Life is Strange Yapımcılarının Yeni Oyunu Ertelendi

29.06.2024 13:16 Mehmet Tandoğan

 
 
Life is Strange yapımcısı DON'T NOD tarafından şu anda geliştirilme aşamasında bulunan Lost Records: Bloom & Rage ne yazık ki ertelenmek durumunda kaldı. Oyun daha önce 2024 yılı içerisinde çıkış yapacaktı. Ancak yeni bir açıklama ile beraber 2025'in başına ertelendi.
 
Lost Records: Bloom & Rage dikkat çekici karakterlere sahip
 
 
 
Lost Records: Bloom & Rage, Life is Strange serisine benzer şekilde ilgi çekici karakterlere, seçim odaklı yapıya ve çok daha fazlasına sahip olacak. Oyun artık belirtilen yılda PlayStation 5, Xbox Series ve Steam üzerinden PC için satışa sunulacak.
 
Bu erteleme, Lost Records: Bloom & Rage'i dört gözle bekleyen hayranlar için hayal kırıklığı yaratabilir. Fakat DON'T NOD'un oyunun kalitesini en iyi hale getirmeye odaklanması, uzun vadede daha tatmin edici bir oyun deneyimi sunacağı anlamına geliyor.
 
DON'T NOD CEO'su Oskar Guilbert, erteleme hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu ve şunları söyledi: "Birçok hayranımız bu oyunu sıkı bir şekilde takip ediyor ve bekliyor. Heyecanınızı bir süre daha diri tutmanız gerekiyor. Şu anda geliştirmiş olduğumuz Bloom & Rage'i en iyi kaliteye ulaştırmak için çaba sarf ediyor ve beklediğinize değecek bir yapıyı karşınıza çıkarmayı hedefliyoruz."
 
 
 
Lost Records: Bloom & Rage nasıl bir yapıya sahip olacak? 
 
Life is Strange serisinden aşina olduğumuz bir yapı ile karşılaşabileceğimiz bu yapımda, ilgi çekici ortamlar, karakterler ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Bu yapım içerisinde aynı zamanda seçim odaklı bir sistem bulunuyor ve yaptığımız seçimlerle beraber gidişata yön verirken aynı zamanda ilgi çekici karakterlerle ve ikonik ortamlarda kendimizi bulabiliyoruz. Yapım içerisinde elbette seriden aşina olduğumuz dikkat çekici renk paleti de bir hali ön plana çıkıyor.

Bu tarz oyunlarda daha çok grafikleri ve animasyonlara önem verildiğinden dolayı ve oynanışın kısıtlı olmasından dolayı gerçekten de üst düzey bir yapı elde edebiliyoruz. Dolayısıyla bu tarz oyunlar genellikle sinematik bir macera oyunlarından hoşlananlara ve aynı zamanda seçim odaklı oyunlardan hoşlananlara hitap ediyor.

Bu yapım içerisinde elbette ilgi çekici ortamların yanı sıra aynı zamanda sürekli olarak diyaloglar içerisine girebileceğiniz bir yapı bizleri bekliyor. Burada yapacağınız hamlelerle ve seçebileceğiniz unsurlarla beraber gidişata yön verebiliyor ve oldukça önem arz eden sistemlerle karşı karşıya gelebiliyoruz. Aynı zamanda yapım içerisinde elbette farklı bölgelere doğru gidebiliyor, buraları keşfedebiliyor, etrafı keşfederken sınırlı oynanış kısımlarını en iyi şekilde değerlendirebiliyor ve karakterimizin içsel yolculuğuna adım atabiliyoruz.

Oyunun arka planında elbette sinematik bir hikaye sistemi kullanıyor ve bu sistemlerle beraber kendimizi 1995'li yılların başına götürüyor ve yaz ayı boyunca neler yaşadığımızı konu alan bir hikaye içeriğiyle karşı karşıya kalabiliyoruz. Kendi anılarımızı tekrar yaşayabileceğimiz elimizdeki kamera ile beraber bu anıları ölümsüzleştirebileceğimiz yapımda elbette karakterlerin hareketleri ve animasyon tarzı gerçekten de güzel bir şekilde bizlere sunulmak isteniyor.

Dikkat çekici ortamlarda kendimizi bulabileceğimiz ve ilgi çekici karakterlerle beraber olaylar silsilesi içerisinde ilerlemeye başlayabileceğimiz yapımda farklı karakterler karşımıza çıkıyor ve 4 farklı karakterin burada ön planda olduğunu aktarabiliyoruz. Her bir karakterin arka plan hikayesi, farklı özellikleri, duygusal yönleri ve çok daha fazlası yer alıyor ve bunlar doğrudan bizlere oyun içerisinde aktarlar unsurlar arasında bulunuyor.

1995 yılında geçirdiğimiz güzel bir zamandan itibaren elbette bu anıları ortaya çıkarabilir ve elimizdeki kamera ile beraber bu anıları ölümsüzleştirmeye hazırlanabiliyoruz. Yeni arkadaşlar edinebileceğimiz ve bu arkadaşlarla beraber güzel dostluklar içerisinde yaşayabileceğimiz yapımda hayatımız boyunca unutamayacağımız anılarla beraber karşı karşıya gelebiliyor ve bu anları oyun içerisinde doğrudan görebiliyoruz.
 
 

Mevsiminden sonra karakterlerimizin başına ilgi çekici bir olay geliyor ve olaylar silsilesi aslında buradan sonra başlıyor. Bu yazdan sonra asla bahsetmeyeceğimize söz verdiğimiz olayların burada olduğunu aktarabilir ve 27 yıl sonra tekrar bir araya geldiğimiz yapımında burada dikkat çekici unsurlarla karşı karşıya gelebiliyoruz. Elbette arka plan hikayesinin sınırlı olduğundan bahsetmekte fayda var. Şu an için oldukça az bir bilgi sahibi olabildiğimizi yapımda ikonik anlara doğru adım atmaya hazırlanıyor ve bu karakterlerle beraber neler yapabileceğimize biz karar verebiliyoruz.

Bunun yanı sıra oyunda sürekli olarak çeşitli seçenekler karşımıza çıkıyor. Bu diyalog seçenekleri ile beraber gidişatımıza yön verebiliyor ve aynı zamanda oyunda farklı sonlar yer alıyor. Her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde ederek ve aynı zamanda farklı seçenekler arasında gidip gelerek ilgi çekici yerlere doğru geçiş yapabiliyor.
 
Oyun içerisinde üst düzey bir yapı ile beraber aynı zamanda elimizdeki fotoğraf makinesini yani kameramızı da kullanabileceğimiz bir yapıyla karşı karşıya gelebiliyoruz. İçine kapanık ve alışılmadık bir kız olarak karşımıza çıkan ana karakterimizle beraber ilerlemek durumunda kalıyoruz. İlgi çekici bir serüvenle karşı karşıya gelebileceğimiz yapımında elbette ana karakterimiz burada diğer arkadaşlarla ve yeni edindiği arkadaşlarla beraber unutulmaz bir an yaşamaya hazırlanıyor ve yaz dostlukları ile beraber burada bir müddet durmak durumunda kalıyoruz. Yaz dostlukları dışında elbette yaz mevsimi bittikten sonra bu dostluklar sona eriyor ve akabinde ise farklı zorluklar bizlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Dolayısıyla bu yaz ayından sonra aradan 27 yılın geçmesi konu alınıyor ve oyunun akışını değiştirebileceğimiz sistemlerin daha fazla bizlere sunulacağını aktarabiliyoruz. Bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve bu deneyimlerle beraber kendi seçimlerinizi yapabiliyorsunuz. Önemli seçimlerle beraber gidişatına yön verebildiğiniz ve farklı bulmaca ve macera içerikleriyle karşı karşıya geldiğiniz yapımda çizgisel bir yapının olduğundan bahsedebilir ve açık bir dünyanın olmadığını burada aktarabiliyoruz.

Oyunda yer yer elbette çeşitli oynanış kısımları bizlere sunuluyor ve bu oynanış kısımları ile beraber kendimize elbette etrafı keşfederken ve aynı zamanda karakterlerle etkileşime girerken ve diyalog içerisinde bulunurken görebiliyoruz. Oyun içerisinde yer yer bu oynanış kısımları ile beraber belirli bir alanı keşfetmeye hazırlanıyor, farklı unsurları etkileşime girebiliyor ve etrafta bulunan çevre ile beraber burada etkileşime girerek bu nesnenin ne olduğuna ve bu nesneler yapabileceğimize karar verebiliyoruz. Aynı zamanda oyun içerisinde elbette bu nesnelerle beraber etkileşime girdikten sonra farklı görevler gerçekleştirebilir ve bu görevleri tamamlayarak hikayede kaldığımız yerden devam edebiliyoruz.
 
 

Oynanış kısımları elbette oyun içerisinde en az yer verilen unsurlar arasında bulunuyor. Ve bu oyundan elbette sinematik bir deneyim beklediğimizden dolayı zaten böyle bir durumu olacağını kestirebiliyoruz. Life is Strange serisinden de aşina olduğunuz üzere burada yer yer oynanış kısımları bizlere veriliyor ve burada etrafı keşfetmek ve aynı zamanda farklı şekillerde etkileşime girmek tamamen bizim işimiz oluyor. O oynanış kısımlarının bizlere verildiği esnada ana karakterimizi kontrol ediyor, etraftaki manzaraları bir göz atabilir ve bulunduğumuz ortamın tadına çıkarmaya hazırlanabiliyoruz.

Bu ortamlarda elbette farklı manzaralar, karakterler, etkileşim unsurları, çevre öğeleri ve çok daha fazlası bizlere sunuluyor ve dolayısıyla keşfedilecek ortamların ve unsurların da farklılık gösterdiğini burada aktarabiliyoruz. Dolayısıyla her bölge içerisinde farklı atmosferler ve farklı unsurlar bizleri bekliyor, bunları keşfetmekse tamamen bizim işimiz oluyor. Zaten bu detaylarla beraber oyunda yeni yüzler keşfetmeye hazırlanıyor, onları tanımayı bekliyor ve 1995 yılında gömülü bırakılan sırları burada tekrardan açığa çıkarmak durumunda kalıyoruz.

Elbette kızların yıllar önce verdiği sözlerden sonra yaklaşık olarak 27 yıl sonra tekrar bir buluşma sağlanıyor ve hayatın akışının elbette bu yıllardan sonra oldukça fazla değiştiği gözler önüne seriliyor. Ancak bu durumdan sonra verdikleri sözleri burada tutacaklar mı, arka plan hikayesi nasıl bir işleyiş söz konusu olacak bunları oyun çıktıktan sonra hep birlikte göreceğiz.
 
1995 yılından 2022 yılına gelene kadar elbette ana karakterimiz ve diğer yan karakterler yani arkadaşlarımız bu süreç zarfında oldukça fazla değişkenlik gösteren bir hayat mücadelesi ile karşı karşıya gelmiş durumda. Dolayısıyla bu süreç zarfından sonra elbette neler yaşadığımızı ve onların da neler yaşadığı konusunda fikir sahibi olmaya hazırlanabiliyoruz. Hikaye aslında bu döngü etrafında dönüyor; bir geçmişe, bir de geleceğe doğru adım atmak durumunda kalıyoruz.

1995 yılında sarf ettiğimiz macerayla beraber ve atıldığımız bu mücadeleyle beraber elbette o dönemlerde yaşanan sırları tekrar bir açığa çıkarmak durumunda kalıyoruz. Kader ve bu sırların neler olduğunu elbette oyun içerisinde bizzat görmek durumunda kalıyoruz. Zaten oyunun tamamen temel arka plan hikayesi bu yatıyor ve bu sırları açığa çıkarmak ve aynı zamanda bu anıları ölümsüzleştirmek tamamen bizim işimiz oluyor.

Dolayısıyla yapımının içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurlarla beraber ilerleyebiliyor ve aynı zamanda Nora adlı bir ana karakteri burada kontrol etmek durumunda kalıyoruz. Ana karakterin detaylarına bakacak olursak elbette üst düzey bir şekilde ve sanatsal bir şekilde yorumlanmış durumda ve ilgi çekici bir karakterin bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Son yazımızla beraber filme alabildiğimiz ve kayıtlarla beraber elbette geçmişe gidebildiğimiz yapımda farklı karakterlerin burada olduğunu aktarabiliyor ve her bir karakterin farklı düşünceleri ve yapısı burada bizlere sunuluyor.
 
 

Diğer taraftan oyun içerisinde elbette hemen 4 farklı karakterin ön plana çıktığını aktarabiliyor ve bu karakterlerle beraber ilerlemek aynı zamanda o karakterleri kontrol etmek tamamen bizim işimiz oluyor. Bu karakterlerin neler yapmak istedikleri, arka planda neler yaşadıkları, 27 yıl içerisinde nasıl bir dönüm noktası yakaladıkları tamamen bizlere aktarılıyor ve bu aktarımlarla beraber biz de o öndeki yerimizi almak durumunda kalıyoruz. Zaten oyun içerisinde sinematik bir hikaye anlatımı olduğundan dolayı bu hikaye hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla beraber bizlere aktarılıyor. Dolayısıyla güzel bir deneyim burada elde etmek için hikayede ilerlemek durumunda kalıyoruz.
 
Oyun içerisinde her bir karakteri yakından tanımak için elbette farklı şekillerde özgürlük alanları ve kontrol alanları bizlere veriliyor ve bazı karakterlerin burada kontrolünü elimize geçirebiliyoruz. O yaz aslında neler yaşandı, o dönemden bu yana neler ortaya çıktı ve çeşitli sırların neler olduğunu burada bulmak tamamen bizim işimiz oluyor. Bu soruların cevaplarını bulmaya çalışabileceğimiz ve onları almaya çalışabileceğimiz yapımda ana karakterimiz ve arkadaşları ilgi çekici ortamlara doğru geçiş yapabiliyor ve yaptığım seçimlerle beraber hem geçmişe hem de günümüze geçiş yapabiliyoruz.

Dolayısıyla oyun içerisinde elbette 1995 yazında verdiğimiz bazı sözler bulunuyor. Bu sözlerle beraber oyun içerisinde hem geçmişte hem de günümüzde yaptığımız seçimlerle beraber gidişata yön verebiliyor ve bu gidişatı yön verme durumu her bir oyuncu tarafından farklı şekillerde ele alınabiliyor. Dolayısıyla yaptığınız seçimleri istediğiniz şekilde düşünebilir ve hangi düşünce yapısı ile beraber ilerlemek istiyorsanız ona göre kendi seçeneklerinizi değerlendirebilirsiniz.
 
 

Kısaca toparlayacak olursak, bu yapımda Life is Strange serisinden aşina olduğumuz bir yapıyla karşılaşacağız. İlgi çekici ortamlar, karakterler ve daha fazlası bizleri bekliyor. Yapım, seçim odaklı bir sistem sunuyor ve yaptığımız seçimlerle gidişatı yönlendirebiliyor, aynı zamanda dikkat çekici karakterlerle ve ikonik ortamlarda kendimizi bulabiliyoruz. Seriden tanıdık olduğumuz dikkat çekici renk paleti bu oyunda da ön planda. Grafikler ve animasyonlara büyük önem veriliyor, bu nedenle oynanışın kısıtlı olmasına rağmen üst düzey bir yapı elde ediliyor.
Bu tarz oyunlar, sinematik macera oyunlarından ve seçim odaklı oyunlardan hoşlananlara hitap ediyor. Yapım içerisinde ilgi çekici ortamların yanı sıra sürekli diyaloglarla karşılaşıyoruz.
 
Hamlelerimizle ve seçimlerimizle gidişatı yönlendirebiliyor ve önemli sistemlerle karşılaşabiliyoruz. Ayrıca farklı bölgelere gidip buraları keşfedebiliyor, etrafı incelerken sınırlı oynanış kısımlarını en iyi şekilde değerlendirebiliyor ve karakterimizin içsel yolculuğuna adım atabiliyoruz. Oyunun arka planında sinematik bir hikaye sistemi bulunuyor ve bu sistemle birlikte kendimizi 1995'li yılların başına götürüyor. Yaz ayı boyunca neler yaşadığımızı konu alan bir hikaye içeriği sunuluyor. Kendi anılarımızı tekrar yaşayabileceğimiz, elimizdeki kamera ile bu anıları ölümsüzleştirebileceğimiz bir yapım bizleri bekliyor. Karakterlerin hareketleri ve animasyon tarzı da özenle hazırlanmış ve etkileyici bir şekilde sunuluyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Black Myth: Wukong'dan 7 Dakikalık Yepyeni Oynanış Videosu Geldi 4 Dk önce Darkest Dungeon II Xbox Konsollarına Geliyor: Türkiye Fiyatı Belli Oldu 23 Dk önce Yeni Crazy Taxi Oyunu Açık Dünya Çok Oyunculu Olacak! 7 Saat önce Steam Kullanıcıları Oynamadıkları Oyunlar İçin 19 Milyar Dolar Harcamış 9 Saat önce Concord'un Açık Beta Tarihleri Belli Oldu 10 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler