Çin'den Yine Bir World of Warcraft Sansürü

06.09.2010 21:43 Gökhan Yılmaz

 
     Her geçen gün Çin'de yeni bir World of Warcraft yasağı türüyor. Oyunun tamamen yasaklanması, iskeletlerin ve kan efektlerinin yasaklanmasının ardından bu sefer de bazı kelimelerin kullanılması yasaklandı.
 
     Wrath of the Lich King, geçtiğimiz 31 Ağustos günü World of Warcraft'ın Çin versiyonu için satışa çıkarıldı. Paketi yükleyen milyonlarca oyuncunun, paket ile birlikte gelen yeniliklerin haricinde eklenen yeni kelime filtreleme sistemini farketmeleri uzun sürmedi.
 
     Bu filtreleme sistemi sayesinde "seksi", "tutku" ve "ayartma" gibi kelimelerin çince karşılıkları sansürlenerek anlamsız bir koda dönüştürülüyor. Durum chat kanallarında böyle iken, bu kelimeleri içeren Guild ve oyuncu isimlerinin sahiplerinden oyuna giriş yaptıklarında bu isimleri değiştirmeleri isteniyor. 11,5 milyon oyuncuya sahip World of Warcraft'ın oyuncularının yarısının Çinli olduğu düşünüldüğünde bu anlamsız sansürlerin ne kadar çok kişiyi etkilediği çıkartılabilir. Bir sonraki ek paket ile birlikte nelerin yasaklanağı merak konusu.
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
World of Warcraft: Cataclysm Platformlar: PC Geliştirici: Blizzard Entertainment Dağıtıcısı: Blizzard Entertainment Tür: MMO-RPG Çıkış Tarihi: 7 Aralık 2010
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 7 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Ekim 2024'te Çıkacak Büyük Oyunlar: 17 Farklı Oyun 29 Eylül Final Fantasy 16 Complete Edition PS5 Konsoluna Çıktı 29 Eylül Ubisoft, Masa Oyunu Monopoly'i Piyasaya Sürdü: Neler Sunuyor? 29 Eylül The Last of Us'ın 2. Sezonundan Yeni Fragman Yayınlandı 29 Eylül Horizon Zero Dawn Remastered Duyurusuyla Temel Oyun Zamlandı 29 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler