Call of Duty Modern Warfare 3 Bu Ay Xbox Game Pass'e Geliyor

11.07.2024 16:27 Mehmet Tandoğan

 
 
Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen Call of Duty serisinin en yeni oyunu Call of Duty: Modern Warfare 3, Microsoft tarafından kullanıcılara sunulan oyun abonelik hizmeti Xbox Game Pass'e gelmeye hazırlanıyor. Ortaya çıkan detaylara göre oyun bu ay Game Pass kütüphanesinde yer almayı bekliyor.
 
Call of Duty Modern Warfare 3, Game Psss'e eklenecek ilk CoD oyunu olacak
 
 
 
2023 yılının Kasım ayında piyasaya sürülen Call of Duty: Modern Warfare 3, Xbox Game Pass'e gelecek olan ilk seri oyunu olacak. Sledgehammer Games tarafından geliştirilen oyun, topluluktan genel olarak olumlu eleştiriler alıyor. Ancak eleştirmenler tek oyunculu modun içeriğini kısa ve yetersiz bulduğunu açıklıyor.
 
Call of Duty: Modern Warfare 3 için resmi Xbox Game Pass haberinin beklenmeye devam ederken hizmetin zamlanlandığını da belirtmek gerekiyor. 10 Temmuz itibarıyla artık daha fazla ücret ödeyerek abonelik seçeneğine sahip olunabiliyor.
 
Yeni fiyatlara bakacak olursak:
 
- Ultimate paket 209 TL'den 309 TL'ye
- PC paket 159 TL'den 209 TL'ye
- Core paket 159 TL'den 175 TL'ye
- 3 aylık Core paket 399 TL'den 439 TL'ye çıktı.
 
Oyun bizlere neler sunuyor?
 
Dikkat çekici ortamları, karakterleri ve ikonik seri hikayesiyle öne çıkan ve daha fazla detay sunan Call of Duty serisinin en yeni oyunu, ne yazık ki oyuncular için isteneni veremiyor. Çoğunlukla olumsuz etiketle sunulan ve Steam sayfasına bakıldığında bir hayli eleştiri alan bu yapım, gerek çevrimiçi özellikleriyle gerekse hikayenin kısalığıyla beraber olumsuz eleştirilerin hedefinde. Bir süredir geliştirme aşamasında bulunan ve yakın zamanda oyunculara sunulan bu yapımda, Yüzbaşı Price ve görev timi 141 büyük bir tehditle karşı karşıya kalıyor ve bu tehdidi ortadan kaldırmak tamamen sizin işiniz oluyor.

Farklı ortamlara geçiş yapabileceğiniz ve istediğinizi gerçekleştirebileceğiniz bir ortamda, farklı silah kütüphanesiyle öne çıkabiliyorsunuz. Yapım içerisinde ana karakterleri kontrol edebilir, farklı karakterlerle beraber ilerleyebilir ve hikaye içeriğini deneyimleyebilirsiniz. Farklı oyun modlarıyla sunulan yapımda, yapacağınız hamlelerle beraber farklı operasyonlara katılabiliyorsunuz. Bu operasyonların nasıl şekilleneceği tamamen size ait ve operasyon içerisinde yapacağınız hamlelerle gidişatınıza yön verebiliyorsunuz.

Örneğin bir operasyona katıldığınız zaman düşmanlara karşı nasıl yaklaşacağınız ve onları nasıl ortadan kaldıracağınız tamamen size ait oluyor. Dolayısıyla burada görevleri atlatırken o görevi nasıl tamamlayabileceğiniz sizin hamlelerinize ve stratejinize göre değişkenlik gösteriyor. Bu sayede istediğiniz gibi gizli bir şekilde ilerleyebilir, tek tek düşmanları ortadan kaldırabilir ve böylece tamamen gizli ve suikast odaklı bir şekilde ilerleyebilirsiniz.

Diğer taraftan diğer oyuncular doğrudan aksiyona dahil olabiliyor ve bu dahil olmayla beraber gidişata yön verebiliyor ve sıcak çatışmaya sürekli olarak girebiliyor. Ancak bu elbette riskli bir şekilde karşımıza çıkıyor ve her bir kararınızın oldukça riskli olduğunu belirtmekte fayda var.
Örneğin bir göreve geçiş yaptığınız zaman elbette gizlilik odaklı bir şekilde ilerlemek isterseniz sürekli olarak düşmanların görüş açısından kaçınmak durumunda kalacak ve kendinizi diken üstünde hissedeceksiniz. Bu da sürekli olarak gerilim dolu ortamlarda kendinizi bulmanızı sağlayacak.

Diğer taraftan direkt olarak aksiyona dahil olduğunuz zaman elbette sıcak çatışma içerisinde sadece stratejiniz ve planlamalarınız değişecek ve aynı zamanda kendinizi en iyi şekilde korumanız gerekecek. Bununla beraber 2 farklı stratejinin önünde elbette hem avantajları hem de dezavantajları bulunacak. Bunları lehinize kullanmak tamamen sizin işiniz olacak. Dolayısıyla görevlere karşı yaklaşımınızı istediğiniz şekilde belirleyebilecek ve buna göre kendi sisteminizi oyuna dahil edebileceksiniz.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi oyun içerisinde farklı silahlar bulunacak. Geniş silah kütüphanesi ile beraber elinize tabancalar, tüfekler, makineli tüfekler, roket atarlar, pompalı tüfekler, bombalar ve çok daha fazlasını alabileceksiniz. Bu detaylarla beraber istediğiniz gibi oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebilecek, geniş kütüphaneden istediğiniz silahı seçebilecek ve hatta düşmanları yağmalayarak onlardan silahlarını alabileceksiniz. Elbette mermininiz bittiği esnada etraftaki sandıkları alarak bu sandıklardan çeşitli mühimmatlar elde edebilecek veya düşmanları yağmalayarak onlardan çeşitli cephaneler elde edebileceksiniz.
 
 
 
Sınırlı kaynaklar ve mermilerle ilerleyebileceğiniz bu yapımda, aynı zamanda silahların farklı modifikasyonları da bulunuyor. Bu modifikasyonlar sayesinde istediğiniz gibi susturucu takabilir, farklı nişangahlarla düşmanlara karşı gelebilir ve daha fazla detayla oyundaki yerinizi alabilirsiniz.

Dolayısıyla yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca tüm bu detaylarla beraber istediğiniz şekilde ilerleyebilir, kendi özelleştirmelerinizi ve kişiselleştirmelerinizi yapabilir ve böylece görevleri tamamlamak durumunda kalacaksınız.

Hikayenin kendini açabildiği ve farklı hikaye içerikleriyle beraber aynı zamanda serinin devamı oyununa bağlanan bu yapımda, hikayenin oldukça kısa olduğu ve oldukça kısa bir süre sonra da oyunun bittiği söyleniyor.

Bu detaylarla beraber elbette oyuncular tek oyunculuk kısmı için oldukça kısa vakit ayırarak oyunu rafa kaldırmak durumunda kalıyor. Çünkü bu tarz oyunları birçok oyuncu tamamen tek oyunculu modu görmek ve oradaki hikayeyi deneyimlemek için giriyor.
Oyunun çevrimiçi modu bulunduğundan dolayı elbette oyun tek oyunculuk kısmı, yani hikaye kısmına kısa tutuluyor ve dolayısıyla daha çok çevrimiçi kısmına yöneliyor. Durum böyle olunca oyuncuların eleştiri yağmurlarından kaçamıyor.

Aslında iki modun da bir nevi dengeli olması gerekiyor ve aynı zamanda oyunun görev dizaynına bakacak olursak, oldukça çevrimiçi oyunlarda yer alan bir yapıya evrilmiş durumda. Durum böyle olunca hem görev anlamında hem de görev dizaynı anlamında oldukça kötü bir şekilde karşımıza çıkıyor.

Zaten ilerleyen süreçte serinin nasıl gideceği konusunda bir hayli yorum bulunuyor. Bu yorumlar arasında özellikle açık dünya içerisinde farklı görevlere doğru atılma gibi bir deneyim bizlere sunulmak isteniyor. Ancak biz bu seriyi oynarken elbette çizgisel olarak ve hikaye odaklı bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyorduk ve bu şekilde oldukça seviyorduk. Aynı zamanda hem sinematik bir şekilde hikaye bizlere sunuluyordu hem de savaş ve atmosferler oldukça güzel bir şekilde bizlere aktarılıyordu. Gerçekten kendimizi heyecan verici bir savaş atmosferinde hissedebildiğimiz ve aksiyonuyla beraber ön plana çıkan bu yapım şu anda ne yazık ki isteneni veremiyor ve aksiyon tarafının bir hayli kısa olduğunu vurgulamak gerekiyor.
Zaten aksiyon tarafının kısa olmasıyla beraber aynı zamanda görev dizaynlarından da bir hayli bozuk olduğunu ve çizgisinden çıktığını söyleyebiliyoruz. Durum böyle olunca oyuncular tarafından bir hayli eleştiriliyor ve olumsuz yorumlar altında kalabiliyor. Ki oyunun zaten oldukça yüksek fiyatlandırmayla beraber bizlere sunulduğunu ve ülkemizde ise oldukça pahalı bir şekilde satıldığını söyleyebiliyoruz ve oyunu oynamak için elbette bir süre beklemek ve indirime girmesini gerekiyor.
 
 
 
Büyük tehditlerle karşı karşıya kalabileceğimiz ve yeni sürümlerle beraber oyundaki yerimizi alabileceğimiz bu yapımda, serinin bir önceki oyununa göre bu devam oyununda hikaye odaklı bir sistem yer alıyor. Ancak yukarıda bahsettiğimiz gibi, hikaye kısmı oldukça kısa bir şekilde karşımıza çıkıyor.

Yine serinin devam oyunu olması sebebiyle, yukarıda bahsettiğimiz gibi Ekip 141 oldukça büyük bir görevi üstlenmek durumunda kalıyor ve burada aşırı milliyetçi savaş suçlusu Makarov ile karşı karşıya gelmeye hazırlanıyor. Elbette oyun içerisinde en büyük düşmanımız bu karakter olarak karşımıza çıkıyor ve onu ortadan kaldırmak ve yaptıkları planları yok etmek tamamen bizim hamlelerimize bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor.

Çetin savaşlara doğru ilerleyebileceğimiz ve aksiyon dolu sinematik sahnelerle karşı karşıya kalabileceğimiz bu yapımda, gerçekten de dikkat çekici ortamların bizlere sunulduğunu ve operasyonlar boyunca farklı bölgelere doğru ilerleyebileceğimizi görebiliyoruz. Halihazırda çok sevilen unsurların daha da gelişmiş hallerinin bulunduğu bu yapımda, operasyonlar artık çok daha gerçekçi bir şekilde bizlere sunuluyor ve sürpriz unsurların da olduğundan bahsedebiliriz.
Bu detaylarla beraber Oyunda yeni ve gelişmiş mekanların bulunduğunu söyleyebiliriz. Bu detaylarla beraber kendimize eski hesaplaşmalarda da yer bulabiliyor ve daha fazla detay ile beraber çok oyunculu haritalarda kendimizi geliştirebiliyoruz.

Serinin 20. senesinin kutlandığı bu süre boyunca üst düzey sistemlerle yer alabiliyor ve görev timi olarak burada bulunduğumuz esnada yapacağımız hamlelerle beraber savaş suçlularını ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor.

Oyunda operasyonlara katılırken neler yapabileceğimize karar verebiliyor ve aynı zamanda yeni modlar ve özelliklerle beraber oyundaki yerimize alabiliyoruz. Oyunun özellikleri elbette günümüz teknolojisi ile beraber modernize edilmiş bir şekilde karşımıza çıkıyor ve 15 farklı orijinal Modern Warfare 2 Haritasının bizlere sunulduğunu söyleyebiliriz. Çıkış sonrasında da aynı zamanda çevrimiçi kısmında oyuna yeni sezonlar gelmeye hazırlanıyor ve bu sezonlarla beraber aynı zamanda bir savaş biletinin de olduğunu söyleyebiliriz. Aksiyonun hız kesmeyeceği 12 farklı yeni klasik harita ile beraber yer alabileceğimiz bu yapımda 6'ya 6 harita içerisinde kapışabiliyor ve bu haritada elbette kendi kurduğunuz ekibinizle beraber hızlı bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyorsunuz.
 
 

Bu detaylar dışında aynı zamanda oyun içerisinde açık bir dünya zombi modu bulunuyor. Bu mod dahilinde elbette zombileri ortadan kaldırmaya çalışıyor ve büyük tehditleri ortadan kaldırırken aynı zamanda yürüyen ölüleri yok etmek tamamen sizin işiniz oluyor.
Farklı sistemlerle beraber yer alabileceğiniz ve yeni zombi modu sayesinde farklı haritalara doğru geçiş yapabileceğiniz bu yapımda, zombi haritaları içerisinde diğer timlerle yani takımlarla beraber birlik olabiliyor, onlarla işbirliği yaparak devasa zombi ordularına karşı gelmek durumunda kalıyoruz. Mücadele ederek hayatta kalabileceğiniz görevleri tamamlayabileceğiniz ve zombi moduna özel haritaların bulunduğu bu yapımda yapacağınız hamlelerle beraber gidişatınıza yön verirken, aynı zamanda klasik zombi mekanikleri ve keşfedilecek yeni gizemlerin olduğundan da bahsetmekte fayda var.

Dolayısıyla oyunda eline boyuna düşürülmüş ve tam bir sürüm şeklinde karşımıza çıkan zombi modunun olduğundan bahsedebiliriz. Zombi modu ile beraber elbette diğer oyuncularla birlikte olabiliyor, zombi hikayenizi kendiniz yazabiliyor ve gelişmiş mekaniklerle beraber onları ortadan kaldırmak tamamen sizin işiniz oluyor.
 
Genel olarak oyunculara farklı bir şeyler sunmayı hedefleyen ancak ne yazık ki daha çok çevrimiçi tarafa kayan bu yapım şu anda oldukça olumsuz yorumlarla beraber karşımıza çıkıyor. Genel olarak toparlayacak olursak Call of Duty serisinin en yeni oyunu, dikkat çekici ortamları, karakterleri ve ikonik hikayesiyle öne çıkmasına rağmen, oyuncuların beklentilerini karşılamıyor. Steam'de çoğunlukla olumsuz yorumlar alan oyun, çevrimiçi özellikleri ve kısa hikayesi nedeniyle eleştirilerin hedefinde.Yakın zamanda piyasaya sürülen bu oyunda, Yüzbaşı Price ve Görev Timi 141 büyük bir tehditle karşı karşıya. Oyuncular, bu tehdidi ortadan kaldırmak için çeşitli ortamlarda ve farklı silah kütüphanesiyle görev yapacaklar. Ana karakterleri kontrol ederek ve farklı karakterlerle ilerleyerek hikayeyi deneyimleme fırsatı sunuluyor.
 
 
 
Oyun, çeşitli modlar ile oyunculara farklı operasyonlar sunuyor. Operasyonların nasıl şekilleneceği tamamen oyuncunun stratejisine bağlı. Görevlerde, düşmanlara karşı gizli veya doğrudan saldırı taktikleri kullanabilirsiniz. Gizli ilerlemeyi tercih eden oyuncular, düşmanları tek tek ortadan kaldırarak suikast odaklı geçiş yapabilirken, aksiyonu tercih edenler doğrudan çatışmaya girerek daha riskli hamleler yapabilirler. Bu çeşitlilik, her bir kararın riskli olduğunu vurguluyor ve oyunculara stratejik düşünme gerekliliği getiriyor. Yeni Call of Duty oyunu, görsel ve hikaye anlamında güçlü olsa da, oyuncuların eleştirilerine maruz kalıyor ve istenilen başarıyı elde etmekte zorlanıyor.

Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, elbette oynamak göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Özellikle çevrimiçi tarafında kullanmak istiyorsanız bu oyun tam size göre diyebiliriz. Serinin bir hayranıysanız ve yeni bir hikayeye adım atmak istiyorsanız, farklı platformlardan oyunu satın alabilir ve doğrudan deneyimlemeye geçebilirsiniz. Satın almadan önce elbette oynanış görüntülerine ve varsa demosuna göz atmanızda fayda var.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Mafia: Definitive Edition'ın Xbox Game Pass'e Geleceği Doğrulandı 51 Dk önce Silent Hill: The Short Message'ın Kaç Kez İndirildiği Açıklandı 2 Saat önce League of Legends 2024 Şampiyonluk Ligi Yaz Mevsimi Finali'nin Adı Belli Oldu! 2 Saat önce RPG Wildermyth, 22 Ekim'de Konsollara Geliyor 14 Saat önce Dansın Eğlenceli Dünyası: Just Dance Serisi 2 14 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler