Danimarka TV'sinden Tarihi Assassin's Creed Hatası

11.03.2013 08:20 Alkan Adakaner


 
      26 Şubat'ta Danimarka'daki bir TV kanalında Suriye'deki çatışmalarla ilgili olarak sunulan bir haberde tarihi bir hataya imza atıldı. Aslında bu hata bir çok Batılı'nın Ortadoğu ülkelerini hala Oryantalist bir şekilde kafalarında nasıl canlandırdığının bir kanıtı diyebiliriz.
 
     Şam'a ait olduğu söylenen bir görüntü haber kanalında arkaplanda kullanıldı. İşin aslı ise İsrailli bir web sitesi TimesofIsrael tarafından ortaya çıkarıldı. TV'de kullanılan bu görüntü Assassin's Creed'ten alınmış Şam'a ait bir görseldi. Bırakın Şam'ın bugünkü halini yansıtmamasını 720 yıl öncesine ait gerçek olmayan bir tasarımdı.
 
     Danimarka TV yetkilileri ise bu görüntüyü internette bulduklarını ve gerçek sandıklarını söylüyorlar. Çizim gerçek sanılması aslında gayet doğal; çünkü video oyunlarının geldiği noktada ayrım yapması zor olabilir, ama internetten tesadüfen bulunan bir görsel TV'de nasıl kullanılabilir orası tartışılır.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Assassin’s Creed Platformlar: PC PS3 Geliştirici: Ubisoft Dağıtıcısı: Ubisoft Tür: Action Çıkış Tarihi: 11 Nisan 2008
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 10 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Ubisoft Birden Fazla Assassin’s Creed Remake Projesi Geliştiriyor! 28 Haziran Xbox Game Pass'e Temmuz Ayı İçerisinde 6 Oyun Ekleniyor 28 Haziran Elden Ring Shadow of the Erdtree Üç Günde 5 Milyon Sattı! 28 Haziran VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Split 2'de Süper Hafta Heyecanı! 28 Haziran Frostpunk 2 Ertelendi: İşte Yeni Çıkış Tarihi 28 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler