Castlevania 2: Gotham Şehrine Benzmesini İstemedik

03.02.2014 10:12 Samet Basri Taşlı


     Lords of Shadow 2, ilk oyunda gelişen bazı olaylar neticesinde zamanda biraz daha ileri gidiyor ve günümüz modern dünyasında geçiyor. Yapımcı Dave Cox, kendisiyle yapılan bir röportajda oyunun çevresel yapısı ve şehir hakkında çeşitli açıklamalar yaptı.
 
     Cox "Castlevania evrenine ait bir şehir olmasını istedik. Ama bunu modern çağa getirdiğiğmiz zaman ne yazık ki bildiğimiz New York şehrine dönüşüyor." diyerek endişeleri olduğunu söylüyor.  Yapımcı firma MercurySteam, bu sorunu gidermek için modern çağın ve klasik dönemin mimarilerini birleştiriyor.
 
     "Eğer Madrid'de etrafınıza bakarsanız bu tip mimarileri görebilirsiniz. Şehrin her yanında, yeni binaların yanında eski yapılar, heykeller ve binaların üzerinde gargoyle heykelleri duruyor. Takımım buradan ilham alarak bir Avrupa şehri yarattı, ama bu hayali bir şehir oldu."
 
     Sonuç olarak Lords of Shadow 2'de, Kale ve Şehir'in çok tanıdık olduğunu, ama hala eşsiz ve özel olduklarını belirten Cox "Kale şehre bir çok açıdan ilham veriyor. Heykeller ve savunma silahları, cam pencereler. Hepsi mimari ile birleşiyor. Bu kesinlikle zor bir mücadele oldu fakat sonucundan oldukça gurur duyuyoruz. Bize göre bu oldukça eşsiz. Gotham Şehri gibi gözüken bir şehir istemedik ve çok modern görünmesini de istemedik. Kendisine özel bir kimliği olsun istedik."
 
     Ayrıca yapımcılar, İspanya'da yaptıkları çalışmayı ve gerçek binaları nasıl incelediklerini anlatan bir video yayınladılar. Eğer ilham aldıkları yapıları ve çalışma şekillerini merak ediyorsanız mutlaka izleyin.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Castlevania: Lords of Shadow 2 Platformlar: PS3 XBOX 360 PC Geliştirici: Mercury Steam Dağıtıcısı: Konami Tür: Action RPG Çıkış Tarihi: 27 Şubat 2014
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 8 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Gran Turismo 7 İçin Yeni Güncelleme 3 Yeni Aracı Ekliyor 42 Dk önce Until Dawn Remake'ten 3 Saatlik Oynanış Görüntüleri Sızdırıldı 1 Saat önce GİST 2024 Fuarı Yerli Yapım Standında Neler Var? 2 Saat önce Krafton Yeni Oyunlarını G-Star 2024 Oyun Fuarında Duyuracak! 3 Saat önce Silent Hill 2 Remake'in PlayStation 5 Boyutu Ortaya Çıktı 02 Ekim
Forumdan Konular
DH'den Haberler