarak itibar kazanmak durumunda kalıyorsanız, mücadele edebileceğiniz ve kazandığınız ödüllerle beraber benzersiz bir kişisel tarz yakalayabileceğiniz yapımda diğer oyunculardan farklı olabiliyor ve kendi tercihlerinizi burada gerçekleştirebiliyorsunuz.

Oyunun 2024 Premium sürümüne bakacak olursak, hem ana oyunun hem de ek paketlerin ve diğer sezon içeriklerinin olduğundan bahsedebiliyor ve bu sayede aslında koleksiyoncu sürümüne sahip olabiliyorsunuz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi 10 bin altın ve daha fazla ek bonuslarla beraber oyuna hızlı bir başlangıç yapabiliyor ve kendinizi oyuna kaptırabiliyorsunuz. Zaten bu tarz oyunlarda para vererek daha fazla içeriğe sahip olabiliyor ve kendinizi oyuna kaptırarak bu sezonluk içerikleri muhakkak almanız gerekiyor. Ancak bu şekilde daha hızlı bir şekilde gelişebilir ve diğer oyuncuları yakalayabilirsiniz. Fakat herhangi bir şekilde para ödemeyerek de oyundaki yerinizi alabilir ve kendinizi daha fazla zaman harcayarak gelişmiş bir halde bulabilirsiniz. Elbette para ödeyerek daha hızlı bir şekilde gelişmek sizleri daha da güçlü konuma getirebilir ve hem de zamandan tasarruf edebilirsiniz. Ancak hiçbir şekilde para ödemeyerek de bu oyundaki yerinizi alabilir ve kendinize geliştirmeye adayabilirsiniz.
Genel olarak toparlayacak olursak, korsan temalı bu çevrimiçi çok oyunculu oyun, dikkat çekici unsurları ve dinamik oynanışı ile ön plana çıkıyor.
 
 
 
Daha önce sadece Xbox ve PC platformlarında yer alan oyun, artık PlayStation 5 konsolunda da mevcut. PlayStation 5 platformunda 1 milyon satış rakamını aşan bu yapım, diğer platformlarda ise daha yüksek satış sayıları ile dikkat çekiyor. Korsancılık teması birçok oyuncunun ilgisini çekiyor ve bu tema altında oyuncular oldukça farklı deneyimler yaşayabiliyor. Oyun, oyunculara ister tek başlarına ister arkadaşlarıyla bir mürettebat kurarak yelken açma fırsatı sunuyor. Açık dünya yapısında, oyuncular denizlerde özgürce dolaşabilir, keşifler yapabilir, yağmalar düzenleyebilir ve diğer korsan oyuncularla savaşa girebilirler. Bu yapım, tam anlamıyla bir korsan yaşamı deneyimi sunarak oyuncuları büyük bir maceraya atılmaya davet ediyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız oyuna göz atmanıza ve bir şans vermenizde fayda var.
 
Son olarak, bu oyunu arkadaşlarla beraber oynamak çok daha güzel bir deneyimi sizlere sunuyor. Dolayısıyla tek başınıza oynamak yerine arkadaşlarınızla beraber oynamanızı tavsiye ediyoruz. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Steam'in Uzun Süredir Beklenen Aileler Özelliği Kullanıma Sunuldu 12 Eylül Assassin’s Creed Shadows İçin Yeni Fragman Yayınlandı 12 Eylül Dead Island 2 İçin Gelecek Neighborhood Watch Güncelleme Detayları 12 Eylül Achilles: Survivor Duyuruldu: İşte İlk Fragman 12 Eylül PlayStation Plus'a Eylül Ayında Eklenecek Oyunlar Açıklandı 12 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler