"Japon Oyun Pazarının Heyecana İhtiyacı Var"

01.11.2013 07:43 Alkan Adakaner


     Japon geliştiricilerin son dönemlerde Avrupa ve Kuzey Amerikalı meslektaşlarının gerisinde kaldığı bir gerçek. Artık Namco Bandai, Capcom, Square Enix ve Konami gibi firmalar eski heyecanı sağlayamıyor ve orta ölçekli çok sayıda geliştirici de çökme noktasına geldi.
 
    Capcom'dan Monster Hunter serisinin yönetmeni olan Kaname Fujioka'nın yaptığı açıklama da bu durgunluğun varlığına işaret ediyor.
 
    "Açıkçası, şimdiki Japon oyun pazarının pek enerjisinin kaldığını düşünmüyorum ve eski enerjiyi geri istiyorum. Bence bunu yapabilmenin tek yolu eğlenceli oyunlar yapmaya devam etmek ve enerjik olarak oyuncuları heyecanlandırmaktır."
 
    Monster Hunter serisinin düşük maliyeti ve yüksek satış miktarı ile Capcom'un şuanki en önemli serisi olduğunu belirtelim. Örneğin Monster Hunter 4 sadece Japonya'da 3 milyon civarında satmayı başardı.

 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Monster Hunter 4 Ultimate Platformlar: 3DS Geliştirici: Capcom Dağıtıcısı: Capcom Tür: Action RPG Çıkış Tarihi: 1. Çeyrek 2015
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Ballad of Antara'dan Dikkat Çekici Oynanış Videosu 9 Dk önce Cities Skylines 2 DLC'si Bir Kez Daha Ertelendi 18 Eylül Square Enix: Final Fantasy 16'nın Satışları Beklentinin Altında Kaldı 18 Eylül Dead by Daylight Yan Oyunu Project T İptal Edildi 18 Eylül Horizon Zero Dawn Remastered PS5 ve PC İçin Derecelendirildi 18 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler