RTX 4090'ı Öneren İlk Oyun Crestfallen: Medieval Survival Oldu

17.07.2024 11:45 Mehmet Tandoğan

 
 
Bloodbath Studios tarafından şu anda geliştirme aşamasında bulunan Orta Çağ temalı açık dünya aksiyon rol yapma oyunu Crestfallen: Medieval Survival, Steam platformunda erken erişim olarak yayınlandı. Açıklanan sistem gereksinimlerine göre NVIDIA GeForce RTX 4090 ekran kartını öneren ilk PC oyunu oldu.
 
Oyunun tanıtım fragmanı yayınlandı
 
 
 
Bilindiği kadarıyla Crestfallen: Medieval Survival, Unreal Engine 5 oyun motoru tarafından destekleniyor. Tahmin edilene göre hem Nanite hem de Lumen teknolojilerinden yararlanıyor. Bu yüzden ekran kartı ağırlıklı bir oyun olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Şu anda erken erişim olmasından dolayı elbette birçok sorun ve optimizasyon problemini bünyesinde barındırabiliyor.
 
Genel olarak bakacak olursak performans açısından ARK: Survival Ascended oyunu ile benzerlik gösteriyor. Diğer taraftan Bloodbath Studios, Studio Wildcard veya Remedy ekipleri kadar büyük bir stüdyo değil. Bağımsız bir proje olarak bu yapım şu anda tatmin edici gibi görünse de yayınlanan fragmana bakacak olursak pek de iç açıcı durumların olduğunu söyleyemiyoruz.
 
Oyunun sistem gereksinimlerine bakacak olursak önerilen gereksinimler arasında şunlar yer alıyor:
 
- İşletim Sistemi:  Windows 11
- İşlemci: Intel i9-13000ks
- Bellek: 32 GB RAM
- Grafikler: RTX 4090
- Ağ: Geniş bant İnternet bağlantısı
- Depolama: 45 GB kullanılabilir alan
 
 
 
Oyun bizlere neler sunuyor?
 
Dikkat çekici Orta Çağ sistemleriyle beraber ön plana çıkmaya hazırlanan ve oyunu hem tek oyunculu hem de çok oyunculu bir şekilde oynayabileceğiniz bir sistemin bulunduğu yapım içerisinde hayatta kalma mücadelesine adım atabiliyor ve burada istediğiniz gibi kendinize ait bir lonca kurabiliyor ve ekibinizi burada toplayabiliyorsunuz. Krallara selam verilen ve Güçlünün burada sürekli olarak ilerlemeye çalıştığı yapımda kendinize ait bir lonca kurabiliyor, bu lonca askerler çekebiliyor, ekibinizi kurabiliyor, mal ticareti yapabiliyor ve galip gelmek için elbette büyük savaşlara atılabiliyorsunuz. Dünya hakimiyeti için çalışabileceğiniz yapım içerisinde destansı zırhlarda üretebileceğiniz bir sistemin olduğundan bahsedebiliyor ve bu sistemle beraber aynı zamanda oyun içerisinde zanaatkarlık sisteminin olduğundan da söz edebiliyoruz. Zanaatkarlık sistemi ile beraber bildiğiniz üzere etraftaki kaynakları toplamanız gerekiyor. Bu kaynaklarla beraber farklı üretimler gerçekleştirebiliyor ve yapacağınız hamlelerle yeni zırhlar ve silahlar üretebiliyorsunuz. Bunlarla beraber elbette düşmanlara karşı daha hızlı bir şekilde galip gelebiliyorsunuz.
 
Düşmanların karşısına çıkmak için onlara farklı yapılar kurabiliyor ve önlerimize kurduğumuz siperlerle beraber elbette düşmanlara karşı gelebiliyoruz. Geniş kaleler inşa edebileceğimiz ve kendi bölgemizi savunabileceğimiz yapımda aynı zamanda stratejik olarak savaşarak katılabiliyor ve bu savaşlardan galip ayrılmak için elbette savaşı lehinize çevirmek için farklı planlamalar gerçekleştirebiliyorsunuz. Acımasız savaşlara katılabileceğimiz ve bu savaşlarda kendimizi bulabileceğimiz yapım içerisinde elbette kendimize ait bir orada inşa edebiliyor, bu inşa etme durumuyla beraber daha hızlı bir şekilde ilerlemek katletebiliyoruz. Arkadaşlarla beraber oynayabileceğimiz ve çok oyunculu savaşlara katılabileceğimiz yapımda elbette farklı stratejilerle ve planlamalarla beraber düşmanlara karşı gelebiliyoruz. Diğer oyunculara karşı savaşabildiğimiz ve elimizdeki mızrağı fırlatabildiğimiz yapımda farklı silahlar kullanabiliyor ve orta çağ silahları ile ve mızraklarıyla beraber ilerlemek durumunda kalıyoruz.

Geniş kaleler inşa edebileceğimiz ve efsaneye layık bir krallık kurabileceğimiz yapımda açık dünya içerisinde gezip tozabiliyor, aksiyon ve rol yapma unsurlarıyla beraber karakterimizi geliştirebilir ve ayrıntılı bir Orta Çağ dünyası ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Yapım içerisinde bildiğiniz üzere hayatta kalma mekanikleri yer alıyor ve istediğiniz gibi karakterinizi burada güçlü zırhlarla ve silahlarla donatabiliyorsunuz. İstediğiniz şekilde kendi oyun tarzınızı oyuna dahil edebileceğiniz yapım içerisinde düşmanları dilediğiniz gibi gezebiliyor, büyülü yaratıklarla destansı mücadelelere girebiliyor ve aynı zamanda tüm tehlikelerle dolu bir ülkeyi keşfetmek durumunda kalıyoruz.
 
 
 
Yukarıda bahsettiğimiz gibi oyun içerisinde istersek tek başımıza istersek de çok oyunculu bir şekilde arkadaşlarımızla beraber oyun oynayabiliyor ve orta çağ fantezisini burada deneyimleyebiliyor ve bu diyarlardan mirasımızı oyuna dahil edebiliyoruz. Farklı oyun tarzları ile beraber ön plana çıkabileceğimiz yapım içerisinde elbette inşa edilen bir kalenin surlarını doğru adım atabiliyor, buralara aşmak için elimizden geleni yapabiliyor ve bu tarz bir inşa etme mekaniklerinin olduğundan da bahsetmek gerekiyor. Düşmanların duvarlarını aşmaması için elbette kalın bir şekilde kalenizi inşa etmek durumunda kalıyor ve stratejik savaşlara burada katılım sağlayabiliyorsunuz. Oyunda elbette yukarıda bahsettiğimiz gibi gelişmek ve zanaatkarlık mekaniği ile beraber yeni içerikler üretmek için etraftaki kaynakları toplamanız gerekiyor. Toplamakla beraber kendi şövalyenizi geliştirebiliyor, güçlü zırhlar elde edebiliyor ve acımasız düşmanları burada fethetmek durumunda kalıyorsunuz. Bulunduğumuz ortamlarda yer alabileceğimiz yapım içerisinde ayrıntılı sistemlerle beraber ön plana çıkmaya hazırlanabiliyor.
 
Küçük bir kaleden devasa bir kaleye doğru evrim geçirebiliyor ve kulübeden başlayıp ardından yapacağınız geliştirmelerle beraber elbet kendinize ait bir büyük bir bölgeyi keşfetmek ve inşa etmek durumunda kalıyorsunuz. Elbette saldırılara karşı etrafınızdaki unsurları güçlendirmek ve yapıları daha da yükseltmek için farklı kaynaklar kullanabiliyor, malzemeleri elinize alabiliyor ve farklı malzeme katmanları ile beraber seviye atlayabiliyorsunuz. Kale yapma mekaniklerinin yer aldığı yapım içerisinde stratejik ihtiyaçlarınıza göre dilediğiniz gibi ilerleyebiliyor, farklı şekillerde tasarlamış ve özelleştirilmiş kaleleri inşa edebiliyor ve her bir parçanın burada işleyişinin birbirine bağlı olduğu ve yapacağınız hamlelerle beraber değişkenlik gösterdiğini aktarmak gerekiyor.
 
Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğiniz ve tam bir Orta Çağ temasıyla beraber karşılaşabileceğinizi bu yapımda genel olarak bu tarz bir detaylı dünya sunuluyor ve yapacağınız hamlelerle beraber kendi bölgenizi korumak tamamen sizin işiniz.
Kale gezintilerine çıkabileceğiniz ve kalenizin duvarlarına tek bir hamlede kurabileceğinizi yapımda elbet bu kaleleri inşa etmek büyük bir vaktinizi almıyor, hemen ve anında kurulum gerçekleştiriliyor. Dolayısıyla kurulum ve inşa etme anlamında herhangi bir animasyon ve simülasyon bize sunulmuyor. Dolayısıyla burada hızlı bir şekilde inşa edebileceğimiz ve anında kale duvarlarını dikebileceğimiz bir yapının olduğundan bahsedebiliyoruz. Bunun yanı sıra elbet yüksek duvarları, kapıları, evleri ve çok daha fazlasını kale içerisine yerleştirebiliyor, bu geliştirmelerle beraber etrafımızdaki savunma sistemine daha da artırabiliyor ve bunun dışında paralı okçuları ve şövalyeleri eğiterek onları işe alabiliyoruz. Bu eğitimlerle ve inşa etme mekanikleri ile beraber elbet üst düzey bir savaş ortamına geçiş yapabiliyor, istediğimizi gerçekleştirmek ve aynı zamanda hayatta kalmak için burada elimizden geleni yapmak durumunda kalıyor ve daha fazla detayıyla beraber hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz.
 
 
 
Krallığımızı inşa edebileceğimiz ve daha fazla detay ile beraber yer alabileceğimiz yapımda elbet kullanabileceğiniz kılıçlar, mızraklar, kalkanlar, yay ve oklar ve çok daha fazlası sizleri bekliyor. İstediğinizi kullanmak tamamen size enişteniz oluyor ve hangi savaş sistemine geçiş yapmak istiyorsanız ona göre kendi seçimlerinizi gerçekleştirebiliyor ve böylece oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve aynı zamanda devreye atabiliyorsunuz. Yapım içerisinde açık bir dünya bulunduğundan dolayı elbet bulunduğunuz bölgeyi en iyi şekilde belirlemek tamamen sizin işiniz oluyor. Bu tarz detaylarla beraber kendinize ait yukarıda bahsettiğimiz gibi duvarlar kurabiliyor, talepleri yerleştirebiliyor ve daha fazla detay ile beraber burada kendi bölgenizi korumak durumunda kalıyorsunuz. Ahşaplardan beton kalelere kadar oldukça farklı sistemlerin bulunduğu yapımda kendi bölgenizi korumak için farklı hamlelerde bulunabiliyor ve kuracağınız kale bölgesini de tamamen siz seçebiliyorsunuz. Yani açık dünya içerisinde bulunduğumuz esnada buraların seçime tamamen size ait olur ve stratejik olarak kurduğunuz kalenizin konumu oldukça önem arz ediyor.
 
Bunun dışında yakın zamanda genişletilmiş bir işçilik sistemi yer alıyor. Bu işçilik sistemi ile beraber istediğinizi gerçekleştirebiliyor ve atölyeyi istediğiniz gibi kullanabiliyorsunuz. İşçilik becerilerinizi geliştirdiğiniz esnada elbette oyun içerisinde yer alan sıra dışı öğeleri yapmak durumunda kalıyorsunuz ve bu öğelerle beraber değerli malzemelere keşfetmek durumunda kalıyorsunuz. Oyun içerisinde standart malzemelerden nadir öğelere kadar farklı şekillerde malzemelerin nadirlik seviyesi bulunuyor. Bu seviyelerle beraber hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve ne kadar çok nadirlik seviyesine sahip olan bir yapıya sahip olursanız elbette düşmanlara karşı o kadar çok güçlü olabilirsiniz. Dolayısıyla bu nadirlik öğelerine sahip olan sistemlerle beraber ilerlemek ve sıra dışı öğelerle beraber düşmanlara karşı gelmek oldukça önem arz ediyor.

Envanter sisteminin de yer aldığı yapım içerisinde elbette envanter sistemini açtıktan sonra burada üstümüze alabileceğiniz çeşitli silahları ve zırhları seçebiliyor, istediğiniz gibi karakterinize özelleştirilebiliyor kişiselleştirebiliyor ve hangi silahları kullanmak istiyorsanız ona göre envanterinize aktarabiliyorsunuz.

İnşa etmeye başladığınız ve farklı şekillerde yer alabileceğiniz yapımda elbette geniş bir arazi üzerine kurulumunuzu gerçekleştirebiliyor ve bu arazilerin seçimi tamamen size ait oluyor. Hangi araziyi korumanız gerektiğine karar verdiğiniz yapımında elbette stratejik olarak önemli bölgelere seçmekte bir hayli önemli arazi bölgesine güvence altına alabileceğiniz ve daha fazla detay ile beraber kendi bölgenizi koruyabileceğiniz yapılmış içerisinde yapacağınız hamlelerle beraber gidişata yön verebiliyor ve hangi askerleri yetiştirmek istiyorsanız ona göre kendi seçimlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz.
 
 

Yapım içerisinde aynı zamanda ilerleme sistemi bulunuyor. Bu ilerleme sistemi ile beraber karakterinizi seviye atlatabiliyor ve daha fazla beceri ağacıyla beraber karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Yapım içerisinde yer alan beceri ağacı içerisinde karakterinizin yeteneklerini güçlendirebiliyor, burada yeni yeteneklerin kilidini açabiliyor ve yakın dövüşleri üzerinde ustalaşabiliyorsanız veya istediğiniz gibi uzakta üşene menzilli dövüşlerle beraber yay ve okonuzu kullanarak düşmanlara karşı gelebiliyor, istediğiniz gibi bu dövüş sanatları üzerinde ustalaşabilir ve daha fazla detay ile beraber büyücü, savaşçı veya her ikisine de karışıma bir şekilde oyundaki yerinize alabiliyorsunuz. Yapım içerisinde bu tarz detaylarla beraber kendi oyun tarzınızı oyuna dahil edebiliyor ve her biri oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor.

Orta Çağ esintili yakın dövüş ve menzilli dövüş sistemleri ile beraber yer alabileceğimiz yakında elbette bu sanatlar üzerinde ustalaşabiliyor ve hangi sistemi kullanmak istiyorsanız ona göre kendi seçimlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Kılıç ve kalkanla beraber ilerleyebileceğiniz ve aynı zamanda iki elinize ağır silahlar alabileceğiniz veya tek elinize alabileceğiniz hafif kılıçlarla beraber istediğiniz gibi yakın dövüşleri adım atabiliyor veya yay ve okla beraber aynı zamanda tatar yayı kullanabiliyor ve nişangahınızı bu arada istediğiniz şekilde mükemmelleştirebiliyorsunuz. Diğer boyunca etrafa dağılmış olan ve isteğe bağlı görevlere adım atabilir ve bu görevleri tamamladıkça elbette çeşitli grupların bize yardım ettiğini görebiliyoruz. Bunun yanı sıra zengin hikaye içeriklerinin olacağını belirten geliştirici ekip, derin görev sistemleri ile beraber oyunculara daha fazla ödüller sunabilecek görevleri karşısına çıkarıyor ve açık dünyayı bu kapsamında keşfedebiliyorsunuz.
 
Bunun dışında yapımın içerisinde mahsul yetiştirme ve çiftçilik hayatı da yer alıyor. Bu detaylarla beraber oyun içerisinde hem aksiyon hem rol yapma hem de simülasyon unsurlarının olduğunu söyleyebiliyoruz. Çiftçilik hayatı ile beraber krallığımızın ihtiyacını karşılamak için elbette burada büyük bir çiftçilik faaliyeti yürütüyoruz. Çeşitli mahsulleri yetiştirebileceğiniz ve tohumları dikkatlice ekebileceğiniz yapım içerisinde çiftçiler tarlalarına özenle bakmak durumunda kalıyor ve krallığınızı ayakta tutacak mahsulleri burada ayıklamanız gerekiyor. Aynı zamanda oyun içerisinde ticari bir sistem de bulunuyor. Bu ticari sistemi ile beraber ekonomimizi daha da güçlendirmek için elinizden geleni yapmak durumunda kalıyor ve yerel satıcılarla ve tüccarlarla beraber de etkileşime girebiliyorsunuz. Krallığınızın burada refahını yükseltmek için elbette çeşitli bölgelerde geleneklere özgü şekilde takaslar yapabiliyor, bu takaslarla beraber ticaretinizi daha da arttırabiliyor ve biriktirdiğiniz fazla malları elbette burada satabiliyorsunuz. Bu sayede hem krallığınızın ihtiyacı olduğu kaynaklara sahip olabiliyor hem de yeni kaynaklar burada elde edebiliyorsunuz.
 
 

Etkileşimli bir açık dünya sisteminin yer aldığı oyunda her ağacın kesilebilir olduğunu ve neredeyse her kayanın çıkarılabilir olduğu vurgulanıyor. Bu sayede sayısız hazineye ve yağmalamaya açık olan bir dünyada kendimizi bulabiliyoruz. Bu sayede keşif ve etkileşim unsurlarının bir hayli ön planda olduğunu vurgulayabilir ve böylece oyunda hızlı bir şekilde yerimizi alabiliyoruz. Dikkat çekici Orta Çağ temasıyla ön plana çıkmaya hazırlanan bu yapım, hem tek oyunculu hem de çok oyunculu modlarıyla oyunculara geniş bir deneyim sunuyor. Oyunda hayatta kalma mücadelesine adım atarak, kendi loncanızı kurabilir ve ekibinizi toplayabilirsiniz. Güçlülerin sürekli olarak ilerlemeye çalıştığı bu dünyada, krallara selam vererek ve büyük savaşlara katılarak dünya hakimiyeti için çabalayabilirsiniz. Oyun, destansı zırhlar üretebileceğiniz ve zanaatkarlık sistemine sahip bir yapıya sahiptir. Çevredeki kaynakları toplayarak yeni zırhlar ve silahlar üretebilir, bu sayede düşmanlara karşı avantaj elde edebilirsiniz.
 
Ayrıca çeşitli yapılar kurarak savunma yapabilir ve geniş kaleler inşa edebilirsiniz. Stratejik savaşlarda başarılı olmak için iyi planlamalar yapmanız gerekecek. Yapımda, acımasız savaşlara katılabilir ve bu savaşlarda kendinizi kanıtlayabilirsiniz. Kendi ordunuzu inşa ederek daha hızlı ilerleyebilir ve bölgenizi savunabilirsiniz. Arkadaşlarınızla beraber oynayabileceğiniz çok oyunculu modda, farklı stratejiler geliştirerek düşmanlara karşı koyabilirsiniz. Oyunda, mızraklar ve Orta Çağ'a özgü silahlarla düşmanlarla mücadele edebilir ve stratejik hamleler yaparak savaşı lehine çevirebilirsiniz. Farklı silahlar ve zırhlarla, zanaatkarlık ve kaynak toplama mekanikleriyle dolu bu yapım, Orta Çağ temalı oyunları sevenler için oldukça ilgi çekici bir deneyim sunuyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 7 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Disney Epic Mickey Rebrushed Demosu Şu Anda Mevcut 47 Dk önce Klasik Dövüş Oyunları Paketi Capcom Fighting Collection 2 Duyuruldu 1 Saat önce Sea of Stars İçin Throes of the Watchmaker DLC Paketi Duyuruldu 2 Saat önce Sonic the Hedgehog 3 Filmi İçin İlk Fragman Yayınlandı 3 Saat önce Bilinmeyen Bir Bloodborne Oyunu Arka Planda Geliştiriliyor 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler