Monster Hunter Wilds Büyüleyici Bir Bölgeyle Gamescom'da Sahneye Çıktı

22.08.2024 14:21 Mehmet Tandoğan

 
 
Capcom, 2024 Gamescom Opening Night Live'da bilinmeyen topraklara adım atarak Monster Hunter Wilds™'te yer alacak yepyeni bir av alanı, düşmanlar ve özellikler tanıttı. Merakla beklenen aksiyon RPG'sinin en son görüntüleri, Scarlet Ormanı ve bu yemyeşil ormanda devriye gezen Lala Barina adında örümcek benzeri bir canavarı gözler önüne serdi.
 
Capcom ayrıca bir bölgenin apex canavarını ilk kez genişletilmiş şekilde tanıttı ve büyük ölçekli düşmanlarla yüz yüze çatışma, tek oyunculu modda bile grup olarak avlanma ve Yasak Topraklar'ın kesintisiz dünyasında eşi benzeri görülmemiş bir özgürlüğün tadını çıkarma gibi heyecan verici yeni oynanış detaylarını paylaştı.
 
Ödüllü Monster Hunter serisinin bir sonraki evrimi, 2025'te PlayStation®5, Xbox Series X|S ve Steam'de Cross-Gen desteğiyle aynı anda tüm dünyada piyasaya sürülmeye hazırlanıyor.
 
Yeni Av Alanı:Yasak Topraklar'da yeni açıklanan bir bölge olan Scarlet Ormanı, devasa yeşilliklerin kırmızı bir tonla boyanmış sularla kontrast oluşturduğu yemyeşil bir ortamdır. Monster Hunter Wilds'taki diğer ekosistemler gibi, Scarlet Ormanı da Bolluk, Kötüleşme ve Verimsizlik dönemlerinden geçerek manzara ve içinde yaşayan vahşi yaşamı dönüştüren dinamik bir ortamdır.
 
 

·Yeni Canavar: Scarlet Ormanı'nı yuva olarak benimseyen yaratıklardan biri Lala Barina'dır. Seride nadiren görülen Temnoceran sınıfı canavarlardan biri olan Lala Barina, keskin ve ince uzuvlara sahiptir ve gövdesini devasa, gül benzeri bir şekle dönüştürebilir. Bu şekil, hem tehlikeli hem de güzeldir.

·Apex Vurgusu:Monster Hunter Wilds'taki her bölge bir apex canavar tarafından yönetilir. Scarlet Ormanı'ndan aşağıda, daha önce açıklanan Windward Ovası'nda, Rey Dau olarak bilinen bir canavar hüküm sürer. İlk olarak Summer Game Fest'te görülen Uçan Wyvern, bugün tam ihtişamıyla tanıtıldı. Windward Ovası'nın apex yırtıcısı, tozlu çayırlarını dönüştüren Sandtides'in zorlu koşullarına uyum sağlamış olup, en deneyimli avcılar için bile tehdit oluşturan yıkıcı elektrik saldırıları yapabilir.

·Destek Avcıları: Tek oyunculu veya çevrimiçi oynarken, Destek Avcıları oyuncuların av partilerinde boşlukları doldurabilir. Bu yararlı NPC'ler arasında Yasak Topraklar Araştırma Komisyonu'nun bir üyesi olan, çekiç kullanan Olivia ve onun elit Palico'su Athos da yer alır; ikisi de hikayede önemli bir rol oynayacaktır.

·Daha Fazla Hareket: Yeni müttefiklere ek olarak, avcılar rakiplerle taze yollarla da karşılaşabilir. Bu, belirli saldırıları engellemenin avcıları fiziksel bir mücadeleye sokabileceği Güç Çarpışması ve iyi zamanlanmış bir vuruşun bir canavarı durdurabileceği Ofset Saldırıları'nı içerir. Bu yeni yeteneklerde başarı elde etmek, canavarları dengeden düşürebilir ve kritik açıklar oluşturabilir veya güçlü özel saldırıları tetikleyebilir.
 
 

·Windsong Köyü: En son fragmanda avcıların Windward Ovası'nda ziyaret edecekleri Kunafa adlı bir yerleşim yeri de tanıtıldı. Yasak Topraklar'da birden fazla topluluktan biri olan bu köy, burada nesiller boyunca var olmuştur ve kendine özgü bir kültüre sahiptir. Çevresi ve yerel vahşi yaşam tarafından şekillendirilen Kunafa, peynir üretimi için hayvan yetiştirir ve ayrıca avcıların Wilds'ı keşfederken vazgeçilmez yoldaşları olarak bulacakları Seikrets'in de evidir.

·Kesintisiz Keşif: Av kampından uzakta olduğunuzda, avcılar bir dizi hedefle keşif gezilerine çıkabilir. Görevler, haritayı kullanarak bölgedeki bir canavarı hedef alarak veya sadece alanda dolaşırken birine saldırarak başlayabilir. Oyuncular ayrıca taşınabilir mangal ızgarasını kullanarak istatistiklerini artırabilir veya Pop-up Kamp'ta dinlenerek bir sonraki avlarına hazırlık yapabilirler. Bu ileri operasyon üsleri, eşyalar ve ekipmanlar için uygun noktalar olup, bayılmanın ardından dönüş noktası olarak hizmet eder ve hızlı seyahat noktaları olarak kullanılabilir.
 
 
 
basın bülteni 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Dead Island 2 İçin Gelecek Neighborhood Watch Güncelleme Detayları 3 Saat önce Achilles: Survivor Duyuruldu: İşte İlk Fragman 4 Saat önce PlayStation Plus'a Eylül Ayında Eklenecek Oyunlar Açıklandı 5 Saat önce Yeni Dragon's Dogma 2 Güncellemesi İşlemci Yükünü Azaltacak 6 Saat önce The Elder Scrolls: Castles Şimdi iOS ve Android Üzerinden Dünya Çapında Erişilebilir Durumda 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler