Fallout 2'nin İptal Edilen Perk'i : "Childkiller"

27.02.2010 22:05 Talha Aynacı

     RPG dünyasının en önemli yapımlarından Fallout serisi, her klasik RPG oyununda olduğu gibi karakterinizi belli başlı niteliklere karşı geliştirdiği bir sisteme sahip. Daha iyi nişan almak, yakın dövüşte daha iyi olmak, hayvanlarla iyi geçinip onları dost edinerek onların yardımını almak gibi yığınla özellik, oyun boyunca bizim tercihlerimiz doğrultusunda geliştirilmeyi bekler.
 
     Dünyaca ünlü fotoğraf/sanatsal çizim paylaşım sitesi Deviantart.com'dan gelen konsept çizimi ise daha önce oyun dünyasında hiçte karşılaşmadığımız cinsten. Hani Postal'ı bile oynadık ama... Fallout 2'de yer alan Perk'lerin konsept çizimlerini hazırlayan Brian Mendez,  Deviantart sayfasında o zamanlar oyun tasarımcıları tarafından kendisine konsept resminin çizilmesini istediği bir Perk'i paylaşıma sundu... Mendez sanatını konuşturarak öyle bir konsepte imza atmışki Perk'i tasarlayan oyun yapımcıları bile bunun kötü bir fikir olduğunu düşünerek bahsi geçen "Childkiller" Perk'ini iptal etmişler.
 
Gelin isterseniz olayı birde birinci ağızdan dinleyelim;
 
" Bu resim Fallout 2'de kullanılmayan ve iptal edilen tek Vault Boy resmiydi. (neden olduğunu tahmin edebilmişsinizdir sanırım) Benden "Childkiller - Çocuk katili " adında, saldırgan olmayacak yolla çizmesi imkansız bir Perk örneği istediler. Nasıl olurda "Childkiller" adında bir Perk'i saldırgan olmayacak bir şekilde resmedebilirsiniz ki ?! Sanırım bunu en zararsız şekilde resmetmeliydim. Ne düşündüğüm hakkında hiçbir fikrim yoktu. Konsepti tamamlamamın ardından bana böyle bir Perk çizmem için istekte bulunan oyun tasarımcıları bile bunun kötü bir fikir olduğunu anladılar. Şimdi arkama dönüp şöyle bir bakıyorumda; bunu çizmiş olduğuma inanamıyorum."
 
 
 
 
 
Kaynak 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Fallout: New Vegas Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Obsidian Entertainment Dağıtıcısı: Bethesda Tür: RPG Çıkış Tarihi: 22 Ekim 2010
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Helldivers 2'nin Yeni Güncellemesi Çökme Sorunlarını Düzeltiyor 15 Dk önce XDefiant Yapımcısından Oyunculara: Beğenmiyorsanız Oynamayın! 1 Saat önce Elden Ring DLC'sinde Kesilmiş Diyalog Kısımları Ortaya Çıktı 2 Saat önce Esports World Cup 2024 LoL Turnuvasında Final T1 ile Top Esports Arasında Gerçekleşecek! 3 Saat önce Eski LA Noire Geliştiricilerinden Yepyeni Bir Oyun Geliyor 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler