Sincabın Silah Taşıdığı Squirrel with a Gun'ın Konsol Çıkış Tarihi Açıklandı

24.08.2024 14:10 Mehmet Tandoğan

 
 
Yayıncılığını Maximum Entertainment ve geliştiriciliğini Dee Dee Creations ekibinin üstlendiği Squirrel with a Gun'ın konsol çıkış tarihi açıklandı. Ortaya çıkan bilgilere göre oyun 15 Ekim tarihinde PlayStation 5 ve Xbox Series konsolları için piyasaya sürülecek.
 
Oyun ilk olarak PC platformuna gelecek 
 
 
 
Daha önce duyurulduğu üzere Squirrel with a Gun ilk olarak 29 Ağustos tarihinde PC için satışa sunulacak. Oyunun PC sürümü Steam ve Epic Games Store üzerinden mevcut olacak. Tatlı bir sincabın silah taşıdığı yapım içerisinde farklı silahları elimize alabiliyor, kendimizden kat kat büyük silahları insanlara karşı doğrultabiliyor ve ilgi çekici anlarla karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
Gizli bir yer altı tesisinden kaçmaya hazırlandığımız yapım içerisinde hem nişancı hem de bulmaca platform unsurları bulunuyor. Meşe palamutlarının ardından yaşanılan suç dolu hikaye kapsamında dengesiz bir sincabın neler yapabileceğini doğrudan gözlemleyebiliyoruz.
 
Silahlarımızı yükseltebileceğimiz ve elit boss’ları yenebileceğimiz yapımda 12 farklı düşman türünün bulunduğunu söyleyebiliyoruz.
 
 
 
Oyun bizlere neler sunuyor?
 
Sincabın silahla buluştuğu eğlenceli bir deneyimle karşı karşıya kalabileceğimiz aynı zamanda tuhaf unsurlarla yer alabileceğimiz yapım içerisinde küçük bir sincabın ortalığı nasıl kaosa çevirdiğini görebiliyor ve yapacağımız hamlelerle beraber gidişatımızı yön verebiliyoruz. Sincap ve silahın bir araya gelmesiyle elbette oldukça komik görüntüler ortaya çıkıyor. Sincabın zaten silah kadar olduğunu söyleyebileceğimiz yapımda tabancalardan keskin nişancı tüfeklerine kadar sincaptan kat kat büyük ve devasa silahlarla düşmanlara karşı gelmeye çalışıyor ve burada yer alan çalışanları ortadan kaldırmak üzere elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz.
 
Meşe palamutlarıyla oynamak durumunda kaldığımız ancak bu yapımda silahlarla beraber haşır neşir olmaya başladığımız yapımda mahallenin en sinir bozucu canlısı olarak yer almaya çalışıyor ve diğer insanların ve çalışanların huzurlarını burada kaçırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda yer aldığımız süre boyunca gizli yeraltı tesisinden kaçmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalırken aynı zamanda burada yer alan ajanları ortadan kaldırmak için büyük bir mücadeleye atılıyoruz. Oyunda sadece nişancı ve aksiyon unsurları yer almıyor, aynı zamanda bulmaca ve platform detaylarının da olduğunu söyleyebiliyoruz.
 
Bu detaylarla beraber dikkat çekici unsurlarla karşı karşıya kalabilir ve yer yer de bu bulmacaları çözmek için etrafı keşfetmek durumunda kalıyoruz. İlgi çekici bölgelere geçiş yapabileceğimiz ancak beklediğiniz büyük bütçeli yapımın olmadığı oyunda elbette beklentilerinizi düşük tutmakta ve dengelemenizde fayda var çünkü oyun tamamen bağımsız bir geliştirici tarafından bizlere sunulduğu için üst düzey grafik ve animasyon stilinin olmadığını söyleyebiliyor ve durum böyle olunca beklentilerinizi bir hayli düşürmekte fayda var diye biliyoruz. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere beklenti konusu oldukça önem arz ediyor çünkü beklenti işin içerisine girdiği zaman ne yazık ki keyif alabileceğiniz oyundan bile keyif alamaz duruma geliyorsunuz. Dolayısıyla hemen hemen her oyun için beklentinizi düşük tutmanızda fayda var. Eğer güzel bir yapı çıkarsa elbette bu da sizin faydanıza olur ve böylece oyunu daha güzel bir şekilde oynayabilirsiniz.
 
 

Bağımsız bir geliştirici tarafından bizlere sunulmak istenen yapım içerisinde farklı ajanları ortadan kaldırmaya çalışıyor ve elimize aldığımız farklı silahlarla beraber sincabı kontrol etmek durumunda kalıyoruz. Elbette sincabımız oldukça hızlı ve çevik bir yapıya sahip bir şekilde karşımıza çıkıyor ve üzerimize gelen ajanları burada ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Meşe palamutlarının peşinden koşmaya çalıştığımız ancak bizim hedefimizin daha büyük olduğu yapımda suç işlemeye meyilli bir canlıyı kontrol etmek durumunda kalıyoruz ve bu canlı içerisinde yer aldığımız süre boyunca istediğimiz gibi onu dilediğimiz gibi kontrol edebiliyoruz. Farklı bölgelerden tepelerden, çatılardan ve çok daha fazla kısımlarda nişan alabileceğimiz yapım içerisinde ajanları alt etmek için var gücümüzle çalışmak durumunda kalıyor ve aynı zamanda onları keskin nişancı tüfeği ile beraber uzaklardan avlayabiliyoruz.
 
Çılgın sincabın neler yapabileceğini göz önüne alırsak elbette burada yapabileceklerimizle beraber oldukça eğlenceli bir deneyimin bizlere sunulacağını aktarabiliyoruz ve oyunda etrafta bundan meşe palamutlarını toplamak için de büyük bir çaba sarf etmek durumunda kalıyoruz. Tüylü haylazın neler yapabileceğini ön plana çıkarabilen bu yapım içerisinde elbette hem eğlenceli hem de gergin durumların bizlere sunulacağını aktarabiliyoruz çünkü burada gergin ortamların olacağına vurgulamak gerekiyor. Dolayısıyla üzerimize gelen ajanlar ortadan kaldırırken elbette bu gerginliği biraz da olsa hissedebiliyoruz ancak hiç kimse burada bir sincabın eline silahı alıp da ajanları ortadan kaldırabileceğini düşünmüyor. Dolayısıyla oldukça eğlenceli anların karşımıza çıkacağını aktarabiliyoruz.
 
Oyunda elbette sadece bu detaylarla değil yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı platform ve bulmaca unsurları ile de karşı karşıya kalabiliyoruz. Yani elimize alabileceğimiz silahla beraber sürekli olarak etrafı kaosa sürüklemekle kalmıyor aynı zamanda dikkat çekici ortamlarda kendimizi bulabiliyor ve buralarda bulmaca unsurlarını ve platform unsurlarını aşmak durumunda kalıyoruz. Zaten sincap olduğumuzdan dolayı tepellere tırmanabiliyor, ağaçların üzerine doğru çıkabiliyor, çatılara doğru geçiş yapabiliyor ve daha fazla detay ile beraber kendimize en iyi şekilde değerlendirebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber sincabın zaten gerçek hayatta nasıl bir hareket kabiliyeti bulunuyorsa aynı şekilde oyun içerisinde de bu yeteneklerden faydalanabiliyor ve sincabın o hızlı yeteneğini doğrudan burada kullanabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda eğlenceli bir deneyimin olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
 

Farklı bölgelere doğru ilerleyebileceğimiz ve geniş bir bahçe içerisinde yer alabileceğimiz yapımdan yeraltı tesisinden kaçmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyor ve bu çılgın sincabın patisine silah alıp ajanlara doğru doğrultması elbette komik bir şekilde karşımıza çıkıyor. Çünkü oyun içerisinde yer aldığımız bu süre boyunca istediğimizi gerçekleştirirken aynı zamanda burada neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve gizli yeraltı tesisinden kaçmak için ajanları ortadan kaldırmak bazı zamanlarda zorlu bir deneyimi beraberinde getiriyor.
 
Çünkü elinizde bulunan silaha belki de bir yerden sonra taşıyamaz hale gelebiliyor ve bu durumda elbette siz de biraz daha kendinizi zorlayarak sincabı en iyi şekilde kontrol etmek durumunda kalıyorsunuz. Oyunda sadece tabancalar ve silahlarla değil, aynı zamanda dikkat çekici unsurlarla beraber düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve çevre unsurlarını kendi lehimize kullanmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda düşmanları ortadan kaldırmak için etrafta bulunan bir tankı patlatabiliyor, düşmanları yenmenin 12 farklı türünü söyleyebiliyor ve burada her bir silaha denemek tamamen bizim işimiz oluyor. Diğer gizli tesisleri bularak seçkin düşmanları bozguna uğratabileceğimiz yapımda silahlarımızı geliştirebiliyor ve bu kapsamda tüm ajanlar ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Sincap normal şartlarda meşe palamudunu alıp kaçar ancak biz burada meşe palamuduyla kalmıyor aynı zamanda ajanları ortadan kaldırarak resmen etrafı korku saçabiliyoruz.
 
Her ne kadar sevimli bir görünüşe sahip olsak da içimizde resmen bir canavar yatıyor diyebiliriz. Ancak her ne kadar bu tür durumlar zıt bir şekilde karşımıza çıksa da geliştirici ekip zaten bu zıt durumu en iyi şekilde kullanmaya çalışıyor ve komik ve bir yandan da eğlenceli bir yapıyı beraberinde getiriyor. Ancak oyun içerisinde elbette nişancı ve aksiyon durumları olduğundan dolayı biraz da şiddet unsurlarının oyun içerisinde olduğundan bahsedebiliyoruz. Dolayısıyla farklı sistemlerin ve mekaniklerin burada harmanlandığını ve en iyi şekilde bizlere sunulacağını belirtebiliyoruz. Umuyoruz ki güzel bir oyun deneyimi ile karşı karşıya kalabilir ve kendimize oyuna kaptırabiliriz. Çünkü bu tarz bağımsız oyunlarda elbette çok düşük ve çok arka planda kalan unsurlar bizlere sunuluyor ve bazılarını ise sadece hayali bir projesi olarak bizlere sunuyor. Ancak geliştirici ekip bu kapsamda bizlere çeşitli detayları en iyi şekilde sunulacağını belirtiyor.
 
 

Düşmanları bozguna uğratabileceğimiz yapım içerisinde silahlarımızı geliştirirken elbette farklı şekillerde kaynaklar toplamak durumunda kalıyoruz. Etraftaki meşe palamutlarını toplayarak daha fazla bonus sahibi olabiliyor ve böylece farklı şekillerde ilerlemek durumunda kalıyoruz. Silahların gelişimini etkileyen elbette bazı durumlar yaşanıyor ve burada ne kadar çok geliştirirsek o kadar çok istatistiklerini yükseltebiliyor ve nişancı silahını bile elimize alabiliyoruz. Bu kapsamda silahın geri tepmesine kendimizi itmek için kullanabiliyor, yeterince altın meşe palamudu toplayarak oyunun gizli bölgelerini yani bölgelerini açabiliyor ve zorlu bulmaca odalarıyla beraber de oyunda aslında interaktif bir yapı ile karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
Durum böyle olunca sadece kaos ile beraber düşmanları ortadan kaldırmak da kalmıyor aynı zamanda eşsiz bulmaca içerikleriyle beraber de kendimizi oyuna bırakabiliyoruz. Dolayısıyla yukarıda bahsettiğimiz gibi elbette meşe palamutlarını toplarken bulmaca içeriklerini de çözmek durumunda kalıyoruz ve bulmaca içerikleri gerçekten de oldukça eğlenceli bir şekilde karşımıza çıkıyor. Yine bahsettiğimiz gibi silahın ucunu kendimize fırlatmak için kullanabilirken bulmacaları çözmek için yine diğer taraftan devasa silahları da burada kendi lehimize kullanmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda bahsettiğimiz gibi silahları geliştirdikten sonra daha fazla istatistiğin ve gücün sahibi olabiliyor ve böylece 12 farklı şekilde düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve etraftaki çevre unsurlarını kendi lehimize kullanmak tamamen bizim işimiz oluyor. Çevre unsurlarını kullanırken yine oldukça dikkat etmemiz gerekiyor çünkü yanlarında olduğumuz zaman elbette bu unsurlar bizleri de etkileyecek türden olduğunu aktarmakta fayda var.
 
Düşmanları bozguna uğratırken yine onlara çok daha fazla yaklaşmamamız gerekiyor ve dünyayı aslında bir sincabın gözünden keşfederken aslında sincabın içindeki şiddet unsurlarını ortaya çıkarabiliyoruz. Zaten oyun içerisinde oldukça eğlenceli ve bir yandan da aksiyon dolu unsurların olduğundan bahsedebiliyoruz. Ancak bu aksiyon dolu unsurlar yerini bahsettiğimiz gibi bulmacalara bırakabiliyor ve eğer kısa bir mola vermek istiyorsanız bu bulmacaları çözmek için sincabın yeteneklerinden ve klasik temel kontrollerinden yararlanabiliyorsunuz. Bu sayede gerçek hayatta nasıl hareket ediyorsa aynı şekilde biz de burada sincabı hareket ettirebiliyoruz. Dikkat çekici unsurlarla karşı karşıya kalabildiğimiz yapımda aynı zamanda özelleştirme sistemlerinin ve kozmetiklerin de olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
 
 
Bu kapsamda sincabımızı en iyi şekilde giydirebiliyor, kafasına bir şapka takabiliyor ve kozmetiklerin kilidini açarak kendimize ait bir tarz ortaya çıkarabiliyoruz. Bunun yanı sıra bir şeyler karşılığında mahalledekilere yardım edebilir veya neleri varsa onları silah zoruyla alabiliyoruz. Bu da oyunda yer alan diğer eğlenceli taraflardan bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra etraftaki insanları sinir etmeye veya yanından geçenlerden bizleri sevmesini isteyebiliyor ve bu kapsamda istediğimiz gibi hareket edebiliyoruz. Yani oyunda ne yapmak istiyorsak doğrudan onu yapabiliyor ve kendimizi sevdirebiliyor veya doğrudan onları soyarak elindeki silahları, unsurları, yiyecekleri, içecekleri ve diğer unsurları alabiliyoruz. Bu kapsamda oyunda aslında geniş özgürlükler bizlere sunuluyor ve biz de oyundaki eğlencenin tadını çıkarmaya hazırlanabiliyoruz.

Genel olarak toparlayacak olursak eğlenceli yapım içerisinde bir sincabı kontrol ediyor ve sincap ile beraber istediğimizi gerçekleştirebiliyoruz. Eğlenceli içeriklerin yanı sıra aynı zamanda hem aksiyon hem de bulmaca ve platform unsurları yer alıyor. Bu unsurlarla beraber istediğimizi gerçekleştirebiliyor ve elimizden geleni yaparak hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz. Aynı zamanda burada yapacağımız hamlelerle gidişatımızı yön verebiliyor ve her bir oyuncunun farklı bir deneyim elde edebileceğine vurgulayabiliyoruz. Eğlenceli yapımda, küçük bir sincabın silahlarla buluşarak ortalığı kaosa çevirdiği keyifli bir deneyim sunuluyor. Sincap, kendisinden kat kat büyük devasa silahlarla düşmanlarına karşı mücadele ediyor ve bu komik görüntüler oyunculara bolca eğlence vaat ediyor. Oyunda, meşe palamutlarıyla oynamaktan öte, sinir bozucu bir mahalle sakini olarak diğer insanların ve sakinlerin huzurunu kaçırmak gibi kaotik hedeflere odaklanıyorsunuz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız oyuna göz atmanıza ve bir şans vermenizde fayda var.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Steam'in Uzun Süredir Beklenen Aileler Özelliği Kullanıma Sunuldu 12 Eylül Assassin’s Creed Shadows İçin Yeni Fragman Yayınlandı 12 Eylül Dead Island 2 İçin Gelecek Neighborhood Watch Güncelleme Detayları 12 Eylül Achilles: Survivor Duyuruldu: İşte İlk Fragman 12 Eylül PlayStation Plus'a Eylül Ayında Eklenecek Oyunlar Açıklandı 12 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler