Dead Cells İçin Final Güncellemesi Yayınlandı

20.08.2024 19:13 Mehmet Tandoğan

 
 
Motion Twin ekibi tarafından biz oyun severlere sunulan yandan görünümlü platform aksiyon macera oyunu Dead Cells için son güncelleme yayınlandı. Final güncellemesi ile karşı karşıya kaldığımız yapım, oyuncular tarafından bir hayli seviliyor.
  
Dead Cells için artık güncelleme gelmeyecek 
 
 
 
Final güncellemesi, oyunun bugüne kadar yayınlanan 35. güncellemesine denk geliyor. Yapım şu anda PC ve konsollar için mevcut durumda ve aynı zamanda yayınlanan yeni güncelleme her platforma çıkışını gerçekleştirmiş durumda. Yayınlanan yeni yamaya bakacak olursak, 40'tan fazla yeni görünüm, 18 yeni efsanevi eklenti, ekstra erişilebilirlik seçenekleri ve çok daha fazlasının yer aldığını söyleyebiliyoruz.
 
Bunun yanı sıra yeni yaratıklar, silahlar, mutasyonlar ve daha fazlası bizleri bekliyor. Dead Cells, bildiğiniz üzere Mayıs 2017 tarihinde Steam platformu üzerinden erken erişim olarak piyasaya sürüldü. Ardından Ağustos ayında PS4, Xbox One, Switch ve PC için tam sürüm olarak yayınlandı. Oyunun mobil sürümleri iOS ve Android’de yer alıyor. iOS sürümü 2019'da Android sürümü ise 2020'de yayınlandı.
 
Castlevania'dan esinlenen roguelike aksiyon-platform oyunu ilk olarak Motion Twin tarafından geliştirildi. Daha sonra oyunun DLC'sini çıkarmak için Evil Empire stüdyosu kuruldu. Ek paket bu yan stüdyonun katkılarıyla oyunculara sunuldu.
 
 
 
Oyun bizlere neler vadediyor?
 
Dikkat çekici platform unsurlarıyla beraber ön plana çıkan ve oyuncular tarafından sevilen bu yapım içerisinde farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgeler içerisinde neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve karakterinizin temel hareketlerinden ve becerilerinden faydalanabiliyorsunuz. Oldukça üst düzey bir platform ve aksiyon deneyimi ile karşı karşıya kalabildiğimiz ve platform oyunu denilince akla gelen oyunlardan biri olan bu yapım genel olarak oyuncular ve eleştirmenler tarafından beğeniliyor ve hızlı aksiyon ile beraber ön plana çıkmaya devam ediyor. Aynı zamanda oldukça fazla satmaya devam eden bu yapım başarısına başarı katmayı sürdürüyor. Bu tarz detaylarla beraber sürekli olarak bir şeyler deneyimleyebileceğimizi, düşmanları ortadan kaldırabileceğimizi ve yok edebileceğimiz yapım ilgi çekici aksiyon sistemlerini beraberinde getiriyor ve bununla beraber dilediğimiz gibi oyundaki yerimizi alabiliyoruz.
 
Oyunda ana karakterimizle beraber ilerlerken sağa sola doğru zıplayabiliyor, düşmanların üzerine doğru atılabiliyor, elimizdeki kılıcı savurabilir ve daha fazla detay ile beraber önümüze bakabiliyoruz. Bu tarz detaylarla düşmanlara karşı gelirken aynı zamanda elimizdeki aletleri ve araçları kullanabilir ve düşmanların üzerine yanıcı maddeler atabilir ve onları toplu bir şekilde yakabiliriz. Sadece tek bir düşmana karşı değil, aynı zamanda birden fazla düşmana karşı da hızlı bir şekilde gelmemiz gerekiyor. Oyunda sadece düşmanlar değil, aynı zamanda çeşitli platform zorluklarının olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber ilerlemeye başladığımız yapımda hızlı aksiyonla beraber ön plana çıkmaya çalışırken aynı zamanda karakterimizi hayatta tutmak oldukça önem arz ediyor. İlgi çekici bölgeleri adım atabileceğimiz, buralarda neler olup bittiğini öğrenebileceğimiz ve aynı zamanda duvarlardan seke seke ilerleyebileceğimiz yapımda sürekli olarak kendimizi yukarılara doğru çıkarken bulabiliyor ve karakterimizin akrobatik hareketleriyle beraber nasıl bir yapıya sahip olduğunu gözlemleyebiliyoruz. Hızlı bir şekilde ilerlemeye başladığımız düşmanlarla karşı geldiğimiz ve daha fazla detaylı yer alabildiğimiz yapımda kayıt noktasının olmadığını söyleyebiliyoruz ve bu noktada gerçekten oyun zorlu bir yapıyı bizlere sunuyor.

Farklı platform öğeleriyle beraber ön plana çıkmayı başardığımız ve gittikçe yayılan ve aynı zamanda sürekli değişen bir ortamda kendimize bulabildiğimiz yapımda lanetli bir ada içerisinde yer alıyor ve bu ada içerisindeki olanları anlamak durumunda kalıyoruz. Ada boyunca farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgeleri keşfedebilir ve istediğimiz gibi buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz. Karakterimizle beraber hızlı bir şekilde ilerleyebildiğimiz ve sürekli değişen platform zorluklarıyla karşı karşıya gelebildiğimiz yapımda düşmanların arkasında bitebiliyor, onların saldırılarından kaçabiliyor ve daha farklı detay ile beraber kendi hızımızı ayarlayabiliyoruz. Elimizdeki uzun mızrakla ve kılıçlarla beraber ilerlemeye başladığımız yapımda sürekli olarak bir şeyler denemeye başlayabiliyor, ölebiliyor, tekrar ayağa kalkabiliyor ve daha fazla detaylı oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi kayıt noktası herhangi bir şekilde bulunmuyor. Dolayısıyla oyun içerisinde yaptığınız her hamle oldukça önem arz ediyor.
 
 
 
Kayıt noktası yoksa elbette söyleyebiliyor, tekrar öğrenebiliyor ve yaptıklarınızı tekrarlayabiliyorsunuz. Zaten oyun burada gerçekten işleri ciddiye çıkaracak şekilde ciddileşiyor ve burada büyüyen ve değişen bir kaleyi keşfetmek durumunda kalıyoruz. Oyun içerisinde aksiyon ve platform unsurları ile karşı karşıya kaldığımız esnada dilediğinizi gerçekleştirebiliyor, öldürebiliyor ve öldüren kişinin biz olduğunu söyleyebiliyor ve kendi aksiyonumuzu oyuna dahil edebiliyoruz. Bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Aynı zamanda oyun içerisinde her bir oyuncu farklı kombolar benimseyebiliyor, karakteri farklı şekillerde kontrol edebiliyor ve temel hareketler üzerinde ustalaşabiliyor.
 
Bu tarz oyunlarda ne kadar çok hızlı hareket ederseniz ve ne kadar çok vakit geçirirseniz o kadar çok aksiyona dahil olabilir ve aynı zamanda usta olma yoluna geçiş yapabilirsiniz. Zaten oyunda ne kadar çok vakit geçirirseniz o kadar çok platform sistemlerine alışabilir, animasyonlara daha fazla alışkanlık gösterebilir ve daha fazla detaylı kendi yolumuza bakabilirsiniz. İlgi çekici detayların bulunduğu yapım içerisinde öğrenebiliyor ve öğrendiklerinize tekrar tekrar daha üst düzey beceriler üzerinde ustalaşmak durumunda kalıyorsunuz. Değişen bir kaleyi keşfedebileceğiniz ve kalenin farklı bölgelerine doğru ilerleyebileceğiniz yapıda yukarıdan aşağı doğru sarkan dikenler, farklı düşman çeşitleri ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Onları ortadan kaldırmak ve tuzaklardan kaçınmak için karakterimizle beraber hızlı bir şekilde sağa sola doğru kayabiliyor ve en iyi becerilerden faydalanmak durumunda kalıyoruz.

Gittikçe zorlaşan oyun deneyimi ile karşı karşıya kaldığımız platform oyunu içerisinde sürekli değişen lanetli bir ada içerisinde yer alıyor ve burada olanları anlamak için elbette etrafı keşfetmek oldukça önem arz ediyor. Başarısız bir simya girişiminin ardından atıldığımız yapım içerisinde farklı düşmanlara karşı gelirken her bir düşmanın burada farklı şekillerde saldırı stilleri bulunuyor. Onları ortadan kaldırmak için elimizden geleni yaparken elimizdeki silahı, kılıcı ve diğer unsurları en iyi şekilde kullanmak durumunda kalıyoruz.
 
 
 
Farklı kombolar yapabileceğimiz, düşmanlara karşı estetik hareketler uygulayabileceğimiz ve adeta bir ninja gibi etraftaki unsurları kesip biçebileceğimiz yapımda türlü düşmanlara ve zorluklara karşı göğüs germek durumunda kalıyor ve ölümsüz ordulara karşı elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Ölümsüz ama sakatken tek çare hareket etmek olduğu bu yapının içerisinde keşfetmenin ve savaşmanın başka bir bedeli bulunuyor ve elimizden geleni yapmak durumunda kalarak ölümsüz olsak bile elbette ele geçirdiğimiz bedenlerin ölümsüz olmadığını aktarabiliyoruz. Oyun içerisinde farklı mekanikler bizleri bekliyor ve bedenimiz her yok edildiğinde yenisini bulmak için zindana tekrar geri dönüş yapıyor ve baştan başlamak durumunda kalıyoruz. Bu da oyunda yer alan farklı ölüm mekanikleri arasında yer alır ve bundan da beraber farklı bedenlere doğru adım atabiliyor ve her bir bedenin içerisinde yapabileceklerimiz oldukça önem arz ediyor.
 
Çünkü oyun içerisinde yer aldığı süre boyunca bedenleri kullanırken oldukça dikkat etmemiz gerekiyor. Bu sayede oyun içerisinde ilerlemeye çalışırken düşmanlara karşı gelmemiz ve aynı zamanda hayatta kalmamızın oldukça zor olduğunu aktarabiliyoruz. Zaten yukarıda bahsettiğimiz gibi ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu ortamlar bizleri bekliyor. Bu zorlu ortamları aşmak için hızlı bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyor ve daha fazla detay ile beraber elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Onun içerisinde oldukça renkli ve karanlık bir sanat stilinin harmanlandığı bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Arka planda yer alan sistemlerin oldukça karanlık olduğunu söyleyebiliyoruz ancak üzerimize gelen düşmanların oldukça renkli bir şekilde bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz.

Bir bölge içerisinde düşmanlar ortadan kaldırırken etrafa saçılan kanların, parçaların ve diğer unsurların olduğunu görebiliyor ve bu sayede düşmanları en iyi şekilde ortadan kaldırarak zindanları tek tek temizleyebiliyoruz. Bedenimiz her yok edildiğinde daha fazla detayla ve zorlukla karşı karşıya kaldığımız yapımda yapacağımız her bir hamlenin oldukça önemli olduğunu vurguluyor ve bu detaylarla beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda sürekli olarak baştan başlayabiliyor ve bir bölge içerisinde yer aldığımız süre boyunca buradaki zorlukları ortadan kaldırmak için türlü hareketler gerçekleştirebiliyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca en iyi şekilde ilerlemek için farklı bölgelere doğru geçiş yapabiliyor ve her bölgenin farklı düşmanlarının, ortamlarının, atmosferlerinin ve çok daha fazlasının olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
 
 
Bunun yanı sıra oyunda birbirine bağlı farklı dünyaların olduğunu söyleyebilir ve dallanıp odaklanan yollarıyla beraber kendi yolumuzu bulmak durumunda kalıyoruz. Açılabilen yeni yeteneklerle beraber düşmanlara farklı kombolar gerçekleştirebiliyor, düşmanlara aman vermemeye çalışıyor ve elimizdeki kılıcı ve adrenalini sürekli olarak artırmak durumunda kalıyoruz. Adrenalin pompalayan kalıcı ölüm tehdidiyle beraber karşı karşıya kaldığımız yapımda sürekli olarak ilerlemek durumunda kalırken aynı zamanda tek bir hamlenin ve yanlış atan bizim ölümümüzle sonuçlandığını söyleyebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde ilerlerken bir yandan girilebiliyor ve diğer yandan ise kayıt noktasının olmadığını hatırlayarak oldukça sinsi bir şekilde hareket etmek durumunda kalıyoruz. Tek seferde baş düşmana kadar ulaşmak durumunda kaldığımız ya da sürekli olarak ölüm tehdidiyle beraber zindanlardan kaçış yapmaya başladığımız yapım gerçekten her oyuncu için zorlu bir yapıyı beraberinde getiriyor. Bazı denemelerde kendinizi geliştirebiliyor, daha farklı kaçış yolları ile karşı karşıya kalabilir ve oyun içerisinde bir bölgede farklı şekillerdeki yollarla kendi yolunuzu bulmaya çalışabiliyorsunuz.
 
Bazı başarılı denemelerde elde ettiğimiz ve kilidi açılan yeni yollarla beraber daha kestirmeden ilerlemek durumunda kalıyor, yeni seviyelere ulaşabiliyor, mutasyon becerilerimizi en iyi şekilde değerlendirebiliyor ve yepyeni silahlarla da karşı karşıya gelebiliyoruz. Dolayısıyla bunları elimizde tutabildiğimiz yapımda elbette sıfırdan tamamen başlamıyor, sadece ölüp dirildikten sonra elimizdeki silahları tutabiliyor ve böylece düşmanlara karşı hızlı bir şekilde gelebiliyoruz. Bu da oyunda yer alan diğer mekanikler arasında bulunuyor. Bir yandan zorla diğer yandan ise duyarlı kontrollerle beraber ilerleyebileceğimiz yapımda zorlu düşmanların olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu zorlu düşmanları ortadan kaldırmak için farklı kombolar gerçekleştirebiliyor, sürekli olarak hızlı aksiyona dalabiliyor ve kalıcı ölümle beraber karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
İlgi çekici detaylarla yer alabildiğimiz yapımda başımızın beladan kurtulmadığını söyleyebiliyor ve başımızı dertten kurtarmak için türlü hareketler sergilemek durumunda kalıyoruz. Acil durum aksiyon sistemleri ile beraber ön plana çıkan yapım içerisinde içgüdüsel ve rahatlatıcı bir aksiyon sisteminin olduğundan bahsedebiliyor ve burada gerçekten de düşmanları ortadan kaldırabileceğimiz ve rahatlatıcı bir deneyimle karşı karşıya kalabileceğimiz yapının olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
 

Genel olarak toparlayacak olursak oyun hem aksiyon dolu hem de zorlu bir platform deneyimi sunuyor. Farklı bölgelere ilerleyebiliyor, bu bölgelerde neler olup bittiğini öğrenirken, ana karakterin becerilerini ve temel hareketlerini kullanarak engelleri aşmaya çalışıyorsunuz. Platform oyunları denilince akla gelen yapımlardan biri olan bu oyun, oyuncular ve eleştirmenler tarafından beğenilmeye devam ediyor ve başarılı satış rakamlarına ulaşarak popülaritesini artırıyor.
 
Oyunda, hızlı aksiyon dolu bölümlerle ilerlerken düşmanlara karşı kılıcınızı kullanarak savaşabiliyorsunuz. Ana karakter, sağa sola zıplayarak düşmanların üzerine atılabilir, yanıcı maddeler fırlatabilir ve toplu düşmanları yok edebilir. Ancak oyunun sadece düşmanlara değil, zorlu platformlara da odaklandığını unutmamak gerekiyor. Oyun boyunca, çeşitli platform zorluklarıyla karşı karşıya kalacak ve karakterinizin akrobatik yeteneklerinden faydalanarak duvarlardan sekip ilerleyebileceksiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu oyuna bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Oyun şu anda çok olumlu etiketine sahip durumda. Eğer platform oyunlarından hoşlanıyorsanız ve zorlu bir deneyime adım atmak istiyorsanız, bu yapım tam size göre diyebiliriz. Platform, macera ve aksiyon zorluklarının harmanlandığı yapım üst düzey zorlukla beraber bizlere sunuluyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Final Fantasy 16'nın Problemli PC Demosu Güncellendi: Artık Sorunsuz 11 Eylül Elden Ring İçin 1.14 Güncellemesi Yayınlandı: İşte Detaylar 11 Eylül Crimson Desert Oyunundan 1 Saatlik Oynanış Videosu Geldi 11 Eylül The Eternal Life of Goldman'dan Yepyeni Oynanış Videosu 11 Eylül PlayStation 5 Pro İçin Optimize Edilecek Oyunlar 11 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler