Avatar: Frontiers of Pandora İçin İlk Hikaye Genişlemesi Geliyor

11.06.2024 22:41 Mehmet Tandoğan

 
 
Yayıncılığını ve geliştiriciliğini Ubisoft ekibinin üstlendiği açık dünya aksiyon macera oyunu Avatar: Frontiers of Pandora için yepyeni bir genişleme paketi geliyor. "The Sky Breaker" adındaki DLC, oyunun ilk hikaye içeriği olarak karşımıza çıkıyor ve açıklanan detaylara göre 16 Temmuz tarihinde yayınlanmayı bekliyor.
 
DLC paketi oyunculara yeni bölgeler sunacak
 
 
 
Avatar: Frontiers of Pandora'nın ilk hikaye paketi "The Sky Breaker," oyunculara gökyüzünde beliren gizemli bir gölge sunuyor ve aynı zamanda yeni bir düşmanı karşımıza çıkarıyor. Oyuncular burada batı sınırlarını korumak için bir kez daha RDA ile yüzleşmek durumunda kalıyor ve aynı zamanda müttefiklerinizi kurtarmak için ellerinden geleni yapabiliyor.
 
The Sky Breaker'da ana oyunda başladığınız Na'vi yolculuğunuzu bu kez farklı bölgelere taşıyorsunuz. Keşfedilmemiş topraklara doğru adım atabileceğiniz yapımda, tanıdık ortamları nefes kesici aksiyon sistemiyle, otlakları, akıntıları, tarlaları ve çok daha fazlasını keşfetmek durumunda kalıyorsunuz.
 
Dikkat çekici bir hikaye paketi olması beklenen The Sky Breaker bakalım bizlere nasıl bir içerik sunacak, hep birlikte göreceğiz. Öte yandan Avatar: Frontiers of Pandora şu anda PlayStation 5, Xbox Series, Ubisoft Store üzerinden PC ve Luna için mevcut.
 
 
 
Oyun nasıl bir deneyim sunuyor?
 
Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz ve kendimizi Avatar görünümlü bir Far Cry oyununda hissedebileceğimiz yapım, açık dünyada geniş çaplı bir macerayı bizlere aktarıyor. Oyunda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgeleri keşfedebiliyor ve istediğimiz şekilde adım atacağımız bölgeleri analiz edebiliyoruz. Yapımda elbette aksiyon macera unsurları hayli ön planda bulunuyor ve Pandora'nın daha önce hiç görülmemiş Batı sınırına doğru adım atmaya hazırlanıyoruz. Oyunda sürekli olarak ana görevlerden ilerleyebiliyor veya yan görevleri dalış yaparak dilediğimizi gerçekleştirebiliyoruz.

Tehlikelerle dolu ortamlarda bulunduğumuz yapımda kendi amacımızı ve görevimizi burada öğrenmek durumunda kalıyor ve elbette kendi soyumuzdan gelen kişileri kurtarmak tamamen bizim işimiz oluyor. Yapımda özgür bir kişi olarak bulunuyor ve doğduğumuz yere yabancı olarak hissedebiliyoruz. Ancak daha sonrasında ise serbest bırakıldığımızda kendi klanımızı yani soyumuzu kurtarmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz.

Yapımda ilerlemeye başladığımız esnada kayıp olan yıllarımızı tekrar aramaya koyuluyor ve Navi olmanın burada gerçekten ne demek olduğunu öğrenmek istiyoruz. Etrafı keşfedebiliyor, etrafta neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor, dikkat çekici karakterlerle tanışabiliyor, onlarla etkileşime girebiliyor ve bağlantı kurmaya hazırlanabiliyoruz. Kayıp mirasımızla beraber yeniden bağlantı kurabileceğimiz, kendi mirasımıza devam ettirebileceğimiz yapımda farklı amaçlara hizmet etmek durumunda kalıyor ve bununla beraber Pandora'nın kutusunu aralamak istiyor ve gizemli sırları açığa çıkarmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz.
Batı sınırına doğru ilerlemeye çalıştığımız yapımda buralarda neler olup bittiğini öğrenmek tamamen bizim işimiz oluyor ve en iyi eğitim almak için de kendi aksiyon ve macera sistemimizi oyuna dahil edebiliyoruz.

Göklerde süzülebileceğimiz, aşağıya doğru adım atabileceğimiz, uçabileceğimiz, kaçabileceğimiz ve daha fazla yetenekle beraber ön plana çıkabileceğimiz yapımda farklı bölgelerde neler yapabileceğimizi bir göz atmak durumunda kalıyoruz. Bir amaç uğruna kaçırılıyor ve daha sonrasında ise uzun yıllar boyunca ne yazık ki şirketin kölesi olarak eğitilmek durumunda kalıyoruz.
 
 

Bu amaç uğruna ilerlemeye başladığımız yapımda daha sonrasında ise bizim aslında nereden geldiğimizi öğreniyor ve daha sonrasında ise kayıp mirasımızı aramak durumunda kalıyoruz. Durum böyle olunca kendi klanımızı ve daha önce doğduğumuz topraklara bir bakış attığımız zaman gerçekten de buralarda neler olup bittiğini öğrenmek temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor ve harikalarla ve tehlikelerle dolu bir dünyada atıp tutmaya hazırlanabiliyoruz.

Canlı bir dünyayı keşfetmeye hazırlanabildiğimiz ve ekosistem olarak gerçekten de yapacağını bir ortamda kendimizi bulabildiğimiz yapımda destansı harikalara doğru adım atmaya hazırlanıyor, ölümcül hatalardan ders çıkarmaya çalışıyor ve akabinde ise öngörülemez bir açık dünya macerasında kendi bölgemize doğru yolculuk etmek durumunda kalıyoruz. Daha önce doğduğumuz topraklara geçiş yapabildiğimiz ve daha sonrasında ise unutmaya yüzüstü tam bu bölgelere tekrar adım atmaya çalışıyor ve burada kendi kıllarımızdan olan kişilerle, karakterlerle ve daha fazlasıyla beraber etkileşime girebiliyoruz. Farklı canlıları elimizin altına alabileceğimiz, onların kontrolünü elimize geçirebileceğimiz ve daha fazla detay ile beraber uçup kaçabileceğimiz yapımda aksiyon macera sisteminin dibine vurmaya hazırlanıyor ve kendimizi mavi karakterlerin macerasında bulabiliyoruz.
 
Bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki oyuncular gerçekten açık dünya içerisinde istediği gibi gezip tozabiliyor ve görevleri farklı yaklaşımlar benimseyebiliyor. Bu oyunda da aynı şekilde görevlere gizli gizli gidebilir veya doğrudan aksiyona dalış yaparak istediğini gerçekleştirebilir. Dolayısıyla bu tarz yapımlarda her biri seçimle beraber gidişatınıza yön verebilir. Bunun dışında istediğiniz gibi oyunda ilerleme kat edebilir ve diğer oyunculardan farklı bir şekilde yerinize alabilirsiniz.

Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca her bölgede farklı ortamlarda bulunabiliyor ve her ortam içerisinde yeni düşmanların, manzaraların, ortamların ve çok daha fazlasının olduğundan bahsedebiliyoruz.

Bir amaç uğruna eğitildiğimiz ve yıllar sonra tekrar kendi bölgemize doğru geçiş yaptığımız yapımda diğer taraftan karakter özelleştirme sistemlerinin de olduğundan bahsedebiliyoruz. Karakter özelleştirme sistemleri arasında elbette kendi kostümlerimizi değiştirebiliyor, becerilerimize özelleştirebiliyor, gücümüzü ve çevikliğimizi ayarlayabilir ve istediğimiz şekilde yeni teçhizatlar üretebiliyoruz. Zaten oyun içerisinde yer alan zanaatkarlık mekaniği sayesinde istediğimiz şekilde kendi karakterimize özelleştirip kişiselleştirebiliyor ve akabinde ise kendi becerilerimizi silahlarımıza, oyun tarzımıza göre uyarlayabiliyoruz.
 
 

Böylece oyun içerisinde etraftan kaynaklı toplayabiliyor, bu kaynaklarla beraber yeni teçhizatlar yani araçlar üretebiliyor ve böylece diğer oyunculardan ve işgalci kuvvetlerden güçlü konuma gelebiliyoruz. Elbette oyun içerisinde Avatar karakterleri olduğumuzdan dolayı elimize farklı silahlar alabilir ve daha çok ilkel silahları kullanmak oyunun temasına daha çok yakışıyor diyebiliriz. Ancak diğer taraftan elimize silahlar, tabancalar, makineli tüfekler, bomba atarlar ve çok daha fazlasıyla beraber ilerleyebiliyor ve bunlarla beraber düşmanların üstesinden gelmek durumunda kalıyoruz.

Daha önce hiç görülmemiş bölgeleri adım atmaya hazırlandığımız, hem filmlerden hem de diğer unsurlardan ilham alan bu yapımda Navi olmanın gerçekten ne demek olduğunu yukarıda bahsettiğimiz gibi öğrenmeye çalışıyor, keşfetmeye hazırlanıyor ve yapacağımız hamlelerle beraber oyun tarzımızı oyuna dahil edebiliyoruz. Oyun içerisinde elbette her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz.
Ölümcül hataların yol açabileceği sorunlarla beraber yüzleşebileceğiniz, yapacağınız hamlelerle dünyanın gidişatına verebileceğiniz ve daha fazla detaylı karşı karşıya kalabileceğiniz yapımda dünya çapında gezip tozarken öngörülemez unsurlarla karşı karşıya kalabiliyor ve bununla beraber rastgele olayların bizlere sunulduğunu da aktarabiliyoruz. Durum böyle olunca elbette kendimizi açık dünyada gezip tozarken bulurken bir yandan da etrafı keşfetmek tamamen bizim işimiz oluyor. Bu keşiflerle beraber yeni kaynaklara sahip olabiliyor, elimizdeki kaynakları değerlendirebiliyor, daha fazla detay ile beraber en iyi şekilde oyunda ilerlemeye çalışıyor ve daha önce hiç görülmemiş bölgelerde kendi tarzımızı bulmaya başlayabiliyoruz.

Oyun içerisinde RDA adlı bir şirket bulunuyor. Bu şirket elbette kendi çıkarlarına göre bu Avatar karakterleri eline alabiliyor ve yetiştirebiliyor. Bu sayede istediklerini yapabiliyor ve Avatar soyunu bir yandan tüketme, bir yandan da Pandora'nın gücünü kullanmanın yollarını aramak durumunda kalıyor. Durum böyle olunca biz de bu şirket tarafından eğitiliyor ve küçüklüğümüzden bu yana eğitildikten sonra yapacağımız hamlelerle beraber kendimize zorlu ortamlarda bulabiliyor ve bu şirketten kaçmanın yollarını arayabiliyoruz. Elbette oluşturduğumuz ilk fırsatla beraber kendi yolumuza bakabiliyor ve doğduğumuz toprakları ve Avatarların olduğu bölgeye doğru adım atmaya hazırlanabiliyoruz.
 
 
 
Bir yandan kendi klan karakterleriyle beraber ilerlemeye başladığımız, diğer yandan ise kendi soyumuzu kurtarmaya başladığımız yapımda elbette yapacağım hamlelerle beraber şirketin amaçlarını durdurmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyor ve kayıp mirasımızla ve geçmişimizle beraber yeniden bağlantı kurmak durumunda kalıyoruz. 15 yıl eğitim aldıktan sonra elbette özgür kalıyoruz ancak kendi doğduğumuz toprakları ilk etapta kendimizi yabancı hissedebiliyoruz. Daha sonrasında ise Navi olmadan nasıl bir duygu olduğunu burada öğrenmeye hazırlanır ve yavaş yavaş doğduğumuz toprakların burası olduğunu söyleyebiliyor ve daha fazla detay ile beraber oyunun ana hikayesi şekilleniyor. Ana hikaye elbette oyuncuların dikkatini çekecek türden bizlere sunuluyor. Arka planda yer alan hikaye hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyalog sunumları ile beraber bizlere aktarılıyor ve bu da klasik Ubisoft tarafından sunulan yapımlar arasında yer alıyor diyebiliriz.

Harikalarla dolu yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca kendimizi farklı bölgelere doğru adım atmaya hazırlıyor ve akabinde ise capcanlı ormanlardan şirket kısımlarına, terk edilmiş bölgelerden daha fazla ortama kadar oldukça farklı yerlerde kendimize bulabiliyor ve böylece eğitimlerimizin meyvesini burada almak durumunda kalıyoruz. Karakter özelleştirme sistemlerinin yanı sıra oyun içerisinde elbette tek oyunculu ve hikaye odaklı bir yapı yer alıyor ve bu yapı ile beraber istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve yolumuza bakmak durumunda kalıyoruz. Tam senaryo modu ile beraber yer alabileceğimiz yapımda aynı zamanda oyuna yanınıza bir arkadaşınızı davet edebiliyor ve bu da gerçekten eğlenceli bir yapı beraberinde getiriyor diyebiliriz.

Oyunda hem tek oyuncuda hem de çevrimiçi olarak tam senaryo moduna eşli olarak oynayabiliyorsunuz. Dolayısıyla tam hikayeyi tek oyuncu modunda veya iki oyuncu ile mod içerisinde yani eşli mod ile beraber bir arkadaşınızla birlikte oynayabiliyorsunuz. Bu da oyunda yer alan gerçekten de güzel destekler arasında bulunuyor ve kendinizi oyuna kaptırabiliyorsunuz. Böylece tam hikaye ve senaryo modunu eşli olarak oynayabildiğiniz yapım daha eğlenceli hale gelebiliyor ve kendinizi arkadaşınızla beraber tam oyunu oynarken görebiliyorsunuz. Bu tarz oyunlarda böyle bir destek varsa muhakkak yanınıza arkadaşınızı davet etmeli ve ona göre bir oyun oynamalısınız. Fakat tek oyunculu bir şekilde oynamak istiyorsanız elbette oyun zaten bu şekilde tasarlanmış durumda. Fakat bu modu da denemenizde fayda var.
 
 

Oyunda diğer taraftan elbette yakın dövüş ve menzilli dövüş silahları bulunuyor. Bununla beraber hem yerde hem de gökte savaşlara katılabiliyor ve hava çatışmalarında avantaj sağlayacak farklı sistemlerle karşılaşabiliyorsunuz. Batı sınırı boyunca seyahat edebileceğiniz ve kullanabileceğiniz farklı yaratıklarla beraber elbette istediğiniz bölgeye doğru ilerleyebiliyor ve bunlarla beraber uçup kaçabiliyorsunuz. Göklerde süzülebileceğiniz, birden fazla dövüş stili üzerinde ustalaşabileceğiniz yayınızın, mızrağınızın ve daha fazla silahınızın burada olduğunu söyleyebilir ve istediğiniz şekilde bunları kullanabiliyorsunuz. Hem ilkel hem de teknolojik silahlarla beraber yer alabileceğiniz yapımda hangi eğitim almak istiyorsanız ve hangi aksiyon sistemi üzerinde usta olmak istiyorsanız ona göre kendi seçiminizi yapabiliyorsunuz.
 
Kısaca toparlayacak olursak, Avatar temalı bölgelerde istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor, kendimizi farklı ortamlarda hissedebiliyoruz. Bu tarz oyunlarda olduğu gibi, kendi tarzımızı oyuna yansıtabiliyor ve aksiyon sistemi içerisinde hangi noktaya gelmek istiyorsak ona göre kendi seçimlerimizi yapabiliyoruz. Oyun şu anda farklı platformlarda mevcut ve genel olarak oyuncular tarafından seviliyor. Yeni genişlemeleri ve güncellemeleri ile beraber oyunculara hitap etmeye devam ediyor. İlerleyen süreçte Steam platformuna gelip gelmeyeceğini hep birlikte göreceğiz. Şu anda ise Epic Games platformuna özel olarak karşımıza çıkıyor.
 
 

MPC platformunda ve konsollarda da yer alan bu yapımda bir Avatar olarak geçmişimizi öğrenmeye çalışıyor ve istediğimiz şekilde kendi tarzımızı oyuna yansıtabiliyoruz. Özelleştirme ve kişiselleştirme sistemleri ile beraber adım atabileceğimiz bu yapımda elbette tek oyunculu ve hikaye odaklı bir deneyim ile karşı karşıya geliyoruz. Bunun yanı sıra, bir arkadaşımızı davet ederek tam hikaye modunu ve görevleri beraber yapabiliyor ve sohbet ede ede oyunu bitirebiliyoruz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Black Myth: Wukong'dan 7 Dakikalık Yepyeni Oynanış Videosu Geldi 01 Temmuz Darkest Dungeon II Xbox Konsollarına Geliyor: Türkiye Fiyatı Belli Oldu 01 Temmuz Yeni Crazy Taxi Oyunu Açık Dünya Çok Oyunculu Olacak! 01 Temmuz Steam Kullanıcıları Oynamadıkları Oyunlar İçin 19 Milyar Dolar Harcamış 01 Temmuz Concord'un Açık Beta Tarihleri Belli Oldu 01 Temmuz
Forumdan Konular
DH'den Haberler