Crazy Taxi Remake'ten Oynanış Görüntüleri Sızdırıldı!

08.09.2024 16:38 Mehmet Tandoğan

 
 
SEGA tarafından biz oyun severlere sunulacak olan ikonik taksi oyunu Crazy Taxi’nin yeniden yapım sürümünden çeşitli oynanış görüntüleri sızdırıldı. Bunun yanı sıra Shinobi oyununun yeniden yapım sürümü de yolda diyebiliriz. Aynı şekilde bu oyunun da görüntüleri internetteki yerini aldı.
 
Crazy Taxi Remake hem tek oyunculu hem de çok oyunculu modlara sahip olacak
 
 
 
Detaylara geçiş yapmadan önce her iki yeniden yapım sürümünün de şu anda geliştirme aşamasında olduğunu belirtmekte fayda var. Bu nedenle video içerisinde yer alan görüntüler final sürümünü herhangi bir şekilde temsil etmiyor. Sürpriz kaçıran unsurları da beraberinde getirdiğinden dolayı bu görüntülere herhangi bir şekilde haberimizde yer vermiyoruz.
 
Crazy Taxi Remake hakkında daha detaylara girecek olursak, öncelikle hem tek oyunculu hem de çok oyunculu modlara sahip olacağını aktarabiliyoruz. Sızdırılan oynanış videosunun oyunun çevrimiçi modundan alındığı belirtiliyor. Bu mod içerisinde oyuncular, müşterilerini diğerlerinden daha hızlı bir şekilde almak ve yetiştirmek zorunda kalıyor.
 
Shinobi Remake ise 2 boyutlu bir yapıya sahip olacak ve oyunda çift zıplama yapabilecek, duvarlara tırmanabilecek, düşmanlarla savaşabilecek ve anahtarları açmak için çeşitli kılıçlar kullanabileceğiz.
 
Her iki yeniden yapım sürümünün henüz ne zaman çıkış yapacağına dair herhangi bir bilgi bulunmuyor. İlerleyen süreçte daha fazla detayı bekliyoruz.
 
Yeniden yapım sürümünden bizleri neler bekliyor?
 
Çılgın bir taksici olabileceğimiz ve yapacağımız hamlelerle yolumuza bakabileceğimiz Crazy Taxi oyununun yeniden yapım sürümü için beklentiler bir hayli yüksek. Oldukça eski bir yapım olması ile beraber ön plana çıkan ve oyuncular tarafından sevilen oyun elbette büyük bir klasik olarak bizlere sunuluyor.
 
Büyük ilgi gören oyunla beraber yer alabileceğimiz yapım içerisinde trafiğin yoğunluğuna göre adım atmak durumunda kalıyor, aracımızı en iyi şekilde kullanmaya başlıyor ve etrafa dikkat etmemiz gerekiyor. Bunun yanı sıra alabileceğimiz müşterilerle beraber doğru şekilde doğru hamle yaparak zamanında onları gidecekleri yere götürmemiz ve alabileceğimiz parayı ikiye katlamamız gerekiyor. Oyunda belli başlı dikkat etmemiz gereken noktalar bulunuyor. Bu noktalardan bahsedecek olursak, öncelikle aldığımız müşterileri en iyi şekilde ve sağlıklı bir şekilde teslim etmemiz ve yerine ulaştırmamız gerekiyor. Bunlar oldukça değerli bir müşteri olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla gideceği yere götürürken kaza yapmamak, hızlı şekilde hareket etmek, makas atmak, müşterileri delicesine eğlendirmek ve çok daha fazlasıyla beraber oldukça hızlı bir şekilde ilerlememiz gerekiyor.
 
Tüm bu detaylarla beraber dikkat etmeniz gereken elbette bu hususlar oldukça önemli çıkıyor. Bu hususlara dikkat ettikten sonra paramızın değeri gitgide artış gösteriyor ve kazanabileceğimiz para bu sayede daha da fazla yukarılara çıkabiliyor. Bunun yanı sıra elbette müşterilerden çeşitli bahşişler alabiliyor ve düzgün sürdüğümüzden dolayı biz de burada daha fazla paranın sahibi olabiliyoruz. Elbette elde ettiğimiz paralarla beraber daha farklı araç özelleştirmesi satın alabiliyor. Bu sayede farklı şekillerde yerimizi alabilir ve paraya para demeden ilerlemek durumunda kalıyoruz. Zaten oyunun içerisinde çılgın bir taksici olarak ilerleyebiliyor ve sürekli olarak müşterilere burada karşılamak ve onlarla beraber güzel bir macera yaşamamız gerekiyor. Yeniden yapım sürümü içerisinde hem tek oyunculu hem de çok oyunculu bir yapı yer alacak.
 
 
 
Çok oyunculu taraf elbette nasıl olacak şu an için henüz belli değil ancak diğer oyuncularla beraber kapışabileceğimiz ve doğru zamanda doğru şekilde hamle yapabileceğimiz bir yapıya sahip olması bekleniyor. Bununla beraber elbette çevrimiçi çok oyunculu kısım diğer taksicilerle beraber kapışabileceğimiz ve istatistikler ve listeler üzerinde üst düzey bir yapıya çıkabileceğimiz ve listelerde en üst sıralarda yer alabileceğimiz bir yapıyı içerebilir. Elbette siz de çevrimiçi çok oyunculu kısımda neler olup biteceğini şimdiden öngörebilir ve düşüncelerinizi yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz. Konumuza dönecek olursak, oyun içerisinde elbette taksici olarak yer alabiliyor ve ne kadar çok yolcu götürebilirsek ve ne kadar çok hamle yaparsak o kadar çok müşterileri memnun etmek durumunda kalıyoruz. Oyunda aynı zamanda çılgın kombolar yapabiliyor, rampalardan zıplayabiliyor ve yolcuları korkutmak için de çeşitli hamleler gerçekleştirebiliyoruz. Bu hamlelerle beraber elbette ekstra uzun süre yukarılarda asılı kalma sistemleriyle ön plana çıkıyor.
 
Yer aldığı bir süre boyunca istediğimiz gibi ekstra büyük tepelere geçiş yapabiliyor ve ilk oyunda yer alan 16 mini oyunun yeniden yapım sürümü ile beraber daha da fazla artması ve bu mini oyunların oldukça eğlenceli olması bekleniyor. Bunun yanı sıra elbette müşteriler kendini eğlendirme bilinciyle sizin taksinize atlıyor ve yapacağınız hamlelerle onlara en iyi şekilde eğlendirebiliyorsunuz. Bu kapsamda ekstra uzun süre atlamalar gerçekleştirebiliyor, aracınızı rampadan aşağıya doğru bırakabiliyor ve bunun yanı sıra yüksek tepelere çıkarak oradan rampa aşağı ilerlemek durumunda kalıyorsunuz. Fazla hız yaparak yine müşterilere eğlendirebiliyor, uygun açılır rampalarla beraber kendinizi bırakabiliyor. Bunun yanı sıra yüksek uçurumlardan ve dik yamaçlı kısımlardan kendinize salabiliyorsunuz. Sinir bozucu ve rahatsız edici araçların bulunduğu yapımda elbette onların etrafından geçebiliyor, onları hızlı bir şekilde aşabilir ve daha fazla detay ile beraber zamanın oldukça değerli olduğu bir yapımdan bahsedebiliyoruz.
 
Bu tarz oyunlar içerisinde bildiğiniz üzere tüm önemli kısım zamandan ibaret. Dolayısıyla zamana ne kadar çok değer verirseniz ve dikkat ederseniz o kadar çok paranın sahibi olabilirsiniz. Bu kapsamda yolcuları korkutmak için çılgın yarışlara atılabilir ve hızlı bir şekilde paralara doğru adım atabilirsiniz. Bununla beraber zamanın para olduğu yapım içerisinde elbette hızlı bir şekilde ilerlemek gerekiyor ve hızımızı kendimize göre ayarlayarak müşterileri zamanında teslim etmemiz lazım. Müşteriler bazı durumlarda gerçekten de oldukça zorlu bir yapıyı bünyesinde barındıran kısa süreleri bizlere sunuyor. Dolayısıyla oralara gitmek için gerçekten de hızlı bir şekilde manevralar yapmak, makaslar atmak ve rampalardan aşağıya kendimizi uçurmak gerekiyor. Durum böyle olunca her bir oyuncu burada çılgın bir eğlenceye katılabiliyor ve kendi deneyiminizi özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz.
 
 

Yeniden yapım sürümü içerisinde elbette oyuncuların beklentileri bir hayli yüksek olabiliyor. Çünkü bu tarz ikonik oyunlar yeni nesil teknolojilerle beraber destekleniyor ve günümüze uyarlanmaya devam ediyor. Daha önce birçok yeniden yapım sürümüyle karşı karşıya kaldık, özellikle Capcom stüdyosunun sunduğu Resident Evil yeniden yapımları gerçekten de oyuncular tarafından sevildi. Ancak her stüdyonun ortaya çıkardığı yeniden yapım sürümüne ne yazık ki oyuncular tarafından sevilmiyor ve bunlar daha çok remastered sürümüne benziyor. Çünkü oyun içerisinde yapılan ufak tefek düzenlemeler ne yazık ki yeniden yapım sürümünü gerektirdiğini karşılamıyor.
 
Aslında bu kapsamda yeniden yapım sürümü ile yenilenme düzenlenmiş sürümün gerçekçi bir noktada ayrışması gerekiyor. Çünkü bazı durumlarda grafiğe yapılan yenilikler ve sadece ortamın daha iyi hale getirilmesi yeniden yapım sürümü olarak piyasaya sürülüyor. Ancak bu durum ne yazık ki yeniden yapım sürümünün gerekliliğini ve niteliğini karşılamıyor. Dolayısıyla bu durum birçok oyuncu kanadında kafa karışıklığına neden oluyor. Durum böyle olunca elbette geliştirici ekipler bu duruma oldukça özen göstermesi gerekiyor. Yeniden yapım sürümü denilince akla oyunun baştan aşağıya yenilenmesi ve günümüz teknolojisine uygun şekilde hem aksiyon sisteminin hem grafiklerin hem de diğer unsurların iyileştirilmesi anlamına geliyor. Bunun yanı sıra yeniden düzenlenmiş sürüm yine yeni teknolojilerle beraber desteklenebiliyor. Ancak birçok temel sistemin aynı şekilde bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Elbette bu noktada daha farklı detayların olduğunu söyleyebiliyoruz.
 
 

Crazy Taxi oyununun yeniden yapım sürümü içerisinde elbette yenilenmiş ve elden geçirilmiş ortamlar, araç dinamikleri, sürüş konforu, karakterler ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Yukarıda bahsettiğimiz gibi yeniden yapım sürümünde çevrimiçi çok oyunculu bir yapının yer alması bekleniyor. Çok oyunculu mod oyunun orijinal sürümünde herhangi bir şekilde yer almıyor da ancak yeni sürümde bu modun da olması bekleniyor. Zaten açıklamalarda bu yönde ilk oyun içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi 16 farklı mini oyun yer alıyordu. Yine sürüm içerisinde bu sayının artacağı konusunda henüz bir fikir yok. Ancak bu mini oyunların yeri belki de başka bir sistemle doldurulabilir. Dikkat çekici ortamlarıyla, rampalarıyla, tepeleriyle ve çok daha fazlasıyla ön plana çıkan yapım hemen hemen her oyuncuya hitap ediyor ve yapacağımız hamlelerle gidişatımıza yön verirken müşterileri en iyi şekilde gidecekleri yere kadar götürebiliyoruz. Yeniden yapım sürümünün şu anda herhangi bir mağaza sayfası bulunmuyor, ilerleyen süreçte daha fazla detayı bekliyoruz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Pacific Drive İçin Drive Your Way Güncellemesi Yayınlandı 16 Eylül Dead Rising Deluxe Remaster İçin Hikaye Fragmanı Yayınlandı 16 Eylül Starfield DLC'si Shattered Space Neler Sunuyor? İşte Yeni Video 16 Eylül Alan Wake 2 PS5 Pro Konsolunda Hangi Özelliklere Sahip Olacak? 16 Eylül Oyunlara NPC Kamera Bakış Açısı Gelmeli Mi? İşte Konsept Video 16 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler