Astro Bot'un Yeni Oyunu İlk Başta Açık Dünya Olarak Düşünülmüş

15.07.2024 15:27 Mehmet Tandoğan

 
 
Astro Bot serisinin en yeni oyunu hakkında çeşitli detaylar ortaya çıktı. Bu yılın ilerleyen zamanlarında piyasaya sürülmesi beklenen ve platform unsurları ile beraber oyunculara eğlenceli dakikalar geçirmeyi hedefleyen yeni oyun, ilk etapta açık dünya olarak düşünülmüş. Ancak daha sonraki süreçte bu durumdan vazgeçilmiş.
 
Astro Bot'un yeni oyununda 80'den fazla seviye yer alıyor 
 
 
 
Serinin geliştiricisi Team Asobi, hayranların beklentilerini karşılamak için ellerinden geleni yaptıklarını vurgularken son oyunları hakkında çeşitli bilgiler verdi. Team Asobi'nin stüdyo şefi olan Nicholas Doucet, oyunun geliştirilmesinin erken aşamalarında açık dünya olup olmayacağı konusunda çeşitli toplantıların yapıldığını açıkladı.
 
EDGE dergisine verdiği röportajda (GamesRadar aracılığıyla) konuşan Doucet, oyunu ne kadar çok çeşitlendiririz sorusunun yanıtını sürekli olarak bulmaya çalıştıklarını ve bunun aslında bir nevi açık dünya ile beraber olacağını vurguladı. Ancak geldiğimiz noktada açık dünyadan vazgeçilip tüm çeşitlilik platform unsurlarına verilmiş durumda.
 
Farklı platform öğeleriyle 6 Eylül tarihinde PlayStation 5 konsolları için piyasaya sürülmeyi bekleyen Astro Bot’ta kurtarılacak 300'den fazla bot, 80'den fazla bölüm, 70'den fazla düşman türü ve çok daha fazlası yer alıyor.
 
 
 
Oyunda neler olacak?
 
Platform unsurları ile beraber ön plana çıkmaya hazırlanan ve sürekli olarak farklı evrenlere ve bölgelere doğru geçiş yapabildiğimiz yapım içerisinde oldukça fazla platform zorlukları ile karşı karşıya geliyoruz ve özellikle ana karakterimizi kontrol ederken bir hayli zorlanabiliyoruz. Serinin en yeni oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan bu yapımda gerçekten de üst düzey bir platform aksiyon macera deneyimi elde etmek durumunda kalıyor ve oldukça keyifli ortamlara doğru adım atabiliyoruz.

Çözebileceğimiz bulmaca içerikleriyle ve platform zorlukları ile beraber ön plana çıkmaya hazırlanan bu yapım elbette hayranların beğenisini kazanmak istiyor ve geliştirici ekip oyun içerisinde bir hayli üzerinde durduğu konuları bizlere aktarıyor. Özellikle platform konusuna değinecek olursak gerçekten de üst düzey bir yapı ile karşı karşıya gelebiliyor ve her bölge içerisinde farklı unsurlarla karşı karşıya kalabileceğimizi aktarabiliyoruz. Zaten yukarıdaki haberimizde bahsettiğimiz gibi oyunda 70'ten fazla seviye bulunuyor ve bu seviyeler içerisinde elbette farklı etkinlikler ve yapabileceğimiz ve aşabileceğimiz zorlukların bulunduğunu söylemekte fayda var.

Bu tarz detaylarla beraber oyunda hemen hemen her ilerlediğimizde ve her belli bir noktaya geldiğimizde farklı oyun içi mekaniklerle beraber karşı karşıya kalıyor ve bununla beraber oyun içerisinde oldukça fazla çeşitliliğin olduğunu söyleyebiliyoruz. Bu çeşitlilikle beraber güzel bir deneyim elde edebiliyor ve kendimize oyuna kaptırabiliyoruz. Aynı zamanda arka planda yer alan müziklerin de ön plana çıktığını söyleyebiliyor ve hem ses hem de grafik anlamında eğlenceli bir deneyimle karşı karşıya gelebiliyoruz. Dolayısıyla bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız şimdiden oyunu sipariş verebilir ve satın alıp beklemeye koyulabilirsiniz.
Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz ve karakterimizin farklı becerilerinden ve yeteneklerinden faydalanabileceğimiz yapım içerisinde elbette karakterimizle beraber ilerlerken temel hareketlerini kontrol etmek durumunda kalıyoruz. Karakterimizle beraber hızlı bir şekilde koşabiliyor, zıplayabiliyor, yana doğru atılabiliyor, karşı tarafa doğru ilerleyebilir ve çok daha fazla detay ile beraber yerimizi alabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber hızlı bir şekilde ilerlemeye çalıştığımız yapımında elbette aşılması gereken oldukça fazla platform sorunu bulunuyor ve bu zorlukların seviyesi etiket artış gösteriyor.

Elbette ilk etapta kolay, daha sonra ise zorlu ortamlara geçiş yapabileceğimiz yapımla beraber ikonik kahramanı burada kontrol edebiliyor ve yeni hikayesiyle beraber bir araya gelmek durumunda kalıyoruz. Farklı hikaye içeriğiyle beraber yer almaya çalıştığımız yapımında elbette arka planda bir hikaye anlatılıyor. Ancak bu hikaye ne kadar çok dikkatinizi çekecek bilemiyoruz. Çünkü bu tarz oyunlarda daha çok platform unsurları ve çeşitlilik bizlere sunulmak isteniyor ve bunun ön planda olduğunu aktarabiliyoruz. Ancak arka planda yer alan hikayeye hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla beraber bizleri sunulmak isteniyor. Bu da en azından arka planda bir hikaye içeriğinin olduğunun göstergesi diyebiliriz.
 
 

PlayStation 5'i temel alan bu yapım içerisinde elbette galaksinin dört bir yanına dağılmış halde bulabileceğimiz koleksiyon unsurları ile beraber ilerlemek durumunda kalıyor ve birçok ikonik kahramanla beraber yeniden bir araya gelmek durumunda kalıyoruz. Bu tarz detaylarla beraber hem tehlikeli unsurlarla karşı karşıya kalıyor hem de etrafa dağılmış olan koleksiyon unsurlarını toplamak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Bir yandan eğlenirken diğer yandan ise zorlukların bir hayli arttığı bu yapımda yapacaklarımızla beraber gidişatına yön verebiliyor ve en iyi şekilde buradaki yerimizi almak durumunda kalıyoruz. Tehlike ve sürprizlerle dolu bu yapım içerisinde 50'den fazla gezegenin olduğunu söyleyebiliyor ve bu gezegenlerle beraber yolculuğumuzu sonlandırmak istiyoruz.
Yolculuğumuz boyunca elbette farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, her ortam içerisinde farklı yerlere doğru geçiş yapabiliyor ve ortamlarda kendimizi bulmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Ortamlarla beraber takılırken elbette farklı manzaralarla karşı karşıya geliyor ve buralarda anlatılacak hikayenin farklılık gösterdiğini söyleyebiliriz. Yeni karakterlerle beraber karşı karşıya gelirken elbette onlarla diyaloglar içerisinde geçiş yapabiliyoruz.
Zorlu platform unsurlarıyla beraber yer alabileceğimiz oyunda dikkat çekici unsurların olduğunu söyleyebiliyor ve bu detaylarla beraber hızlı bir şekilde oyundaki yerimizi alabiliyoruz.

Hızlı bir şekilde ilerleyebildiğimiz ve daha fazla detay ile beraber karşılaşmaya çalıştığımız yapımdan büyük boyutlu bir maceraya atılabiliyor ve Astro adlı karakterin burada nasıl kontrol edilmesi gerektiğini biz karar verebiliyoruz. Platform oyununa katılmaya hazırlandığımız ve sıcak volkanlardan ormanlara kadar oradan da kumsallara kadar oldukça farklı bölgelere geçiş yapabildiğimiz yapım içerisinde yapacağımız hamlelerle beraber elbette zorlu platform unsurlarını aşmak durumunda kalıyor ve bununla beraber en iyi şekilde oyundaki yerimizi alabiliyoruz.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı ortamlarda kendimizi bulabildiğimiz yapımda elbette nasıl davranmamız gerektiğini ve zorlukları nasıl aşmamız gerektiğini biz karar verebiliyor ve en iyi şekilde oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Detaylarla beraber iç içe olduğumuz yapımda hangi noktalara doğru geçiş yapabileceğimiz ve nasıl bir deneyim elde edebileceğimiz tamamen bize kalıyor. Farklı ortamlarda hem kendi karakterimize en iyi şekilde yönetmeye çalışabiliyor hem de yeni düşmanların ve zorlukların ortadan kaldırılması için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz.
 
 

Yeni güçlerle beraber en iyi şekilde karakterimizden yararlanabiliyor, PlayStation evreninden birçok ikonik kahramanla beraber karşı karşıya gelebiliyor ve onlarla yeniden bir araya geldiğimizden dolayı elbette hayranlar bir hayli heyecanlanabiliyor. Yeni güçlerimize beraber ilginç kötü karakterlerle karşı karşıya kalıyor ve aynı zamanda devasa baş düşmanlardan oluşan kadro ile oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Yepyeni karakterlere karşı savaşabileceğimiz, zorlu düşmanlara karşı gelebileceğimiz ve yapacağımız hamlelerle beraber hem bulmacaları hem de zorlu platform unsurlarını aşmak durumunda kalıyor ve diğer taraftan Playstation'ın sunduğu elbette kontrolcü ile beraber en iyi şekilde oyundaki yerinizi almak durumunda kalıyorsunuz.
Kontrolcü yani Dualsense ile beraber ilerleyebileceğiniz ve kontrol cihazınızla beraber zıplamayı, yumrukları ve çatlağı hissedebileceğiniz yapımda en iyi şekilde yerinize alabiliyor ve bununla beraber oyunda daha keyifli bir deneyim elde etmek durumunda kalıyorsunuz. Elbette bu oyunu kontrolcü ile oynayabiliyor ve PlayStation konsolları içerisinde yer alan bu kontrolcü oyundan tam olarak faydalanabiliyor diyebiliriz.
 
 
Zorlu ortamlarda kendimizi bulabileceğimiz ve keşfedilecek yeni dünyalara adım atabileceğimiz bu yapımda elbette ana karakterimiz büyük bir kurtarma görevine giriyor ve farklı ortamlarda kendini bulabiliyor. Farklı zıplama teknikleri ile beraber hızlı bir şekilde ilerleyebileceğimiz ve süper kahramanlarla beraber bir araya gelebileceğimiz yapımda 150'den fazla ikonik PlayStation kahramanı bulunuyor ve bunların yansımasını elbette yapım içerisinde görebiliyoruz.

PlayStation tarihinin 30. yılını kutlamaya başladığımız bu süreçte elbette yeni güçlendirmelerle beraber zorlu bir ortama adım atmaya hazırlanıyor ve tehlike ve sürprizlerle dolu ortamlarda kendimizi bulabiliyoruz. Keşfedilecek yeni dünyalarda oldukça ilgi çekici sistemler bizlere sunuluyor. Büyük kurtarma görevinde ziyaret edebileceğimiz 50'den fazla gezegen bulunuyor ve her gezegenin kendine ait teması, ortamı, manzaraları ve çok daha fazlası yer alıyor. Bunlarla beraber ana karakterimizin müthiş yeteneklerinden faydalanabiliyor ve gezegenlerden bazılarına önceden göz atmak durumunda kalıyoruz.

Tuhaf rüyalarla ve güçlü unsurlarla karşı karşıya gelebileceğimiz bu yapımda bu gezegenlerde elbette düşmanlarla karşı kapışmak oldukça farklı bir hissiyat bizlere sunmak istiyor. Gezegenleri keşfederek ve düşmanlarıyla savaşarak elbette tuhaf ve harika yollarımız burada olduğunu söyleyebiliriz. Ana karakterimizin yetenekleri ile beraber ilerleyebildiğimiz ve yeni gezegenlere doğru adım attığımız yapımdan diğer taraftan VIP botların burada olduğunu söyleyebiliyoruz.
 
 

Bu botlarla beraber hikayenin sadece yarısını öğrenebiliyor ve geriye kalanı elbette laboratuvar sistemi sayesinde seyahatlerimizde topladığımız paraları burada kullanmak durumunda kalıyoruz. Topladığımız paralarla beraber elbette gidişatımıza yön verebiliyor, farklı ve özel eşyaların kilidini açabiliyor ve daha fazla detay ile beraber botların benzersiz eşyalarla beraber donatılmasını sağlayabiliyoruz. VIP botlar benzersiz eşyalarla beraber yeniden bir araya gelebiliyor, kendisini ilham veren klasik oyunlardan özel eylemler gerçekleştirmek için bizlere farklı sunumlar gerçekleştirebiliyor ve daha fazla detay ile beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz.

Oyunun temelinde yukarıda bahsettiğimiz gibi platform odaklı aksiyon macera sistemi bulunuyor. Bu sistemlerle beraber en iyi deneyimi burada elde etmek için hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve burada neler topladığımıza bağlı olarak hem özelleştirme sistemlerini aktif hale getirebiliyor hem de diğer kişiselleştirme sistemleri ile beraber hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz.

Bu tarz platform ve aksiyon oyunlarından hoşlanıyorsanız elbette elinize bir de PlayStation 5 konsolu bulunuyorsa muhakkak bu oyuna bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Aynı zamanda serinin hayranıysanız ve önceki oyunları oynadıysanız bu yapının içerisinde nelerin farklı olduğunu ve nelerin eklendiğini doğrudan gözlemleyebilir ve seri oyunları arasında bir karşılaştırma yapabilirsiniz.

Bunun dışında elbette serinin herhangi bir hayranı değilseniz ve ilk defa adım atmak istiyorsanız da aynı şekilde oyun PlayStation 5 sistemlerinden en iyi şekilde yararlandığı için muhakkak denemenizde fayda var diyebiliriz. Bu tarz detaylarla beraber oyundan güzel bir deneyim elde edebiliyor ve kendinizi aksiyon ve platform dolu ortamlarda bulabiliyorsunuz.
 
 
 
Platform unsurlarıyla dikkat çeken ve oyuncuları farklı evrenlere ve bölgelere götüren bu yeni yapım, platform zorluklarıyla dolu bir aksiyon macera deneyimi sunuyor. Ana karakteri kontrol etmenin zorluğuyla öne çıkan oyun, oyunculara üst düzey bir platform macerası yaşatmayı hedefliyor. Geliştirici ekip, oyunda çözebileceğimiz bulmacalar ve karşılaşacağımız platform zorluklarına büyük önem veriyor. Oyunda 70'ten fazla seviye bulunuyor ve her seviyede farklı etkinlikler ve zorluklar yer alıyor. Bu çeşitlilik, oyunculara her ilerlemelerinde yeni mekaniklerle tanışma fırsatı veriyor ve oyun boyunca sürekli değişen bir deneyim sunuyor. Oyunun ses ve grafik kalitesi de dikkat çekici. Arka planda çalan müzikler ve görsel detaylar, eğlenceli bir atmosfer oluşturuyor. Bu tür oyunları sevenler için oldukça keyifli bir deneyim vadediyor.

Eğer bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu yeni yapımı şimdiden sipariş verebilir ve çıkışını beklemeye başlayabilirsiniz. Üst düzey yapılarla beraber yer alabileceğiniz ve şimdiden ön sipariş verebileceğiniz yapım sadece PlayStation 5 konsollarına özel olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Bu tarz detaylarla hızlı aksiyon ve platform unsurları ile karşı karşıya kalır ve en iyi deneyimi elde etmek için oyunda elbette kontrolcü kullanmak gerekiyor. Zaten PlayStation konsollarında bildiğiniz üzere farklı şekillerde oyuna oynayabilirsiniz ancak kullanabileceğiniz orijinal kontrolcüler bir hayli önem arz ediyor. Bu kontrolcülerle beraber daha iyi bir deneyim elde edebiliyor ve kontrolcü özel kontrollerinde olduğunu söylemekte fayda var. Nitekim bu oyun bazında da aynı şekilde titreşimle karakterinizin atladığını ve daha fazla detayına doğrudan kontrolcü üzerinden hissedebiliyor ve titreşimlerle beraber kendinize oyuna kaptırabiliyorsunuz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 7 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Strateji Oyunu Commandos: Origins'ten Gamescom 2024 Fragmanı 1 Saat önce Black Myth: Wukong Çıktı! Steam İncelemeleri Çok Olumlu 2 Saat önce Final Fantasy 16'nın PC Çıkış Tarihi Açıklandı: Ön Siparişler Açık 3 Saat önce Aksiyon Macera Oyunu Melobot: A Last Song Konsollar ve PC için Duyuruldu 4 Saat önce Simülasyon Oyunu Sports: Renovations, Konsollar ve PC için Yayınlanıyor 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler