Batman: Arkham Origins'den Tüm Detaylar!

10.04.2013 10:57 Talha Aynacı

 
   Batman: Arkham serisinin köklerine dönecek olan Origins'in duyurusu beraberinde endişeleri de getirdi. Kimisi yapımcının Rocksteady olmamasından, kimisi hikayenin başlangıcını anlatacak olmasından şikayetçi. Ancak oyun hakkında gelen yeni detaylar son derece heyecan verici gözüküyor. İşte hikaye ve oyunun genel çehresi hakkında gelen ilk ve taze detaylar.
 
   Batman Arkham Origins, her iki oyundan yıllar önce, yılbaşı döneminde geçiyor. İlk gelen açıklamalarda ana düşmanımızın Deathstroke olacağı söylenmişti ancak gelen yeni detaylara göre aşağıdaki resimde de göreceğiniz kuru kafalı arkadaşımız, Black Mask esas hedefimiz. Aslına bakarsanız bir onun hedefiyiz. Zira Black Mask, Batman'i bir kötülük abidesi olarak tanımlamış ve kellesine ödül koymuş durumda. Bunun üzerine DC Comics evreninden bazı önemli süper kahramanlar ve suikastçılar Batman'in peşine düşüyor. Haliyle adalet sağlayıcısı polisler de bu insan avına dahil oluyor. Biz de Batman olarak bize dönmüş tüm namlulardan kendimizi sıyırarak neden Black Mask'ın bizi ölü istediğini öğrenmeye ve kendimizi aklamaya çalışıyoruz.
 
 
   Yapımcı ekip Batman: Arkham City'nin Wii U portu üzerinde uğraşırken Unreal 3 motoruyla da epey içli dışlı olmuşlar. Seriyi köklerine döndürerek eşsiz bir mekan tasarlamayı düşünen yapımcılar haliyle bize daha toy bir Batman sunuyor. Dövüş sisteminin köklerine sadık kalacağı ancak katmanlar, olanaklar ve taktiklerin, buna karşın yeni düşmanların bulunacağı belirtiliyor. Süzülerek düşman tekmeleme, düşmanları al aşağı etme gibi önceki oyunlarda yer eden mekanikler de yerinde duran özellikler arasında.
 
   Oyunda Batwing yer alacak ama hemen heyecanlanmayın. Çünkü Batwing  kontrollerimize sunulmuyor ve sadece harita üzerinde hızlı seyahat etmemiz için oyunda yer ediyor. Oyun içi seyahatte kontrollerimize sunulan bir diğer yenilikse, tıpkı Just Cause 2'deki gibi çalışacak olan kancamız.  Batman, 2 farklı nesneyi hedefleyip tek bir kanca fırlatarak kendine yol oluşturabilecek veya ayn anda ikisini birden çekebilecek. Bu sayede düşmanları birbiriyle tokuşturabileceğiz, üzerlerinde ağır nesneler düşürebileceğiz veya kuytu bir köşeye çekebileceğiz.
 
   Mesela havada asılı duran bir nesneye bomba yerleştirdikten sonra sonic bataran isimli aletimizi kullanıp, çıkardığı seslerle düşmanları bu nesnenin altına getirecek ve normal bataran ile ipi keserek düşmanların üzerine bomba düşürebileceğiz.
 
 
   Eski Gotham şehri oyun dünyasının sadece yarısını oluşturacak ve Yeni Gotham adında taze bir mekan daha oyunun haritasına dahil olacak. Yeni Gotham'daki mimari klasik, daha uzun ve büyük binaları beraberinde getirecek. Eklenen yeni mekanlarla birlikte Batman: Arkham Origins'in dünyası 2 katı geniş hale gelecek.
 
   Oyunun haritasında yer alan bazı kuleler Batwing'i kullanarak farklı bölgelere ilerlemenize engel olmak için sinyal bozucularla donatılmış. Tıpkı Assassin's Creed serisinde kuleye tırmanıp etrafı gözetleme mantığı gibi; Batman de kulelere girerek harita hakimiyetine engel olan düzenekleri bozacak. Kulelerde sadece düşmanlarla karşılaşmayacak, farklı bulmacalar da bize engel olacak. Kulelerin bazılarını hemen etkisiz hale getiremiyoruz. Kimi zaman yetenekleri güçlendirip geri dönmemiz gerekecek. Nihayetinde hem yeni bölgelere hızlı yolculuk aracılığıyla ilerleyebileceğiz hem de haritada Batman'ın sensörüne farklı görevler yansıyacak.
 
 
 
   Hikayede karşınıza çıkacak yan görevler size sadece ek deneyim puanı kazandırmak için oyuna yerleştirilmemiş. Yapımcılar isteğe bağlı yan görevleri tamamladıkca, Gotham City Polis Departmanı'nın sizin kimden yana olduğunuzu anlamaya başlayacağını belirtiyor. Oyunda yer eden bir diğer yeni sistem ise "Most Wanted". Tahmin edebileceğiniz gibi Most Wanted sisteminde hikayenin merkezinde bulunan tehlikeli düşmanların peşine düşebileceksiniz. İsteğe bağlı görevler size pek çok farklı güç yenilemesi sunacak. Mesela Batman'ın uşağı Alfred, onun zor zamanlar geçirdiğini anlayabilir ve yeni bir techizat sunabilir.
 
   Yapımcılar oyuncuları oyuna alıştırırken bunu sıkıcı eğitim safhalarıyla yapmadan daha etkin bir şekilde oyunun hakimi olmanızı istiyor.
 
   Bakalım Batman: Arkham Origins'deki yenilikler tam anlamıyla oyuna oturtulabilecek ve endişeleri giderebilecek mi?

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Batman: Arkham Origins Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Warner Bros. Games Montreal Dağıtıcısı: Warner Bros Interactive Tür: Action Çıkış Tarihi: 25 Ekim 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 30 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
The First Templar GOG Platformunda Ücretsiz Oldu! 2 Saat önce Dragon Age: The Veilguard Dört Farklı Zorluk Seviyesine Sahip Olacak 3 Saat önce GTA 5 İçin Evil Soul Adlı Yepyeni Korku Modu Yayınlandı 5 Saat önce Dragon's Dogma 2 Ücretsiz Deneme Sürümüne Kavuştu 6 Saat önce VCT 2024: EMEA 2. Aşama Turnuvasında 3. Hafta Bugün Başlıyor! 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler