The Evil Within'den Yepyeni Detaylar

02.05.2013 17:27 Talha Aynacı

 
   Capcom ayrılışı sonrasında kendi stüdyosu Tango Works'de oyun yapımcılığına devam eden Shinji Mikami'nin geçtiğimiz haftalarda Bethesda yayıncılığında duyurduğu yeni hayatta kalma/korku oyunu The Evil Within'den yepyeni detaylar geldi.
 
Japon yapımcının Almanya'da gerçekleştirdiği röportajda şu ayrıntılar öne çıkıyor:
 
- Oyun Japonya'da telaffuzu daha kolay olacağı için "Psycho Break" olarak adlandırılacak. Tıpkı Resident Evil'ın, Japonya'da Biohazard adıyla tanınması gibi.
 
- Sebastian güçlü bir karakter ve her şeyle başedebilecek kapasitede olarak tanıtılıyor. Ancak bu karakterin ruh hali mi yoksa oyun içi gücü mü belirtilmemiş.
 
- Ana ekranda arayüz olmayacak. Görevleriniz veya etrafta ilgi uyandırıcı objelerle ilgili yazılı bilgi gerektiğinde veya onlara yaklaştığınızda ekrana yansıyacak ve daha sonra ekrandan solacak.
 
- Çok fazla ses efekti ve müzik  bulunmayacak.  Bu her iki öğe de özellikle olaylar veya bilgi vermek açısından sinyal amaçlı kullanılacak. Ayrıca göremediğimiz ancak seslerini duyabildiğimiz düşmanların varlığından söz ediliyor.
 
- Silahlar ve diğer edavatlarınız için kullanacağınız menü çark tarzında olacak.  Ayrıca d-pad aracılığıyla bazı nesnelere hızlıca ulaşabileceksiniz.
 
- Hedeflediğinizde kamera açısı karakterin omuz hizasına gelecek. Resident Evil 4 sonrasında bu kamera kullanımı pek çok oyunda gözde olmuştu.
 
-  Oyunun tasarımı sinematik geniş ekran olması üzerine yapılmış. Yani ayarlarda 16:9 görüntüyü seçerseniz alt ve üstte siyah bantlar göreceksiniz.
 
-  Işık oyunları, yapımın en çetin kısımlarından birisi olacak. Işık kaynakları en kötü zamanlarda tükenecek.
 
- Düşmanlar yakın mesafede olduğunda ana karakterimiz Sebastian  çökme pozisyonu alacak.
 
- Düşmanları haklamak için kimi zaman diğer karakterlerle (sanırız diğer karakterlerden kasıt oyundaki NPC'ler) ortak çalışmamız gerekecek ancak çoğunlukla felaketlerle başbaşa kalacağız.
 
- Shinji Mikami çığlık atan, korkup kaçan ve akıllarını kaçıran korku oyunu karakterlerini sevmediği için bu tarz karakterlerle karşılaşmayacağız.
 
The Evil Within'in oynanış videosunu E3 2013 fuarında bekliyoruz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
The Evil Within Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Tango Gameworks Dağıtıcısı: Bethesda Tür: Korku Çıkış Tarihi: 14 Ekim 2014
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 13 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunu Erişime Açıldı 04 Temmuz Dead Rising'in Orijinal Seslendirme Sanatçısı Remaster'da Yer Almıyor 04 Temmuz Battlefield 2042 x Dead Space Ortak Etkinliği Başlıyor: Neler Sunacak? 04 Temmuz Horizon Dizisi İçin İşler Yolunda Değil: İptal Mi Edilecek? 04 Temmuz 2023 Yılında Steam'de Co-op Oyunların Sayısı Zirve Yaptı 04 Temmuz
Forumdan Konular
DH'den Haberler