Vampire Suvivors Bu Ayın Sonlarında PlayStation'a Geliyor

08.08.2024 17:06 Mehmet Tandoğan

 
 
Çıkışı ile beraber oldukça popüler hale gelen roguelike aksiyon oyunu Vampire Survivors ek platformlara gelmeye devam ediyor. Açıklanan detaylara göre oyun bu ayın sonlarında PlayStation'a çıkış yapmaya hazırlanıyor.
 
Vampire Suvivors oyuncular tarafından seviliyor
 
 
 
Poncle ekibi tarafından biz oyun severlere sunulan yapım, 29 Ağustos tarihinde PlayStation 4 ve PlayStation 5'e çıkacak. Konsol sürümü tüm DLC'leri ve güncellemeleri içerecek. Vampire Survivors, oyuncuların çok sayıda karakterden birini seçip, canavar dalgalarıyla savaştığı bir yapıyı içeriyor. Oyunda yer alan saldırı sistemi otomatik olarak karşımıza çıkıyor ve roguelike bir shoot 'em up deneyimi elde edebiliyorsunuz.
 
Çıkışından sonra oyuna yeni karakterler, silahlar ve yeni ortamlar ekleyen birkaç ek paket yayınlandı. Ayrıca oyuncuların Among Us karakterleri olarak oynadığı temalı etkinliklerin olduğunu da aktarmakta fayda var. 2022 yılında PC, Mac, Xbox konsolları ve mobil için piyasaya sürülen yapım geçtiğimiz yıl Switch konsoluna geldi. Şimdi ise PlayStation'da boy göstermeye hazırlanıyor.
 
 
Oyun bizlere neler sunuyor?
Roguelike unsurları ile ön plana çıkan ve bu yapı ile beraber dilediğimizi gerçekleştirebileceğimiz yapımda sürekli olarak otomatik nişan alıyor ve düşmanları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Geniş bir harita içerisinde bulunduğumuz yapımda harita üzerinde çeşitli güçlendirmeler alabiliyor ve bu güçlendirmelerle beraber kendimize en iyi şekilde oyuna adapte edebiliyoruz. Bu tarz detaylarla hızlı bir şekilde ilerlemeye çalıştığımız ve üzerimize yüzlerce gelen canavarı ortadan kaldırmaya çalıştığımız oyunda ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu etaplar bizleri bekliyor. Dolayısıyla oyunda sürekli olarak bir gelişme kat etmeye çalışıyor ve sürekli olarak ölebileceğimiz ve yeniden deneyebileceğimiz bir yapı ile kendimize oyuna kaptırabiliyoruz.
 
Yüzlerce canavara karşı yapacağımız seçimlerle beraber hızlı ve etkili bir şekilde oyuna adapte edebileceğimiz yapım içerisinde fantastik ve eğlenceli bir sistemin olduğundan bahsedebiliyoruz. Oyunda aynı zamanda karanlık bir ortam içerisinde kendimizi bulabiliyor ve bu ortamlarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışabiliyoruz. Korku ve gerilim odaklı ortamlar içerisinde üzerimize canavarların gelmesi ile beraber elbette kendimizi daha gergin bir şekilde hissedebiliyoruz ve bu tarz detaylarla oyundaki yerimizi almak tamamen bizim işimiz oluyor. Binlerce gece yaratığını delik deşik edebileceğimiz ve şafağa kadar hayatta kalmaya çalışabileceğimiz yapımda elbette şafağa kadar hayatta kalırsak yeni güçlendirmelere sahip olabiliyor ve istediğimiz gibi daha da güçlü ve kuvvetli olabiliyoruz.
 
Oyunda ne kadar çok güçlü olabilirsek, o kadar çok hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, daha güçlü canavarlara karşı gelebiliyor ve böylece kendimizi hem eğlenceli hem de korku dolu ortamlar içerisinde bulabiliyoruz. Bu tarz detaylarla hızlı bir şekilde ilerlemeye çalışacağımız ve üzerimize gelen yüzlerce canavarı ortadan kaldırmaya çalıştığımız yapımda minimalist bir oynanış ile beraber yerimizi alabiliyor ve kaçacak yerimizin olmadığını görebiliyoruz. Dolayısıyla burada yapacağımız hamlelerle beraber nişancı ve aksiyon deneyimi içerisine girebilir ve otomatik nişan alma sistemi ile beraber düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz.

Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Aynı zamanda farklı stratejiler ve planlamalar benimseyebiliyor ve akabinde ise yapacağımız güçlendirmelerle ön plana çıkabiliyoruz. Üzerimize gelen düşmanları ortadan kaldırmaya çalıştığımız yapımda fantastik ve eğlenceli bir deneyimle karşı karşıya kalıyoruz.
 
 
 
Aynı zamanda Roguelite unsurlarının olmasıyla beraber sürekli bir şeyler deneyebiliyor, sürekli olarak ölebiliyor, geliştirmeler yapabiliyor ve kendimizi aslında bir döngü içerisinde bulabiliyoruz. Çünkü bildiğiniz üzere bu tarz oyunlar içerisinde sürekli olarak denemeler yapmak, kendimizi geliştirmek, daha fazla detaylı oyundaki yerimize hızlı bir şekilde almak ve çok daha fazlasını gerçekleştirmek tamamen bizim işimiz oluyor. Son nefesimizi verene kadar güçlenmeye çalıştığımız geniş ve kapsamlı detaylarla ön plana çıkmaya başladığımız her oynanışımızla beraber farklı içeriklerle karşı karşıya geldiğimiz ve şafağa kadar hayatta kalmaya başladığımız yapımda yaptığımız güçlendirmelerle ön plana çıkmaya hazırlanıyor ve bu güçlendirmeler gerçekten de dikkat çekici içeriklerle bizlere sunulmak isteniyor. Bir yandan grafik animasyon anlamında bir beklentiniz bulunmuyorsa, muhakkak oynamanız gereken oyunlar arasında bulunuyor diyebiliriz. Çünkü genel olarak oyuncular tarafından bir hayli sevildi ve bu türün aslında güzel örneklerinden birisi diyebiliriz. Çünkü bu oyundan sonra birçok buna benzer örnek ortaya çıktı ve bu oyunlarda aslında kendi çapında beğenildi. Ancak işin özünde elbette temel olarak bu oyun alınıyor ve bu oyunla beraber güzel bir deneyim içerisine kendimizi bulabiliyoruz.
 
Yüzlerce ve hatta binlerce canavara karşı gelebileceğimiz oyunda her bir aşama sonrasında canavarların sayısı kat kat artış gösteriyor ve burada yapacağımız hamleler aslında daha da zorlu hale gelebiliyor. Dolayısıyla etkili ve hızlı bir şekilde hareket edebileceğimiz yapım içerisinde karakterimizi sağa sola doğru hareket ettirmek ve aynı zamanda düşmanlardan kaçınmak tamamen bizim işimiz oluyor. Düşmanlardan kaçınırken, zaten otomatik olarak ateş edebileceğimiz bir yapı ile karşı karşıya olduğumuzdan dolayı alacağımız güçlendirmelerle ve harita içerisinde yapacağımız hamlelerle gidişatımıza yön verirken aynı zamanda eğlenceli bir deneyim ile kendimizi ön plana atabiliyoruz.

Yapım içerisine istediğiniz gibi fare, klavye, kontrolcü veya dokunmatik ekranla beraber oynayabiliyor, istediğiniz gibi ilerleyebiliyor ve daha fazla detaylı kendinize oyuna kaptırabiliyorsunuz. Hızlı bir şekilde ilerleyebileceğiniz yapım içerisinde bir yandan kendinizi geliştirirken, diğer yandan ise harita içerisinde yer alan canavarları ortadan kaldırmak tamamen sizin işiniz oluyor. Hayatta kalma deneyimiyle beraber yeller estirebileceğiniz harita içerisinde dilediğiniz gibi ilerleyebileceğiniz yapıda bir sonraki hayatta kalma sekansının başlama süresi ile beraber kendinizi daha da zorlu unsurlarda bulabiliyor ve geleceğinizi şekillendirebiliyorsunuz. Hayatta kalmak için elbette her oynanışta farklı şekillerde yer alabiliyor ve mücevherleri ve eşyaları toplamak için acele etmemeniz gerekiyor. Çünkü bu mücevherler harita içerisinde herhangi bir şekilde kaybolmuyor. Dolayısıyla onları almak için herhangi bir şekilde acele etmemeniz sizin yararınıza olacaktır.
 
 
 
İlk başta iki veya üç saldırı silahı alabileceğiniz, daha sonrasında ise her seferde bir tane silahı yükseltebileceğiniz yapımda bu yükseltmelerle beraber daha da güçlü hale gelebilir ve kendinizi üst seviyelere ulaştırabilirsiniz. Bunun yanı sıra, düşmanlardan yani canavarlardan elde ettiğiniz paralarla beraber yeni zırhlar ve şanslar elde edebiliyor ve bunları almak için elbette elinizdeki paraları iyi bir şekilde biriktirmeniz gerekiyor. Güçlendirmeleri sık sık kontrol etmeniz gerektiği yapım içerisinde bazı durumlarda elbette iade edebiliyor ve tamamen ücretsiz bir şekilde iadeleriniz gerçekleştirilebiliyor. Daha farklı şekillerde geleceğinizi şekillendirebiliyorsunuz. Aynı zamanda yine yükseltme yollarının da olduğu bu yapımda dilediğiniz gibi ilerleyebiliyor, kendinizi daha da geliştirebiliyor ve daha fazla detaylı oyundaki elinize alabiliyorsunuz. Her oynanışta farklı şekillerde akçeler yani paralar toplayabileceğiniz, hızlı bir şekilde ilerleyebileceğiniz yapımda mermi manyağı olarak ilerlemek durumunda kalıyor ve etrafı sürekli olarak kaosa sürükleyebiliyorsunuz. Bu kaosla beraber istediğiniz gibi yer alırken bir sonraki hayatta kalma süresine kadar kendinizi oyuna kaptırabiliyorsunuz.

Genel olarak toparlayacak olursak, Roguelike unsurlarıyla öne çıkan bu oyun, oyunculara sürekli olarak kendilerini geliştirme ve tekrar deneme imkanı sunuyor. Oyunda, otomatik nişan alma sistemi sayesinde düşmanları ortadan kaldırmak tamamen sizin elinizde. Geniş bir haritada çeşitli güçlendirmeler toplayarak, kendinizi oyuna en iyi şekilde adapte edebilirsiniz. İlk etapta kolay görünen seviyeler, ilerledikçe zorlaşarak oyuncuları zorlamaya başlıyor. Oyunda yüzlerce canavara karşı hayatta kalmaya çalışırken, her bir seçim ve hamle oyunun gidişatını etkiliyor. Karanlık ve gerilim dolu ortamlar, üzerinize gelen canavarlarla birlikte sizi sürekli tetikte tutuyor. Bu korku ve gerilim dolu atmosferde, hızlı ve etkili bir şekilde ilerlemeniz gerekiyor. Binlerce gece yaratığını alt etmeye çalışarak şafağa kadar hayatta kalmayı başardığınızda, yeni güçlendirmelere erişebilir ve daha da güçlü hale gelebilirsiniz.

Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz bu sayfa üzerinden satın alabilir ve doğrudan kendinize oyuna dahil edebilirsiniz. Aynı zamanda oyunun çok olumlu etiketine sahip olduğunu aktarmakta fayda var.
 
 
Zaten bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir strateji benimseyebiliyor ve kendi stratejinizi ve planlamalarınızı oyuna dahil edebiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla ilerleyebildiğiniz oyun, hızını kendinize göre ayarlayabildiğiniz ve hatta burada yapacağınız hamlelerin oldukça farklı renk gösterdiği oyunda dilediğiniz gibi ilerleyebiliyor, istediğiniz gibi farklı kombolar ortaya çıkarabiliyor ve alacağınız bonuslarla beraber düşmanlara karşı gelebiliyorsunuz. Tüm bu unsurlarla kendi planlamalarınızı yaparken aynı zamanda oyun tarzınızı oyuna dahil edebiliyor ve nasıl bir yapıya sahip olmak istiyorsanız ona göre aksiyonu kendinize göre ayarlayabiliyorsunuz. Dolayısıyla bu tarz detaylarla oyun bizlere gerçekten büyük özgürlükler sunuyor ve bu özgürlükleri en iyi şekilde kullanmak tamamen bizim işimiz oluyor.

Ek olarak, oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca karakterimizin sağa sola veya yukarı aşağı doğru hareket etmesi tamamen bizim kontrolümüze bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Örneğin, üzerimize akın akın gelen düşmanlardan kaçınmak ve bir yandan da otomatik olarak düşmanlara vurmak için elbette en iyi şekilde klavye ile beraber karakterimizi kontrol etmek durumunda kalıyoruz. Durum böyle olunca oyun içerisinde bir yandan hızlı bir şekilde ilerlerken diğer yandan ise elbette yapacağınız değişkenlik gösteren unsurlarla karşı karşıya kalıyoruz. İşte bu noktada oyunun bizlere sunduğu özgürlükler bir hayli önem arz ediyor. Kendi özgürlüklerimizi ve seçimlerimizi oyuna dahil ettiğimiz esnada daha farklı şekilde denemeler yapabiliyor ve oyun zaten yukarıda bahsettiğimiz gibi roguelike unsurlarla karşımıza çıkıyor. Roguelike deneyimini siz de biliyorsunuz ki sürekli olarak bir şeyler deneyebildiğimiz ve kendimizi geliştirebildiğimiz bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Bu oyun türünden hoşlanıyorsanız muhakkak oynamanıza ve bir şans vermenizde fayda var.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Sega'nın Mobil Oyunu Yakuza Wars Beklenenden Erken Ortaya Çıktı 09 Eylül Valve'ın Deadlock Oyunu Henüz Çıkmadan Hilecilere Yenik Düştü 09 Eylül PlayStation 5 Pro Konsolu Yarınki Etkinlikte Tanıtılabilir 09 Eylül Carmen Sandiego Reboot Duyuruldu: İkonik Hırsız Geri Dönüyor 09 Eylül Days Gone Yönetmeni Karakterin Astro Bot'a Eklenmesinden Rahatsız 09 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler