Strateji Oyunu Commandos: Origins'ten Gamescom 2024 Fragmanı

20.08.2024 16:06 Mehmet Tandoğan

 
 
Kalypso Media tarafından biz oyun severlere sunulacak olan strateji serisinin en yeni oyunu Commandos: Origins için yeni fragmanlar yayınlanmaya devam ediyor. Şimdi ise yepyeni bir video, Gamescom 2024 başlığıyla çeşitli oynanış görüntülerini içeriyor. Bu sayede oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebiliyor ve katettiği gelişmeyi doğrudan gözlemleyebiliyorsunuz.
 
Commandos: Origins içerisinde iki farklı kahraman ile oynayabiliyoruz
 
 
 
Commandos: Origins'te bildiğiniz üzere Jack O'Hara (Yeşil Bereli) ve Francis T. Woolridge (Keskin Nişancı) olarak oynayabiliyorsunuz. Oyuncular özel komando ekibini kontrol ediyor ve gerçek zamanlı olarak farklı stratejiler benimseyebiliyor. İkinci Dünya Savaşı'nı temel alan yapımda dikkat çekici görevlere doğru atılabiliyor ve farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyorsunuz.
 
Commandos: Origins içerisinde zorlu mücadeleler ve gizlilik odaklı görevler yer alıyor. Bunun yanı sıra geliştirici ekibin belirttiğine göre oyun içerisinde 10'dan fazla görev yer alıyor ve hikaye modunun da burada olduğunu aktarabiliyoruz. Oyuncular burada farklı stratejiler benimseyebiliyor, gizlice ilerleyebiliyor, tırmanabiliyor, araç sürebiliyor ve her görevi kendi tarzıyla bitirebiliyor.
 
Kalypso Media, yeni Commandos oyununu bu yılın sonlarına doğru PC platformuna çıkaracağını bildiriyor.
 
 
 
Oyunda neler var?
 
Gerçek zamanlı strateji deneyimiyle beraber ön plana çıkabileceğimiz ve yapacağımız hamlelerle gidişatı yön verebileceğimiz yapımda yukarıda bahsettiğimiz gibi İkinci Dünya Savaşı teması konu alınıyor ve gerçek zamanlı unsurlarla beraber oyundaki yerimizi hızlı bir şekilde alabiliyoruz. Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm dünyanın kaderini şekillendirecek kararlar almak durumunda kalıyor ve yapacağımız hamlelerle gidişatı yön verebiliyoruz. Dikkat çekici ortamlarda yer alabileceğimiz farklı stratejilerle beraber ön plana çıkabileceğimiz ve aynı zamanda farklı karakterleri kontrol edebileceğimiz yapımda her bir karakterin farklı yetenekleri bulunuyor. Dilediğimiz şekilde onların becerilerini kullanarak kendi planımızı oyuna dahil edebiliyoruz. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Zaten bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı stratejiler benimseyebiliyor, yapacağınız tahminlerin değiştiğini gösterebiliyor ve yapacağınız hamlelerin ne kadar doğru şekilde olacağı burada oldukça önem arz ediyor.
 
Çünkü bu tarz oyunlarda yer aldığınız süre boyunca doğru zamanda hamle yapmak oyunun temelini oluşturuyor. Gerçek zamanlı hamlelerle beraber ön plana çıkabileceğiniz yapımda taktik türünün başlangıcına geri dönmek durumunda kalıyor ve burada yapacağımız hamlelerle ön plana çıkabiliyoruz. Burada yine haberimize bahsettiğimiz gibi iki farklı karakteri kullanmak durumunda kalıyor ve bu karakterlerin her birinin kendi becerisinin oldukça dikkat çekici olduğunu vurgulamak gerekiyor. Burada karakterlerimizle beraber gidişatı yön verebiliyor, onlarla beraber giderken elbette yapacağımız taktikleri değerlendirebiliyor ve aynı zamanda savaş alanlarında neler yapmamız gerektiğine karar vermek durumunda kalıyoruz. Yapım içerisinde farklı bölgelere doğru ilerlerken aynı zamanda etrafı dikkatli bir şekilde keşfedebiliyor ve keşiflerle beraber buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz. Aynı zamanda çevre unsurlarını kendimize kullanabileceğimiz bir yapının olduğundan bahsedebiliyoruz.

Kendi taktiklerimizi ön plana çıkarabileceğimiz ve yaptığımız taktiklerle gidişata yön verebileceğimiz yapımda hikaye moduyla beraber daha farklı oyun modları ile karşı karşıya kalıyor ve bu modları kullanarak en iyi şekilde oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Gerçek zamanlı taktik türünün başlangıcına doğru gidiş yapmaya hazırlandığımız ve uzun zamandır beklenen serinin devam oyununda yukarıda bahsettiğimiz gibi ikonik anlarla karşı karşıya kalıyor ve farklı çevre unsurlarını burada kullanmak tamamen bizim işimiz. Dikkat çekici ortamlara geçiş yaparken savaş atmosferini burada doğru bir şekilde gözlemleyebiliyor, etrafta neler olup bittiğini öğrenmeye çalışırken aynı zamanda İkinci Dünya Savaşı kuvvetlerinin burada nasıl bir halde olduğunu görebiliyor ve tarihsel açıdan bazı doğrulukların olduğundan da bahsedebiliyoruz. Efsanelerin şekillendiği en önemli anlara doğru adım atabileceğimiz yapımda çeşitli kurtarma görevleri bulunuyor ve bu görevleri tamamlamak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyun içerisinde görevleri tamamlarken doğru zamanda doğru hamle yapmak oldukça önem arz ediyor ve her bir görevi kendi tarzınızla ve oyun deneyiminizle beraber bitirebiliyorsunuz. Dolayısıyla burada her bir oyuncu farklı bir taktik benimseyerek her bir görevde farklı stratejiler ön plana atabiliyor ve yapacağınız hamlelerle gidişatı yön verebiliyoruz.
 
 
 
Dikkat çekici detaylarla beraber gerçek zamanlı taktikleri ile karşı karşıya kalıyoruz. Devam oyununda bu taktik türü ile beraber yapacağımız hamleleri en iyi şekilde tartabiliyor ve tüm dünyanın kaderini şekillendirecek bir göreve seçilmek durumunda kaldığımıza aktarabiliyoruz. Efsanevi seçkin İkinci Dünya Savaşı kuvvetlerinin başında yer aldığımız yapımda serinin uzun süre beklenen devam oyunuyla karşı karşıya kalırken 5 farklı karakteri kontrol etmek durumunda kalıyor ve burada başkalarının kabul edemeyeceği ve cesaret gösteremeyeceği görevlere doğru adım atmak durumunda kalıyoruz. Görevleri tamamlayıp en iyi şekilde hayatta kalmaya çalışan bir ekibi kontrol etmeye çalıştığımız yapımda her bir karakterin farklı yeteneklerinden faydalanabiliyor ve bu yetenekleri en iyi şekilde kullanarak gidişatımızı yön verebiliyoruz. Aynı zamanda çevre unsurlarını kullandığımız zaman buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor, etraftaki keşif unsurları ile beraber düşmanları ablukaya alabiliyor ve yapacağımız her bir taktik durumu ile beraber gidişatımızı burada en iyi şekilde değerlendirebiliyoruz. Bunun yanı sıra yapım içerisinde yapacağımız her bir hamleyle savaşın seyrini kendi lehimize çevirebiliyor ve zorlu durumlardan sıyrılmak için türlü hamleler gerçekleştirebiliyoruz.

Serinin en yeni oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan bu yapım farklı şekillerde kombinasyonları oluşturabileceğimiz bir ortamı ve mekaniği bizlere sunuyor. Oyunda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, buralarda farklı görevlere doğru adım atabiliyor, tırmanabiliyor, keskin nişancı tüfeği ile beraber düşmanları tek tek avlayabiliyor, gizlilik becerilerimizle beraber akıllıca hamleler yapabiliyor ve düşmanları ortadan kaldırmak durumunda kalıyoruz. İlgi çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz ve yapacağımız hamlelere en iyi şekilde yön verebileceğimiz yapımda başkalarının kabul etmeye bile cesaret edemediği görevlere doğru adım atıyor ve bu hamleleri en iyi şekilde değerlendirebiliyoruz.
 
Özenle bir planlama ve strateji gerektiren görevlere doğru adım atmaya hazırlandığımız yapımda benzersiz becerilerle beraber ön plana çıkarken aynı zamanda gizlilik ve yıkımın akıllıca bir kombinasyonunu burada oluşturmak durumunda kalıyoruz. Çünkü burada yapacağımız hamlelerin oldukça önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor ve burada en ufak ve kritik bölümlerde kendimizi bulurken özgür dünyayı tehdit eden ve giderek büyüyen düşmanları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyun içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre büyüyen Nazi işgalini durdurmak tamamen bizim işimiz oluyor. İkinci Dünya Savaşı temasıyla ön plana çıkmaya hazırlanan oyunda yapacağımız hamlelerle beraber oldukça farklı görevler adım atmak durumunda kalıyor ve Kuzey Kutbu'nun buzu düzlüklerinden Afrika'nın uçsuz bucaksız çöllerine doğru geçiş yapmak durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde oldukça farklı bölgeler bulunuyor ve yukarıda bahsettiğimiz kısımların haricinde bir de Avrupa'nın batısına doğru ilerlemeye çalışırken diğer taraftan Doğu cephesine doğru da kayabiliyoruz.
 
 
 
Bu tarz detaylarla beraber elimizdeki komandoları en iyi şekilde kullanmak durumunda kalıyor ve bunları kullanırken de yapacağımız hamleleri birleştirebiliyor ve çeşitli kombolar ortaya çıkarabiliyoruz. Zorlu görevlerin üstesinden gelmeye başladığımız yapımda bu görevleri tamamlamak için türlü mücadeleler vermek durumunda kalıyor ve karşımıza ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu görevler çıkıyor. Dolayısıyla bunları tamamlamak için oyun içerisinde biraz vakit geçirmek ve aynı zamanda usta olmak gerekiyor. Diğer taraftan karakterleri kullanarak gerçek zamanlı stratejimizi burada yapmak durumunda kalıyoruz. Bu tarz detaylarla beraber görevleri yerine getirebiliyor ve görevleri en az kayıpla beraber yapmamız oldukça önem arz ediyor.

Yapım içerisinde türlü özellikler bizleri bekliyor ve özellikleri arasında zorlu ve gerçek zamanlı bir taktik deneyimi bizleri bekliyor. Taktiksel ve gizlilik odaklı sistemlerle ön plana çıkabileceğimiz yapımda komandolarımızın eşsiz yeteneklerinden faydalanabiliyor ve onları en iyi şekilde kullanmak tamamen bizim işimiz oluyor. Bunun yanı sıra oyunda aklımızı en iyi şekilde kullanarak düşmanlara karşı çeşitli girişimlerde bulunabiliyor, onların tesislerine yani bölgelerine doğru sızabiliyor, gölgelerin içinde kaybolmadan önce onları savunmasız hale getirebiliyor ve tek tek etkisiz hale getirerek bu şekilde ortadan kaldırabiliyoruz.
 
Gizlilik odaklı görevlerin bulunduğu oyunda olağanüstü bir ekibe rehberlik etmek durumunda kalıyor ve her birinin bambaşka hikayeleri olan 6 farklı meşhur ve ikonik karakterle karşı karşıya kalabiliyoruz. Olağanüstü bir savaş kuvveti oluşturmak için bir araya gelebileceğimiz hakkında komandoları arasında farklı isimler yer alıyor ve keskin nişancılardan dalgıçlara kadar farklı yeteneklere sahip olan bu karakterleri kontrol etmek tamamen bizim işimiz oluyor. Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca bu karakterleri kullanarak başarıya ulaşmanın kilidini açmak durumunda kalıyor ve yapacağımız hamleleri en iyi şekilde tartarak zafere giden pek çok yolun olduğunu söyleyebiliyoruz. Burada görevleri en iyi şekilde yaparak elbette görevlilerin tamamlanmasını da siz bitirebiliyorsunuz. Yani bir göreve farklı şekillerde bakış açısı sunabiliyor ve zafere giden pek çok yolun olduğundan bahsedebiliyoruz. Ayrıntılı ve çeşitli bir ortamda bulunduğumuz yapım içerisinde etkileşimli bir dünyada bulunduğumuzu söyleyebiliyor ve her ortam içerisinde yapacağımız hamlelerle hedefimize ulaşmak durumunda kalıyoruz. Her görev içerisinde farklı gizlilik unsurlarının, taktik detaylarının ve çok daha fazlasının olduğundan bahsedebiliyor ve karakterlerin kontrolünü elimize alarak başarıya ulaşmak için tüm gücümüzü kullanmak durumunda kalıyoruz.
 
 
 
Görevleri tamamlamak için birden fazla yöntem sunan yapım içerisinde sinsice düşmanlara yaklaşabiliyor, yukarılara doğru tırmanabiliyor, çeşitli araçlarla beraber ilerleyebiliyor veya yaya olarak doğrudan sağa sola saklanabiliyoruz. Bunun yanı sıra görevimizin başarısı tamamen bize ait oluyor diyebiliriz. İlgi çekici ortamlarda bulunabildiğimiz yapımda hassas ve kolay kontrollere sahip bir sistemle karşı karşıya kalıyor ve modern kullanıcı arayüzüyle beraber ilerlememizi sağlayabiliyoruz. Bu tarz detaylarla yer alabileceğimiz yapımda komandolarımızı en iyi hassasiyetle beraber kontrol edebiliyor, ağır düşmanlara karşı en iyi şekilde gelebiliyor ve onları ortadan kaldırmak için kahramanlarımızın ve karakterlerimizin yeteneklerinden faydalanabiliyoruz. Karmaşık eylemleri aynı anda koordine edebileceğimiz ve gerçek zamanlı olarak ekibimizi düzenleyebileceğimiz ve eylemlerimizi düşünebileceğimiz yapımda her bir hamlenin ne kadar önemli olduğunu oyun içerisinde vurgulamak gerekiyor.
 
Tüm cephelerde farklı karakterlerle savaşabileceğimiz, Kuzey Kutbu'ndan çöllere kadar oldukça farklı bölgelere doğru ilerleyebileceğimiz ve tarihsel gerçekliğe uygun bir şekilde aktarılacak olan içeriklerle İkinci Dünya Savaşı ortamlarında kendimizi bulabileceğimiz yapımda tüm taktik uzmanlığımızı ön plana atmak durumunda kalır ve yapacağımız her bir hamle ile bir dizi temel hedeflerle karşı karşıya kalabiliyoruz. Oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre 10'dan fazla görev bulunuyor ve bu görev içerikleri hikaye modu ile beraber bizlere sunuluyor. Bu görevler tamamen hikaye moduyla beraber bizlere aktarılırken aynı zamanda içerisinde farklı farklı görevlerin olduğundan bahsedebiliyoruz. 10 farklı kısımda ilerleyebileceğimiz görevi boyunca takım içerisinde yer alan karakterleri en iyi şekilde kullanmak durumunda kalıyor ve çevrimiçi veya yerel bölünmüş ekran üzerinden oyunumuzu oynayabiliyoruz. Bunun yanı sıra 2 oyuncuyla eşleştiği çok oyunculu modla beraber yanımıza arkadaşımızı davet edebiliyor ve eğlencenin dibine vurabiliyoruz.
 
 

Genel olarak toparlayacak olursak, gerçek zamanlı strateji deneyimiyle beraber ön plana çıkabileceğimiz ve yapacağımız hamlelerle gidişatı yön verebileceğimiz yapım ikonik karakterleri bir araya getiriyor ve İkinci Dünya Savaşı temasıyla bizlere karşılıyor. Oyun uzun zamandır geliştirme aşamasında yer alıyor ve bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Bunun yanı sıra oyunun Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bildiğiniz üzere istek listenize eklediğiniz oyunlar, mail adresinize bir bildirim aracılığı ile geliyor ve bu sayede haberdar olabiliyorsunuz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Final Fantasy 16'nın Problemli PC Demosu Güncellendi: Artık Sorunsuz 11 Eylül Elden Ring İçin 1.14 Güncellemesi Yayınlandı: İşte Detaylar 11 Eylül Crimson Desert Oyunundan 1 Saatlik Oynanış Videosu Geldi 11 Eylül The Eternal Life of Goldman'dan Yepyeni Oynanış Videosu 11 Eylül PlayStation 5 Pro İçin Optimize Edilecek Oyunlar 11 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler