Sony, Dreams'de Oluşturulan Super Mario'yu Nintendo'nun İsteği Üzerine Kaldırdı

23.03.2020 14:57 Gazali Çetinkaya

 
Sony Interactive Entertainment, Media Molecule'ün PlayStation 4 özel oyunu Dreams'in içinde oluşturulan Super Mario karakter modelini kaldırmak zorunda kaldı.
 
Dreams oyuncusu Piece of Craft, Sony Interactive Entertainment Avrupa'dan bir mail aldığını ve Nintendo'nun telif hakkı sebebiyle oluşturulan içeriği kaldırtma isteğinde bulunduğunu belirti.
 
Piece of Craft'ın oluşturduğu Super Mario karakter modeli artık hiçbir Dreams oyuncusu tarafından kullanılamıyor. Başka kullanıcılar tarafından oluşturulan ve Piece of Craft'ın karakter modelini kullanan Super Mario 64 HD ve Super Mario Infinity ise hala aktif ve oynanabilir.
 
Nintendo'nun telif hakkı konusundan çok sert bir firma olduğunu biliyoruz. Daha önce hayran yapımı çok sayıda remake'i iptal ettirdi.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Dreams Platformlar: PS4 Geliştirici: Media Molecule Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Platform Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Cyberpunk 2077'nin Kötü Çıkış Yapması DLC'nin İyi Olmasını Sağlamış 4 Saat önce Esports World Cup 2024 LoL Turnuvasının Şampiyonu T1 Oldu! 4 Saat önce Red Dead Redemption 2 İçin Yeni Mod Yırtıcı Hayvanları Getiriyor 07 Temmuz World of Warcraft Unreal Engine 5'e Taşındı: İşte Görüntüler 07 Temmuz Helldivers 2'nin Yeni Güncellemesi Çökme Sorunlarını Düzeltiyor 07 Temmuz
Forumdan Konular
DH'den Haberler